Slovenija

Poudarki

  • Dogovor tudi o novem srečanju
  • PS po Cerarju še ni vrgel puške v koruzo
  • Virant: Virantovanje spominja na kurentovanje
  • Žerjav: Ključni problem je, da izgubljamo zaupanje
  • Erjavec: Konstruktivna nezaupnica je naloga
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 52 glasov Ocenite to novico!
Predsedniki strank pri Pahorju
Konkretni pogovori o tem, kako rešiti politično krizo, ne sodijo na sestanek s predsednikom države, lahko pa kot predsednik pomaga pri tem, da se stranke o tem vprašanju pogovarjajo, je predsednikom strank dejal Pahor. Foto: BoBo
       Prijatelje lahko izbiram, sosedov ne, če pa imam prijatelje za sosede, je to velik dosežek vsake zunanje politike. Slovenci in Hrvati smo v zadnjih letih to storili in zdaj gre za to, da to okrepimo. To velikansko zgodovinsko priložnost - ne za to generacijo, za vse generacije obeh narodov - imamo mi danes v naših rokah.       
 Borut Pahor o odnosih s Hrvaško
       Takšne opazke več povejo o tistem, ki jih izreče, kot o tistem, proti kateremu so usmerjene. Ta izraz spominja na kurentovanje, ki prežene zimo in prinese pomlad. To je simbol spopadanja dobrega z zlim in običajno dobro na koncu zmaga.       
 Gregor Virant (DL) se je odzval na sredino izjavo Janše, da čas "virantovanja" mineva
Predsedniki strank pri Borutu Pahorju
Vsi predsedniki strank za skupno mizo. Foto: BoBo
       Tisti, ki zavračajo take predloge, bodo morali povedati, kaj so njihove rešitve. Po njihovi oceni situacija v Sloveniji še ni dovolj težka in še imamo čas za določena preigravanja.       
 Bratuškova o nezadostni podpori njihovemu mandatarskemu predlogu, Cerarju, ki je po njeni oceni "optimalen"
       To bo odmeven medijski dogodek. Upajmo, da bo od njega tudi kaj koristi.       
 Janez Janša, predsednik SDS-a
Predsedniki strank pri Borutu Pahorju
Iskanje rešitev za ključne težave. Foto: BoBo
Predsedniki strank pri Borutu Pahorju
Gregor Virant, Janez Janša in Radovan Žerjav. Foto: BoBo
Predsedniki strank pri Borutu Pahorju
Na sestanku so se dogovorili tudi o ponovnem srečanju Foto: BoBo
VIDEO
Stranke bodo naredile vse...

Dodaj v

Predsedniki strank so se dogovorili, da se bodo potrudili

Dogovorili so se tudi, da se bodo vzdržali izjav, ki bi lahko vzbujale medsebojno nestrpnost in nezaupanje
14. februar 2013 ob 07:50,
zadnji poseg: 14. februar 2013 ob 21:18
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Predsedniki parlamentarnih strank so se na sestanku pri predsedniku republike dogovorili, da se bodo zavzeli za sprejem vseh treh za Slovenijo ključnih vprašanj.

Janez Janša, Alenka Bratušek, Igor Lukšič, Gregor Virant, Karl Erjavec, Radovan Žerjav in Ljudmila Novak so se dogovorili, da si bodo prizadevali za pravočasno ratifikacijo hrvaške pristopne pogodbe k EU-ju, za uskladitev in sprejem predloga ustavnih sprememb referendumske ureditve in za sprejem reforme trga dela.

Borut Pahor je po srečanju pojasnil, da so se glede reforme trga dela dogovorili še, da bodo v DZ vložena le tista dopolnila, ki bodo usklajena z vsemi socialnimi partnerji. Glede rešitve vprašanja varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke in pravočasne ratifikacije hrvaške pristopne pogodbe je zato predsednik države "iskreno optimističen".

