Slovenija
()

Poudarki

  • SD na kolegiju o položaju stranke po volitvah
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 34 glasov Ocenite to novico!
Borut Pahor
Zaradi hudega vnetja srednjega ušesa je moral premier v bolnišnico. Foto: BoBo
VIDEO
Pahor na zdravljenje v bo...

Dodaj v

Pahor se po manjšem kirurškem posegu počuti dobro

Premierja nadomešča minister Gaspari
12. december 2011 ob 16:59,
zadnji poseg: 13. december 2011 ob 12:15
Ljubljana - MMC RTV SLO

Premierja Boruta Pahorja so po kolegiju stranke SD zaradi hudega vnetja srednjega ušesa sprejeli v Klinični center Ljubljana, kjer bo ostal na opazovanju.

V času odsotnosti predsednika vlade nadomešča minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari, ki začasno vodi tudi gospodarsko ministrstvo, so sporočili iz urada premierja. Pahor je že prestal manjši kirurški poseg, po katerem se počuti dobro. Čez noč bo ostal v bolnišnici.

Minister, ki opravlja funkcijo podpredsednika, nadomešča predsednika vlade, če je ta odsoten ali zadržan, pri predstavljanju vlade, pri vodenju vladnih sej in usmerjanju uprave, ne more pa ga nadomeščati v pravicah, ki se nanašajo na zaupnico vladi ter na predloge za imenovanje in razrešitev ministrov, sicer pravi 21. člen zakona o vladi.

Premier je sicer prejšnji teden preživel razpet med pogovori tako znotraj stranke kot tudi z najverjetnejšim mandatarjem za sestavo nove vlade Zoranom Jankovićem o možnosti sodelovanju stranke SD v koaliciji, nato pa se je udeležil še vrha EU-ja v Bruslju, kjer so razpravljali o prihodnosti evra in dosegli dogovor o fiskalnem paktu za zaostritev proračunske discipline v evrskem območju.

SD na kolegiju o položaju stranke po volitvah
Še preden se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo, je Pahor skupaj z drugimi vodilnimi v stranki sodeloval na kolegiju, na katerem so razpravljali o položaju po volitvah, po neuradnih informacijah pa naj bi se dotaknili tudi nadaljnjih pogajanj za vstop stranke v koalicijo.

Podpredsednik SD-ja Miran Potrč je dejal, da je to, ali bo Pahor obdržal položaj predsednika stranke, precej odvisno od njegovega stališča do sodelovanja v prihodnji koaliciji. Če bodo tukaj med večinskim in njegovim mnenjem radikalne razlike, potem ima to seveda vpliv, še meni Potrč.

Tanja Kozorog Blatnik
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo