Slovenija

Poudarki

  • Dogovor tudi o novem srečanju
  • PS po Cerarju še ni vrgel puške v koruzo
  • Virant: Virantovanje spominja na kurentovanje
  • Žerjav: Ključni problem je, da izgubljamo zaupanje
  • Erjavec: Konstruktivna nezaupnica je naloga
Predsedniki strank pri Pahorju
Konkretni pogovori o tem, kako rešiti politično krizo, ne sodijo na sestanek s predsednikom države, lahko pa kot predsednik pomaga pri tem, da se stranke o tem vprašanju pogovarjajo, je predsednikom strank dejal Pahor. Foto: BoBo
       Prijatelje lahko izbiram, sosedov ne, če pa imam prijatelje za sosede, je to velik dosežek vsake zunanje politike. Slovenci in Hrvati smo v zadnjih letih to storili in zdaj gre za to, da to okrepimo. To velikansko zgodovinsko priložnost - ne za to generacijo, za vse generacije obeh narodov - imamo mi danes v naših rokah.       
 Borut Pahor o odnosih s Hrvaško
       Takšne opazke več povejo o tistem, ki jih izreče, kot o tistem, proti kateremu so usmerjene. Ta izraz spominja na kurentovanje, ki prežene zimo in prinese pomlad. To je simbol spopadanja dobrega z zlim in običajno dobro na koncu zmaga.       
 Gregor Virant (DL) se je odzval na sredino izjavo Janše, da čas "virantovanja" mineva
Predsedniki strank pri Borutu Pahorju
Vsi predsedniki strank za skupno mizo. Foto: BoBo
       Tisti, ki zavračajo take predloge, bodo morali povedati, kaj so njihove rešitve. Po njihovi oceni situacija v Sloveniji še ni dovolj težka in še imamo čas za določena preigravanja.       
 Bratuškova o nezadostni podpori njihovemu mandatarskemu predlogu, Cerarju, ki je po njeni oceni "optimalen"
       To bo odmeven medijski dogodek. Upajmo, da bo od njega tudi kaj koristi.       
 Janez Janša, predsednik SDS-a
Predsedniki strank pri Borutu Pahorju
Iskanje rešitev za ključne težave. Foto: BoBo
Predsedniki strank pri Borutu Pahorju
Gregor Virant, Janez Janša in Radovan Žerjav. Foto: BoBo
Predsedniki strank pri Borutu Pahorju
Na sestanku so se dogovorili tudi o ponovnem srečanju Foto: BoBo
VIDEO
Stranke bodo naredile vse...

Dodaj v

Predsedniki strank so se dogovorili, da se bodo potrudili

Dogovorili so se tudi, da se bodo vzdržali izjav, ki bi lahko vzbujale medsebojno nestrpnost in nezaupanje
14. februar 2013 ob 07:50,
zadnji poseg: 14. februar 2013 ob 21:18
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Predsedniki parlamentarnih strank so se na sestanku pri predsedniku republike dogovorili, da se bodo zavzeli za sprejem vseh treh za Slovenijo ključnih vprašanj.

Janez Janša, Alenka Bratušek, Igor Lukšič, Gregor Virant, Karl Erjavec, Radovan Žerjav in Ljudmila Novak so se dogovorili, da si bodo prizadevali za pravočasno ratifikacijo hrvaške pristopne pogodbe k EU-ju, za uskladitev in sprejem predloga ustavnih sprememb referendumske ureditve in za sprejem reforme trga dela.

Borut Pahor je po srečanju pojasnil, da so se glede reforme trga dela dogovorili še, da bodo v DZ vložena le tista dopolnila, ki bodo usklajena z vsemi socialnimi partnerji. Glede rešitve vprašanja varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke in pravočasne ratifikacije hrvaške pristopne pogodbe je zato predsednik države "iskreno optimističen".

