Gasilci so morali iz ukleščenega vozila rešiti dva človeka. Foto: BoBo
Gasilci so morali iz ukleščenega vozila rešiti dva človeka. Foto: BoBo

Slovenijo je ponoči zajelo močno neurje z nalivi, ki se je z zahoda selilo v osrednjo in naprej v vzhodno Slovenijo, pri tem pa povzročilo tudi nekaj gmotne škode. Tako se je najprej v Portorožu podrlo drevo čez cesto na Poti pomorščakov, v Kopru je meteorna voda zalila stanovanje, v Dornberku v novogoriški občini pa je veter odkril ostrešje hladilnice. O uničenih strehah so nato poročali tudi iz Idrije, Vipave, Cerknice, Brezja pri Poljčanah, Paradiža v občini Cirkulane ter z Raven na Koroškem, kjer je neurje odkrilo del ostrešja srednje šole.

Drevesa ukleščila vozila
Močna nevihta je prizadela tudi prestolnico, kjer so imeli gasilci največ dela s podrtimi drevesi, ki so tudi poškodovala dve vozili. Veter je razmetaval tudi gradbene ograje. Najhujša nesreča se je pripetila na cesti Paka pri Velenju-Paški Kozjak, kjer so morali gasilci po podatkih Uprave za zaščito in reševanje rešiti dva človeka, ki sta ostala ujeta v vozilu med podrtimi drevesi. Do izpadov električne energije je prišlo v naselju Podgrad pri Ilirski Bistrici in v občinah Braslovče, Šmartno ob Paki in Velenje.

Po podatkih vremenoslovcev je pri včerajšnjem neurju šlo za prehodno fronto. Tako bo vreme v vzhodni Sloveniji sončno, drugod spremenljivo, predvsem na Primorskem in Notranjskem tudi pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem. Ob morju bo večinoma suho. Del dopoldneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo spet zapihal južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija.
Posledice močnega neurja
Posledice močnega neurja