V Nevrološko kliniko naj bi se bolniki in zdravniki preselili spomladi prihodnje leto. Foto: MMC RTV SLO
V Nevrološko kliniko naj bi se bolniki in zdravniki preselili spomladi prihodnje leto. Foto: MMC RTV SLO
Za nevrologijo podpisana zadnja pogodba

Tehnični pregled je sicer pokazal na nekaj novih nepravilnosti v kliniki, zaradi katerih je treba pridobiti novo uporabno dovoljenje, zaradi nevarnosti legionele pa bo treba ponovno izvesti klorne šoke. Kot pojasnjuje ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič, zapletov zaradi legionele ne bodo dopustili, selitev nevrologije pa obljublja za konec marca oz. začetek aprila naslednje leto.

Nevrologija do zdaj stala 25 mio. evrov
Nova klinika se že zdaj ponaša z montiranim CT-jem in magnetno resonanco, kljub temu pa avgusta še ne bodo mogli izvajati preiskav na pacientih, kot so domnevali. Morda jim bo to uspelo konec septembra, poroča TV Slovenija.

Spomnimo, da nevrološka klinika na vso potrebno opremo čaka že več kot dve leti, temeljni kamen pa je bil položen že leta 1997. Do zdaj je stala 25 milijonov evrov.

Na onkologiji odstranili večino napak
Mazej Kukovičeva je ob tej priložnosti spregovorila tudi o onkološkem inštitutu in o pediatrični kliniki. O prvem je dejala, da so odpravili večino napak, da pa ostajajo težave, povezane s klimo.

V ponedeljek ključi za pediatrijo
Glede pediatrične klinike pa je pojasnila, da bo v ponedeljek od SCT-ja prejela njene ključe. Na ministrstvu naj bi ves čas spremljali potek del, naročena pa naj bi bila tudi že vsa oprema, z izjemo medicinske. Kot pravi ministrica, naj bi bil razpis zanjo izveden septembra. Selitev v novo kliniko bi lahko po njenih besedah sledila v roku šestih mesecev.

Gradnje v zdravstvu "nacionalna sramota"
Mazej Kukovičeva je sicer gradnje v zdravstvu označila za "nacionalno sramoto", poudarila pa je, da gre v Sloveniji na tem področju na bolje. "Ne smemo dovoliti, da bi se še kdaj kaka bolnišnica gladila tako dolgo kot ta," je dodala, ko je predstavljala dogajanje na novi pediatrični kliniki.

Za nevrologijo podpisana zadnja pogodba