Slovenija
Goran Klemenčič
Goran Klemenčič pozdravlja sodbo v zadevi Patria in pravi: 'Sodišča so, da sodijo!' Foto: BoBo
VIDEO
Sodba o Patriji še vedno...
VIDEO
Finci spremljali dogajanj...

Dodaj v

KPK: Sodba v zadevi Patria ne more biti zadnja in edina

Sodba za Patrio je prva sodba zaradi "trgovanja z vplivom"
6. junij 2013 ob 15:23
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Gre za eno prvih sodnih odločb za kaznivo dejanje sprejemanja daril za nezakonito posredovanje, ki se ga pogosto imenuje tudi 'trgovanje z vplivom'," so se na sodbo v zadevi Patria odzvali iz Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).

Trgovanje z vplivom je Slovenija inkriminirala v svoji zakonodaji na zahteve mednarodnih konvencij OECD-ja, Sveta Evrope in Združenih narodov že pred desetletjem, a je žal bila pretežno mrtva črka na papirju, ugotavlja KPK.

Talci so vsi prebivalci Slovenije
Nezakonito trgovanje z vplivom, zvezami in poznanstvi v politični in gospodarski sferi pa je ena bolj tipičnih oblik (sistemske) korupcije v Sloveniji, ki se izvaja na račun javnega dobrega z namenom pridobivanja protipravne premoženjske koristi za storilca ali za koga drugega. Njena žrtev in talci pa so vsi prebivalci Slovenije, opozarja KPK in dodaja, da se v slovenski splošni in strokovni javnosti še ni uveljavilo, da je kazniva tudi že zgolj sama obljuba ali sprejem obljube podkupnine.

Sodba postavlja standarde
Ob tem včerajšnja sodba postavlja standarde, ki so skladni z zavezami Slovenije, sprejetimi z mednarodnimi akti in s prakso organov odkrivanja in pregona ter sodišč v državah s trdnejšo vladavino prava.

Opozorilo pravne države nespodobnim ponudbam
Omenjena sodba je - na glede na to, kakšna bo pravnomočna odločitev po uporabi vseh legitimnih pravnih sredstev - na načelni ravni opozorilo pravne države, da je tudi trgovanje z vplivom resno korupcijsko kaznivo dejanje, hkrati pa je ta sodba sporočilo vsem, ki so v javni upravi ali v gospodarstvu soočeni z "nespodobnimi ponudbami", da se temu uprejo in dejanja prijavijo. KPK izraža vso podporo pravosodnim organom, ki imajo nedvomno ključno vlogo pri delovanju vladavine prava in uveljavljanje Slovenije kot pravne ter socialne države.

Patria ne more biti zadnja in edina
V KPK-ju so prepričani, da sodba, če bo prestala vse pritožbene instance, ne more biti zadnja in edina. Nobena tudi ne sme imeti politične barve. "Ta sodba ni začetek konca, ampak konec začetka obravnavanja korupcije v Sloveniji zgolj prek politike in medijev, namesto skozi ustrezne pravne postopke, ki bodo imeli za posledice tako obsodilne kot oprostilne sodbe," so parafrazirali besede Winstona Churchilla. Zato sodišča so - da sodijo, so še zapisali v KPK-ju.

S. B. L.
Prijavi napako
Komentarji
kosmatamuca
# 06.06.2013 ob 15:31
sramota je naša policija sodišča in policija da v 22letih niso nikogar zaprli od politikov in tajkunov oziroma so jih in lahko jih presštejemo na eno roko!!! krade se pa čisto vsaki dan
Jethros
# 06.06.2013 ob 15:32
vihraviuporabnik:
Česa pa bi obsodil Klemenčiča?
inski11
# 06.06.2013 ob 15:32
@vihraviuporabnik

To je takšen racionalen in moder dialog, ki ga Slovenija potrebuje, da se reši nastale moralno/etične in ekonomske krize.

Dajmo Klemenčiča obsodit. Kako si drzne opravljati svojo funkcijo in razkritavti nečedne posle naših pol bogov.
timoti
# 06.06.2013 ob 15:32
delimo narod, in delili ga bomo še naprej. manj kot ste enotni, lažje vam vladamo (beri - krademo). žvaša osamosvojitvena elita.

p.s., na naslednjih voltvah ne pozabite oddati glasu za nas ;-)
Surok
# 06.06.2013 ob 15:49
Podpiram gospoda Klemenčiča!

