Slovenija
Dobre želje za novo leto. Foto: BoBo
"V novem letu vam želim predvsem obilo miru, zdravja in osebne sreče. Naj bo leto 2018 leto sodelovanja, spoštovanja in modrih odločitev," je državljanom zaželel premier. Foto: UKOM
"Imamo razloge, da smo eden na drugega in na našo domovino tudi ponosni," zatrjuje predsednik države. Foto: MMC RTV SLO

Novoletni poslanici: Za nami uspešno leto, pred nami novi izzivi

Predsednika vlade in države državljanom
31. december 2017 ob 07:27
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Leto, ki se izteka, je bilo za Slovenijo zelo uspešno," v novoletni poslanici pravi premier Cerar, ki si za leto 2018 želi modrih odločitev. Predsednik Pahor pa, "da bi v prihodnjem letu storili nekaj takega, na kar bi lahko bili ponosni".

Predsednik vlade Miro Cerar je v novoletni poslanici poudaril, da je čas, v katerem živimo, nepotrpežljiv in od nas zahteva nenehne odgovore na vedno nove preizkušnje.

Slovenija po njegovih besedah danes - "ne naključno, ampak zaradi trdega dela, odrekanja in vizije" - piše nova poglavja v knjigi uspeha. "Leto, ki se izteka je bilo za Slovenijo zelo uspešno. Napovedana nam je visoka, skoraj petodstotna gospodarska rast, stopnja brezposelnosti je vsak dan nižja in kar me najbolj veseli: od leta 2014 je službo v Sloveniji našlo 73.300 mladih. Slovenija je vnovič dom novih, tudi tujih investicij. Leto 2017 si bomo zapomnili tudi po dejstvu, da je arbitražno sodišče dokončno in v celoti določilo mejo med Slovenijo in Hrvaško."

Leto 2018 bo po Cerarjevi oceni pomembno leto preizkušenj za politiko in za vse državljane. "A ob soočanju z novimi izzivi se moramo učiti iz naukov, ki jih ponuja preteklost in ohraniti trdo prigarane sadove sedanjega gospodarskega uspeha. S pridelanimi sadovi moramo gospodariti odgovorno, preudarno in na prvo mesto postaviti skupno dobrobit države," je poudaril.

"Prepogosto hitimo mimo tistih, ki našo solidarnost najbolj potrebujejo. Zato vas v teh prazničnih časih pozivam: bodimo drug drugemu v prvi vrsti človek. Spoštujmo se in gradimo skupaj mostove sodelovanja. Zlahka se da zrušiti, kar je nekdo stežka in mukoma zgradil. Naj bo novo prihajajoče leto 2018 priložnost, da skupaj dokončamo začeto in zgradimo družbo prihodnosti, ki pozna nauke svoje zgodovine, a svoj pogled pogumno upira v jutrišnji dan."

Pahor o ponosu in odličnosti
Predsednik republike Borut Pahor pa je v novoletni poslanici zatrdil, da smo lahko "eden na drugega in na našo domovino tudi ponosni". Slovenija je po njegovem mnenju na vsem svetu najboljša za otroke in kot prva na svetu razglašena za zeleno državo. Skupina njenih znanstvenikov je prva v raziskovanju virusa zika, ima najboljši program za zdravje zob v šolah na svetu, v Sloveniji opravijo največ presaditev srca na milijon prebivalcev.

Slovenija ima v športu največ svetovnih in olimpijskih prvakov na število prebivalcev, ima najboljšo vrhunsko kuharico na svetu, ima absolutnega zmagovalca znanstvene olimpijade, najboljši dekliški zbor v Evropi, je nadaljeval in spomnil tudi, da je v zadnjih petih letih zmanjšala stopnjo brezposelnosti mladih več kot za polovico.

Ob tem Pahor opozarja, da vse ni dobro, toda "dobro je začelo končno spet zmagovati". "Seveda ne smemo niti za hip spregledati številnih stisk in težav naših ljudi. Toda da jih bomo rešili, potrebujemo spodbudo. Navdih. Samozavest, da skupaj zmoremo. Optimizem. Ponos," je dodal.

