Slovenija

Poudarki

  • Analizo pripravil tudi URSZR
  • Veber: Gre za pregled delovanja, ne za proces prodaje
  • Veber prepričan, da je ravnal zakonito
  • So se tudi na Morsu zavedali nezakonitosti ravnanja?
  • Očitki o prekršitvi pooblastil
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 66 glasov Ocenite to novico!
Matej Tonin in Janko Veber
Janko Veber pravi, da ne bo odstopil. Foto: BoBo
       Ni šlo za to, ali se bo Telekom privatiziral ali ne, ampak za posledice menjave lastništva.       
 Janko Veber
Telekom Slovenije
"Telekom je z vidika zagotavljanja telekomunikacijske infrastrukture in storitev informacijske družbe za potrebe rednega delovanja obrambnega sistema ter sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami naš najpomembnejši poslovni partner in ključen poslovni subjekt, da lahko izvajamo svojo nalogo za varnost države na obrambnem področju in na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami," je dejal obrambni minister Janko Veber. Foto: MMC RTV SLO
       Če premier Cerar ne bo ukrepal, nam preostane le interpelacija.       
 Matej Tonin
Stranka SD
V SD-ju Janka Vebra podpirajo. Foto: BoBo
VIDEO
Se ministru Vebru obeta i...
VIDEO
Minister Veber se brani p...
VIDEO
Veber ne namerava odstopiti
VIDEO
Vojaški obveščevalci prev...

Dodaj v

Veber ne namerava odstopiti, SDS in NSi že omenjata interpelacijo

Stranke bodo počakale na odločitev Mira Cerarja
19. marec 2015 ob 11:19,
zadnji poseg: 19. marec 2015 ob 22:40
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Magistru Toninu bi rad sporočil, da ne bom odstopil, ker ni argumenta, ki bi mi to narekoval," na pozive k odstopu odgovarja minister za obrambo Janko Veber.

Veber pravi, da ga Toninove izjave presenečajo, ker kot minister ni bil povabljen na sejo komisije za nadzor nad obveščevalnimi službami, ko je ta sprejela sklep, da naj bi prekoračil pooblastila s tem, ko je naročil obveščevalno-varnostni službi, naj naredi analizo prodaje Telekoma z varnostnega vidika. Poleg tega naj bi v komisiji obravnavali drug zapisnik, in ne tega, na katerega se nanašajo očitki o nepravilnostih.

Analizo pripravil tudi URSZR
Veber je še dodal, da analize ni naročil le obveščevalno-varnostni službi, ampak tudi Upravi za zaščito in reševanje Republike Slovenije, saj je, kot je dejal, njegova dolžnost, da zagotovi varnost države tako na področju komunikacij, ki jih opravlja Slovenska vojska, kot tudi ob morebitnih naravnih nesrečah.

"Odgovoren sem za informacijski in komunikacijski sistem na obrambnem področju države, ki vključuje tako sistem komuniciranja Slovenske vojske, obveščevalno-varnostne službe kot tudi sistema varstva pred naravnimi nesrečami, na katerem temelji celotni sistem pomoči, tudi številka 112," je dejal.

Veber: Gre za pregled delovanja, ne za proces prodaje
Veber Telekom vidi kot najpomembnejšega partnerja za zagotavljanje omenjenih storitev, da lahko obrambno ministrstvo izvaja naloge s področja varnosti države. Na ministrstvu morajo po njegovih besedah biti pripravljeni na zamenjavo lastništva, posebej če bi lastnik postal tujec. Dodal je, da ne gre za pregled nad samim postopkom prodaje, ampak pregled in analizo vplivov na varnost države po prodaji. Tukaj vidi Toninovo "nerazumevanje", saj je dejal, da poslanec govori o postopku prodaje, sam pa svoje delovanje označuje izključno v smislu delovanja družbe, na področju zagotavljanja komunikacijskih in informacijskih storitev ministrstvu in drugim državnim organom. "Odgovoren sem za varnost države," je še poudaril obrambni minister.