Vzdržnost od izjav, ki bi vzbujale nestrpnost
Dogovorili so se tudi, da se bodo vzdržali izjav, ki bi lahko vzbujale medsebojno nestrpnost in nezaupanje, je še povedal Pahor in razložil, da so se vprašanja o politični krizi lotili implicitno in eksplicitno. Na sestanku je, je pojasnil, opozoril, da kot predsednik republike ne želi posegati v dolžnosti in pravice, ki jih imajo po zakonodaji stranke, da pa s svojim ravnanjem lahko prispeva k temu, da se stranke dogovorijo o političnih vprašanjih, ki so pomembna za državo in o katerih dogovor brez njegovega posredovanja sicer morda ne bi bil mogoč.

Politikom je tako pojasnil, da konkretni pogovori o tem, kako rešiti politično krizo, ne sodijo na sestanek s predsednikom države, lahko pa kot predsednik pomaga pri tem, da se stranke o tem vprašanju pogovarjajo.

Janša upa, da bo optimizem vzdržal
Če bo današnji dogovor držal, bomo prihodnji mesec v Sloveniji dobili drugačno ustavno določilo glede referendumske zakonodaje, soglasno usklajeno reformo trga dela in se bodo, če bodo sklenili dogovor glede vprašanja LB-ja, tedaj razčistili pogoji glede začetka postopka ratifikacije hrvaške pristopne pogodbe, pa je po sestanku pojasnil premier Janez Janša.

Janša sicer ocenjuje, da je bilo vzdušje na sestanku optimistično, podobno lanskemu sestanku v Vili Podrožnik. Pri tem pa Janša upa, da bo tokrat nekaj optimizma vzdržalo in bodo dogovorjene ukrepe tudi sprejeli. Zaključkov glede politične situacije ni bilo, saj za to ni bilo časa, še ugotavlja premier.

Eden najbolj "fer" sestankov
Predsednik SD-ja Igor Lukšič je po srečanju dejal, da je bil to eden najbolj "fer in odprtih sestankov o vseh temah, ki so ključne za Slovenijo". Po njegovih besedah so si marsikaj povedali o težavah, v katerih je država. "Tisti, ki dvomijo o moči predsednikov političnih strank, da se dogovarjajo, so v veliki zmoti," je prepričan Lukšič.

Karl Erjavec (DeSUS) je zadovoljen, ker so se dogovorili za pomembne projekte. Vzdušje na sestanku je bilo po njegovih besedah pozitivno, kot da "ne bi bilo politične krize". Dodal je še, da se bodo stranke v opoziciji še pogovarjale o možnosti sestave nove politične večine, ki bi vodila vlado.

Pahor odprl prave in prioritetne teme
Predsedniku DL-ja Gregorju Virantu se zdi pomembno, da predsednik republike v časih politične nestabilnosti igra vlogo stabilizatorja v političnem sistemu. Kot pravi Virant, je Pahor odprl prave in prioritetne teme. Ljudmila Novak (NSi) pa verjame, da se bodo dogovorov tudi držali in izpeljali postopke zanje. Novakova je o politični krizi dejala, da večina strank ni za predčasne volitve, se pa zavedajo, da je to ena izmed realnih možnosti.

Predsednik SLS-a Radovan Žerjav in začasna vodja PS-ja Alenka Bratušek izjav novinarjem nista dala.


Pahor se je za sestanek dogovoril po posamičnih pogovorih s predsedniki parlamentarnih strank in namerava doseči tudi soglasje o treh odprtih vprašanjih. Pahor je voditelje političnih strank ob tem opozoril na skupno odgovornost za strpnost in visoko raven politične kulture.

Lukšič pričakoval tudi neformalne pogovore
Na sestanek so sicer prišli vsi predsedniki strank, pred srečanjem pa se je vse vrtelo okoli načina reševanja politične krize. Predsednik SD-ja Igor Lukšič je tako ob prihodu ocenil, da so omenjeni projekti tako rekoč že dogovorjeni, zato bodo po vsej verjetnosti stekli neformalni pogovori o mandatarju.
Slovenija po Lukšičevih besedah v prvi vrsti potrebuje močno in stabilno vlado, poti do nje pa je več - od predčasnih volitev do konstruktivne nezaupnice. Vendar za prvaka SD-ja niso vsi načini doseganja tega cilja dobri oz. legitimni. Tako mora po njegovi oceni novega mandatarja predlagati največja parlamentarna stranka SD, vendar ob menjavi vodstva (Lukšič "poslovodeče" predsednice PS-ja Alenke Bratušek ne šteje za pravo sogovornico in PS poziva, naj zamenja Zorana Jankovića). Če pa PS ne zmore priti na dan z novim mandatarjem, naj to javno pove, je še pozval.