VIDEO
Novoletna poslanica predsednika Slovenije Boruta Pahorja
VIDEO
Novoletna poslanica predsednika vlade republike Slovenije Mira Cerarja
A. S.
Prijavi napako
Komentarji
samogledam
# 31.12.2017 ob 08:27
Čemu naj ploskamo ? komu bomo hvaležni za vodenje Države, če so poleg 22% DDV vsakega državljana zadolžili že za 14.400€ ? med tem ko rastejo novo ustanovljene državne institucije kot gobe po težju...seveda z visokimi odhodki, brez dodane vrednosti in materialne odgovornosti. Ko se ugledni lumpi skrivajo pod plaščem demokracije in plebiscita, denar in čast izgublja državljan .
sunofabeach
# 31.12.2017 ob 08:03
samo objavite podatek koliko ste pokurili za zabavo, da lahko zaključimo letošnji račun, ker ostalo so le samohvale....uspešni ste bili le za lasten žep...srečno
Bivši uporabnik
# 31.12.2017 ob 08:32
Naši politiki živijo v svojem svetu in ne vidijo malega človeka oziroma mislijo da živi tako kot oni.
josh k.
# 31.12.2017 ob 08:24
Seveda ne smemo niti za hip spregledati številnih stisk in težav naših ljudi. Toda da jih bomo rešili, potrebujemo spodbudo...spodbudo ? Kakšno, recimo upor ali revolucijo ?
DeepBlue
# 31.12.2017 ob 07:58
Uf. "da bi v prihodnjem letu storili nekaj takega, na kar bi lahko bili ponosni". Mogoče pa bo končno uspelo tudi tebi, dragi predsednik. Eh, ne verjamem ...
Ramus
# 31.12.2017 ob 08:25
Ob tem Pahor opozarja, da vse ni dobro, toda "dobro je začelo končno spet zmagovati".

Izgleda da g. Pahorju za lahko noč ob steklenički mlekca prebirajo pravljice,....
kosič
# 31.12.2017 ob 08:13
Kdo danes še posluša in bere novoletne poslanice naših politikov?
Ramus
# 31.12.2017 ob 08:21
"Imamo razloge, da smo eden na drugega in na našo domovino tudi ponosni," zatrjuje predsednik države.

Imamo razloge, da ne moremo biti ponosni na vas g. Pahor,....
AMFIBIJA
# 31.12.2017 ob 07:43
Poslanica za leto 2018

NA KONJIČKA

Se fantiček je na konja vzpenjal,
štirje so držali ga od zadaj,
drugi vpili: »Dajmo že, nakladaj,«
pomočnikov se cel vod je drenjal.

Spravili so končno ga do sedla,
držal se kot klop je za ročaje,
raje ni ponavljal mučne vaje,
da iz sedla ne bi ga odvedla.

Se kot velik na konjičku gledal,
je fantič očeta oponašal,
domišljavo se vse bolj obnašal,
ne da bi se kajpak zavedal.

Se močnó prevzel je naš fantiček,
da trdnó je v sedlu, si domišljal,
si zakone jezdenja izmišljal,
stokal je pod njim njegov konjiček.

Zakon bo spremenil in postavo,
mali jezdec je glasnó razglašal,
Solona antičnega prekašal
v sanjah in sestavljal novo pravo.

Kršil s tem zakone bo naravne,
bo po zraku s konjem galopiral
in ovire jadrno podiral,
za določbe ni mu mar postavne.

Opozarjati ga ne zaleže,
prej ko slej iz sedla sam telebne,
treba tukaj sile ni posebne,
položi ga lastni zakon teže.
Wasabi
# 31.12.2017 ob 13:17
Za poslance je ja vsako leto uspešno, služijo tako ene 5x več, kot so dejansko vredni.
gubceva11
# 31.12.2017 ob 12:33
Bojim se, da nič od naštetih zmag, ni, niti malo zasluga predsednika države. Žal.
firtoh
# 31.12.2017 ob 12:21
No ja...Gospodarska rast ima s to vlado bolj malo opraviti.Zmanjšanju brezposelnosti je treba pripisati evropska denarna sredstva za zmanjšanje brezposelnosti mladih v letu 2016-17,enako velja za zmanjšanje brezposelnosti starejših,ki pa bo dejansko sliko pokazala šele v 2018.
Vlada pa ni nič naredila na področju pravne države,zaščite delavcev v gospodarstvu(za delavce v JS vemo,da so zaščiteni kot medvedi),gospodarskega kriminala,davčnih neplačnikov...Še vedno se da ustanoviti sedemdeset firm,delavec še vedno ni med prvimi upniki pri podjetju v stečaju(tako kot v Avstriji)...
Edino,kar sem zaznal, je povečanje represivnih pooblastil pri občinskih redarjih,nabava paralizatorjev in dragega vodnega topa,zaostritev azilne zakonodaje,ponovna uvedba uklonilnega zapora pod novim imenom( nadomestni zapor).Nobene spremembe pri zvišanju kazni za kriminal belih ovratnikov.Nobene spremembe pri prepisovanju premoženja na družinske člane in daljno sorodstvo z namenom izogibanja poplačila terjatev...in še in še bi lahko našteval
tone7
# 31.12.2017 ob 11:02
Lahko smo ponosni, toda ne na Pahorja.
Navadni smrtniki so se MORALI odrekati in trdo delat, da lahko kvazi smetana družbe bogati na račun siromakov
zapravico
# 31.12.2017 ob 08:53
Od lepih besed narod nima nič
Ramus
# 31.12.2017 ob 08:35
Slovenija ima v športu največ svetovnih in olimpijskih prvakov na število

Kruha in iger za množice,.... a vi vidite kaj ste si ponovno izvolili,.... Še dobro, da ni omenil da so košarkaši postali evropski prvaki, ker bi vsi padli dol od navdušenja, kot da ima g. Pahor kaj pri tem in da imamo vsi kaj od tega,....
frigo68
# 31.12.2017 ob 08:31
Samogledam ..nimam kaj za dodati.BRAVO!
ga_moram_imet
# 31.12.2017 ob 20:33
Kolikor vem bo prvi januar ne prvi april.
johann
# 31.12.2017 ob 17:40
Novoletni poslanici: Za nami uspešno leto, pred nami novi izzivi

Za nami uspešno leto: tovarišici Glavina smo povečali plačo za več, kot je mesečna plača predsednika vlade....
pred nami novi izzivi: Če ima Glavina, ki smo jo mi nastavili, takšno plačo, jo hočemo tudi poslanci, ministri, državni sekretarji, sodniki.....
Snežinkica
# 31.12.2017 ob 10:27
Hvala gospodoma za poslanici, sedaj bi pa še jaz podala svojo.

Leto 2017 je nedvomno zaznamovalo tudi to, da so ženske spet enkrat močno zaropotale in opozorile na neenako obravnavo, ki so jo še vedno deležne. Začelo se je v ZDA in nato razlilo po celem svetu, Slovenijo pa kar nekako zaoobšlo, zato si v prihodnjem letu želim, da bi tudi pri nas ženske povzdignile svoj glas in ne ostajale na obrobju dogajanja. Na tem forumu smo v izraziti manjšini in tudi zaradi tega večkrat deležne sovražnosti in nizkih udarcev, sploh kadar smo kritične in opozarjamo na mizoginijo, pa vendar nas je kar nekaj in vsem, tako tistim, ki se opredeljujejo za feministke kot onim, ki se ne, želim v letu 2018 vse najboljše na osebni ravni, pa tudi več solidarnosti in medsebojne podpore, saj lahko samo skupaj, ne glede na razlike med nami, dosežemo spremembe na bolje.
mirror
# 31.12.2017 ob 18:27
Naša vlada ni izvedla nobenega ukrepa in nobene reforme, razen v družinskem zakoniku. Glede gospodarske rasti pa je tako, da če gre Nemčiji gospodarstvo dobro, gre tudi nam, ker smo večinoma njeni podizvajalci. Vendar bi morali ob taki gospodarski rasti, prenehati z nenehnim najemanjem novih posojil, kar pa se ni zgodilo. Zato dvomim v to gospodarsko rast.
mirror
# 31.12.2017 ob 15:24
Arbitražni sporazum je podoben fiasko kot kandidatura za sekretarja OZN, kandidatura za komisarko eu in kandidatura naše sodnice na eu sodišču. Naš politični fiasko , ki bo imel hude posledice za nas v EU, ZDA in Izraelu , pa je nepremišljeno ali pa namerno glasovanje v ZN, koketiranje z Rusi, vtikanje v politiko Španije in nepremišljeno poskušanje priznanja Palestine. To so naši uspehi.
KLIPAN
# 31.12.2017 ob 17:50
"No ja...Gospodarska rast ima s to vlado bolj malo opraviti."

Seveda, ampak samo z slovensko a ne?
Sicer je gospodarska rast tudi v ostalih državah EU-ja, ampak samo pri nas vlada z tem nima nič, v vseh drugih državah pa so zaslužne vlade.
tomazmb
# 31.12.2017 ob 16:33
Še vedno ne najdem enega ukrepa, ki bi sistemsko pripravil Slovenijo na konkurenčen boj z ostalimi primerljivimi državami v regiji ali EU. Nobenih reform, nobenih spodbud za gospodarstvo, nobenega projekta države, ki bi povečal investicije v znanost in prenos tega znanja v gospodarstvo, zmanjševanje bremena start-up podjetjem, lažjega dostopa do finančnih trgov za malo in srednje gospodarstvo, ki je v vsaki razviti državi temelj gospodarstva. Še vedno se vse gradi na velikih sistemih, kot v starih "dobrih" socialističnih časih ... Še tisti denar, ki se ga s povečano finančno disciplino dodatno pobere, se pretoči v javni sektor. Zaskrbljujoče pa je, da kar 39 % delovno sposobnih prebivalcev RS dela v javnem sektorju, kje so za isto stopnjo izobrazbe bolje plačani, v povprečju pa za 30 % (podatek iz 2010 in 2015):

http://www.slovenskenovice.si/novice/slo
venija/ce-delate-za-javni-sektor-dobite-na-mesec-350-evrov-vec

Poleg tega imamo v javnem sektorju kar 95 % javnih uslužbencev, ki napreduje z najvišjo oceno 4 ali 5 - torej sami vrhunski pridni delavci:

https://www.rtvslo.si/slovenija/koprivni
kar-kar-95-javnih-usluzbencev-napreduje-z-najvisjima-ocenama-4-in-5/413543

