V Stični se je tudi letos zbralo več kot 6000 mladih iz vse Slovenije. Foto: BoBo
V Stični se je tudi letos zbralo več kot 6000 mladih iz vse Slovenije. Foto: BoBo

Naslov letošnjega srečanja se navdihuje ob evangelijskem stavku: "Blagor čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali", ki ga je papež Frančišek izbral za osrednjo misel svoje poslanice mladim.

"Če bodo Boga gledali samo ljudje čistega srca, potem je pomembno, da danes in vsak dan svojega življenja Bogu odgovorim na vprašanje: Kje si? Bog me namreč želi soočiti z menoj samim, tudi z mojim grehom in strahom, ki izvira iz greha, da bi mi mogel nakloniti svobodo," je v pridigi dejal Zore. Dodal je, da si težko priznamo svoje pomanjkljivosti in grehe, ker mislimo, da bomo s priznanjem okrnili svojo podobo.

"Bog pa nam ravno v razkrivanju našega greha ostaja neizmerno blizu, ker nas ljubi. Samo tisti, ki te ljubi, je do tebe iskren, iskren tudi v tvojih pomanjkljivostih. Samo tisti, ki te ljubi, ve, da si sposoben biti večji od svojega greha, da si sposoben sprejemati njegovo ljubezen. Zato je vsako spoznanje našega greha istočasno dokaz, da Bog ni obupal nad nami, ampak želi, da skupaj z njim znova krenemo po poti svetosti," je med drugim poudaril Zore. Prepričan je namreč, da ni nikogar med nami, ki "ne bi želel biti dober, ki ne bi želel imeti čistega srca in ne bi želel gledati Boga".

Organizatorji, Društvo SKAM - Skupnost katoliške mladine, so imeli ločena programa, enega za dijake in enega za študente in mlade v poklicih. Potekali so tudi likovni atelje, nogometni turnir, različne delavnice in podobno, ogledati si je bilo mogoče tudi muzej krščanstva. Srečanje se zaključuje s koncertom.