PS po Cerarju še ni vrgel puške v koruzo
Bratuškova je prav tako ob prihodu za novinarje povedala, da je bil njihov predlog za mandatarja - Miro Cerar - optimalen predlog. Obupali pa ne bodo, saj so se "še naprej pripravljeni pogovarjati".

Erjavec: Konstruktivna nezaupnica je naloga
Za predsednika DeSUS-a Karla Erjavca je Lukšičev predlog sprejemljiv. Meni, da je trenutno naloga opozicijskih strank, da najdejo sprejemljivega mandatarja in končajo politično krizo s konstruktivno nezaupnico. Tudi zato bi podprl spremembe zakona o vladi. Absurdno se mu namreč zdi, da lahko "predsednik vlade sam konča mandat", saj lahko vlada, ki ji manjka več kot tretjina ministrov, normalno deluje naprej. Na novinarsko vprašanje, ali bi lahko Virant postal mandatar je odvrnil le: "To je neresno vprašanje."

Žerjav: Izgubljamo zaupanje
Radovan Žerjav
(SLS) razprave o razrešitvi politične krize ne izključuje, vendar se je njegova stranka že odločila, da se seli v opozicijo. Ne razume razburjenja nekaterih ter žogo podaja naprej: opozicija ima namreč po njegovih besedah že zdaj dovolj glasov za sestavo vlade, je ocenil. SLS vztraja pri stališču, da se morata tako Janša kot Janković umakniti, saj je "ključni problem, da politiki izgubljamo zaupanje - vsi".

Virant: Virantovanje spominja na kurentovanje
Gregor Virant
pa se je odzval na nedavne izjave premierja Janeza Janše, da "pustni čas počasi mineva, s tem tudi čas virantovanja". Predsednik DL-ja je dejal, da takšne izjave več povedo o tistem, ki jih izreče, in dodal, da ga izraz virantovanje spominja na kurentovanje, simbol boja med dobrim in zlim. Glede politične krize pa Virant vztraja pri stališču, da Slovenija potrebuje novo, kredibilno vlado, vendar zanjo ni na potezi Pahor.

Novak: Prioriteta so reforme in projekti
Ljudmila Novak
(NSi) je bila kratka - predlagane reforme so nujne, zato upa, da jim bo današnji sestanek zagotovil potrebno podporo za sprejetje v DZ-ju. Ko se dogovorijo o tem, pa se bodo mogoče "še o čem drugem". "To bo odmeven medijski dogodek. Upajmo, da bo od njega tudi kaj koristi," pa je bil pred srečanjem kratek predsednik SDS-a Janša.

Na sestanku so se dogovorili tudi o ponovnem srečanju, pred katerim bo predsednik republike opravil dvostranske pogovore z voditelji parlamentarnih strank in se dogovoril o vsebini.

L. L., Al. Ma., T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
s5er
# 14.02.2013 ob 08:37
Sprejeta prva pravnomočna odločitev sodišča, ki potrjuje, da je Zoran Janković ravnal koruptivno!
finance.si
Verjetno bodo našli soglasje da mora politik odstopiti šele pri 100 pravnomočni odločitvi sodišča zaradi korupcije!
miroslavm1
# 14.02.2013 ob 16:25
Voditelji strank pri Pahorju. Bodo našli soglasje?

nikoli
Peacemaker
# 14.02.2013 ob 15:59
Vsi na enem mestu!!! Take prilike ne bo več ;)
mercator666
# 15.02.2013 ob 01:46
Delu čast in oblast. Lastnikom dobiček, državi davke, prostitutkam socialno zavarovanje, klošarjem en topel obrok, moškim erekcijo, ženskam libido, otrokom malico in vojakom drugo službo. Pa pol državnih uslužbencev v samozaposlitev, zlasti tiste, ki so zanjo dobili mastna sredstva in ljudem to propagirali.