Kako se giba število zaposlenih v Sloveniji - zgovoren prikaz:

http://kordez.blog.drugisvet.com/files/2
016/10/graf-javni-sektor-1.png

Ja, ta vlada ima veliko srečo, da jadra na krilih konjukture in sistemskih ukrepih prejšnjih vlad ter da so se ljudje naveličali čakati na to, kaj jim bo dala država in so šli za trebuhom in kruhom v tujino. Na Štajerskem to opažamo že več let....žal. Vendar v Ljubljani in širši okolici pa cvetejo rožice in iz ptičje perpektive je vse lepo. Do sedaj pa še ni bilo prave vlade, ki bi si na račun izgube naslednjega mandata privošila rez v stroške trošenja države in sistemskih spremembah, ki bi na dolgi rok prinesle še kako potrebne spremembe v načinu upravljanja z javnim denarjem. Prava beseda je odgovornost za svoja dejanja. Tudi prelaganje davka na nepremičnine zgovorno kaže, kako ta vlada prelaga odgovornost na naslednji mandat. Torej zame vlada g. Mira Cerarja - vlada brez jajc, ki samo čaka in deli bombončke v upanju na dober izid pri naslednjih volitvah. Zame to ni državotvorna vlada, ampak vlada prisklednikov, lobistov in nadaljevalcev kontinuitete LDS, ki na račun koristi posameznikov potiska v ozadje koristi državljanov. Da o dvotirnosti pravne države niti ne govorim...

Lp!
enbody
# 31.12.2017 ob 08:46
Samo en primer, kako so tile politikarji polni besed. Verjetno bi načeloma vsi podprli težnje za bolj ekološko državo.
V praksi se dogaja to, da iz Nizozemske v Ljubljano pripeljejo 20 ton ledu, kjer potem neki kvazi umetniki iz njega izdelujejo figurice, ki se potem stopijo.
Iz Kranjske gore so v Ljubljano s kamioni pripeljali sneg, za umetno smučišče.............
Kje so politiki, da bi to obsodili !?
Picasso
# 01.01.2018 ob 11:47
Za nami uspešno leto? Lahko vprašate moje sosede iz bloka, 2 mladi družini so deložirale v razmaku 3 mesecov. Prvo družino zaradi dolga 560€ , drugo pa zaradi dolga 730€. Vprašajte med malimi ljudmi koliko je uspešno, koliko družin bije bitko iz meseca v mesec. Prokleti smradi.
božo1
# 01.01.2018 ob 10:30
Za začetek želim vsem srečno in zdravo Novo leto in se pri tem pridružujem izrečenim mislim predsednika republike.

Predsednik republike Borut Pahor pa je v novoletni poslanici zatrdil, da smo lahko "eden na drugega in na našo domovino tudi ponosni".

Noah Charney: V Sloveniji je življenje najboljše!
Pogovor z ameriškim pisateljem in umetnostnim zgodovinarjem, avtorjem knjige Slovenologija, ki z družino živi v Kamniku.

Helena Kocmur Nedelo
sob, 15.07.2017, 12:00

Tole pa le toliko, da moramo in lahko verjamemo tudi takim, ki imajo vsekakor zelo širok vpogled na stanje in življenje v svetu!
Sloop
# 31.12.2017 ob 18:33
Hahahahaha
mirror
# 31.12.2017 ob 11:52
Z arbitražo pa se jaz ne bi preveč hvalil. Je popoln fiasko, kot kandidatura v ZN ali za evropsko komisarko.
henodarling
# 31.12.2017 ob 11:07
Kaj ko bi enkrat začeli drugače, PRI SEBI!
Kaj delamo narobe, slabo, česa nismo izpolnili, kolikokrat nismo naredili kaj dobrega, pa bi lahko?
In tako naprej, in tako naprej...

Hkrati pa bi se morali samozavestno pohvaliti in dobro počutiti ob vsem, kar smo dosegli!!!
Kaj smo sami pri sebi res tako malo naredili???

Ja, je pa res, da če sami nismo nič naredili, dosegli, prispevali, ustvarili...je pa napad res najboljša obramba.
Žal.
Sklonjen
# 31.12.2017 ob 09:52
"Za nami uspešno leto"??

Hmm ... kje pa so potem rezultati?
Glede prihodnosti pa vam jamčim, da za vašo stranko ne obstaja, zato to ne bo vaš izziv!
lamesa
# 02.01.2018 ob 14:35
Delim in podpišem!!

Ker stalno poslušam paberkovanje ključnih politikov, da moramo biti tolerantni do netolerantnih.

Ker lahko pokrita oseba v imenu islama in ob pomoči slovenske policije na stopnišču krščanske cerkve v naši prestolnici dvigne roke v znak zmagoslavja.

