Slovenija

Poudarki

  • Jeseniške demonstracije za zdaj potekajo mirno
protestniki na jesenicah
Nasilni protestniki na Jesenicah. Foto: NN

Dodaj v

Prekinjen protestni shod na Jesenicah. 11 pridržanih.

Tokrat protestirajo pred občinsko zgradbo
4. december 2012 ob 18:52
Jesenice - MMC RTV SLO, STA

Protest na Jesenicah je postal nasilen, zato je policija razpustila shod.

Protesti proti slovenski politični in gospodarski eliti so se nadaljevali na Jesenicah, kjer je bilo pred občinsko stavbo zbranih okrog 400 protestnikov. Ob tem so zahtevali pravno državo in zaprtje grobarjev jeseniškega hokeja.

Jeseniške demonstracije so sprva potekale mirno, na shod pa je prišla tudi manjša skupina izgrednikov, ki je metala pirotehnična sredstva. Po pozivih policistov, naj posamezniki takoj prenehajo metati pirotehnična sredstva in molotovke, je na koncu policija prekinila shod. Policisti so tudi razgnali skupino izgrednikov in 11 oseb pridržali.

Mirnejši protestniki so imeli tudi nekaj transparentov, na katerih so poudarjali, da imajo alternativo in da ne bodo odnehali. Hkrati pa tudi opozarjali na neodzivnost vseh strank, sodstva, sindikatov in krajevnih oblasti. S seboj so prinesli tudi cvetje za policiste, ki protest za zdaj spremljajo z razdalje.

Nezadovoljstvo z vladajočo politiko so sicer Jeseničani s protestnim shodom pokazali že pred tednom dni, ko se je kljub močnemu nalivu na Čufarjevem trgu zbralo okrog sto ljudi. Pobudnik shoda pa je bila prav tako kot danes skupina Gorenjska vstaja, ki se je izoblikovala na spletnem družbenem omrežju Facebook.

Ejga, konc je
Protestni shod, ki je tako kot drugi na Gorenjskem potekal pod geslom Ejga, konc je, se je tokrat preselil pred občinsko stavbo, kritika pa je bila usmerjena tudi zoper tiste, ki so vplivali na propad hokejskega kluba Acroni. Protest so tako naslovili Za pravno državo in z grobarji jeseniškega hokeja v zapor! s podnapisom Vse se vrača, vse se plača!.

Na Gorenjskem se bodo protesti, kot kaže, nadaljevali tudi v prihodnje. Gorenjska vstaja, ki jo na Facebooka podpira več kot 1.600 oseb, je že sklicala tudi drugi shod proti politični eliti in kranjskemu županu, ki bo potekal v četrtek v Kranju, ter prvi shod za pravno državo v Bohinjski Bistrici, ki bo v petek.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
Tempo
# 04.12.2012 ob 19:25
Frocovje domov.
Toni77
# 04.12.2012 ob 19:32
Nasilni protestniki na Jesenicah. Foto: NN

Se novinar(ka) G.C. sploh zaveda, da je takšno javno omaloževanje kaznivo dejanje? Kje so kakšni dokazi, da so ti fantje sodelovali v nasilju na Jesenicah? Jaz na sliki vidim nekaj fantov, ki povsem mirno dajejo intervju novinarju RTV. Ali je dandanes že vsak nasilnež, ki ima v zimskem vremenu debel šal prek obraza in kapuco preko glave? Ali vas ni sram?
RockyV
# 04.12.2012 ob 19:27
kiri kalimeroti na sliki...
brane37
# 04.12.2012 ob 19:28
Slabo se nam piše na jesenicah . škoda mi je hokeja.
roxdegabba
# 04.12.2012 ob 19:40
Dol z bando janševiško-jankovićevsko, to je vse ena in ista gamad, ki nas krade že 20 let! Dol z njimi, naj se poberejo na svoj Ciper! dost jih mamo!
ancient
# 04.12.2012 ob 19:33
Pejmo mulčki, risanke je konec.
Rokobaroko
# 04.12.2012 ob 19:49
Še malo pa bodo naši posranci sprejeli zakon, po katerem bo prepovedano nositi kapuce in šale, zima ne šteje!
Bivši uporabnik
# 04.12.2012 ob 21:26
Kaj sedajle omalovažujete tukajle udeležence. Marš spat. Ste sami inšpektorji in učitelji na forumu? Penzionerji? Slavite danes, ker ste pravi čas stisnili v penzijo? bedniki.