Amen in tovariški pozdrav.
pirat321
# 14.02.2013 ob 21:58
Danes sem tudi izvedel, da je eden od direktorjev direktoratov, ki je bil pred kratkim imenovan in je sedel skoraj leto dni na dveh direktorskih stolčkih in vlekel dvojno plačo, po odhodu iz drugega delovnega mesta od dveh, ki jih je zasedal ob tem da je ostal direktor direktorata zakasiral 15 000 EUR odpravnine. I nikome ništa.

Banane, banane, banane....
pirat321
# 14.02.2013 ob 21:54
Si predstavljate teh 10 umotvorcev si zasluži neto 40000 EUR mesečno iz naših žepov.
Si predstavljate mizarja, ki dela mizo in ma na koncu samo 5 desk vsako zase. Na koncu reče: trudil pa sem se.

Ko je nekdo prinesel banane v parlament sem si mislil ta je nor. Danes vidim, da sem nor jaz, k isem mislil takrat da JE ON NOR.
provni
# 14.02.2013 ob 21:17
Danes v Primorskih novicah.
Koprski podjetnik Stefan Kocjančič ne sme več biti član SDS. Izključili so ga, ker je za Primorske novice (PN) opozoril, da Marijan Hrvatin, pravnomočno obsojeni predsednik koprske SDS, z vztrajanjem na tej funkciji dela stranki veliko škodo.
Tako škodo pa dela tudi koruptivni Janša stranki SDS v Vladi in prav zaradi takih, ne morejo imeti podpore. Dokler so ti ljudje na takšnih položajih pa ja ne more biti napredka pa tudi dogovarjati se z njimi, je nemogoče. Najprej predčasne volitve, potem pa naprej. Pa srečno Slovenija.
sosedmenenemara
# 14.02.2013 ob 20:18
velik glav mal "mozga".
problem43
# 14.02.2013 ob 19:48
ahaha, pa kaj smo se Slovenci "bogu" zamerili, da imamo takšne predstavnike?!

Se cel dan dogovarjajo in pogovarjajo, sestankujejo pa bla bla ne vem kaj vse še...pa se dogovorijo, da se bodo POTRUDILI...neverjetni Žerjav bi rekel pa ljudje božji ahahaha...bogi narod:(
djmiki
# 14.02.2013 ob 19:25
gorcin
# 14.02.2013 ob 18:56
Prijavi neprimerno vsebino
Se bodo potrudili! Kaj so do zdaj delali?

afne guncali pa folk za norca imeli, skrajni čas da se počisti to vse
severna zvezda
# 14.02.2013 ob 19:21
Gospod predsednik, ponovno kažete državotvornost. Veseli smo, da smo vas plebiscitarno izvolili.

............ o pojmu plebiscitarno se pa moraš še malo podučiti, ti trollek :))
TineB
# 14.02.2013 ob 18:53
Vrtec ... Tudi tam otroci obljubljajo vzgojiteljicam, da bodo pridni ...
daco1
# 14.02.2013 ob 18:19
A pust še traje?
štamprle
# 14.02.2013 ob 16:00
Zbor klovno III. del.
Naslov: Ata klovn skliče sestanek sveta klovnov
Dnevni red: klovnanje kdo je večji klovn
Zaključek: prihod velike trojke klovnon
relli novak
# 14.02.2013 ob 15:17
@prpa
ti tvoji strokovnjaki naj raje oblikujejo vlado, ki bo zamenjala sedanjo. Očitno znajo samo podpise zbirati in prazno slamo mlatiti.
Ceriš
# 14.02.2013 ob 12:27
Vsem je treba pobrat plače in vse
beneficije, ki jih uživajo, pa se bodo hitro zmenili !
nevem
# 14.02.2013 ob 11:09
Zgleda, da smo zreli za "prisilno upravo" trojke. Pri čemer bi bil takoj zato, v kolikor bi jim le uspelo vzpostaviti pravno državo, izkoreniniti korupcijo in prizemljiti sindikate...
Kar pa bodo ostale najbrž le pobožne želje.
Pa vendar... sami smo že dokazali, da kaj takega doseči v lastni režiji nismo sposobni.
s5er
# 14.02.2013 ob 09:18
@janezdolzan
MMC bo nakazila Juretu Jankoviću in Janiju Möderndorferju predstavilo kot donacijo športu, pravnomočnost nima nobene teže, sploh ker je Janez Janša rekel da KPK služi za politično inkvizicijo!
sLoVaN
# 14.02.2013 ob 08:40
Klučni projekt je
spraviti ŠKODLJIVCA Janšo
čimprej stran od vzvodov oblasti !
generusus
# 14.02.2013 ob 23:35
Lukšič se vedno znajde v silni zagati, če ga kdo kaj konkretnega vpraša. Kar se tiče DL, mi je zelo žal, da je ne vodi nekdo drug, saj če bo šlo tako naprej, bo zametek liberalizma, ki bi lahko popestril slovensko politiko, kmalu usahnil. Pogajalci aktualne vlade s socialnimi partnerji in opozicijo so veliko bolj sposobni od pogajalcev Pahorjeve. Mene kot državljana ne zanima ali je bila ta ali ona reforma podobna tej ali oni, meni je pomemben rezultat: Pahorjeva vlada rezultatov ni imela, aktualna pa je sprejela že kar velik sveženj reformnih ukrepov. Sem prepričan, da razumen človek ne more nasedati floskulam in manipulacijam, ki jih dnevno poslušamo, ampak vrednoti vlado po rezultatih, ki jih seveda mora videti v luči težke gospodarske situacije.
Afterburner
# 14.02.2013 ob 22:38
@zapatist
Kot vidim si še vedno hipnotiziran s stani Velikega.


Politika je podobna igra, kot npr. šah. Kot soliden igralec šaha, dobro vem, da preden povlečeš neko potezo, jih moraš predvideti še najmanj pet, kajti v nasprotnem primeru ti lahko nasprotnik kaj hitro zada šah mat.
Tako nekako se zadnje čase obnaša tudi preVirant. Ne zna predvideti, kakšne bodo posledice njegovih potez, katere nepremišljeno in brezglavo vleče.
zapatist
# 14.02.2013 ob 22:19
Afterburner živi v ameriki

zapatist
# 14.02.2013 ob 22:16
Da zadovoljim razne afteburnerje in ostale profile, ki so tukaj napletli neke lažne zgodbe, kdo so...

Ampak SDS manira pač
zapatist
# 14.02.2013 ob 22:05
"Virant: Takšne opazke več povejo o tistem, ki jih izreče, kot o tistem, proti kateremu so usmerjene."
@generusus
Avtor tega stavka seveda ni Virant, ampak so ga v praktično identični obliki izrekli že velikokrat v preteklosti. Nazadnje sem opazil takšno formulacijo pred leti, ko so v Haagu izvajali sojenje in je priča namenila obtožencu identični stavek. Ne spomnim pa se imen.

Ta je pa tako ljudska, da je avtorstvo nemogoče iskati, kaj šele iskati smisel v iskanju.
FileFinder
# 14.02.2013 ob 22:00
Ne morem si kaj, kot da bi jih skupaj sklanfal Janko1973....
sosedmenenemara
# 14.02.2013 ob 20:50
KLIPAN # 14.02.2013 ob 20:13

Če bi obstajal bog, bi v to stavbo danes, ko so bili vsi prisotni treščil asteroid.
Še en dokaz več, da boga ni.
--------------------------------------------------------------
Kako si grozno hudoben. A so vsi aktivisti tako grozno hudobni?

ne imaš takšne in drugačne...
KLIPAN
# 14.02.2013 ob 20:13
Če bi obstajal bog, bi v to stavbo danes, ko so bili vsi prisotni treščil asteroid.
Še en dokaz več, da boga ni.
krmiha
# 14.02.2013 ob 20:11
Kaj so se mal bi reku ustrašl!!! hmm najbrš so mal zgodovino pogledal pa vidl da so kmetje imel na slovenskem kmečki punt in so pršl z vilam na ulce ??' kaj je dragi politiki se bojite vil??? ja obstajajo dobre in tiste iz štale!!
PICENG
# 14.02.2013 ob 20:10
@laibach ob 18.35: kje vi vidite ukrepe za sanacijo gospodarstva? Slaba banka? Holding? Referendumska zakonodaja?
Edino reforma trga dela, pa še to je vprašanje. Za gospodarstvo, razvoj, infrastrukturne projekte, dvig poslovnega optimizma, povečevanje porabe, nižjo nezaposlenost, krepitev srednjega razreda jaz ne vidim nobenih aktivnosti.
pancho
# 14.02.2013 ob 19:55
Zdaj se pa ne smejo več kregat, ker so si na Valentinovo nekaj obljubili :D
onzy25
# 14.02.2013 ob 19:34
Lol vse je nekaj prvič. (to da se bodo potrudili).
severna zvezda
# 14.02.2013 ob 19:23
Vse skupaj je ze bolno...