Ker v je božičnem času naša Ljubljana videti kot poturčena prestolnica, kjer so glavne zvezde trubači.

Ker mi poskušajo lažnivi mediji razlagati, da islamistični teroristični napadi po Evropi nimajo zveze z islamom.

Ker mi razni bleferji razlagajo, da je resnica sovražni govor in laž resnica.

Ker mi hočejo odvzeti svobodo govora pod krinko pregona sovražnega govora.

Ker mi invazijska drhal, ob pomoči domačih izdajalcev in pete kolone, pravi, da je prizadeta, ker jim pokažem ogledalo.

Ker nas Slovence, Evropejce, državljane in volivce politični odločevalci, levodesni vsegliharji prodajajo za pest novčičev srednjeveški civilizaciji, ki temelji na eni knjigi.

Prizadet sem in užaljen, ker me tako žalijo! Hkrati sem tudi jezen in ogorčen. Pred našimi očmi nas in naše otroke pehajo v nesrečo. Pod krinko humanitarnosti in z vplivanjem na naša čustva so poskušali prodajati razlage, zakaj bodo migrantske arabske horde dobre za nas. Lagali so nam takrat in lažejo nam danes. Okužili so nas z rakom, zasejali so rakaste celice po celotni Evropi. Kaj drugega je to kot uvoz milijonov neizobraženih mladih moških, ki ne spoštujejo ničesar, na čemer temelji naša družba. Moških, v čigar kulturi je, da ne spoštujejo žena. Moških, ki niso navajeni delati. Arabec, ki bo delal 40 let v avtomobilski tovarni na Bavarskem, je film, ki ga ni in ga ne bomo videli. Zakaj so nas sploh okužili s tem rakom? Komu je to v interesu in koliko je dobil za to plačano? Levodesnim vsegliharjem in njihovim gospodarjem iz ozadja. Kako je to v praksi, vidimo na primeru katarske vojašnice džamije v Ljubljani. Skupaj so si delili krvave srebrnike za molk o gradnji vojašnice ter so glasovali proti volji ljudstva na Poljskem, kakor tudi proti svobodi govora, vse pod krinko resolucije proti Rusiji.

Diagnozo oziroma več diagnoz sem postavil že zdavnaj, kakor tudi terapijo. Nič nezakonitih migrantov, to je edina dolgoročna varnostna politika. Ničelna stopnja do kakršnihkoli poskusov islamizacije in arabizacije naše družbe je imperativ. Na incident s stopnišča cerkve na Prešernovem trgu pa jasen odgovor: v Sloveniji se je to zgodilo trikrat. Prvič, zadnjič in nikoli več! Vsem, to mora biti jasno, tudi tistim, ki so februarja letos na Kotnikovi pozdravljali nezakonite migrante/begunce. Ne bomo dovolili uvoza 100.000 Arabcev, o čemer so sanjali v glavnem režimskem trobilu. Ne bomo več tiho spremljali levo-desno vsegliharske razprodaje naše domovine s prikritim vzpostavljanjem migrantskih centrov v manjših slovenskih krajih. Za center v Logatcu so vsi vsegliharski svetniki dvignili roke, razpoke med njimi se kažejo v Črnomlju in Velenju. Ljudstvo je po shodih v Kidričevem, Šenčurju in Lenartu spet vzelo oblast v svoje roke. Župansko ignoriranje podpisov civilnih iniciativ za referendum, ali želijo živeti v kraju, kjer se bodo njihovi otroci lahko zvečer mirno sprehajali in igrali, je državni udar na lokalni ravni. Župani bodo slej kot prej spoznali, kje so doma in kdo jih je volil. Bilo je dovolj tega javnomnenjskega posiljevanja in prodajanja bučk, da moramo pomagati. Ja, kdo se ukvarja s 300.000 našimi sodržavljani in njihovimi otroki, Slovenkami in Slovenci, ki že leta in leta životarijo pod pragom revščine. Zakaj se ne poskrbi najprej zanje. Pravijo nam celo, da smo Slovenci krivi za vojne na Bližnjem vzhodu ali v Afriki. Ve se, kdo je kriv in kdo odgovoren, naj tisti, ki so zakuhali to vročo juho, to tudi pojejo.

Vsegliharska, nenačelna politika bo ob koncu leta, leta terorističnih napadov po evropskih mestih, Bruslju, Nici, Berlinu, morala narediti samorefleksijo. Desnosredinska politika za spoznanje, da je izdala svoje volivce, ki imajo zelo jasna civilizacijska in vrednostna stališča, ter za kesanje in prošnjo odpustka, da tako ne bo več. Levosredinska politika za spoznanje, da je paktiranje z »manjšino«, ki ima za cilj uničenje naše civilizacije, žaganje veje, na kateri sedijo sami. Levičarji, komunisti, socialisti in socialdemokrati so se vnovič preoblekli. Na evropski ravni se že razglašajo za progresivce, naprednjake. S takšnimi temeljnimi civilizacijskimi stališči in napadom na naše otroke niso nikakršni progresivci ali naprednjaki. So le uničevalci in nazadnjaki! Nenačelna koalicija je obsojena na propad, ker je to koalicija denarja in moči, ne vrednot. Stoji na trhlih temeljih kratkoročnih (finančnih) interesov brez legitimnosti nas, ljudstva. Ljudstvo se prebuja in mu sploh ni všeč, kar vidi. Slovenci se spominjamo iz zgodovine reka grad gori, grof beži. Okrog naših gradov se že nabira slama in dračje, drva pa tudi prihajajo. Modro bi bilo vse skupaj zaustaviti, dokler je še čas.