Dejal je, da je nekaj gradiva posredoval na vlado novembra 2014, a še ni bilo vsebinske obravnave. Obveščevalno-varnostna služba je ministru poročala ustno, premier pa je bil obveščen o internem dokumentu, ki ga je ministrstvo pripravilo ob podpori vseh služb ministrstva. Na vprašanje, zakaj torej predsednik vlade zahteva pojasnila, je odgovoril, da je razlog v zahtevi Mateja Tonina po odstopu ministra.

Veber prepričan, da je ravnal zakonito
Veber še dodaja, da je njegova dolžnost, da vlado obvesti o posledicah prodaje lastništva, saj meni, da bo treba v tem primeru spreminjati zakon o telekomunikacijah. Dejal je, da je ravnal zakonito, in če ne bi tako ravnal, bi bila ogrožena varnost države, sam pa bi ravnal proti zakonu.

Tonin: Če ne ukrepa Cerar, sledi interpelacija
Podpredsednik komisije DZ-ja za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Matej Tonin (NSi) je na tiskovni konferenci ponovil, da je komisija za nadzor varnostno-obveščevalnih služb ugotovila, da je minister Veber s svojim ravnanjem kršil pooblastila. Dodal je, da je šlo za nedopusten poseg v civilno sfero in da se mora predsednik vlade zdaj odločiti, ali želi imeti ministra, ki je kršil svoja pooblastila. "Če premier Cerar ne bo ukrepal, nam preostane le interpelacija," je poudaril Tonin.

Tonin je prepričan, da ugotovitve nenapovedanega nadzora komisije DZ-ja za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki ga je vodil, pomenijo nedopusten poseg omenjene vojaške službe v civilno sfero, kjer ta sicer nima nikakršnih zakonskih pooblastil, saj je za to področje pooblaščena Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova). Tonin kot še posebej sporno izpostavlja to, da je minister za izvedbo naloge pooblastil obveščevalni in protiobveščevalni sektor službe, in ne varnostnega. Kot pravi, je bistveno vprašanje pri tem, ali toleriramo, da lahko vojaška obveščevalno-varnostna služba posega v civilno sfero.

So se tudi na Morsu zavedali nezakonitosti ravnanja?
Po Toninovih navedbah so se tudi na Morsu zavedali, da gre za nezakonito ravnanje, saj je služba ministru o ugotovitvah poročala ustno, in ne pisno, kot je v navadi. Prav tako omenjene dejavnosti ni v poročilu o delu službe za leto 2014, je še opozoril.

Tonin se sicer zaveda, da lahko zgodba izpade kot političen boj za in proti privatizaciji, a ne gre za to. "Ministra smo odkrili z roko v marmeladi in smo dolžni to razkriti," je dejal in dodal, da so posledice lahko politične. A minister, kot pravi, ni dolžan odgovarjati njemu. Od tu naprej je odgovornost premiera Cerarja, da se odloči, ali si želi imeti v svoji ekipi ministra, ki daje nezakonite odredbe.

Tudi SDS grozi z interpelacijo
Oglasil se je tudi vodja poslanske skupine SDS-a Jože Tanko, ki je prepričan, da bi moral Veber zaradi svojega ravnanja odstopiti. Če sam ne odstopi, pa bi moral premier Miro Cerar v najkrajšem času predlagati njegovo razrešitev, še pravi Tanko in dodaja, da bodo sicer v SDS-u pripravili interpelacijo oz. zanjo prispevali podpise, če jo bo pred njimi pripravil kdo drug.

Jurša: Vebrovo ravnanje "blizu prekoračitve pooblastil"
Vodja poslanske skupine DeSUS-a Franc Jurša pa ugotavlja, da je ravnanje ministra Vebra "blizu prekoračitve pooblastil". Če se bo izkazalo, da je Veber prekoračil pooblastila, bi bilo prav, da ponudi odstop, še pravi in dodaja, da bo lahko o tem, ali je Veber prekoračil pooblastila ali ne, presojal na osnovi poročila, ki ga je premier zahteval od Vebra.

