Borutu Pahorju so brezdomci zaupali svoje stiske in življenjske zgodbe. Foto: FB profil Boruta Pahorja
Borutu Pahorju so brezdomci zaupali svoje stiske in življenjske zgodbe. Foto: FB profil Boruta Pahorja
Pahor je obiskal brezdomce

"Kriza je za mnoge še zaostrila socialni položaj. Roko na srce, nič ne kaže, da bo zelo hitro te krize konec. Če in kolikor se utegne še zaostriti, bo zelo pomembno, koliko bomo v tej družbi tudi solidarni," je v izjavi za medije po srečanju povedal Pahor. V pogovoru s predstavniki in obiskovalci zavetišča je ugotovil, da se je s krizo pojavilo še več socialnih težav, a da se je hkrati okrepila solidarnost ljudi.
Zato se je zahvalil vsem, ki so že in še bodo pomagali. "Ljudje, ki so se znašli v stiski, to pomoč zelo cenijo. Gre za njihovo dostojanstvo, ki ga skušajo ohraniti, čeprav so prišli v hude socialne stiske. Mislim, da je ohranitev dostojanstva slehernega od nas naša skupna naloga," je prepričan. "Ljudje smo v zadnjem letu prepoznali, da je kriza zelo globoka, da je ne bo konec, da bo trajala, da si moramo pomagati. Če se bomo povlekli, se bomo povlekli iz krize vsi skupaj. Vsak posamezno uspel ne bo," je dodal.

V zavetišču za brezdomce, ki ga je obiskal, trenutno biva 24 oseb, starih od 23 do 67 let. Posamezniki so predsedniku zaupali svoje osebne zgodbe in težave, s katerimi se soočajo v poskusih izboljšanja svojega položaja. Kot eno glavnih težav so izpostavili pomanjkanje služb.

Pahor je obiskal brezdomce