Teden Karitas daje priznanje in spodbudo več kot 9.000 svojim aktivnim prostovoljcem, ki poklanjajo svoj čas za delo z ljudmi v stiski. Foto: MMC RTV SLO
Teden Karitas daje priznanje in spodbudo več kot 9.000 svojim aktivnim prostovoljcem, ki poklanjajo svoj čas za delo z ljudmi v stiski. Foto: MMC RTV SLO

Ob Tednu Karitas se bodo na lokalnih ravneh odvijali številni dogodki, osrednja dogodka pa bosta v soboto, in sicer srečanje prostovoljcev Karitasa na Ponikvi in tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote.

V Sloveniji več kot 9.000 prostovoljcev
Teden Karitas daje priznanje ter spodbudo več kot 9.000 aktivnim prostovoljcem Karitas, ki poklanjajo svoj čas za delo z ljudmi v stiski. Kot so še pojasnili na Karitasu, želijo v tem tednu v smislu družbene pravičnosti poudariti dostojanstvo vsakega človeka v stiski, na katerega želijo pri pomoči pogledati "ne samo skozi statistiko, različna dokazila in njegovo preteklost, ampak predvsem s sočutjem".

V soboto pa se bodo na Ponikvi tudi letos zbrali prostovoljci Karitasa iz vse Slovenije, pričakujejo jih med 1.500 in 2.000. Ob 11. uri bo mašo vodil predsednik Slovenske karitas in mariborski nadškof Marjan Turnšek, sledil pa bo družabni program, so zapisali na Karitasu.

Klic dobrote - sobota, 26. november ob 20. uri
Tradicionalni, 21. koncert Klic dobrote, ki ga Karitas pripravlja v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija za družine v stiski, pa se bo v soboto v Celju začel ob 20. uri. Prav tako so letos pripravili tudi dobrodelno dražbo grafike umetnika Leonarda Cohena, ki na spletni strani Karitasa poteka že od prejšnjega tedna in se bo končala na večer koncerta. Sredstva z dražbe bodo dodali k znesku, zbranem na dobrodelnem koncertu, vsa skupaj pa bodo namenili družinam v stiski.

Prav tako pa dobrodelne koncerte po različnih krajih v Sloveniji v teh dneh prirejajo tudi škofijski in župnijski karitasi. V dvorcu Zemono pri Vipavi so v soboto pripravili svečano akademijo in odprli prodajno razstavo del, ki so nastala v mednarodni likovni koloniji Umetniki za Karitas. Na mariborskem Karitasu pa so prejšnji teden že predstavili kontingent pomoči, ki so ga poslali socialno najbolj ogroženim v Aleksinac.