Tile mladinci nimajo na Jesenicah prav nobene perspektive. Kaj jim torej VI forumaši svetujete? Čez karavanke, ferlach al pa filach? Pa da 7000 eur pustijo v sloveniji vsako leto kot nakazilo dohodnine? da bo za vašo penzijo? Bedniki sebični pokvarjeni.
danrr
# 04.12.2012 ob 20:05
Nekaj je res gnilega na sončni strani alp
Whitetrasher
# 04.12.2012 ob 19:50
Na mladih je,da si poštimajo prihodnost,četudi nasilno!
Starci itak nimajo ne časa ne jajc..Ovce!

Jaz sem na strani mladine!!
Toni77
# 04.12.2012 ob 19:47
@Blublu:


Na sliki so 4 froci, vsaj 2 sta Bosanca. Novinarka jih je pa našla kje..na Mežakli?! Ne, na ulici. In povprečen normalen protestnik si verjetno ne zakrije obraza, a ne? Tile mislijo pa da so toliko večji frajerji, ker so stopili pred kamero. Low life low class low IQ balkan boys..

Nehaj se sprenevedat.


Ne pametuj! Sem si pogledal posnetek intervijuja s temi "štirimi froci" in so popolnoma normalno in mirno odgovarjali na vsa vprašanja novinarja. Niti enkrat niso z ničemer nakazali, da so tam zaradi česarkoli drugega kot protestiranja. Novinar G.C. pa je izrabil situacijo in jih v pomanjkanju senzacionalizma hitro klasificiral kot huligane in izgrednike, čeprav za kaj takšnega ni nobenih dokazov! RTV postaja kot 24ur.

Nehaj posploševat.

Včeraj so v Slovenskih novicah mirno (protizakonito) objavili imena in priimke vseh, ki so bili prijeti na prejšnjih demonstracijah v Mariboru in Ljubljani. Nekateri izmed teh "izgrednikov", ki so bili pobrani z ulice ker so se znašli ob nepravem času na nepravem mestu, so se že odločili za tožbe. Kam gre ta država?
jebadin
# 04.12.2012 ob 20:46
GOTOFI STE!!!
Blublu
# 04.12.2012 ob 19:45
"Po materini družinski strani sem levičar, po očetovi desničar, kaj sem potem jaz????"

Srečnež, ki nima ideološko sprane glave..
hope
# 04.12.2012 ob 22:33
Ko prebiram komentarje na forumu je vse lepo in prav, ampak pogrešam bistvo. Čas bi bil da se na internetu postavi stran na kateri bi oblikovali neke skupne realne predloge in ideje s tem bi potem imeli tudi temelje za nasprotovanje vladi. Se strinjam z miroljubnimi protesti proti vladi ampak dokler ne bomo oblikovali nekih realnih skupnih stališč in predlogov nismo nič boljši kot ta vlada ter ljudje ki vlečejo vse slabe niti v tej državi, njim pa gre naša ne enotnost na roke kajti oni so v tem boljši. Ko bomo to vzpostavili bomo lahko tudi konkretno imenovali naše ljudi, vse kar bi bilo prej nebi bilo pošteno do teh imenovanih ljudi, kajti ko bodo oni imeli trde in neomajne temelje so lahko močni prej ne. Prav tako pa pogrešam tudi na tem forumu precej socialne inteligence. Verjamem da skoraj večina ljudi ki ima dostop do interneta še ni tako ogrožena, zato bi se morali tudi z nekim moralnim stališčem obračati in gledati na ljudi, ki le teh možnosti nimajo. Star pregovor govori: Pes ki laja ne grize, boj se tistega ki je tiho. Zato tudi vsi ti nasilni demonstranti ne bodo uspeli narediti nič. Če uporabim v zadnjem času dostikrat slišani stavek" strici v ozadju" tudi mi lahko s podobno metodo vladi pripravimo presenečenje in tega se oni bojijo, kajti dokler bomo mi lajali ne bomo premaknili ničesar-premaknile jih bodo mirne ideje in vrednote, ki pri njih lahko sprožijo domino učinek, kajti to jih lahko osami in ko bodo osamljeni v družbi bodo pa tudi ranljivi.
garf67
# 04.12.2012 ob 21:40
A bodo tudi vsa silvestrovanja na prostem prekinl s solzivcem, pendreki in aretacijami zaradi uporabe pirotehničnih sredstev??????
kavija
# 04.12.2012 ob 21:36
Dol z Janšo in janšizmom.
kolibri123
# 04.12.2012 ob 21:34
Na prvem mestu PREAMBULA:

Človek, ki je v sodnem postopku ALI JE BIL OBSOJEN zaradi goljufije, ponarejanja ali moralno zavrženih dejanj, ki vplivajo na njegovo moralno sliko, NE MORE KANDIDIRAT ZA KATEROKOLI JAVNO FUNKCIJO!

Kdor pa v času svojega mandata očitno laže, krade in goljufa in to škodi ugledu organa, države ali funkcije, TA ČLOVEK MORA ODSTOPIT iz opravljanja te funkcije.

JANŠA ŠE NI ODGOVORIL NA ŠTEVILNA VPRAŠANJA V ZVEZI Z DOKUMENTIRANIMI INDICI, DA JE črnoborzijanil z orožjem v času vojne v Jugoslaviji. obtožen je korupcije na najvišji ravni, za katero že zdaj nosi OBJEKTIVNO ODGOVORNOST, saj se je zgodila v njegovi vladi, v njegovem ministrstvu za obrambo, poleg tega ga obremenjuje tudi pravnomočna obtožnica,

ZATO BI MORAL TAKOJ ODSTOPITI!

Predvsem pa se tak človek ne bi smel ukvarjati z nikakršnim posegom v obstoječe demokratične in zakonite postopke in zakone, SAJ NIMA KREDIBILNOSTI IN ZAUPANJA, še manj pa znanja in lahko te njegov ideje gledamo skozi opcijo njegovih preteklih dejanj LE KOT POSKUS UZURPACIJE OBLASTI IN UVAJANJA AVTOKRACIJE in DIKTATURE.
BudSpencer
# 04.12.2012 ob 21:31
Nasilni protestniki? Kaj pa bo s to torbico, lepo vas prosim :)
jerry26
# 04.12.2012 ob 19:46
Na žalost so res še otroci brez volilne pravice. Verjamem, da bi tudi mladi radi povedali svoje mnenje, ampak je žal na protestih veliko mladih, predvsem zato, ker se jim to zdi kul, pa se sploh še ne zavedajo kaj se dogaja okoli njih.
Blublu
# 04.12.2012 ob 19:40
Toni77

Na sliki so 4 froci, vsaj 2 sta Bosanca. Novinarka jih je pa našla kje..na Mežakli?! Ne, na ulici. In povprečen normalen protestnik si verjetno ne zakrije obraza, a ne? Tile mislijo pa da so toliko večji frajerji, ker so stopili pred kamero. Low life low class low IQ balkan boys..