Vzdržnost od izjav, ki bi vzbujale nestrpnost
Dogovorili so se tudi, da se bodo vzdržali izjav, ki bi lahko vzbujale medsebojno nestrpnost in nezaupanje, je še povedal Pahor in razložil, da so se vprašanja o politični krizi lotili implicitno in eksplicitno. Na sestanku je, je pojasnil, opozoril, da kot predsednik republike ne želi posegati v dolžnosti in pravice, ki jih imajo po zakonodaji stranke, da pa s svojim ravnanjem lahko prispeva k temu, da se stranke dogovorijo o političnih vprašanjih, ki so pomembna za državo in o katerih dogovor brez njegovega posredovanja sicer morda ne bi bil mogoč.

Politikom je tako pojasnil, da konkretni pogovori o tem, kako rešiti politično krizo, ne sodijo na sestanek s predsednikom države, lahko pa kot predsednik pomaga pri tem, da se stranke o tem vprašanju pogovarjajo.

Janša upa, da bo optimizem vzdržal
Če bo današnji dogovor držal, bomo prihodnji mesec v Sloveniji dobili drugačno ustavno določilo glede referendumske zakonodaje, soglasno usklajeno reformo trga dela in se bodo, če bodo sklenili dogovor glede vprašanja LB-ja, tedaj razčistili pogoji glede začetka postopka ratifikacije hrvaške pristopne pogodbe, pa je po sestanku pojasnil premier Janez Janša.

Janša sicer ocenjuje, da je bilo vzdušje na sestanku optimistično, podobno lanskemu sestanku v Vili Podrožnik. Pri tem pa Janša upa, da bo tokrat nekaj optimizma vzdržalo in bodo dogovorjene ukrepe tudi sprejeli. Zaključkov glede politične situacije ni bilo, saj za to ni bilo časa, še ugotavlja premier.

Eden najbolj "fer" sestankov
Predsednik SD-ja Igor Lukšič je po srečanju dejal, da je bil to eden najbolj "fer in odprtih sestankov o vseh temah, ki so ključne za Slovenijo". Po njegovih besedah so si marsikaj povedali o težavah, v katerih je država. "Tisti, ki dvomijo o moči predsednikov političnih strank, da se dogovarjajo, so v veliki zmoti," je prepričan Lukšič.

Karl Erjavec (DeSUS) je zadovoljen, ker so se dogovorili za pomembne projekte. Vzdušje na sestanku je bilo po njegovih besedah pozitivno, kot da "ne bi bilo politične krize". Dodal je še, da se bodo stranke v opoziciji še pogovarjale o možnosti sestave nove politične večine, ki bi vodila vlado.

Pahor odprl prave in prioritetne teme
Predsedniku DL-ja Gregorju Virantu se zdi pomembno, da predsednik republike v časih politične nestabilnosti igra vlogo stabilizatorja v političnem sistemu. Kot pravi Virant, je Pahor odprl prave in prioritetne teme. Ljudmila Novak (NSi) pa verjame, da se bodo dogovorov tudi držali in izpeljali postopke zanje. Novakova je o politični krizi dejala, da večina strank ni za predčasne volitve, se pa zavedajo, da je to ena izmed realnih možnosti.

Predsednik SLS-a Radovan Žerjav in začasna vodja PS-ja Alenka Bratušek izjav novinarjem nista dala.


Pahor se je za sestanek dogovoril po posamičnih pogovorih s predsedniki parlamentarnih strank in namerava doseči tudi soglasje o treh odprtih vprašanjih. Pahor je voditelje političnih strank ob tem opozoril na skupno odgovornost za strpnost in visoko raven politične kulture.

Lukšič pričakoval tudi neformalne pogovore
Na sestanek so sicer prišli vsi predsedniki strank, pred srečanjem pa se je vse vrtelo okoli načina reševanja politične krize. Predsednik SD-ja Igor Lukšič je tako ob prihodu ocenil, da so omenjeni projekti tako rekoč že dogovorjeni, zato bodo po vsej verjetnosti stekli neformalni pogovori o mandatarju.
Slovenija po Lukšičevih besedah v prvi vrsti potrebuje močno in stabilno vlado, poti do nje pa je več - od predčasnih volitev do konstruktivne nezaupnice. Vendar za prvaka SD-ja niso vsi načini doseganja tega cilja dobri oz. legitimni. Tako mora po njegovi oceni novega mandatarja predlagati največja parlamentarna stranka SD, vendar ob menjavi vodstva (Lukšič "poslovodeče" predsednice PS-ja Alenke Bratušek ne šteje za pravo sogovornico in PS poziva, naj zamenja Zorana Jankovića). Če pa PS ne zmore priti na dan z novim mandatarjem, naj to javno pove, je še pozval.

