Program festivala se je začel dopoldne z najrazličnejšimi delavnicami, po popoldanski maši pa se je končal z zabavo. Foto: RTV SLO
Program festivala se je začel dopoldne z najrazličnejšimi delavnicami, po popoldanski maši pa se je končal z zabavo. Foto: RTV SLO
Stično napolnili mladi

Ljubljanski nadškof in metropolit se je v nagovoru vprašal, na kaj danes naslanjamo svoje upanje. "Lahko pomislimo na svet reklame in zabave, ki skuša ustvariti virtualen svet instant sreče, ki jo dosežemo s pritiskom na gumb ali daljinca. To je svet takojšnje rešitve," je razmišljal in nadaljeval, da človek poskuša danes zaupati tudi v svoje sposobnosti in se zanašati na sočloveka, starše, brate, sestre, prijatelje, sošolce, morda tudi na sporočilo medijev in javnega mnenja. Poleg tega, tako Uran, mnogi svoje upanje naslonijo na denar in uspeh.

Poleg Urana maševali še številni drugi
"Vse to je človeško, minljivo, saj smo ljudje nepopolna bitja, na katera se ne moremo absolutno zanesti," je prepričan nadškof, zato je mlade pozval, naj svoje upanje naslonijo na živega Boga. Boga naj postavijo za "osnovo, ki bo držala od otroštva prek obdobja odraščanja do odraslosti in starosti - skratka v vseh življenjskih obdobjih, s katerimi se srečujemo, tudi v neuspehih in strahovih".

Uranu so se pri somaševanju poleg 180 duhovnikov med drugimi pridružili tudi apostolski nuncij v Sloveniji Santos Abril y Castello, mariborski nadškof Franc Kramberger, murskosoboški škof Marjan Turnšek, novomeški škof Andrej Glavan in pomožni škofi Jurij Bizjak, Anton Jamnik in Peter Štumpf.

Na festivalu 7.000 mladih
Letos se je na prireditvi, ki jo pod okriljem Medškofijskega odbora za mlade in Društva Skupnost katoliške mladine že od leta 1981 pripravljajo mladi, po ocenah organizatorjev zbralo okoli 7.000 mladih iz vse Slovenije.

Stično napolnili mladi