Nehaj se sprenevedat.
svabo
# 04.12.2012 ob 22:52
Afterburner
Slovenska policija nima v svoji opremi orožja za plastične naboje. Ker je ves denar za ravzvoj v zadnjih letih šel za vojsko (ne bom našteval "vrhunskih" naložb v vojaško tehnologijo), ni bilo denarja za tovrstno opremo. Če bi imeli te naboje bi jih že uporabili. Če se bo oglasil pa še kakšen policaj bo pa tole kar sem napisal lahko potrdil.
Pa še nekaj. Če je množica, ki zahteva sprememba prevelika in je presežena kritična masa z množico stopi tudi policija. Ta množica so namreč njeni bodoči delodajalci. Se bojiš sprememb?
brane666
# 04.12.2012 ob 20:51
normaln človek se z desničarsko nesnago niti pogovarja ne,razpravljati pa z njimi tako nimaš kaj,mogoče o tem kako je blo pr maši v nedeljo pa kako je janez fejst fant,spizdite že enkrat nazaj od koder ste prišli,banda šovinistična,če bosancev nebi blo da so vam hiše zgradili bi še zdej po vejah skakali kleroopice,srednji vek je mimo če vam še nihče ni povedal
bbzz
# 04.12.2012 ob 19:13
hokej je važn...vse drug pa štima!:)
Blublu
# 05.12.2012 ob 00:08
"Pirnat naj raje malo premisli kaj izusti, če je res to povedal, še posebej izven konteksta stvar izzveni lahko povsem drugače."

V Studiu city sta bla s Cerarjem, danes sem ujel ponovitev. Če sem ga prav razumel, je želel poudariti to, da so določeni verzi, ki pritičejo duhu demokracije, enostavno "floskule".

Če imamo volivci prav, zakaj se nam potem dogajajo ti politiki, voditelji, ki počnejo stvari, ki za nas niso prav(e)? Nas gre premalo na volitve? Nimamo izbire?

IMHO sta potrebni 2 stvari:

1. treba je zmanjšati državni aparat: Skandinavci si ga lahko privoščijo, ker imajo v prvi vrsti moralo oz. kolektivno zavest na eni čisto drugi ravni, in ker imajo standard

2. potrebno je prevetriti zakone. To, da nihče nikoli ne odgovarja, moral pa bi, že po sedajšnji zakonodaji, je absurd. Vsi se med seboj poznajo, si ščitijo hrbet ali pa se držijo v šahu. Samo strožja zakonodaja mi pride na pamet, ker spremenili se ljudje ne bodo. Ko bomo ponotranjili kot narod določene vrednote in čut za sočloveka, takrat bo pa druga pesem..
krosnjar
# 04.12.2012 ob 22:54
Malo sem malo prečesal forume bivše Juge. Veliko spodbude, odobravanja in občudovanja. Sprašujejo se: kaj mi še čakamo...
Balkan bomo prižgali in nekomu to odgovarja. Komu, ne najdem odgovora. Morda Čikaški ekonomski dogmi.
Pozicija in opozicija naj odstopijo, se prostovoljno lustrirajo, s seboj naj odpeljejo še vse šefe pravosodja in tožilstva zadnjih 20 let, sicer bomo čisto vsi gotovi!
jarovit
# 04.12.2012 ob 22:38
@Afterburner
Vem kaj imajo na razpolago.Če samodržec hoče imet vojno jo bo pa verjetno imel. Dejstvo je, da ljudje nočejo iemt opravka z nobenim od te politčine elite in njihovimi priseski, ki smo jo gledal zadnjih 23 let. Kaj in koliko so sposobni so pokazal. Trenutno pa si skušajo samo rit rešit in nič drugega.
Maestro
# 04.12.2012 ob 20:23
No kako policija opravlja svoje delo. Pred protestom so razkropili patrulje po Jesenicah in z psi in maricami prestregli protestnike jih pregledovali daleč od mesta protestov, nekatere skupine po 5-10 tudi začasno zaprli. A.C.A.B.
vipmit
# 04.12.2012 ob 20:13
Gaber je kriv, da imamo tako vzgojeno mularijo.
jaskelainen
# 04.12.2012 ob 19:53
@Blublu - jes sem v MB in LJ videl tudi veliko zamaskiranih, pa to niso bili kot ti praviš low IQ Balkan boys... sedaj se pa sprašujem, če so bili to marsovci, ker po tvoje to Slovenci niso mogli biti (ker imajo prevelik IQ in pa kar je še najpomembneje NISO balkanci?!)?
.cis
# 04.12.2012 ob 19:35
Deca spat domu, staršem pa eno po riti, ker svoje mladoletne otroke pustijo na nasilne dogodke.
masazeborut
# 04.12.2012 ob 19:21
Samo tako naprej in LP iz MB...
vidim
# 04.12.2012 ob 19:19
Tukaj bomo vladali Slovenci, ne balkanci.
tureavanture
# 04.12.2012 ob 19:14
dol z bando janševiško!!!
svabo
# 04.12.2012 ob 23:27
Afterburner
potem pa ne vem kaj delaš tukaj. Ti bi da jebeš a da ne uđe? (potrebuješ prevod?)
muki-1
# 04.12.2012 ob 22:09
Rešil pred samim sabo?
jarovit
# 04.12.2012 ob 22:03
Afterburner
# 04.12.2012 ob 21:00
Prijavi neprimerno vsebino Protesti proti slovenski politični in gospodarski eliti so se nadaljevali na Jesenicah, kjer je bilo pred občinsko stavbo zbranih okrog 400 protestnikov.
Hahahaaaaaahu. 400 falirancev bi rado zamenjalo vladno koalicijo, ki jo je podprlo najmanj 500tisoč ljudi huhuhuhaaaa. Ne morem verjet, da je kaj takega možno.
Bravo policisti, da ste razgnali ulične kričače, kot se spodobi.
-----------------------
Ja mal. Ampak vsakokrat nas je več. Ko pridemo 21. v Ljubljano nas ne bo mogel zadržat nihče. Njihove gate dobivajo rjavo barvo.
Bivši uporabnik
# 04.12.2012 ob 21:52
Preveč play stationa in premalo knjig. Rad bi videl starše te mlade drhali ? Verjetno so bili v njihovih letih ravno tako problematični.