PS po Cerarju še ni vrgel puške v koruzo
Bratuškova je prav tako ob prihodu za novinarje povedala, da je bil njihov predlog za mandatarja - Miro Cerar - optimalen predlog. Obupali pa ne bodo, saj so se "še naprej pripravljeni pogovarjati".

Erjavec: Konstruktivna nezaupnica je naloga
Za predsednika DeSUS-a Karla Erjavca je Lukšičev predlog sprejemljiv. Meni, da je trenutno naloga opozicijskih strank, da najdejo sprejemljivega mandatarja in končajo politično krizo s konstruktivno nezaupnico. Tudi zato bi podprl spremembe zakona o vladi. Absurdno se mu namreč zdi, da lahko "predsednik vlade sam konča mandat", saj lahko vlada, ki ji manjka več kot tretjina ministrov, normalno deluje naprej. Na novinarsko vprašanje, ali bi lahko Virant postal mandatar je odvrnil le: "To je neresno vprašanje."

Žerjav: Izgubljamo zaupanje
Radovan Žerjav
(SLS) razprave o razrešitvi politične krize ne izključuje, vendar se je njegova stranka že odločila, da se seli v opozicijo. Ne razume razburjenja nekaterih ter žogo podaja naprej: opozicija ima namreč po njegovih besedah že zdaj dovolj glasov za sestavo vlade, je ocenil. SLS vztraja pri stališču, da se morata tako Janša kot Janković umakniti, saj je "ključni problem, da politiki izgubljamo zaupanje - vsi".

Virant: Virantovanje spominja na kurentovanje
Gregor Virant
pa se je odzval na nedavne izjave premierja Janeza Janše, da "pustni čas počasi mineva, s tem tudi čas virantovanja". Predsednik DL-ja je dejal, da takšne izjave več povedo o tistem, ki jih izreče, in dodal, da ga izraz virantovanje spominja na kurentovanje, simbol boja med dobrim in zlim. Glede politične krize pa Virant vztraja pri stališču, da Slovenija potrebuje novo, kredibilno vlado, vendar zanjo ni na potezi Pahor.

Novak: Prioriteta so reforme in projekti
Ljudmila Novak
(NSi) je bila kratka - predlagane reforme so nujne, zato upa, da jim bo današnji sestanek zagotovil potrebno podporo za sprejetje v DZ-ju. Ko se dogovorijo o tem, pa se bodo mogoče "še o čem drugem". "To bo odmeven medijski dogodek. Upajmo, da bo od njega tudi kaj koristi," pa je bil pred srečanjem kratek predsednik SDS-a Janša.

Na sestanku so se dogovorili tudi o ponovnem srečanju, pred katerim bo predsednik republike opravil dvostranske pogovore z voditelji parlamentarnih strank in se dogovoril o vsebini.

L. L., Al. Ma., T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
s5er
# 14.02.2013 ob 08:37
Sprejeta prva pravnomočna odločitev sodišča, ki potrjuje, da je Zoran Janković ravnal koruptivno!
finance.si
Verjetno bodo našli soglasje da mora politik odstopiti šele pri 100 pravnomočni odločitvi sodišča zaradi korupcije!
Jethros
# 14.02.2013 ob 08:52
s5er
# 14.02.2013 ob 08:37
Sprejeta prva pravnomočna odločitev sodišča, ki potrjuje, da je Zoran Janković ravnal koruptivno!
finance.si
Verjetno bodo našli soglasje da mora politik odstopiti šele pri 100 pravnomočni odločitvi sodišča zaradi korupcije!


