Na ministrstvu za notranje zadeve še ne vedo, kolikšni bodo stroški vseh selitev, so pa prepričani, da bodo nižji od prihranka. Foto: BoBo
Na ministrstvu za notranje zadeve še ne vedo, kolikšni bodo stroški vseh selitev, so pa prepričani, da bodo nižji od prihranka. Foto: BoBo

Selitev nacionalnega preiskovalnega urada je še v fazi priprave, čeprav prostori nanje že čakajo. V prejšnjem mesecu se je namreč s prostorov na Litostrojski že preselilo 128 uslužbencev ministrstva za infrastrukturo in prostor ter 148 uslužbencev ministrstva za kmetijstvo in okolje.

Selitev NPU-ja z Dimičeve na Litostrojsko je del vladnega sklepa, s katerim je vlada želela zmanjšati stroške za najem poslovnih prostorov. Na vladi ocenjujejo, da bodo ob dokončanju selitvenega načrta letno prihranili 3,6 milijona evrov.

Poleg Nacionalnega preiskovalnega urada se na Litostrojsko seli še vodstvo ministrstva za notranje zadeve in del organov. Na ministrstvu ocenjujejo da bo strošek selitve minimalen, saj bo fizična izvedba selitve v pretežni meri opravljena z lastnimi sredstvi ministrstva. Prav tako naj bi bili stroški selitev uslužbencev, ki so do zdaj delali na Litostrojski, glede na dolgoročni prihranek majhni. Na ministrstvu za notranje zadeve ocenjujejo, da ne bodo presegli 35 tisoč evrov.

Z Dunajske ceste pa se bodo v nove prostore na Kotnikovo ulico preselili tudi uslužbenci ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Vseh 180 uslužbencev se bo preselilo predvidoma do konca februarja prihodnje leto, gospodarsko ministrstvo pa bo s tem privarčevalo 45 tisoč evrov mesečno, kolikor znaša najem prostorov na Dunajski.

L. L.