Slovenija v Evropi je kot ladja na razburkanem morju. Valovi so visoki, vetrovi jaki, pihajo pa iz vseh smeri. Krmar mora ostati zbran in osredotočen. Ne more vplivati na morje in vetrove, lahko pa ladjo tako krmari, da bo našla varen pristan. Jaz poskušam s svojimi zapisi pomagati krmarju oziroma krmarjem. Ob tem sem deležen kritike in levodesnih klofut, tako v medijih kot z zlorabo pravosodnih in drugih institucij. Ker vem, da imam prav, bo uporaba polnega arzenala svobode govora pot naprej. Kajti užaljen in prizadet sem, ker tisti, ki nam ne želijo dobro, mislijo, da nas bodo utišali. Prizadet sem, ker nas tako podcenjujejo. In prizadet sem, ker so nam vsilili raka in nam zapacali leto 2016 s terorističnimi napadi po naših mestih. Hkrati sem odločen, da ne bom dovolil, da mi invazijski okupatorji razlagajo, kako so oni prizadeti. Če se počutijo prizadete, je vrnitev tja, od koder so prišli, najboljša izbira, zame, ki sem prizadet, in zanje, ki so prizadeti. V letu, ki je pred nami, jim vsi skupaj pomagajmo. Ob praznovanju božiča, v krogu z družino in s prijatelji pa si zaželimo, da si bomo v letu, ki prihaja, delili mnogo bolj vesele in vzpodbudne misli, kot je večina prej zapisanih.
božo1
# 02.01.2018 ob 07:59
Sklonjen
Rast gospodarstva je v našem primeru odvisna izključno od Nemčije, ki našim kooperantom daje možnost zaslužiti.
Saj nima smisla, da se prerekam, a vseeno bi se vprašal, s kom ali s čim dosega na primer tudi Nemčija tako visoko rast. Če že mi z njimi pridobivamo ali je to njihova gola uvidevnosti do naših potreb, ker bi sicer za svoje dobavitelje zbrali nekoga, npr. iz Švice ali Kosova, da ne rečem iz Vietnama?
Sklonjen
# 01.01.2018 ob 21:24
@klipan
"Saj vem, da uspehi Slovenije Domoljube jezijo, ampak, a ni tole vseeno malo preveč radikalna poteza glede na rekordno gospodarsko rast:))?"


Vem da gospodarstvo in ekonomija nista tvoje močnejše področje, a vseeno;

Gospodarska rast z našo vlado nimata ničesar skupnega ... morda le to, da bi bila večja, če Cerarja in levičarjev ne bi bilo na vladi, saj je davčna politika grozljiva. Rast gospodarstva je v našem primeru odvisna izključno od Nemčije, ki našim kooperantom daje možnost zaslužiti. V resnici pa od Cerarja nihče ni pričakoval kakšnih premikov v gospodarstvu, temveč življenjsko nujne sistemske reforme v državi, kot je zdravstvena, pokojninska, sodna in druge, tu pa se ni zgodilo popolnoma nič vrednega omembe. Razumeš?
henodarling
# 31.12.2017 ob 11:09
Za božjo voljo!!!
Le kdo lahko da minuse RJSlo???
KLIPAN
# 31.12.2017 ob 10:56
@Sklonjen
"Hmm ... kje pa so potem rezultati?"

Tukaj:
https://www.dnevnik.si/tag/gospodarska%2
0rast
http://www.stat.si/StatWeb/Field/Index/2
9
https://www.portalplus.si/2236/pregrevan
je/
http://www.umar.gov.si/

Bo dovolj??

"V bistvu me kot državljana zanima samo, kdaj vas bodo obtožili in spravili za zapahe !"

Ker imamo najboljše rezultate v zadnjih desetih letih jih je potrebno obtožiti in spraviti za zapahe??
Saj vem, da uspehi Slovenije Domoljube jezijo, ampak, a ni tole vseeno malo preveč radikalna poteza glede na rekordno gospodarsko rast:))?
KLIPAN
# 31.12.2017 ob 10:42
@samogledam
"Čemu naj ploskamo ? komu bomo hvaležni za vodenje Države, če so poleg 22% DDV vsakega državljana zadolžili že za 14.400€ ? med tem ko rastejo novo ustanovljene državne institucije kot gobe po težju...seveda z visokimi odhodki, brez dodane vrednosti in materialne odgovornosti. Ko se ugledni lumpi skrivajo pod plaščem demokracije in plebiscita, denar in čast izgublja državljan ."

