Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 28 glasov Ocenite to novico!
Koalicijski vrh
Info hiša je preverila, koliko denarja za reprezentanco so zapravili nekateri ministri v vladi Alenke Bratušek. Foto: BoBo
Senko Pličanič
Po številu delovnih kosil močno odstopa ravno Pličanič, ki je imel v gostilni Vila As v obdobju, ki ga je pokrila raziskava, več kot 70 delovnih sestankov oziroma delovnih kosil, na katerih sta bili več kot 40-krat samo dve osebi. Foto: BoBo
VIDEO
Ministrstva razsipno z ja...

Dodaj v

Ministri zapravljali reprezentančna sredstva tudi za alkohol in cigarete

Pregled porabe sredstev za reprezentanco v času vlade Alenke Bratušek
22. februar 2016 ob 10:51
Ljubljana - MMC RTV SLO

V obdobju vlade Alenke Bratušek je tedanji minister za pravosodje Senko Pličanič v slabem letu in pol za kosila v gostilni As porabil 6.800 evrov javnih sredstev, namenjenih reprezentanci.

V okviru projekta "Naš denar, naše informacije", ki ga je izvedel inštitut za zasebnost in dostop do javnih informacij Info hiša, so raziskovali porabo sredstev za reprezentanco na ministrstvu za obrambo, ministrstvu za pravosodje, ministrstvu za finance, ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ministrstvu za kulturo in na ministrstvu za zunanje zadeve v času vlade Alenke Bratušek v obdobju od 20. 3. 2013 do 13. 7. 2014.

Kot navajajo v Info hiši, so ugotovili, da so na ministrstvu za finance "radi dobro spali", saj pri stroških prenočitev niso skoparili, tudi če je šlo za državnega sekretarja oziroma direktorja direktorata. V nekaterih primerih so stroški prenočitev znašali tudi okoli 300 evrov na noč.

Pregled porabe je tudi razkril, da so nekateri nekdanji ministri, še posebej pri tem izstopa nekdanji pravosodni minister Senko Pličanič, zapravili precej reprezentančnih sredstev za alkoholne pijače.

Uredba, ki ureja porabo javnih sredstev za reprezentanco, pravi, da se kot stroški pogostitve na uradnih in delovnih sestankih, ki jih priredi funkcionar, štejejo le stroški hladnih in toplih brezalkoholnih pijač, sadja in izjemoma prigrizkov. Stroški pa smejo znašati največ 5 evrov na osebo na uradnih sestankih in 2 eura na osebo na delovnih sestankih. Omenjena uredba tudi določa, da stroški delovnih in uradnih kosil in večerij, ki jih priredi funkcionar skupaj s pijačo, ne smejo presegati 50 evrov na osebo.

6.800 evrov za kosila v gostilni AS
Po številu delovnih kosil močno odstopa ravno Pličanič, ki je imel v gostilni Vila As v obdobju, ki ga je pokrila raziskava, več kot 70 delovnih sestankov oziroma delovnih kosil, na katerih sta bili več kot 40-krat samo dve osebi. Stroški za kosila v Vili As so znašali 6.800 evrov.

"Pomemben del stroškov delovnih sestankov oziroma kosil v Vili As predstavljajo alkoholne pijače. Med njimi je bila očitno najbolj priljubljena Malvazija As, takoj za njo pa Rose Batič. Tudi če sta bili na sestanku oziroma kosilu le dve osebi, sta se pili v buteljkah (ne v kozarcih). Včasih so udeleženci sestanka oziroma kosila v Vili As rabili tudi kaj močnejšega. Recimo Jacka Danielsa, Chivas Regal, Aperol spritz … Po kozarcih pa se je najbolj pogosto pil dišeči traminec Steyer," so zapisali v Info hiši.

"Ostale restavracije, v katerih se je porabljala reprezentanca ministra oziroma ministrstva za pravosodje (Moderna kulinarika, Terme Krka, JGZ Brdo, Terme Čatež), niso tako zelo »zanimive«, saj je šlo očitno za različna »službena srečanja«, ki pa so bila vsa (!kako slovensko!) pospremljena tudi z alkoholom. In ne, nikakršni svetohlinci nismo in tudi nam se zdi kozarec vina ob kosilu povsem sprejemljiv. Ko pa stroški za alkoholne pijače dosežejo skoraj tretjino računa, kot je to v primeru računa Terme Krka z dne 29. 1. 2014 (na fakturi v skupni višini 1.857,20 evra, je skupni znesek za alkoholne pijače 517,00 evra), smo prepričani, da je bila zdrava mera presežena, pa tudi poslovni bonton slej ko prej vsaj ogrožen," menijo v Info hiši.