Zahvali se SDSu, ki tak standard podpira...medtem pa v Nemčiji odstopi predsednik države in dva ministra, na podlagi SUMA, ne nekih pravnomočnih obsodbah....daleč smo mi od normalne države, dokler se dovoli takim ljudem afne guncat iz nas vseh.
leond
# 14.02.2013 ob 09:19
Kako vam še ni jasno (levim in desnim, ker sredinskih itak ni), vstaje so proti vsem. Znebiti se moramo te drhali, ki nam piše črno usodo že 20 let. Pa je čisto vseeno kdo so.
skuggi
# 14.02.2013 ob 09:24
janezdolzan

Ma daj, kaksen Jankovic??' Ne vem, od kje ti ta ideja? ce je mogoce se opravicljivo, da nam gre ostalim Jansa stalno po glavi, je to razumljivo, a ocitno gre tebi ta Jankovic se bolj. Res mi ni jasno, kje si kaksen post nasel, da bi kdo podpiral jankovica ali sploh PS?? Ti res ne kane v glavo, da sta oba odplela???
Sicer pa se malo in ga bos moral zaceti po dorektivi zagovarjati.
a.orhidejca
# 14.02.2013 ob 18:58
hahaha

POTRUDILI se bodo....hahahhaahaha

SLOVENIA IS SAVED.
djmiki
# 14.02.2013 ob 20:07
Koga imate vi za norca, se vidimo 9.3.13 na starem mestu !
Mindmaster
# 14.02.2013 ob 19:55
Dogovorili so se, da se bodo potrudili. Če še kdo ni vedel, da nam vladajo predšolski otroci, zdaj ve.
onzy25
# 14.02.2013 ob 09:29
Miško haha dj zbudi se. Protestira navaden folk ki je do konca razočaran nad to drhaljo ki nas vodi. Ne pa neka jugoarmija haha, pa sj nisi resen.
gorcin
# 14.02.2013 ob 18:56
Se bodo potrudili! Kaj so do zdaj delali?
zemljemerec
# 14.02.2013 ob 20:15
Kaj je videl državljan? Smejoče politike, ki bodo jutri dobili redno plačo in višjo oceno v svoji stranki. Država za njih itak ni pomembna, državljani še manj. Pomembna je stranka, ki ima moč, prestiž in oblast. Člani se bodo smejali tudi jutri, tako so odločili.
Jaka 303
# 14.02.2013 ob 09:43
Lepo bi bilo od Pahorja, da jih tudi primerno pogosti.
Recimo s kakim burekom in jogurtom. Pol pa naj "pipo miru" z dodatkom travce pokadijo. Bo takoj lepši pogled na stanje v državci.
Jethros
# 14.02.2013 ob 09:58
s5er:
Jaz je pa ne vidim, ker zame sta oba sporna. Kot je bila Kresalova, kot je bil Thaler, kot je bil Rupar, pa ni bil nihče še pravnomočno obsojen, so le odstopili iz etičnih in moralnih razlogov, tako kot to počno v Nemčiji, kjer je odstopil predsednik države zaradi SUMA korupcije, minister in ministrica zaradi SUMA plagiatorstva.
Tako se to dela, ne pa čaka leta in leta, da se neko 17. sodišče v verigi odloči pravnomočno obsoditi funkcionarja, ki je dalje kradel.
Je bolj jasno, o čemu pišemo in kaj se zahteva v tej banana državi od politikov?
vojnaslo91
# 14.02.2013 ob 20:26
Predsedniki strank so se dogovorili, da se bodo potrudili