@Albatross, tvoji že spijo, veseli, da se bliža Miklavž. Božiček, pa še morda Djad Moroz. Polni pričakovanja veselega decembra, ker oči bo že kmalu frej, ker v javnih službah (razen če nisi za šalterjem) se od 10 tega že bolj ali manj slavi. Glavna skrb bo, kam čez praznike, pa da boš do 3.1. splaniral dopust za 2013 in ga združil s prazniki v čim daljše podaljšane vikende. Upam, da ste že dobili delovani koledarček za 2013. To je verjetno tvoja glavna skrb v teh dneh. Poleg gornjega.
hrček
# 04.12.2012 ob 21:37
Bad Spencer
Terence Hill se noter skriva..:)
jarovit
# 04.12.2012 ob 21:00
@kam
Potem bi vsaj "živjo" reku, ejga
Mefisto
# 04.12.2012 ob 20:02
Prihodnost se tlakuje z vztrajnostjo, mirnostjo in dobrimi dejanji.
von Rhein
# 05.12.2012 ob 08:13
Toni 77... Ali je dandanes že vsak nasilnež, ki ima v zimskem vremenu debel šal prek obraza in kapuco preko glave? Ali vas ni sram?

Tudi tebe bi bilo lahko malo "sram".Pišeš bedarije.Ta fantek,ki ga tako zebe,da mora imeti šal preko face bo zvečer stal na tribuni nogometnega igrišča gol do pasu in se drl...ubi sudiju ,ubi sudiju.
Blublu
# 05.12.2012 ob 00:12
Aja, predvsem bi morali za jajca prijeti nosilce sodne veje oblasti..Vsakemu je jasno, da so 2. najšibkejši člen.
Afterburner
# 04.12.2012 ob 23:46
@svabo
Afterburner
potem pa ne vem kaj delaš tukaj.