želel bi si le še hitrejše sodne postopke, ter še več takšnih sodnih procesov, izločitev dokazov bi pa ukinil, saj vsak vir lahko močno spremeni tok sojenja, nekateri pa to s pridom izkoriščajo.

Vi podporniki J.J. se pa nehajte znašati nad njim, saj odkar je razkirl J.J. le še iščete dlako v jajcu, in ga želite diskreditirati, pred tem pa mojem zanj več kot 60% ljudi še slišalo ni.
inski11
# 06.06.2013 ob 15:37
@sportivko

No....veliko primerov so zasrali tudi policisti ali kriminalisti z napacnim pridobivanjem dokazov, neodobrenim prisliskovanjem itd. Ravno odlicni niso.
inski11
# 06.06.2013 ob 15:49
@bratomir

Hilda Tovsak ni javni funkcionar. Nad njo KPK nima pooblastil.
Zgodovinar_666
# 06.06.2013 ob 15:49
Karl Erjavec je kot pristojni minister vodil ministrstvo za obrambo, razpis in je bil pravnomočno oproščen. Jure Cekuta pa je tisti, ki je prejel denar, pa ga zanimivo, v tej enačbi ni. V tej enačbi tudi ni vojakov, ki so sodelovali pri razpisu.
30+ prič na sodišču je storilo kaznivo dejanje - ker naj bi krivo pričali. Tožilka, ki je začela zadevo, je bila žena človeka s katerim je bil Janša v konfliktu. Sodnica je preko Facebooka pisala o tem, kako fejst moški je Jankovič. Višje sodišče je isti dan za 180 stopinj spremenilo sodbo nižjega sodišča v zadevi Patrija, ki se nanaša na tožbo SDS proti Delu. Na sodišču je kot PR-ovka zaposlena nekdanja PR-ovka LDS in Zares. Predsednica ljubljanskega sodišča je dobra prijateljica Katerine Kresal, za katero delajo številni sodniki, vključno v višjimi in vrhovnimi. Zoper Janšo nimajo nobenega dokaza, zato tudi v obtožbi ni napisan kraj, čas, niti konkretno kaznivo dejanje (vemo, da je prekoračil hitrost, a ne vemo za koliko, a namesto odvzemu vozniškega dovoljenja se tukaj pogovarjamo o odvzemu prostosti). Nobena priča, ki je kdaj koli govorila z Janšo ni potrdila, da bi se z njim kaj dogovarjala.

Jankovič na drugi strani je večkrat s strani MOL nakazal podjetju več 100.000 EUR, ki jih je nato to podjetje potem takoj prenakazalo na račune družine Jankovič. Se pravi imamo kraj, imamo čas, imamo točno določen znesek, imamo dokaze, pa vendar se še nič ni premaknilo.

Za predsednico vlade imamo plagiatorko, ki ji je koncept jasnih stališč, načel, osebne integritete itd. popolnoma neznan. In sedaj ona govori o krepitvi pravne države.
Git
# 06.06.2013 ob 21:43
@Oliva
samo ne pozabi toka denarja pri Kresalovi. Ki neizpodbitno kaže da je šlo za korupcijo. Ali je že v arestu?
janez33
# 06.06.2013 ob 16:31
Jaz bi pa vprašal Klemenčiča, če kaj ve kako je kaj s SIB banko, kjer so poniknile milijarde takratnih tolarjev, dva izmed glavnih akterjev pa sta bila zakonca Klemenčič (oče in mati, on kot direktor SIB banke in ona kot predsednica uprave Zav. Triglav). Nihče ni bil nikoli obsojen.
generusus
# 06.06.2013 ob 16:23
"KPK: Sodba v zadevi Patria ne more biti zadnja in edina"

Seveda ne bo. Še veliko desnih politikov ali nazorsko desnih navadnih državljanov bo obsojenih. Levi (pri tem ne mislim na kralje živali, hehehe) pa bodo spoznani za nedolžne.
PačNekdo
# 06.06.2013 ob 16:51
"KPK in dodaja, da se v slovenski splošni in strokovni javnosti še ni uveljavilo, da je kazniva tudi že zgolj sama obljuba ali sprejem obljube podkupnin"

A res? Zakaj pa potem TAlerja noben ne preganja? Zakaj se KPK pri njemu ni nč oglasla?? aja sej res, on je član levice kaj pa druzga.