GmO
# 14.02.2013 ob 17:35
Toliko fotografov pa tako obupne fotografije!
Wasabi
# 14.02.2013 ob 16:31
A pahorjujejo spet? Ne me janšat no.
provni
# 14.02.2013 ob 10:04
Objavljeno na Rado Študent včeraj.
V vsaki resni demokratični državi, razen nemara v sosednji Italiji, kjer se obeta ponoven političen vzpon Silvia Berlusconija, bi bila zaradi teže ugotovitev komisije za preprečevanje korupcije Janez Janša in Zoran Jankovič, predsednika dveh ta čas največjih parlamentarnih strank, politično mrtva človeka, ker sta pač kršila protikorupcijsko zakonodajo. Nadalje bi bili v resni in normalno razviti demokratični državi, če že ne politično mrtvi pa vsaj uspešno potisnjeni na politično obrobje tudi vsi, ki ju še naprej vdano in brezpogojno podpirajo.
provni
# 14.02.2013 ob 08:37
Dokler je tam Janša se sigurno ne bodo nič dogovorili.
K_ris
# 14.02.2013 ob 19:41
Predsedniki strank so se dogovorili, da se bodo potrudili

Super dogovor. To pa popolnoma spremeni pričakovanja glede slovenske prihodnosti. Sem že optimističen.
janezdolzan
# 14.02.2013 ob 09:12
To vlado so rušili, delali bi novo s PS (Jankovićem), zraven pa ne povedo da je bil Janković pravnomočno obsojen na SODIŠČU za koruptivnost (glejte Finance)...

Janševo vlado so sesuli zaradi SUMa korupcije...

Dvojna merila. Očitno nekateri gledajo le na svoje koristi, in menijo da sploh ne rabimo operativne vlade.

Korupcija v Sloveniji ni problem!

Kdaj bo MMC objavil Zokijevo pravnomočno obsodbo??
STANE
# 14.02.2013 ob 09:12
Pahor jih bo okaral in za "dobro države" zahteval,naj ne zapustijo koalicije oziroma naj se vrnejo (DL) in peljejo projekte naprej .So what ?
To naj bi bila njegova povezovalna,državotvorna drža.
olen
# 14.02.2013 ob 08:21
Glede na politično garnituro,ki jo imamo, se bojim da ne bo soglasja...

Sprašujem se kje je politična alternativa, ki jo nujno potrebujemo. Vedno več ljudi nima koga za volit v primeru, da bi bile predčasne volitve.

Zato počasi ne razumem več teh protestov, ki so bili usmerjeni proti vsej politični garnituri...
Zdaj bomo pa lahko volili spet enake obraze...

NE HVALA
cairns
# 14.02.2013 ob 18:11
Vsi predsedniki strank za skupno mizo

Prizor me še najbolj spominja na dogajanje iz knjige Boter Maria Puza. Mislim na sestanek mafijskih šefov v banki.
Epafrodit
# 14.02.2013 ob 09:22
Bodo politiki našli soglasje vsaj pri ključnih projektih?

Ne verjamem. To kar gledamo zdaj je zgolj kombinatorika za ohranjanje dosedanjega načina ob zamenjavi črede pri koritu. Očitno vsi skupaj niso dojeli sporočila ljudskih protestov.
TineB
# 14.02.2013 ob 08:25
Mađioničarji ...
Dare40
# 14.02.2013 ob 23:15
Samo primerjajte, kaj je ta vlada storila v tem enem letu in kaj Pahorjeva prej v 3 letih? In potem gre zaletavi Virant rušiti svojo vlado, ne da bi imel v rokavu drugo rešitev....Pa naj kdo reče, da tak človek ni pravi kekec, ki si poje....."Jaz pa pojdem in......"
Se strinjam z današnjo izjavo Šušteršiča, da je morebitna leva vlada prava katastrofa za našo državo....Mogoše si pa res zaslužimo trojko iz Bruslja, da pridemo k pameti.....
Afterburner
# 14.02.2013 ob 22:56
@pirat321

V mislih sem imel Virantov prehiter in nepremišljen izstop iz vladne koalicije.
Po mojem trdnem prepričanju bi se moral Virant z ostalimi strankami dogovoriti o nastanku nove vladne koalicije, preden je zapustil obstoječo. Ko bi bil tak dogovor sklenjen in bi imel podporo za novega mandatarja, bi lahko mirne duše zapustil obstoječo koalicijo in kontinuirano nadaljeval v novi.
Tako igrajo šah šahovski velemojstri. Virant pa je za take igre pravi analfabet.
K_ris
# 14.02.2013 ob 19:54
Vzdržnost od izjav, ki bi vzbujale nestrpnost