Tipičen primer komentarja, ki je -lažniv.
Kot prvo-22% ddv ni bil uveden letos, pač pa leta 2013 pod vodstvom Bratuškove.
Ti pa pišeš, kot da ga je uvedla ta vlada in to v tem letu.
V bistvu pa 22% ddv z to vlado nima popolnoma nič!

Pišeš o nekem kvazi dolgu na državljana v znesku 14.400 eur, kot da je ta povzročen v lanskem letu oz. pod to vlado. Kako pa je v resnici? Dolg 14.400 eur na prebivalca je dolg, ki ga je Slovenija ustvarila od leta 1991 do danes!!!!!!!
Rezultati te vlade pa so:" Slovenski bruto zunanji dolg je konec maja znašal dobrih 44,5 milijarde evrov, javni in javno garantirani dolg, ki je na plečih davkoplačevalcev, pa se je po nekaj letih znižal pod 30 milijard, na dobrih 29,8 milijarde evrov, izhaja iz podatkov Banke Slovenije.
Zadolženost Slovenije se sicer v zadnjem poldrugem letu rahlo zmanjšuje – bruto zunanji dolg se je v tem času znižal za dobri dve milijardi evrov, neto zunanji dolg celo za dobre tri milijarde evrov, javni dolg pa za dobro poldrugo milijardo" vir:http://www.delo.si/gospodarstvo/fina
nce/za-vsakega-slovenca-14-400-evrov-dolga.html

Se pravi-rezultatov te vlade ne objaviš, objaviš pa celoten zunanji dolg na prebivalca od leta 91 naprej in to v kontekstu, kot da je za njega kriva ta vlada????
Mislim, laž na kvadrat!

"med tem ko rastejo novo ustanovljene državne institucije kot gobe po težju...seveda z visokimi odhodki, brez dodane vrednosti in materialne odgovornosti."

Aja??
A mi lahko daš linke do vsaj treh-štirih "novo ustanovljenih državnih institucij" v letu 2017?
Ker rastejo kot "gobe po dežju", to res ne bo problem, a ne?
Potem pa še priloži link, da vidimo te "visoke odhodke brez dodane vrednosti", saj si najverjetneje od nekod moral dobiti te podatke ali si kar malo zmišljujemo?
Tukaj so podatki za leto 2016:
"Dobičkonosnost naložb, s katerimi upravlja Slovenski državni holding (SDH), je bila v letu 2016 najvišja doslej. Letos je tako prejel rekorden znesek izplačanih dividend, in sicer 257 milijonov evrov oz. 38 odstotkov več kot lani. Vrednost portfelja v upravljanju SDH se je zmanjšala za deset odstotkov na 10,4 milijarde evrov." vir: http://svetkapitala.delo.si/finance/dobi
ckonosnost-nalozb-v-upravljanju-sdh-lani-najvisja-doslej-3785
Seveda bodo podatki za 2017 še boljši, ti pa pišeš o "visokih izdatkih brez dodane vrednosti"????? Komaj čakam, da vidim te tvoje podatke.

Skratka, popolnoma razumem, da bi nekateri želeli na oblasti bivšega komunista, človeka, ki je klical Troiko in diplomiranega obramboslovca, ki se na ekonomijo spozna tako, da je podpisal pogodbo za gradnjo Teš6, ki se je izkazal za totalni polom in ki bi vse kar je slovenskega prodal tujcem, ampak zaradi tega vseeno ni potrebno lagati in pisati totalnih izmišljotin in neresnic.
Če pač ne verjamete politikom, kar vam ne zamerim in bi radi imeli rezultate-parkrat kliknete in se vam pokaže-STATISTIKA, ki pa na vašo žalost ne laže.
In ta statistika kaže, da je bilo to leto najuspešnejše po dolgih, dolghih.....letih.
Lahko se postavljate na glavo, si jezno grizete ustnice, pišete lažnive komentarje ša naprej-statističnih podatkov in rekordne gospodarske rasti v tem letu ne bo spremenilo popolnoma nič.
Vem, da je hudo, če je Slovenija uspešna, ampak-se kar navadite.
Nobeden politik več ne bo klical Troike.
KLIPAN
# 31.12.2017 ob 10:08
@zapravico
"Od lepih besed narod nima nič"

Se strinjam.
Ima pa od gospodarske rasti, zmanjšanja brezposelnosti, novih investicij in delovnih mest itd.
KLIPAN
# 31.12.2017 ob 10:04
Najuspešnejše leto po celem desetletju, ampak dežurni jamrači seveda vedo, da kljub vsem gospodarskim kazalcem in vsem drugim neizpodbitnim rezultatom, ki jim seveda nikakor ne morejo in ne znajo oporekati-le to ni bilo uspešno.