............. ali pa, da smo mi vsi skupaj ujetniki politikantskih egotriperjev ...........
cairns
# 14.02.2013 ob 18:40
Predsedniki strank so se dogovorili, da se bodo potrudili

Potrditev tega kar sem v prejšnjem komentarju napisal.
skuggi
# 14.02.2013 ob 18:37
Generusus
Ce bi bil komunizem sam po sebi res taksno zlo, bi bile komunisticne stranke po evropi in svetu prepovedane
Laibach
# 14.02.2013 ob 18:35
Mene bolj kot ti dogovori veseli dejstvo da so zakoni o sanaciji bank že pod streho,da so samo še v procesu ko jih je treba spraviti v tek in da to lahko opravi tudi manjšinska vlada.Ustavi lahko le še kakšna nova vlada (in v to povsem verjamem,slaba banka je pri obeh strankah potencialnih za sestavljanje nove vlade zelo nepriljubljena).Skratka če tej vladi uspe izpeljat še zadnjo veliko strukturno reformo(trg dela),spraviti v tek zakone o sanaciji bank(predvsem slabo banko) potem so zame zmagovalci svojega gospodarskega programa in tu gre vsa čast predvsem gospodu Šušteršiču pa tudi gospodu Vizjaku....In to ne govorim kot podpornik predsednika vlade ampak kot podpornik teh ukrepov za sanacijo gospodarstva!
jan15
# 14.02.2013 ob 18:22
relli novak
# 14.02.2013 ob 12:55

Še dobro, da Janša ni takoj odstopil. Kakšen šmoren bi imeli danes!
Tako vlada dela, vsi v vladi se trudijo maksimalno.
Janša vedno preseneča s pravilnimi odločitvami!


Še res je.
judoka
# 14.02.2013 ob 17:15
@slip_knot

Kaj ma ta trač veze z bilo čem?
s5er
# 14.02.2013 ob 16:25
Mislim da nasedli tajkuni še niso rekli zadnje, na trenutke so mislili da jim je že uspelo sesuti vlado! S protesti gre prepočasi in tudi pobudo so prevzeli drugi zato bo po mojem mnenju naslednji korak še bolj iz obupa. Pritisk bo velik predvsem na SD, dam stavit!
urosh444
# 14.02.2013 ob 16:07
Res je,kot je nekdo dejal,nimamo izbire praktično več nobene kolikor toliko solidne.Če bi bile danes volitve nimam koga za obkrožit,potem pa volim po principu kdo je najmanj pokvarjen,ne najbolj sposoben.
Davnander
# 14.02.2013 ob 15:52
Pazi pinokia na prvi sliki. Je treba kamere malo bolj stran držat ker vztrajno raste.
PRPA
# 14.02.2013 ob 12:40
Še noben norec ni priznal, da je duševni bolnik in tudi Janša ne bo! Zato je prazno upanje, da bi ga srečala pamet in odstopil. Glede na oportunistično obnašanje poslancev (kakor jih kliče otrok, ki ne zna izgovoriti črke r), je bolj malo upanja, da bi ga odstranili s konstruktivno ali kakršnokoli nezaupnico. To ve tudi Janša, ki to izkorišča in se posmehuje tako parlamentu, kakor ljudem.
Posmehoval se bo tudi Jahorju, ki bo spet porival predlog, da se ljudem omeji oziroma prepreči moč referenduma,.. uvede fiskalno pravilo,.. in upal, da bo s tem ostal Janšev funkcionar do pokojnine. Odkar je padel s konja je le še za delo z rokami, delo z glavo mu ne gre več od rok. Zato od sestanka bande ni pričakovati rešitev. Odgovarja jim stanje kakor je,..S prepiri samo zavajajo narod, da v ozadju lahko sprejemajo fašistične zakone kapitala in cerkve.