Ta KPK vedno bolj deluje kot podalšana roka določenih osebkov, ki jo uprabijo samo takrat ko se hočejo koga znebit na enostaven način.
Zgodovinar_666
# 06.06.2013 ob 16:26
@Surok

Glede na to kar pišeš je jasno, da nimaš osnovnega pojma o tem kako bi morala izgledati pravna država. Imaš samo drhalsko miselnost, ki jo izdatno pumpajo dominantni mediji. Uresničitev tega kar pišeš pomeni smrt pravne države. No je pa tako, če šolstvo ne razvija kritične miselnosti in ljudem ne razloži zakaj so nekatere današnje ureditve in rešitve sploh nastale.
inski11
# 06.06.2013 ob 15:35
@K.

Kaj ti da mislit, da Praprotnik nima referenc? Ali to, da je svobodno pisal kot novinar in zavzemal neka stališča pomeni, da ne sme nikoli več kandidirati ali bit imenovan na javni položaj?

Ko bi imeli četrt toliko stroge standarde za to kdo vodi našo državo...
ako1
# 06.06.2013 ob 16:55
Po logiki, da je "trgovanje z vplivom", nezakonito posredovanje, vpliv, poznanstva .... kaznivo dejanje, ne vem kaj počne na svobodi Kučan, ki še 22 let po osamosvojitvi kadruje po partijski liniji, čeprav nima nobene formalne funkcije. Ta šef bivšega zločinskega režima, bi potemtakem moral biti že dolgo dosmrtno v arestu!
assange
# 06.06.2013 ob 15:54
če so avstrijci obsodili riedal in wolfa, da sta darila dajala, če bodo finci obsodili nekoga, da je prav tako dajal darila, oz podkupnino, potem je logično, da je pri nas nekdo dobil.
Breathe
# 06.06.2013 ob 15:40
Hm, Klemenčič, greva stavit, da v roku naslednjega leta ne bo niti ene take obsodbe več?

btw, čez eno leto lahko stavo podljšava...
sportivko
# 06.06.2013 ob 15:35
@kosmatamuca

Policija in kriminalisti delajo zelo dobro, da ne rečem odlično! ...Tožilstvo je pa potem 2. liga!
Tudi Klemenčič opravlja svoje delo zelo dobro, vendar na žalost potem nikogar ne obsodijo
HULK008
# 06.06.2013 ob 18:38
Vsakega v RS lahko obsodiš na podlagi te sodbe. Dejansko je možno. Recimo da jaz napišem zdele v zvezek, da sem obljubil podkupnino GK, on pa nič ne ve o tem. Pride prijava s strani tretje osebe, da je GK dobil podkupnino od mene. Nakar naredijo hišno preiskavo pri meni in mi zasežejo zvezek, tožilec vloži obtožni predlog. Potem pa mene obtožijo, da sem dal obljubo podkupnine, GK pa da je sprejel obljubo, čeprav je nikoli ni dobil.

Problem je če se ta obljuba zlorabi v politične namene, da se znebiš nasprotnika. Vsak se lahko vsakega znebi.
HiTech3
# 06.06.2013 ob 18:09
Dokler se vsake toliko, TEŠ6 podraži za kakšnih 100 miljončkov, vsi vi dežurni skrbniki za moralo in pravičnost (kao) pa ne rečete ne bu ne mu, je vsakomur, ki uporablja vsaj malo možganov jasno, da so takile bombončki, kot je bil včeraj, samo nagrada za levo volilno telo, da bo zagotovilo novo izvolitev tistim, ki bodo potem preko novih TEŠ-ev, črpali denar v svoje žepe.
rumalina
# 06.06.2013 ob 16:46
Kompletna mašinerija Dražgoše Cirkusa se je spravila nad Janšo , kot da je on največji problem v Sloveniji . Za njih seveda je , ker je edino cepivo proti rdeči kugi .
Hephaestus
# 06.06.2013 ob 15:49
Klemenčič, kako kaj z Katarino Kresal in njeno koruptivno obnašanje v primeru najema stavbe za NPU? A zdaj lahko kar poklanjamo prijateljem milijone davkoplačevalskega denarja zato, da rešujemo njihove nasedle nepremičninske posle in zatem pričakujemo, da se nam ne bo nič zgodilo, ali kaj?

