Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.3 od 55 glasov Ocenite to novico!
Jesenice naj bodo le uvod v večje proteste, so pozvali udeleženci jeseniškega protesta. Foto: Facebook
VIDEO
Protesti zajeli še Jesenice

Dodaj v

Na Jesenicah protestiralo okoli 60 ljudi: "Ejga, konc je!"

Protestniki pravijo, da gre le za uvod v proteste v Kranju
28. november 2012 ob 19:20,
zadnji poseg: 28. november 2012 ob 19:22
Jesenice - MMC RTV SLO/STA

Na deževen večer je pred občinsko stavbo na Čufarjevem trgu prišlo okoli 60 ljudi, ki so protestirali proti trenutnim razmeram. Ljudje so se večinoma že razšli.

Ljudje so vpili "Janša, gotov si", "Lopovi" in "Dost 'mamo", je za TV Dnevnik poročala Marjeta Klemenc. Večjo udeležbo je preprečilo tudi slabo vreme, saj že ves večer močno dežuje. Protest je sicer organizirala skupina na omrežju Facebook z naslovom "Gorenjska vstaja".

Miren protest, ki je bil organiziran prek Facebooka, je napoved četrtkovega bolj množičnega shoda v Kranju. Ljudje so opozorili na težko stanje v državi in kritizirali slovensko politiko. Ena izmed udeleženk je pojasnila, da je mati samohranilka dveh otrok, ki dela v javni upravi za mesečno plačo 680 evrov neto in le težko preživlja svojo družino. "Dovolj nam je," je poudarila ter dodala, da je "treba zamenjati tiste, ki nas že 20 let vrtijo okrog prsta in nam obljubljajo boljše čase in Švico".

Le uvod
"Nocojšnji protest je najbolje izkoristiti kot reklamo in spodbudo vsem, da gremo jutri v Kranj, v petek v Ljubljano, in če bo treba, tudi v Maribor. Vsi se moramo zbrati na enem mestu, saj bodo sicer pometali z nami, kar delajo po vsej Evropi že nekaj časa, ampak se ljudje tukaj tega sploh ne zavedajo," pa je poudaril drug protestnik.


Na mirnem protestu na Jesenicah ni bilo policistov. Anonimni organizatorji protesta, ki je bil sklican šele v sredo popoldne, so prek spletnega družbenega omrežja Facebook udeležence pozvali, naj ne uporabljajo pirotehničnih sredstev, nožev in granitnih kock.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
Kazalo