Vem, da za tistega na vrhu, to ne velja, pa me zato zanima, od katerega nivoja naprej imamo to pravilo.
kbm
# 14.02.2013 ob 16:50
In kakšna je razlika med kurentovanjem in virantovanjem ? Eni odganjajo zimo, drugi pa stranke iz vlade.
r5
# 14.02.2013 ob 10:30
Pri Pahorju je še vedno pet do dvanajstih.
decjun
# 14.02.2013 ob 10:07
Ljudi sta uspešno razdelila na tiste, ki Janšo podpirajo ter tiste, ki zahtevajo odstop od obeh.
skuggi
# 14.02.2013 ob 10:00
janezdolzan
PS je na volitvah zmagala. ko Jankovic se ni bil obtozen nocesar . Danes je slik apovsem drugacna s podporo tej stranki (in isto velja tudi za SDS, pa ce si to priznas ali ne), zato jim tudi ni do volitev
Nikjer ne bos nasel mojega komentarja, da cerarja podpiram za mandatarja lol. Mislim, da sem enkrat ko se je o tem zacelo govoriti, selo zapisal, da se mi ne zdi primeren za taksno funkcijo.
kar pa se njegove strokovnosti tice.. tudi SDS ci ste mu jo vcasih to priznali, a sedaj vam je posredno rusil vlado, pa je treba s vsemi topovi nanj, kaj ne???
kaj ti se niso sporocili, da nima moznosti postati mandatar, da sevedno lepis komentarje o njem u gor???
zabiče
# 14.02.2013 ob 09:52
Miško haha dj zbudi se. Protestira navaden folk ki je do konca razočaran nad to drhaljo ki nas vodi. Ne pa neka jugoarmija haha, pa sj nisi resen.

ne !!!
Janša pravi da je to jugoarmija
in "NAŠ" ljkubljeni se nikoli ne moti

he,he
onzy25
# 14.02.2013 ob 09:40
Sam sm politično neopredeljen in nikakor nisem levak, kot tako rad tuliš. Zame so vsi podn od podna od Janše pa do Lukšiča...
generusus
# 14.02.2013 ob 23:02
Slovensko vlado bi moral voditi superračunalnik HAL 9000 iz epohalnega filma 2001: Vesoljska odisejada. :-)
oliva
# 14.02.2013 ob 20:36
"Predsedniki strank so se dogovorili, da se bodo potrudili"

Malo bolj bi se lahko bili potrudili. Tole ni nič.

"Vzdržnost od izjav, ki bi vzbujale nestrpnost"

A tako.
Mislite tako kot je v koalicijski pogodbi (ne odpiranje ideoloških tem in s tem izjav ki bi vzbujale nestrpnost)?
V kateri zavezo ste podpisali konec leta 2011?

Iz koga se naši predstavniki delate norca?
qwerty99
# 14.02.2013 ob 19:58
Takšen sestanek na valentinovo?? Nisem vedel, da ima pahor toliko smisla za humor ...
t-bone
# 14.02.2013 ob 18:56
Vse skupaj je ze bolno...
cairns
# 14.02.2013 ob 18:05
Voditelji strank pri Pahorju. Bodo našli soglasje?

Seveda. Da bi rešili svoje riti, visoke plače in privilegije bodo požrli tudi vse dane obljube. Njim je samo to važno. Za ljudi jih glih ne briga, a morajo tudi za državo kaj narediti. Nujno zlo pač.
generusus
# 14.02.2013 ob 17:49
@astronom
"Zaveden Slovenec ne more biti podpornik komunizma in njegovih simbolov, kot se zdaj dogaja!"