V SD-ju pa ocenjujejo, da obrambni minister dela dobro, učinkovito in zakonito, zato ga v stranki podpirajo in pričakujejo, da bo Vebra zaščitil tudi premier Miro Cerar, je poudaril predsednik stranke Dejan Židan.

Očitki o prekršitvi pooblastil
Iz vrst poznavalcev delovanja obveščevalnih služb je slišati, da je s svojim ravnanjem najverjetneje prekršil pooblastila. Poudarjajo pa, da so informacije, ki so se do zdaj pojavile v javnosti, precej skope.

"Na prvi pogled se zdi, da gre za prekoračitve, vendar se zdijo njegovi argumenti nekako tudi razumljivi, zato bo treba počakati, da jih pojasni javnosti," pravi obramboslovec in strokovnjak za nacionalno varnost Iztok Prezelj. Podobno meni tudi nekdanji načelniki generalštaba in direktor Sove Iztok Podbregar, ki meni, da je glede na informacije, ki so se pojavile v javnosti, šlo za prekoračitve, toda vse je le "napol" povedano.

Bolj kritičen je nekdanji minister za obrambo Roman Jakič, ki je na Twitterju zapisal, da se je treba ostro odzvati na uporabo vojaškoobveščevalne službe "v političnostrankarske namene oviranja procesa privatizacije". "Če že, potem država uporabi SOVO za "checking" potencialnih kupcev in posledic nakupa, ne pa vojaškoobveščevalne službe! Ta skrbi za varnost naših vojakov v tujini in izvaja le vojaško kontraobveščevalno dejavnost doma. Gre za nedopustno zlorabo," je zapisal Jakič.

Gregor Cerar, Aleksandra K. Kovač, T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
pujsek
# 19.03.2015 ob 11:34
lahko gre seljak iz sela, a ne more selo iz seljaka
RamK
# 19.03.2015 ob 11:35
zakaj je vojaška obveščevalna služba analizirala prodajo Telekoma

Predlagam miselni poskus - kakšna bi bila reakcija javnosti, če bi vladal JJ in bi npr. Mate ali pa Gorenak kaj podobnega izvedel?
krumpek
# 19.03.2015 ob 11:44
Ali bo afera Telekom odnesla ministra Vebra?
Glede na to, da minister ne prihaja iz vlade Janeza Janše, se bo stvar pozabila do konca tedna.
Dami
# 19.03.2015 ob 11:38
@RamK

""Predlagam miselni poskus - kakšna bi bila reakcija javnosti, če bi vladal JJ in bi npr. Mate ali pa Gorenak kaj podobnega izvedel?""

Raje ne. Dominantni mediji bi to razglasili za državni udar!
Mateo
# 19.03.2015 ob 11:41
Veber je izvedel privatizacijo vojaške tajne službe.
Mindmaster
# 19.03.2015 ob 11:36
Kameleon Jakic ima dober point. Ce kdo, bi to morala poceti SOVA, ne OVS MORS. Veber mora odstopiti.
amigo
# 19.03.2015 ob 11:34
Veber je na očitke odgovoril, da sistem klicne številke 112 in v večji meri tudi sistem, ki ga uporablja Slovenska vojska, poteka prek Telekomovega omrežja in da bi se morali v primeru zamenjave njegovega lastnika ustrezno pripraviti.

Seveda lahko omrežje prodamo komurkoli. Mogoče tudi Đihadistom ISISA.
TineB
# 19.03.2015 ob 11:47
Za takšne zadeve nacionalne varnosti skrbi v Sloveniji SOVA, ne VOMO. SOVA je pod okriljem predsednika vlade in Vlade RS, VOMO pa pod okriljem Minstrstva za obrambo in ministra za obrambo - in je omejeno na delojanje na VOJAŠKEM PODROČJU.