Na ostalih ministrstvih pa razen zelo površnega evidentiranja stroškov reprezentance, na kar sklepajo iz manjkajočih naročilnic in faktur, niso zaznali odklonov od pričakovanega. "To lahko pomeni, da je vse v skladu s predpisi, pričakovanji in pravo mero, lahko pa pomeni, da je dokumentacija tako pomanjkljiva, da dejanskega stanja ni mogoče z gotovostjo ugotoviti," še ugotavljajo v Info hiši.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
Lluka
# 22.02.2016 ob 11:36
rekel bom DROBIŽ. In hvala Muserjevi za te informacije (verjetno se je že začela bitka za poslanski stolček.....

Tiste imformacije ki javnost bolj zanimajo. kdaj bomo dobili vrnjene miljarde iz davčnih oaz, kdaj bomo dobili pokradene miljarde na zgrešenih projetih............... dotlej bo, verjemite mi. tole po 100€ ali po 10.000€ zgledalo kot DROBIŽ. in še bolj smešno bo tole....ko bomo prebirali kako nek sekretar spravil pašteto v žep. medtem ko je nek drug minister zapravil oz "pozabil" oddati prijavnico oz pritožbo. zaradi katerega bomo morali vrniti kakšnih 10 mio€, za kakšen drug projekt bomo morali vračati 5 mio€............. in VI nas pa filate s temile nepotrebnimi smetmi........ po 5.000€ (napram zneski 10.000.000€) oz po tastarem...2.596.400.000 SIT
Whitetrasher
# 22.02.2016 ob 11:43
To je "javna tajna",ki jo vsi dobro poznamo.
Zgodilo se ne bo nič in spremenilo se ne bo nič.
V drugih državah se zgodi,da kdo kdaj za kaj odgovarja..pri nas zadostuje opravičilo.
lukecvasgleda
# 22.02.2016 ob 11:41
To ti je ta kultura...
Tretja Švica:)
luksie
# 22.02.2016 ob 11:44
alkohol v delovnem času je prepovedan. vsaj v moji službi. a ni tako tudi drugod?
5tane
# 22.02.2016 ob 11:46
Pa ja ne more on v Šestico hodit. AS za asa.
pobrisan
# 22.02.2016 ob 11:42
Dva dedca pa bosta ja otisnila buteljko pri kosilu.....
GUESS
# 22.02.2016 ob 13:28
Seveda je ZELO prav gledati pod prste predstavnikom oblasti.
Toda, zakaj v članku piše, da je "bila pregledana poraba za reprezentanco v času vlade A.Bratusšek med 20.3.2013 in 13.7.2014"??
Ali se hecate? Ali je to naročeno? Ali pred 20.3.2013 in po 13.7.2014 ni bilo "zastonj kosil na alkoholni podlagi, s cigaretami?"
Torej, naj se analizira ta pojav vsaj za 10 let nazaj, do danes - ali pa nič.
vnk
# 22.02.2016 ob 12:06
kok ima kdo plače, kok kdo porabi za kosilo, kok kdo da za gorivo... saj ne moreš več verjet. A to je vse kar je še naš domet? Našega novinarstva in naše kulture?

Ja, ker gre za javne informacije in denar davkoplačevalcev, zato je transparentnost zelo pomembna in tudi v javnem interesu, povrh vsega pa so stroški še površno evidentirani, tako da je težko sploh razbrati ali gre za upravičeno porabo denarja ali ne.

Med drugim, tistim, ki je uspelo dejansko članek prebrati v celoti, gre tudi za prekomerno uživanje alkohola pri sestankih, ki naj bi bili poslovne narave.

tule gre za politični obračun, inforamcije pa so bile pridobljene na krtovski nači

Pa briga me, tudi če bo Janša nekaj ven izpostavil in bo res, pač bo res. Še pa ne pomeni, da bom šel zanj volit.
rdečinavijač
# 22.02.2016 ob 13:14
Vse podatke javnega značaja, ki se financirajo iz naših žepov na internet. DA lahko vsak vidi s kakšnimi barabami imamo opravka.
Montijev Piton
# 22.02.2016 ob 13:13
OK, ko sem prebral prvih nekaj komentarjev, popravljam svoj prejšnji post: glede na etični domet lepega dela forumašev, katerim je 6.800 EUR za neupravičene stroške s strani Pličaniča (drugih stroškov ali posledic njegovega dela v to ni vštetih!) in podobnih patronov prav nič nemoralno ali posebno dejanje, gre v resnici za povsem normalno stvar v Kukulandu. Gremo dalje.

