Ljudmila Novak meni, da je NSi stranka prihodnosti. Foto: BoBo
Ljudmila Novak meni, da je NSi stranka prihodnosti. Foto: BoBo
NSi cilja na 10 odstotkov glasov

"NSi se je izkazala kot stabilna, verodostojna in trdna stranka, na katero lahko dobronamerni partnerji vedno računajo," je poudaril Novakova in zagotovila, da NSi tudi v opoziciji vztraja pri svojih jasnih načelih in stališčih. "Tako v vladi kot opoziciji imamo pred očmi nezavidljiv položaj Slovenije. Vemo, da je treba hitro in odločno ukrepati, da se naša država ne sesuje," je opozorila.
Poudarila je nujnost uravnoteženih javnih financ in ob tem dvig DDV-ja označila za napačno potezo, ki ne bo spodbudila gospodarstva in novih delovnih mest, temveč dodatno obremenila vsa podjetja in vse državljane.
Izpostavila je, da je potrebno odgovornejše ravnanje vseh vej oblasti v državi - zakonodajne, izvršne in sodne. Ob tem je spomnila, da so številni posamezniki in koristoljubne združbe ter lobiji izrabili svoj položaj in skoraj zapravili državo. "Zato državna podjetja in banke niso državna srebrnina, pač pa svinec, ki nas obremenjuje in vleče v brezno," je ponazorila in dodala, da se to mora končati, pri čemer je požela aplavz zbranih.
Prihodnost v NSi-ju?
Tabor je največja tovrstna prireditev NSi-ja letos. Zaradi napovedanega slabega vremena so ga s prvotno predvidene lokacije na travniku Kampa Pod skalo prestavili v Športno dvorano Kamnik, kjer se je zbralo okoli 3.000 članov in simpatizerjev stranke. Med udeleženci so bili tudi vsi štirje poslanci NSi-ja in evropski poslanec Lojze Peterle.
Vodja poslanske skupine Matej Tonin je tudi glede na izkušnjo v Kamniku, kjer ima NSi največ svetnikov v občinskem svetu, prepričan, da ima NSi potencial, da postane prva stranka v Sloveniji.
Danes NSi šteje 10.294 članov. "Po večini javnomnenjskih anket smo četrta politična sila v državi. Delamo za preboj na tretje mesto. Naš cilj na naslednjih volitvah je deset odstotkov," je povedala Novakova in dodala, da je takšen cilj realen in da je NSi stranka prihodnosti.

NSi cilja na 10 odstotkov glasov