Kaj ima Telekom zveze z vojaškim področjem in Slovensko vojsko, "ve" očitno le minister Veber.

Še to: leta 1994, ko je minister za obrambo zlorabil VOMO za delovanje na civilnem nevojaškem področju, je moral nemudoma odstopiti - k temu ga je pozval celo predsednik vlade Drnovšek! Šlo je za ministra Janeza Janšo - ki je bil takrat že tudi predsednik SDSS, ene od koalicijskih strank.

Če je SLO res pravna država, MORA minister Veber nemudoma odstopiti!
ZBit
# 19.03.2015 ob 11:38
@RamK
Levim ko postaviš ogledalo, se sami sebe v njem ne vidijo. Kar je tudi logično sej so le vampirji prisesani na državno lastnino vse od leta 1945 naprej !
ZBit
# 19.03.2015 ob 11:35
Baje je Veber varoval nacionalni interes, če bo potrebno tudi vojaško ?! (Ali lahko pričakujemo vojaški udar ?)
HiTech3
# 19.03.2015 ob 12:25
Minister Veber sodi v mentalno in politično med slovensko levico in torej zanj ne veljajo standardi pravne države, etike, morala. Z drugimi besedami, če si v Sloveniji levičar, lahko počneš kar ti srce poželi in si brez skrbi, saj te tvoji ne bodo pustili na cedilu.

Torej zgodilo se ne bo nič. Če bi bil predsednik vlade JJ in minister Hojs in bi se zgodila ista stvar, pa bi histerija medijev v Sloveniji, presegla nivo, ki si ga sploh lahko zamišljamo. Histerična javljanja v živo, pa "civilna družba", pa "mirovni inštituti", Studio City bi bil 25ur na vseh TV kanalih, skratka tik pred apokalipso ....

Ker pa gre za levega ministra, smo takorekoč v nirvani ... še čudno, da je novica sploh prišla na prvo stran tega portala. Mogoče samo zato, da "objektivno" poročate, da minister pa ja ni naredil nič takega.
amigo
# 19.03.2015 ob 11:57
Še to: leta 1994, ko je minister za obrambo zlorabil VOMO za delovanje na civilnem nevojaškem področju, je moral nemudoma odstopiti - k temu ga je pozval celo predsednik vlade Drnovšek! Šlo je za ministra Janeza Janšo - ki je bil takrat že tudi predsednik SDSS, ene od koalicijskih strank.

To je lepa pravljica, ki pa na žalost ni resnična. V resnici je šlo za afero, za katero je napravil načrt nekdanji agent KOSa Radojčič. Ker ni dobil primernega plačila je šel na Hrvaško in vse izklepetal. Njegova izpoved je na webu in prav neverjetno je kako se to izpoved ignorira.
TineB
# 19.03.2015 ob 11:56
@samores

Telekom ni več PTT. Na področju telekomunikacij je danes konkurenca.

Telekom je le eden od ponudnikov telekomunikacijskih storitev. Mnogi drugi so celo v tuji lasti (Simobil, Telemach itd). V čem se Telekom potem toliko razlikuje od drugih operaterjev po pomembnosti? Le v tem, da ima nekoliko večji tržni delež?

Edini, ki jih skrbi "usoda Telekoma", so prejemniki rent, ki so poslovno vezani na sodelovanje s Telekomom. En kup pijavk bi potem ostalo brez poslov, ki so jih dobili po (političnih) zvezah.

Saj enako je s prodajo druge "državne srebrnine" ... na katero je kup pijavk prisesanih, ki se bojijo, da bo s privatizacijo teh srečnih časov zanje konec. Konec z vilami v Portorožu, konec jaht v Izolski marini, konec Mercedesov v garaži, konec počitnic na Maldivih, konec "kmetij" v slovenski Istri ...