Kje natančno je meja med drobižem in vrečami denarja in v katerem zakonu je določena? Kje je tudi določeno, da je kraja manj kot X EUR zakonito dejanje in nad X EUR kraja? Vnaprej hvala za strokovne odgovore z referencami na konkretne zakone ali podzakonske akte...
Lovec
# 22.02.2016 ob 11:48
Novi obrazi, NAŠI.

Ali mislite, da sedaj ko so Novi Novi obrazi, ki so prejemali dodatke in podobne malenkosti kaj drugačni ?
bonanza
# 22.02.2016 ob 12:25
Alkohol zamegli pamet in trezno presojo. To dvoje pa je nekaj, česar pravosodni minister na delovnem sestanku ne more pogrešati! Jasno?
Wasabi
# 22.02.2016 ob 12:31
očitati buteljko vina dvema osebama pri kosilu pa je neumnost.

Ni neumnost, v kolikor jo pijeta med delovnim časom. Če pa ni med delovnim časom, pa nimajo kaj za zapravljati javnega denarja.
magnapurga
# 22.02.2016 ob 11:58
Spoštovana Nataša Pirc Musar, komentarji kot 'očitno so radi dobro spali', 'rabili kaj konkretnega' in 'kako slovensko' jemljejo spodobnost vašemu poročilu. Intelektualec se zaveda, da ni več intelektualec, ko mora za doseganje ciljev uporabljati nizkopopulistične metode. Zato je intelektualcev v našem javnem življenju vse manj. V političnem pa sploh.
vnk
# 22.02.2016 ob 11:55
Morda pa bi bilo dobro razmisliti to, da delavci z visoki pooblastili morajo imeti visoke plače, saj jih to motivira, privablja se dober kader

To je nekakšna utopična misel, ampak rabiš prej še druge mehanizme, ki zagotovijo, da bo dejansko na položaj prišel dober kader in ne zgolj politični prijatelji. Dober kader tudi ne bo ostal, če ne bo imel omogočenih dobrih pogojev za delo.

Sicer pa, ne bi rekel, da gre za drobiž, ampak dober indikator, da so problemi že na zelo osnovni ravni.
Zjesenic
# 22.02.2016 ob 11:41
Dajmo ga, gor ga ni. Sploh če drugi plačajo.
Nikec3
# 22.02.2016 ob 15:16
Po številu delovnih kosil močno odstopa ravno Pličanič, ki je imel v gostilni Vila As v obdobju, ki ga je pokrila raziskava, več kot 70 delovnih sestankov oziroma delovnih kosil, na katerih sta bili več kot 40-krat samo dve osebi.

Največji jebač pri koritu.
Vektra
# 22.02.2016 ob 14:31
zanimivo, da ima ta novica 6x manj komentarjev, kot pa voxpopuli, ki je na nivoju horoskopa! Resnično se sprašujem, ali nemara ni definicija slovenskega volilca napisana preohlapno?
nevem
# 22.02.2016 ob 13:23
Vse to in še marsikaj mnogo večjega... vključno z milijonskimi kaznimi za "sladkor"... bo samo Bog požegnal.
Rubijo pa hiše za 150 € neplačanega računa, rušijo hiše (v Bohinju) kar tako in za 3 leta zapirajo ljudi zaradi 200 € podkupnine.
Torej tu je meja med drobižem in vrečami denarja: če si revež sledijo drakonske kazni, če si "in", se izmažeš pogojno, morda z "opravičilom" s stisnjenim zobmi...
borisev
# 22.02.2016 ob 15:18
kdor je bil kdaj bolj blizu dogajanju itak ve kako stvari potekajo...pride kolega, sin/hčera/žena, itd in se gre na "malico"/kosilo in kaj mislite, da se plača iz lastnega žepa.....res je težko kosili/večerjo s kolegom opravičiti kot poslovni sestanek....

proti vsem mio je to res relativno malo, ampak gre za princip. Mislite, da tisti, ki ne zna delati s 1000 evri bo pa znal z milijoni...tisti, ki je pri 1000 evrih razsipen, mislite, da pri milijonih pa ne bo....

