Dvorana Stožice je aprila že gostila SP divizije I, kjer je zmagala Slovenija. Januarja 2013 bo v tej dvorani Olimpija igrala štiri tekme Lige Ebel. Foto: BoBo
Dvorana Stožice je aprila že gostila SP divizije I, kjer je zmagala Slovenija. Januarja 2013 bo v tej dvorani Olimpija igrala štiri tekme Lige Ebel. Foto: BoBo
Aleš Mušič
Aleš Mušič je bil v pretekli sezoni v izjemni formi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Po novem letu se bodo zeleno-beli za štiri tekme Lige Ebel preselili še v sosednjo Areno Stožice, kjer bodo gostili Beljak (4. januarja), Medveščak (6. januarja), Dunaj (11. januarja) in Salzburg (15. januarja). Vodstvo zeleno-belih usklajuje vse podrobnosti tega projekta z mestno občino.
Sistem tekmovanja ostaja enak kot v pretekli sezoni. Po prihodu Innsbrucka in Dornbirna ter začasnem odhodu Jesenic bo liga štela 12 moštev. Redni del tekmovanja bo še vedno razdeljen na dva dela, štirikrožni prvi in dvokrožni drugi del. V prvem delu bodo moštva odigrala štiri tekme več kot lani, ko so morali enkrat na obrat počivati.
Prvi del tekmovanja se bo začel 7. septembra in bo trajal do 20. januarja 2013. Prvih šest moštev bo že uvrščenih v končnico in se bo pomerilo v skupini za razvrstitev, v skupini 7-12 se bodo moštva borila za preostali dve mesti, ki vodita v končnico. Drugi del se začenja 22. januarja in se konča 21. februarja. Tri dni pozneje se začenja končnica. Tekmovanje se bo dvakrat prekinilo zaradi kvalifikacij za olimpijske igre. Prvi odmor bo na sporedu med 5. in 11. novembrom, drugi pa med 4. in 10. februarjem.
Prva tri moštva si bodo lahko izbrala tekmeca
Nov je sistem končnice. Prva tri moštva bodo imela možnost izbire nasprotnika (navišje uvrščena ekipa izbira najprej) med tistimi, ki bodo redni del končali med 5. in 8. mestom. Četrtouvrščeno moštvo pa se bo v četrtfinalu pomerilo s preostalim nasprotnikom. Prvak bo znan najpozneje 12. aprila, ko bo na sporedu morebitna sedma finalna tekma.
Zmaji bodo sezono začeli v petek, 7. septembra, v Tivoliju proti Dunaju, teden dni pozneje pa jih čaka že prvi spektakel sezone. V antični puljski Areni se bodo pomerili z Medveščakom. Še tretjo sezono zapored bo Olimpija gostovala tudi v zagrebški Areni, kjer bo dvoboj z Medveščakom na sporedu 14. novembra.
Bosta McBride in Mušič podaljšala?
Brock McBride
je imel po sezoni na mizi ponudbo kluba, a se ni takoj odločil, zdaj pa se želi vrniti v Ljubljano, zmaji pa so vmes že podpisali pogodbe s številnimi igralci. Aleš Mušič je na dopustu v ZDA. Vrača se prihodnji teden, ko bo tudi sporočil, ali bo podaljšal pogodbo. Po sijajni lanski sezoni ima ponudbo iz Beljaka, kjer je trener Hannu Järvenpää.

Liga Ebel, 1. krog, petek, 7. septembra, ob 19.15:
TELEMACH OLIMPIJA - DUNAJ
DORNBIRN - BELJAK
LINZ - KAC CELOVEC
INNSBRUCK - GRADEC
SAPA FEHERVAR - MEDVEŠČAK
SALZBURG - ORLI ZNOJMO