Saj ti tudi ni potrebno vedeti, kajti to je moja osebna stvar, ki se tiče samo mene.
Imam pa pravico bivati v Sloveniji kadar koli to hočem. Tega mi pač nihče ne more preprečiti, dokler spoštujem slovensko zakonodajo.
Kauko
# 04.12.2012 ob 22:09
Nameni teh protestov postajajo vsak dan bolj očitni. Iz pravega protesta z resnim namenom je nastalo navadno medijsko skropucalo, ki ga strici že uporabljajo v svoje namene. Nevzgojena mularija pa se izživlja.

Bravo...
muki-1
# 04.12.2012 ob 22:01
kozi
# 04.12.2012 ob 21:21
Tisti, ki ne hodite na volišča... torej 60% državljanov ste lahko samo tiho.
Pravico do protesta imamo aktivni državljani, kateri se volitev udeležujemo.
Kako sicer volimo me je sram, a tisti, ki ste npr. ostali v nedeljo doma in niste šli volit, nimate pravice protestirat proti ničemur.


S tem, da se ne udeležiš volitev pokažeš nezaupanje v politiko in je to tudi neke vrste protest.
Ti pa živiš v iluziji, da si nek aktiven državljan, s tem, ko oddaš volilni listek?
Imam novico zate....tvoj glas ni vreden počenega groša. Saj lahko izbiraš le med skorumpiranim politikom na eni strani in skorumpiranim politikom na drugi strani. Lahko izbereš nekega desnega nsijevca, ki se dela pobožnega, ampak je pokvarjen do obisti. Ali pa levega politika, ki se dela naprednega, ki samo sodeluje in pomaga metati v vrečo desnemu politiku.

Rezultat takih "aktivnih" državljanov je sedanje stanje naše države. Lačni otroci v osnovnih šolah in 20% nezaposlenost !
Pravijo da imajo ljudje takšne politike kakršne si zaslužijo!....mislim da pri Slovencih to še prav hudičevo drži !
guggenmos-vida
# 04.12.2012 ob 21:57
Ja Super Ljudi razgnati in gotovo je. Kaksnapa je to Demokracija? Kaj se lahko zgodi ce to kipne? Revolucija Sempre Komandante.
Protesti se morajo nadaljevati ostro ali demokraticno mora bit.
Pa to ni mogoce da se V SLO tako krade in vsak rine v svoj zep ce se le da.
Slovenija je tako mejhna, da vsak vsakega pozna. Oni so skupaj studirali, V mariboru ali ljubljani in so se naucili, zdaj pa dejmo ga. Tako ne gre.
Mladi ljudje, jaz sem ponosna na vas, da ste se dvignili. Ce se nasi starsi nebi dvignili bi bil Slavski Volk se danes pod hitlarjevo vlado. Asta Lavista Protesti naprej. Zapojem Internacionalno vsebina pove vse.
sonet7
# 04.12.2012 ob 21:54
Vsak malinovec pod 20 nima kaj protestirat, ker še nima dost delovne dobe!
wbla
# 04.12.2012 ob 21:48
No naj samo povem, da protesti NISO biloi nasilni. Res je da so vrgli ptard pa eno kukr molotvko na parkirišče. To ni nasilje, lahko pa privede do le- tega, če plicija vmes poseže. Mislim, da bi bilo dobro, če bi na kakšen drugi način probali preprečit kot pa s tem, da uletijo policaji nabiti z adrenalinom.
bojan-fuks
# 04.12.2012 ob 21:32
Mar mora res v tej vedno bolj nesrečni deželi vse kar malo spominja na rdeče-HK JESENICE -izginiti,ja jeseničani tega ne bodo pozabili,da se je to zgodilo pod janševo nevladovino,je to naključje ali veliki pok blaznega kaplarja,do kdaj še moji ljubi Slovenci.
pajo26
# 04.12.2012 ob 21:09
biu na Jesenicah, policaji ponovno prvi začeli s pretepom in zahrbtnim ukrepom-...ŽALOSTNO!!mulca, ki je veš čas stal mirno, so udarili in odpeljali...
Kazalo