Po večini velja, ah saj ni moje....enako se dela tudi s službenimi avti, itd..... tukaj manjka zavest....še vedno imamo vklopljeno, da če pa ni moje potem pa bi po domače rekli... "koga briga, ti samo piči"
funky
# 22.02.2016 ob 13:43
Brez veze, koga pa kej briga v Butalah. Konc koncev je to sam pravosodni minister ki ga je država plačevala za odgovorno in gospodarno početje ki bi moral biti drugim za zgled s svojim obnašanjem in pravičnostjo in poštenostjo. Kaj je že to?
Korošec
# 22.02.2016 ob 13:22
In zakaj se tako natančni podatki ne dajo dobit z kreditnih odborov naših bank? Če smo in še bomo morali ljudje plačat škodo potem si tudi zaslužimo, da vemo zakaj plačujemo.
gispa
# 22.02.2016 ob 12:46
Itak, da je država v podnu. Saj, če bi bil samo alkohol v igri, bi bilo še dobro, tako so pa vsi przadeti še od drugih trdih drog.
Ganđo pa nore gobe bi jim dal za uživat pa čisto nič drugega. Da se jim mal pogled na svet spremeni pa da se mal nasmejijo, ker Slovenci smo res en težek, pesimističen, zoprn narod, od klošarjev do politikov do komentatorjev na MMC. Še dobro, da tujci v nas vidijo res v redu narod, zahvaljujoč se turističnim in gostinskim delavcem, ki tako ali tako pojejo največ slovenskega random sranja od folka, ki pride jest. Po mojem so kelnarji v svojem življenju slišali več težav, kot pa politiki s strani prebivalcev.
Ampak res bi imel raje Boba Marleya za predsednika vlade, kot pa bilokaterega slovenskega politika. Samo pomojem, da bi ga ostali linčali, ker bi bil spet preveč liberalen.
divacvlade
# 22.02.2016 ob 11:43
na centih se zadeve računajo in vsak cent pomeni manjši dolg. Ne glede na to ali je 100€ ali milijarde, vsak mora sam pri sebi razčistit, kaj se sme in kaj ne. Do takrat, se pa vrli politiki lahko sprašujejo zakaj jih noben ne ...e, država je pa že ene 5 let za Češko. Standard nam pada in to na polno.
Jožeine
# 22.02.2016 ob 11:38
To pa je naslov: "Ministri zapravljali reprezentančna sredstva za alkohol in cigarete..." Podpiram novinarje pri raziskovanju a ne s takim "pomp" naslovom kateri odraža NE profesionalno delo, ki bolj teži k rumenemu tisku.

Morda bi bilo zanimivo, če bi novinarji dosegli, da bi moral gostitelj reprezentance napisati v poročilu s kom je bil na kosilu. Če se pa prodajajo cigarete - kaj boš sedaj nekemu gostu iz tujine, kjer imajo tako folkloro to prepovedal? Še bolj zanimivo je v naslovu za "alkohol"... Pa saj nismo v Arabskih emiratih in verjetno bi bilo najbolje, če bi postregli z Dobrovoljčkom in Ritoznojčanom, ki se tudi dobi v buteljkah...

Skratka, naj se dokumentira s kom so bila kosila opravljena in potem bodo računi bolj reprezentativno izpadli, predvsem pa bo vse bolj pregledno.
gnusfraba
# 22.02.2016 ob 15:50
@najdise

Dragi moj Gnus, nihče ne pričakuje od tebe kosila brez buteljke v kolikor si jo sam plačaš, edino če nisi naš vrli politik, ki izrablja sistem (davkoplačevalce) da na naš račun, kero položiš ali opraviš dogovor o proviziji.

1. Poslovno kosilo plačam preko svoje firme (sem pač ponudnik, ne kupec usluge). Enako velja tudi, če so poslovni partnerji iz državnih firm.

2. Domov lahko poslovni partnerji odnesejo le tisto, kar imajo v želodcu. Za kakšne provizije se lahko slikajo (mimogrede, nihče me še ni poskusil navleči v kakšno provizijio).

