Slovenija

Poudarki

  • Jeseniške demonstracije za zdaj potekajo mirno
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 39 glasov Ocenite to novico!
protestniki na jesenicah
Nasilni protestniki na Jesenicah. Foto: NN

Dodaj v

Prekinjen protestni shod na Jesenicah. 11 pridržanih.

Tokrat protestirajo pred občinsko zgradbo
4. december 2012 ob 18:52
Jesenice - MMC RTV SLO/STA

Protest na Jesenicah je postal nasilen, zato je policija razpustila shod.

Protesti proti slovenski politični in gospodarski eliti so se nadaljevali na Jesenicah, kjer je bilo pred občinsko stavbo zbranih okrog 400 protestnikov. Ob tem so zahtevali pravno državo in zaprtje grobarjev jeseniškega hokeja.

Jeseniške demonstracije so sprva potekale mirno, na shod pa je prišla tudi manjša skupina izgrednikov, ki je metala pirotehnična sredstva. Po pozivih policistov, naj posamezniki takoj prenehajo metati pirotehnična sredstva in molotovke, je na koncu policija prekinila shod. Policisti so tudi razgnali skupino izgrednikov in 11 oseb pridržali.

Mirnejši protestniki so imeli tudi nekaj transparentov, na katerih so poudarjali, da imajo alternativo in da ne bodo odnehali. Hkrati pa tudi opozarjali na neodzivnost vseh strank, sodstva, sindikatov in krajevnih oblasti. S seboj so prinesli tudi cvetje za policiste, ki protest za zdaj spremljajo z razdalje.

Nezadovoljstvo z vladajočo politiko so sicer Jeseničani s protestnim shodom pokazali že pred tednom dni, ko se je kljub močnemu nalivu na Čufarjevem trgu zbralo okrog sto ljudi. Pobudnik shoda pa je bila prav tako kot danes skupina Gorenjska vstaja, ki se je izoblikovala na spletnem družbenem omrežju Facebook.

Ejga, konc je
Protestni shod, ki je tako kot drugi na Gorenjskem potekal pod geslom Ejga, konc je, se je tokrat preselil pred občinsko stavbo, kritika pa je bila usmerjena tudi zoper tiste, ki so vplivali na propad hokejskega kluba Acroni. Protest so tako naslovili Za pravno državo in z grobarji jeseniškega hokeja v zapor! s podnapisom Vse se vrača, vse se plača!.

Na Gorenjskem se bodo protesti, kot kaže, nadaljevali tudi v prihodnje. Gorenjska vstaja, ki jo na Facebooka podpira več kot 1.600 oseb, je že sklicala tudi drugi shod proti politični eliti in kranjskemu županu, ki bo potekal v četrtek v Kranju, ter prvi shod za pravno državo v Bohinjski Bistrici, ki bo v petek.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
Kazalo