Če je kaj veleizdaja je to, da je politika dovolila, da se je ta podjetja pustilo izčrpavati tem pijavkam. Če teh pijavk ne bi bilo, bi bili prihodki večji, dobički večji, verjetno tudi plače večje. Več bi dobili delavci, več država od davkov, več država od dividend ... Tako pa se je denar stekal v privatne žepe pijavki preko rent.
ZETAC
# 19.03.2015 ob 16:35
Hipotetično, recimo da bi bil na mestu Vebra JJ in bi enako postopal kot on. Kaj bi potem počeli levičarji in večina njihovih zvesth novinarjev, ki sedaj zagovarjajo Vebra,? Kakšen bi bil odziv npr ZL in Hanžka in 571 novinarjev?
viisaus
# 19.03.2015 ob 16:04
Pred parimi meseci se je avstrijski telekom prodal drugemu najbogatejšemu zemljanu mehičanu carlosu slimi.. verjetno bo sedaj cela mehika prisluškovala avstrijskim poslance, njihovi vojski itd.Kako ste nekateri tako naivni in vodljivi in nasedate takim foram.Iz telekoma določena omrežja in lobiji vsako leto izsesajo par deset milijonov eu(svetovanja in podobne neumnosti) in se ne bodo predali brez boja-le kdo bi se,če bi mu padali milijončki z neba .Veber je samo del tega omrežja kot vsi old boysi te stranke.Oni so ga nastavili in sedaj mora vrniti uslugo... pa kako nekateri tega ne vidite,??? ....
Afterburner
# 19.03.2015 ob 15:58
@božo1
Menda res nebo šlo drugače, kot razpustiti parlament, ukiniti te politične sranke in uvesti neposredno demokracijo, ko bomo lahko postavili v zakonodajno in izvršno oblast ljudi, ki jim lahko zaupamo, da odgovorno vodijo državo.


Cel razviti svet zaenkrat zaenkrat funkcionira na osnovi večstrankarskega sistema. Kako misliš, da bi v Sloveniji funkcionirala neposredna demokracija, če ni uveljavljena in utečena niti posredna strankarska demokracija.
Nekateri bi radi zopet nekaj experimentirali po vzoru svojih prednikov. Kam je Slovenijo v preteklosti tako experimentiranje pripeljalo, je znano vsakemu normalno razmišljajočemu človeku.
Afterburner
# 19.03.2015 ob 16:23
@derwolf
Nekateri v Sloveniji so zeljni diktature ala ZL/Tito.


V bistvu Slovenija nikoli niti ni izšla iz omenjene diktature. Vsaj v praksi ne.
Afterburner
# 19.03.2015 ob 16:08
@tron
Tonin pa tudi laja čim vidi priložnost za politične pike.


Zakaj pa imamo opozicijo v parlamentarni demokraciji? Zato da opozarja na nepravilnosti, ki jih počne vladajoča koalicija.
Ti še vedno živiš v preteklem enoumnem režimu, kjer je bila opozicija prepovedana in s tem vsakršno opozarjanje na nepravilnosti samo ene in edine KP?
x66
# 19.03.2015 ob 15:38
Veber za izgovor razlaga, kaj vse bi moralo skrbeti drzavo v primeru privatizacije telekoma. Njegov problem je, da bodosi problema ne razme ali pa se spreneveda.

Njegov korak je element fasizma pod izgovorom nacionalnega interesa in gromo vtikanje vojske v civilno sfero.
Afterburner
# 19.03.2015 ob 15:18
"Če že, potem država uporabi SOVO za "checking" potencialnih kupcev in posledic nakupa, ne pa vojaškoobveščevalne službe! Ta skrbi za varnost naših vojakov v tujini in izvaja le vojaško kontraobveščevalno dejavnost doma. Gre za nedopustno zlorabo," je zapisal Jakič.