Mimogrede, puritanstvo glede glaža vina pri poslovnem kosilu (ali pa na malici, ko greš sam oziroma s sodelavci), mi gre že precej na živce. Malo preveč spominja na nedeljsko moralo.
dimmukomun
# 22.02.2016 ob 13:36
Zmenki na račun države,potem pa še plača in koruptivni cekin,to jim je edino pmembno,vse drugo je odveč,in ali mislite da današnji koritniki kaj drugače ???
Wasabi
# 22.02.2016 ob 12:24
Po moje so še kaj belega na črnem trgu kupovali.
SamoRes
# 22.02.2016 ob 12:18
A je na delovnih sestankih dovoljeno uživanje žganih pijač? Ni čudno da je država v podnu, če odločitve sprejemajo alkoholizirani posamezniki.
Po kosilu pa še bunga-bunga za 300€ v hotelskih sobah?
theone
# 22.02.2016 ob 11:44
pirc musarjeva katere mož ima v lasti sklad tveganega kapitala (v solastništvu z državnim sdh!!!) je 3/4 svoje kariere preživela na državnih jasli za to pa je enaka kot vsi ostali polikanti.. tule gre za politični obračun, inforamcije pa so bile pridobljene na krtovski način, pripravljajo se nove volitve in nova stranka z znanim članom f21 na čelu g. stojanom petričem in pirc musarjevo, seveda novi obrazi za iste ljudi kot že 20 let doslej, narod bo pa ponovno nasedel... :D
Guliarth
# 22.02.2016 ob 14:21
Glavo gor, pokazat ravno hrbtenico in plačajte dodatke, ki niso vplivali na razplet sestankov.
Pa ravno vi ko ste puni!!!! Kapitalisti pokvarjeni, razvajene hčerke pa žvekajo kaviar v Monacu in kupujejo torbice za 5K€.
najdise
# 22.02.2016 ob 13:30
@gnusfarba
Sicer pa, jaz še nisem bil na poslovnem kosilu/večerji brez vina in aperitiva. Tudi ne nameravam biti.

Dragi moj Gnus, nihče ne pričakuje od tebe kosila brez buteljke v kolikor si jo sam plačaš, edino če nisi naš vrli politik, ki izrablja sistem (davkoplačevalce) da na naš račun, kero položiš ali opraviš dogovor o proviziji.
5tane
# 22.02.2016 ob 13:16
Jao da mi postavit nek mikrofon v Asa pa da vidim, kaj so se pogovarjali na teh sestankih.
dadinho10
# 22.02.2016 ob 12:55
dokler bo to vse dovoljeno, bodo to tudi poceli.....mi smo balkanci in ne moremo iz tega ven...ce imamo moznost kaj pridobiti mimo pravil, bomo tudi to naredili...
stvar je da je sistem tako nastavljen, kako so si ga nastavili politiki in ga ne menjajo, ne levi, ne desni, ne sredinski....vsi imajo zamazane roke od vladanja, a volimo vedno ene te iste...ker ko so v opoziciji opozarjajo na napake, katere so sami delali, in katere bodo spet delali ko bodo na oblasti.....
pri nas je potrebna ena fejst revolucija, ker tudi ce pride "poštena" stranka na oblast, sama ne more nic...absolutne vecine nebo dobila nikdar, ko pa gres v razne koalicije, pa se dogajajo dogovori...na koncu, vsi ok ljudje, ki bi lahko kaj naredili so videli, da ne morejo sami proti vetru, zato na ministrske polozaje prihajajo ljudje, ki so bolj elasticni, prilagodljivi, itd.....
King Viljem
# 22.02.2016 ob 12:30
Dokler ne bo posledic za vse kleptoudbopostosamosvojitvene tolpe, ki bodo vracale milijarde pokradenega, je tole pesek v oci.
Pa vseeno - vrnejo naj vse, kar ne sodi v reprezentanco!
Sredinski
# 22.02.2016 ob 12:14
Kakšne konsekvence bodo imele te ugotovitve za bivše funkcionarje?
cvirn1
# 22.02.2016 ob 19:34
No...problematično bi bilo, če bi bili to resnično ogromni zneski (100€ + po osebi), a dejstvo je da je Pličanič ravnal dokaj "ekonomično". Dišeči traminec od Steyerja, Batičev Rose, Chivas in hišna malvazija AS pa res niso drage alkoholne pijače, tako da prosim vas, ne bentite brez poznavanja osnov.
REsnica
# 22.02.2016 ob 17:22
moderna demokracija pač. Imamo svobodne volitve svobodo govora... na nobeno pomembno pomembno odločitev pa ne moremo vplivati.