Imeli smo največjo gospodarsko rast po desetih letih, proračunski presežek, neverjetno rast izvoza, nove investicije, padec brezposelnosti......skratka vse, kar se lahko meri z do sedaj znanimi ekonomskimi kazalci nam kaže, da je bilo leto 2017 najuspešnejše po letu 2008.
Ni statističnega kazalca, ki ne bi kazal, da je bilo leto 2017 najuspešnejše v zadnjih desetih letih.
Seveda jamrači vse to zelo dobro vedo in ravno zaradi tega jih vse tako boli.
Naj se njihove bolečine nadaljujejo tudi v letu 2018, Slovenija pa naj bo še uspešnejša!
Guliarth
# 31.12.2017 ob 09:32
Za vami je res uspešno leto. Za koliko ste si zvišali druzinski proračun?
RJSlo
# 31.12.2017 ob 09:25
No ja. Za razliko od normalnih dni, danes ne boste brali mojega "jamranja".

Vsem skupaj želim srečno, zdravja, veselja in ljubezni polno novo leto 2018!

Najlepša pesem v ušesih staršev je smeh zdravega, veselega in srečnega otroka. Poskrbimo, da bomo tudi v novem letu poslušali to pesem. Srečno!
božo1
# 01.01.2018 ob 10:20
samogledam
# 31.12.2017 ob 08:27
+24
-4 (z mojim je -5)
Bolj kot temu kar si zapisal se čudim številu +24!

Sicer pa, ne glede na to, ti želim srečno v novem letu, posebej pa še več zadovoljstva.
AMFIBIJA
# 31.12.2017 ob 17:12
Borka Pohar

ESTRADNA

Potožila se je manekenka,
češ da prva ni več na estradi,
nimajo da več tako je radi,
druga da v ospredje sili ženka.

Šef jo gledališki zanemarja,
z drugo se skrivaj o poslih meni,
kot da slabi so nastopi njeni,
manekenka jezno zdaj poudarja.

Z novo ni nobene primerjave,
naša se umetnica togoti,
češ ljudje zapadli so slepoti,
vse pa črne so ponoči krave.

Nova ni umetnica estradna,
imitatorka je in še slaba,
to estrade grda je zloraba,
se forsira tisto, ki je zadnja.

Zadnja v gledališče se podala,
ni postavna, nekam križem gleda,
ni šarmantna, vsa je sivo bleda,
zanjo kvečjemu je vloga mala.

Manekenki to ne gre pač v glavo,
le kako jo takšna prehiteva,
ki deluje nebogljena reva,
a zasenčila bo njeno slavo.

To pove iz kota šepetalec
končno manekenki nastrojeni,
od zavisti vsej v obraz zeleni,
in uperi vanjo svoj kazalec:

Manekenka, ti si brez občutka,
ne razumeš, kaj je gledališče,
menedžer kar hoče, si poišče,
saj razumeš, ker si sama lutka.
presenečen
# 31.12.2017 ob 11:43
@Ramus
Ob tem Pahor opozarja, da vse ni dobro, toda "dobro je začelo končno spet zmagovati".
Izgleda da g. Pahorju za lahko noč ob steklenički mlekca prebirajo pravljice,....


Ti s takimi izjavami pričakuješ drugi Jezusov prihod (tvoj avatar), te ni nič strah kaj bo enkrat rekel Vsemogočni na naše sodbe?
Ramus
# 31.12.2017 ob 08:41
Zato vas v teh prazničnih časih pozivam: bodimo drug drugemu v prvi vrsti človek.

Če pa vsi verjamejo da smo ljudje le živali,.... pa kje živijo tile naši politiki?! Zdaj ob novoletni jelki bi pa naj bili kar naenkrat vsi ljudje,...
Ramus
# 31.12.2017 ob 08:29
Navdih. Samozavest, da skupaj zmoremo.

Ob predvajanju novoletnega nagovora g. Pahorja, je v vsakem domu potrebno vrteti naglas ameriško himno in biti ovit v ameriško zastavo, obvezna je tudi slika Melanje Trump,....
jbzt
# 01.01.2018 ob 19:08
Ne najdem primerne oz. pozitivne besede za Cerarja !
henodarling
# 31.12.2017 ob 13:02
Ko mački stopiš na rep,...dobiš minuse!!!
Torej, moje mnenje le ni bilo tako mimo!!!
KLIPAN
# 31.12.2017 ob 11:10
@henodarling
TOČNO TO!!
Kekec99
# 31.12.2017 ob 10:24
Uspešno? Mar živimo v isti državi?
Sklonjen
# 31.12.2017 ob 09:56
V bistvu me kot državljana zanima samo, kdaj vas bodo obtožili in spravili za zapahe !
Kazalo