Malo bi te popravil. Kdorkoli, ne glede na nacionalno pripadnost, ki je svobodoljuben in ki se je vsaj nekoliko bolje seznanil z delovanjem tega sistema, ne more biti podpornik komunizma.
abria
# 14.02.2013 ob 12:36
Na slovensko kravo ( državo ) je prisesanih toliko pijavk, kriminalcev, lopovov in drugih nemoralnih skorumpiranih posameznikov, da se sama ne more rešit.
Ali bo prišla pomoč iz tujine ali pa bo morala krava prvo crknt in potem bo na pogorišču zraslo kaj novega.
miško321
# 14.02.2013 ob 11:55
A se res Helena Blagne Zaman ločuje?
Jethros
# 14.02.2013 ob 09:32
s5er
# 14.02.2013 ob 09:05
@Jethros
Seveda bodo našli soglasje pri ščitenju sebe, če bo potrebno tudi več kot dvotretinjsko večino...naj te pa podučim da je Jankovič predsednik parlamentarne stranke PS in župan glavnega mesta Ljubljana kjer ima vso podporo in ni v nobeni povezavi s SDS kot navajaš ti


Ne razumeš, kaj želim povedati...Janša vztraja za krmilom države in ker se noče in noče umakniti, kljub temu, da je sam ploskal isti KPK, ko je zaradi njenega mnenja Kresalova odstopila že naslednji dan, s tem pa daje vsem ostalim "lep zgled", da se jim ni potrebno umakniti od nikoder. Zakaj bi se Janković v tem primeru moral umakniti s pložaja ŽUPANA, če pa lahko nekdo, ki ima enako masla na glavi, preprosto dalje vodi državo, celo z manjšinsko vlado?
Prav zato nima sploh smisla vlačiti politično mrtvega Jankovića v kontekst, dokler nekdo drug, ki vodi državo, tolče po Klemenčiču, KPK, medijih in jokca svojim podpornikom z levim fašizmom. Če bi odstopil, bi že marca šli na volitve, aprila pa imeli novo vlado, Janković pa bi moral slediti njegovi poteti in se prav tako umakniti, ker bi bil ON potemtakem v jedru problema. Ampak...ker imamo partijsko stranko s partisjkim liderjem na čelu države, je stanje tako kot je. Pat.
HULK008
# 15.02.2013 ob 07:43
Pahor zaenkrat deluje nepristransko, kar je pravilno.
Afterburner
# 14.02.2013 ob 23:19
@Aresnica
Lukšič: Vse napore je treba vložiti v to, da ta vlada čim prej gre


Nove pa nikjer na vidiku. O tem sem govoril v svojih prejšnjih postih. Taki igralci na našem političnem parketu, kot so Lukšič, Virant..., so zmožni kaj hitro državo dokončno potopiti.
V tem trenutku je po mojem prepričanju Janša edini šahovski velemojster pri nas, ki trenutno nima enakovrednega nasprotnika.
mirora
# 14.02.2013 ob 22:48
ali naj nadaljujem s pitjem naprej?
Wasabi
# 14.02.2013 ob 21:51
Me je že skrbelo, da se ne bodo potrudili. Tako pa super, potrudili se bodo, vedno sem verjel v njih. Pravi borci!
wisan
# 14.02.2013 ob 20:09
Če bi se prosim potrudli pri pakiranju kovčekov !
pirat321
# 14.02.2013 ob 19:39
Dogovrili so se, da se niso nč dogovorili. Bolje kot nič :)
divjejabolko
# 14.02.2013 ob 17:56
To na mizi imajo vodo iz javnega vodovoda ali pa privatnega?
severna zvezda
# 14.02.2013 ob 16:36
"To bo odmeven medijski dogodek. Upajmo, da bo od njega tudi kaj koristi," pa je bil kratek premier in predsednik SDS-a Janez Janša.

..... seveda bo odmeven, boš verjetno spet izpljunil kako pritlehno prispodobo na račun koga ........ kot včeraj in v vseh dneh, tednih in mesecih v preteklosti ........... pa twittaj vmes ta kratke, da bodo (osnovnošolski) sds-poslanci imeli kaj za brat :)))
Kazalo