Pličanič je vse naredil v mejah demokracije. Najhujša kazen ki ga v demokraciji lahko doleti je ista kot za sve druge politike. Lahko ga obsodijo tako kot butalci osla... Državljani biomo fajn udrihali po njegovi senci.... in ob tem doživljali orgazme.
qwerty99
# 22.02.2016 ob 16:33
Nekateri pravite, da gre za drobiž. Ne strinjam se.
Gre za primitivno okoriščanje s položajem. Če bi se tak osebek imel priložnost okoristiti se z milijoni, bi to brez pomisleka storil. Tako pa je, misleč kakšen frajer je, le razgalil svojo balkansko (se opravičujem Balkanu) zahojenost.
Koprčan98
# 22.02.2016 ob 15:53
Denar, ki ni tvoj, se najlažje troši.
gesan
# 22.02.2016 ob 15:44
Danes sem šel na eno upravno enoto...
V eni pisarni podpisal, v drugi pisarni pa plačal.
Čemu dve pisarni, ne vem.

Vem pa, da jaz moram prekleto več delat, če hočem pisat račune!
gesan
# 22.02.2016 ob 15:39
ZeK
# 22.02.2016 ob 14:02
kapljač

300 EUR za nočitev v kateri od svetovnih metropol je nižji sredjni razred.
....................................
Ampak ,ljudje, ki so zapravili državo, si niti plače ne zaslužijo!
Tako kot si jo tudi mi ne, če delo opravimo tako, da je od tega samo en velik strošek in škoda haska pa nobenega.
gesan
# 22.02.2016 ob 15:37
Ni mi pa jasno kaj imajo naši vrli politiki zapravljat ,če pa je kriza in ni za vrtce kjer so naši otroci, ki jih vsi tako zelo imajo radi...
Nikec3
# 22.02.2016 ob 15:19
je skupni znesek za alkoholne pijače 517,00 evra

A 500 litrov janževca je spil?
padalec64
# 22.02.2016 ob 15:04
pa saj je prav, da se o tem piše.Naši uradniki si sami ne znajo postaviti meja in če bodo zapravljanja ostala skrita bodo zapravljali še več in več.
biloo
# 22.02.2016 ob 14:55
A bo kdo to vrnil? za Alkohol in ceigarete, koliko vem se med delovnim casom ne sme konzumirat alkohola. cigarete, torej razvade naj si sami placajo...
biloo
# 22.02.2016 ob 14:54
se zmeraj nobenga spostovanja do davkoplacevalskega denarja... za tiste pri koritu ga je na pretek, za vse ostale ga ni nic! FUJ!
Montijev Piton
# 22.02.2016 ob 13:08
pravosodni minister Senko Pličanič

Še en pravnik iz še ene instant stranke (DL(GV)). Ni vsaka svinjarija ali zasebno kosilo na službene stroške kaznivo dejanje, kot bi rekla ena pravniška mama iz onostranstva.

Ko je največja neetičnost doma v pravniških logih, veš, da je družba popolnoma izgubila kompas. Ko je njen drugi dom zdravstvo, se začneš bati za življenje. Iz večih pogledov.
tomo10
# 22.02.2016 ob 13:04
Ja, tole je vse skupaj eno senzacionalistično novinarstvo, primerno za rumeni tisk tretjega (ali še nižjega) ranga. Državni funkcionarji morajo svoje sposobnosti izkazovati z delom, rezultati njihovega dela pa so lahko edino merilo za ocenjevanje. Ne pa koliko in kaj so pojedli, popili in kje (ter s kom) so spali. Takšne reči se privlečejo na dan samo takrat, ko se hoče režim koga znebiti. Vendar, kako se znebiti nekoga, ki sploh ni več na položaju ??? Ali naj zdaj naknadno iz svojega žepa plačajo tistih par buteljk? Neverjetno.
oliva
# 22.02.2016 ob 12:40
@divacvlade:
"na centih se zadeve računajo in vsak cent pomeni manjši dolg. Ne glede na to ali je 100€ ali milijarde, vsak mora sam pri sebi razčistit, kaj se sme in kaj ne. ..."

@vnk:
".... rabiš ... še druge mehanizme, ki zagotovijo, da bo dejansko na položaj prišel dober kader in ne zgolj politični prijatelji. Dober kader tudi ne bo ostal, če ne bo imel omogočenih dobrih pogojev za delo.

Sicer pa, ne bi rekel, da gre za drobiž, ampak dober indikator, da so problemi že na zelo osnovni ravni."

"ker gre za javne informacije in denar davkoplačevalcev, zato je transparentnost zelo pomembna in tudi v javnem interesu,"

Tole podpišem.

Itak da ne bodo spali v pajzlih in jedli v 'ljudski kuhinji', ampak na vseh takih primerih se vidi, v čem je problem.

S SVOJIM kešem (!) bi vsak ravnal drugače.
Kazalo