Klemenčič, kdaj bo za tisto nenormalno korupcijo Katarina Kresa KAZENSKO ODGOVARJALA?
prešern
# 06.06.2013 ob 23:50
kako lahko drzavni organ komentira nepravnomocne obsodbe?
sonckasta
# 06.06.2013 ob 21:07
Dajte to razkriti javnosti. mene daje radovednost :)
sonckasta
# 06.06.2013 ob 21:05
Ker nisem spremljala procesa želim, da mi nekdo pove kaki so dokazi. Oz. kaj so dokazali in na kak način. :)
roli
# 06.06.2013 ob 18:52
Oh Klemenčič in Praprotnik.
In ta dva bosta naredila našo
deželico pravno in pošteno?????
Seveda , če verjameš "pravljičarjem".
Git
# 06.06.2013 ob 18:33
"Gre za eno prvih sodnih odločb za kaznivo dejanje sprejemanja daril za nezakonito posredovanje, ki se ga pogosto imenuje tudi 'trgovanje z vplivom'," so se na sodbo v zadevi Patria odzvali iz Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).

KPK: Sodba v zadevi Patria ne more biti zadnja in edina

Se strinjam, pa tudi menim da s takimi standardi kot jih je včeraj postavilo sodišče sploh ne bo težko. Krogi denarja so pri Jankoviču več kot očitni GREP-KLM-JANKOVIĆ. Lahko ga gredo kar iskat. Da ne govorimo o Thalerju ki smo ga vsi slišali kako je sprejel obljubo nagrade, pa tudi vložil amandma. Sploh ne vem kaj tožilstvo še čaka, našteta dva korenjaka lahko kar jutri obsodijo.

Pa še veliko ljudi je ki bi morali pri takih standardih že včeraj sedeti. Pavček, Rop, Bavčar, Šrot,
nadzorni sveti in uprave bank, drugih državnih podjetij, DARSA, itd....
mikitr
# 06.06.2013 ob 17:17
Mi potrebujemo pravično pravno državo,ne pa državo z pravom in rdečim pravosodjem.Pravice ni kaj dosti.
Surok
# 06.06.2013 ob 15:53
Aja pa uvesti bi se moralo še rubenje nakradenega premoženja, saj če tip ukrade za 3 mil € ne dosežete prav veliko če mu naložite 40.000 €, in 2 leti zaporne kazni. Po takem postopku bi lahko takorekoč kradli vsi, vam bi zmanjkalo prostora v zaporih(ki so že tako preluksuzni), v Sloveniji bi pa nastal le še večji kaos.
sonckasta
# 06.06.2013 ob 21:06
kaj so bili vidni transakcijski tokovi? Je kdo zatrdil, da je dal podkupnino, so kaki posnetki kje?
5tane
# 06.06.2013 ob 17:47
Ko slišim izraze kot so rdeča kuga, komunisti, rdečkarji kar pike dobim. Pa kaj je vam ludi ?? Te so že vsi pod zemljo. Če pa mislite Kučana in njegovo bando pa začnite izbirati drugačne izraze, vsekakor ne politično ideološke. Npr. politična mafija, kapitalistični banditi, kradljivci, lopovi.
hafiks
# 06.06.2013 ob 16:17
Vceraj letim cez programe in na kanalu A pokaze pred sodiscem dve zenski malo cez 30 ki sta jokali zaradi sodbe.

Sam sem mislil da se zjokam ker nisem mogel verjeti da se taki mladi ljudje z tako omejenim razmisljanjem in spranih mozganov.
HULK008
# 06.06.2013 ob 16:00
"Na mizi je milion evrov in jaz sem ocenil, da se ta denar "lušta" GK. Ali se mu ali ne to ni bistveno. Bistveno je, da bo od tega trenutka obravnavan kot, da je vzel denar, ker jaz mislim, da bi ta milion vzel, če bi mu ga ponudil."