Edina prava in pravna pot, da se znebimo bolnih in vseh nepoštenih,.. funkcionarjev je sprejem ustavnega zakona in uvedba instituta ljudske nezaupnice, ki bo omogočil odpoklic, zamenjavo funkcionarjev, ki nimajo toliko vesti, da bi se sami umaknili. Upam, da se zbere vsaj 30 poslancev, ki so to sposobni izpeljati. Brez njih ne gre, ker so si napisali take zakone, da so zaščiteni bolj kot kočevski medvedi, ki jim dajejo občutek, da so nenadomestljivi, nezamenljivi. Vsi pa vemo, da je potrebno plenice in funkcionarje redno menjati in oboje iz istega razloga. Več o tem si preberite na fb.

Zato podpišite "PETICIJA ZA VPELJAVO INŠTRUMENTA LJUDSKE NEZAUPNICE", na spletu vtipkajte čuvar in podpišite peticijo. Do včeraj jo je podpisalo 29.600 ljudi. 

Še malo in izpolnjeni bodo vsi pogoji za zahtevo referenduma, sprejem ustavnega zakona, menjavo funkcionarjev s odstranitvijo Janše na čelu.
Jethros
# 14.02.2013 ob 10:11
decjun:
Saj, nisem zasledil nikogar, ki bi kot konj s plašnicami dalje podpiral Jankovića, kvečjemu nas večina jasno zahteva umik obeh, čeprav je večji problem premier, ki dalje izvaja kadrovsi armagedon, kar župan ne more, zato ni toliko moteč kot premier. Pa vendar je za podpornike Janše čisto OK, da dalje stoji na svoji poziciji, čisto OK je, da serje proti Klemenčiču, KPK in čisto OK je, da po vsem tem, tolčejo dalje po Jankoviću, pa čeprav si delita isti sum korupcije.

only fools and horses press
Epafrodit
# 14.02.2013 ob 09:29
miško321 kako si lahko že navsezgodaj zadet?
Jethros
# 14.02.2013 ob 08:55
Sicer pa, kot berem, s5er, je plačilo kazni Jankovićevim naložila KPK...ziher je zarota :)
shogun
# 15.02.2013 ob 12:26
Saj se ve, da znajo profesionalni politiki vedno najti dogovor, kadar jim voda začne teči v rit. Gnev ljudskih množic se lahko kmalu obrne proti tistim, ki so zanetili ljudsko vstajo. Folk le ni tako neumen, da se ne bi spomnil, kdo je vladal večji del obdobja samostojne Slovenije in koga so jim ponudili kot nov obraz na levem političnem polu pred enim letom. Upam, da se bodo ljudske množice po padcu Janševe vlade težko zadovoljile s to prevaransko sestavo parlamenta in da bodo vztrajali tudi takrat, ko jim bodo strici iz ozadja ponudili nove politične obraze (...isto sranje samo drugo pakovanje...). kar se mene tiče, sem za takojšnjo lustracijo vseh tistih, ki so bili na vodilnih političnih funkcijah od l. 1945 do 2013. Kakšne škode ne bo. Tisti, ki so kaj veljali so že itak mrtvi.
Re
# 15.02.2013 ob 11:04
Psi lajajo(mo), karavana gre dalje.
Tako gre to v Sloveniji.
Bucika
# 15.02.2013 ob 10:38
Potrudili se bodo,da se ne bodo nič. potrudili.
Whisperer
# 15.02.2013 ob 09:03
Kleralizem je izbral Pahorja za reševanje vojaka Janeza ! Volilna udeležba potrjuje dejstvo !
Jezni Smrk
# 15.02.2013 ob 00:07
Sovražim dobrohotne nasvete.
Afterburner
# 14.02.2013 ob 23:51
@trewq

Samo en dobrohoten nasvet z moje strani. Nič ni vredno, da se človek pretirano jezi, kajti huda jeza lahko povzroči tudi kako hujšo bolezen. Ni vredno tvegati lastnega zdravja za nikogar na tem svetu.
Kazalo