Sodišče bi reklo, kriv je, ker je dobil obljubo podkupnine, čeprav ne več nič o njej. Dejstvo je, da je dobil obljubo.
Whisperer
# 06.06.2013 ob 15:38
KPK:Sodba v zadevi Patria ne more biti zadnja in edina
KPK:Sodba v zadevi Patria ne sme biti zadnja in edina !
K.
# 06.06.2013 ob 15:32
ti samo razloži kako je prišel v KPK novinar in ne nekdo z resnimi referencami, pa se bom čisto drugače obnašala.
pepieinschlag
# 07.06.2013 ob 07:09
Meni pa je pri vsem tem najbolj zanimivo, oziroma prav srhljivo to, kako je Janša na izrečeno obsodbo reagiral.
On, kot ministrski predsednik z dvotretjinsko večino v parlamentu, vseskozi prisoten v vrhu slovenske politike, je imel nedvomno mnogo večjo moč spreminjati stvari (graditi sistem), kot npr. jaz navaden »delavček« in sedaj upokojenec.
V tožilstvu in na sodišču je imel nazadnje vsaj dva visoko »rangirana svoja človeka«. Čeprav takšnega predalčkanja v pravosodju ne bi smelo biti.
Ko sem se v preteklosti obrnil na vladno službo v zvezi z nenormalno dolgotrajnim stečajnim postopkom mojega bivšega podjetja (v zemljiško knjigo se zaradi tega nismo mogli vpisati kot lastniki stanovanj, ki so bila pred tem last tega podjetja) so mi odgovorili, da je sodstvo neodvisna veja oblasti in da vlada na to ne more nič vplivati.
Ne spominjam se, da bi Janša v preteklosti kadarkoli dvignil svoj glas v zvezi s kakšno obsodbo. Pa je bilo kar nekaj milo rečeno prav trapastih, razen seveda za prizadete (ko so ljudje izgubljali hiše zaradi dolga nekaj deset EUR-ov, ali ukradene avtomobile itd).
Da ne dolgovezim: IMAMO PRAVOSODNI SISTEM, KAKRŠNEGA PAČ IMAMO. IN JANŠA JE BIL MED OSTALIMI NEDVOMNO NJEGOV SOUSTVARJALEC.
In prav najbolj kruto bi bilo, če bi bil res nedolžen, pa bi ga ta (tudi njegov sistem) obsodil. Tudi sam sem malo presenečen nad obsodbo brez materialnih dokazov. Samo s posrednimi dokazi - še so oni (Finci) dali, je NEKDO? to pač moral prejeti? Čeprav me v Sloveniji zadnje čase ne preseneča več dosti stvari.
In sedaj, ko gre za njegovo kožo (da ne rečem zadnjo plat) bije plat zvona in grozi z vsemi sredstvi, vse je politično zmontiran proces itd.
Nikoli do sedaj pa se ni vprašal, kolikokrat je bil morda v kolesju našega pravosodja nekdo, ki ni politik in se zaradi tega ni mogel sklicevati na montiran proces, ampak skloniti hrbet ter trpeti.
Vse drugo bi bilo pač nedopustno vmešavanje v NEODVISNO vejo oblasti.
brasilinho7777
# 06.06.2013 ob 19:22
Klemenič for president!
HULK008
# 06.06.2013 ob 18:23
Resnicar.. na podlagi takih standardov lahko čisto vsakega zapreš. Tako tebe, kot mene, kot druge komentatorje.
5tane
# 06.06.2013 ob 17:53
@krjavelj kolikor je meni poznano smo z vstopom v NATO prevzeli nalogo, da naredimo v Sloveniji en lahki bataljon z takimi vozili. Tako, da smo jih morali kupiti. Drugo je pa to kako smo jih kupili.
resnicar
# 06.06.2013 ob 17:50
@klemenčič

Če sodba ne bo zdržala in ne bo postala pravnomočna, potem je sodba zgolj tipičen primer politične sodbe. Če pa bo potrjena kot pravnomočna, potem se že veselim naslednjih sodb, ker po takih standardih lahko zapreš polovico politikov in uplivnežev. Torej počakajmo.
krjavelj
# 06.06.2013 ob 17:29
"Nihče ne polemizira, kdo je kriv, da smo se sploh odločili za nakup dragih oklepnikov"

Zelo relevantno razmišljanje!
Slovenija ni v nobeni vojni in so ti osemkolesniki zanjo ravno toliko potrebni kot letalonosilke in Jumbo-Jeti. Kolikor se spomnim imajo v Železarni Ravne razvit šestkolesnik »Valuk« in ko gledam oborožitev veliko bogatejših držav kot je Slovenija so samo najbogatejše opremljene z Rolls-Rojsi oklepne tehnike.
Popolnoma jasno je, da je bil nakup Patrij »strateški« v smislu ustvariti tristomilijonski denarni tok, da so se ustvarili pogoji za korupcijo.
Veliko večja škoda kot podkupnine je bila povzročena Sloveniji s tem, , da je bila podtaknjena odločitev za škodljivo pogodbo in vlada bi mora oceniti, da je bila pogodba za Slovenijo pogubno škodljiva in bi morala oceniti vso škodo, ki nam jo je ta pogodba povzročila in seveda ugotovijo avtorje in lopove, ki som nam to izgubo podtaknili in osiromašili poštenjake.
Jethros
# 06.06.2013 ob 17:22
mrki1
# 06.06.2013 ob 17:11
Jethros
# 06.06.2013 ob 15:32
vihraviuporabnik:
Česa pa bi obsodil Klemenčiča?
----------------
glede na tvoj slab spomin , ti sporočam , da je bil glavni pri nadzoru najema NPU-ja !! za cca 190.000 EUR je naredil državi škode enako pa Kresalka , TOTAL je cca 380.000 škode.


In ponovno se sprenevedaš, kot ničkoliko krat...
Klemenčič je takrat odstopil in sam prijavil Kresalovo ter pričal o tem, kako so mu bili določeni podatki okoli te zgodbe prikriti.
Daj, idi malo na svež zrak razmišljati o tem, kako lahko sodnica obsodi nekoga na podlagi dokazov, ki ne obstajajo, čeprav so jih obsojenci na vse pretege skušali izloiti in bodo s tem tudi očitno nadaljevali.
Dokazov ni! Ko ji izločimo! A ne, mrki1 :)
Zgodovinar_666
# 06.06.2013 ob 17:14
@Surok

V pravni državi ni vprašanje kaj je kdo naredil, ampak ali mu lahko tisto kar je naredil ali pa nekdo misli, da je naredil, tudi dokažejo. Jaz nikoli recimo nisem rekel, da je Janša čist kot solza, ali pa da o zadevi ni bil seznanjen. Trdim pa, da ga na podlagi tega kar imajo ne morejo obsoditi.

To kar si dva človeka pogovarjata ali dopisujeta o tretjem, ne more biti dokaz za obsodbo tega tretjega. Pa četudi je tisto kar se pogovarjata res. Ker na ta način se da obsodit vsakega in tudi nihče ne se more na take očitne ustrezno braniti.

Tudi sodnica je rekla, da dokazov ni. Ampak ona je kar na podlagi osebnega prepričanja, da je Janša kriv, vse indice in vse dogodke tako interpretirala. Ta njena interpretacija lahko drži, lahko pa tudi ne. In v takih primerih, ko je vse tako v zraku, se mora sodnik po ustavi in zakonu vedno odločiti v korist obdolženega. Tukaj ni nobene raketne znanosti.

Drugače pa to sodniki neprestano delajo. Prepričani so, da so vsi v postopkih krivi. In potem vsakič znova kršijo procesna pravila, da bi lahko dosegli obsodbo obdolženega. Čeprav morajo biti sodniki tisti, ki morajo biti odprti za obe strani, za tožilstvo in za obrambo. Šele v zaključku procesa se morajo začeti izjasnjevati o krivdi. Tako da mora biti človek zelo močan, da ves ta pritisk zdrži. Kajti proti obdolženim so tako policija, kot tudi tožilec in sodnik. Šele na višjih instancah se potem zadeve nekoliko uravnovesijo. Še najbolj na vrhovnem. A ker so tam zasuti s pritožbami, se kdaj poskušajo zadeve znebiti na podlagi napačnih vejic, v smislu, da ni izkazan interes itd. Od leta 1991 je bilo v Sloveniji obsojenih že 2.000.000 ljudi. Se pravi statistično gledano vsak Slovenec.
mrki1
# 06.06.2013 ob 17:11
Jethros
# 06.06.2013 ob 15:32
Prijavi neprimerno vsebino
vihraviuporabnik:
Česa pa bi obsodil Klemenčiča?
----------------
glede na tvoj slab spomin , ti sporočam , da je bil glavni pri nadzoru najema NPU-ja !! za cca 190.000 EUR je naredil državi škode enako pa Kresalka , TOTAL je cca 380.000 škode.
Gorenc1
# 06.06.2013 ob 16:50
Zasebne inštitucije kamarile nažigajo z vsemi topovi. Hvala bogu, da je izposojenega denarja še za slabe pol leta. Potem pa TROIKA! In, konec bo lepih služb na FDV-ju.
llsash
# 06.06.2013 ob 16:28
nic ne bo cuj, pritozba tu pritozba tam pa konc, nasi pa tesko razlaganje kak hudo v slo vse stima, ala! malo morgen! enjojs v temi imenovani slo
bratomir
# 06.06.2013 ob 16:08
inski 11

a je kdo neumen???

Halo da Hilda ni javni funkcionar, sodniki in tožilci iz njene zade pa so!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!
MartinK
# 01.07.2013 ob 20:58
MartinK
# 01.07.2013 ob 20:56
[video]http://youtu.be/quBICe0nHy8[/vide
o]
MartinK
# 01.07.2013 ob 20:56
[video]http://youtu.be/quBICe0nHy8[/vide
o]
Kazalo