V tem delu se pa popolnoma strinjam z Jakičem. Veber je močno prekoračil svoja pooblastila, zato je nujno, da takoj odstopi s položaja ministra za obrambo. Organi pregona pa naj zoper njega takoj vložijo kazensko ovadbo zaradi prekoračitve pooblastil.
PačNekdo
# 19.03.2015 ob 13:47
Valda da nebo odstopil, se je preveč lepo naokoli po svetu voziti s falconom
generusus
# 19.03.2015 ob 23:10
Stranka Združena levica seveda ni bila lani po naključju lansirana v slovensko politično krajino. Zelo dobro se je namreč vedelo, da je pred durmi tretji val privatizacije, zato je za sile leve kontinuitete nujno, da imajo svoje vrste dodatno okrepljene. Nič hudega ni, da je ZL opozicijska stranka, saj v resnici v vseh ključnih stvareh delujejo v korist pozicijskih strank. Odločno nasprotuje privatizaciji, kar je pravzaprav njeno osnovno poslanstvo. Ne gre prezreti tudi dejstva, da je v SDH in v SB ogromno premoženja, in tam je seveda levici treba zagotoviti "od boga dano participacijo". Res me zanima, koliko ljudi se v ZL zaveda, da s svojimi dejanji zgolj prolongirajo več desetletne privilegije ene politične kaste.
generusus
# 19.03.2015 ob 22:11
Politiki iz vseh levih strank v primeru Vebra na zelo neroden način ščitijo lastno politično usmeritev in vlado, ne pa temeljne principe v demokratični ureditvi.

Aktualni Vebrov paradoks se zelo lepo sklada z njegovim stališčem pred kratkim, ko je zagovornike privatizacije imel malodane za izdajalce države.
derwolf
# 19.03.2015 ob 16:18
@Afterburner

Nekateri v Sloveniji so zeljni diktature ala ZL/Tito.
tzt
# 19.03.2015 ob 15:11
Vojaška obveščevalna služba se nima kaj preiskovati ali ugotavljati v civilnem podjetju. To kar trosi Veber je en navaden lari fari. Se pravi jutri lahko VOMO preiskuje kar se mu zljubi. Ne bo šlo. Do teh podatkov ali študij se lahko pride čisto na drugi način.

Ker Veber noče odstopiti, ga mora Cerar takoj nagnati.
MucaMaca
# 19.03.2015 ob 13:16
@Bobicek

Zakaj že? Da se bodo naslednjih 100 let razni priskledniki pasli na paradržavnih jaslih? Hvala, ampak ne hvala za moj denar. To se pozna na naših položnicah. Sama bom ob prodaji Telekoma verjetno izgubila službo, pa sem vseeno za prodajo. Ko vidiš kako sistem deluje od znotraj, spoznaš da lahko brez škode za družbo odpustiš vsaj 30 % zaposlenih. Če ob tem zoptimiziraš še delovne procese in porežeš lovke parazitom, bo družba v letu ali dveh izkazovala prek 100 milijonov evrov čistega dobička. Kupci to dobro vedo in bodo družbo tudi tako prečistili, v državni lasti je ne bomo nikoli.
April1699
# 19.03.2015 ob 12:20
Ko je izbruhnila afera Depala vas so bili najbolj glasni iz stranke SD in kričali poseg vojske v civilno sfero - kaj je pa to sedaj obisk Telekoma?
Dami
# 19.03.2015 ob 13:32
Minister za obrambo lastnega položaja in pijavk, ki izčrpavajo državno lastnino!
K_ris
# 19.03.2015 ob 12:04
@TineB

Saj Telekom NI državno podjetje.

Potem pa res ne vem, zakaj se omenja privatizacijo ...
K_ris
# 19.03.2015 ob 11:51
Če bi se držali obljub, da se infrastrktura ne bo prodajala, potem te afere niti ne bi moglo biti.
Lovec
# 19.03.2015 ob 15:01
boskid
Veliko študij kaže, da državno lastništvo pri nas prinaša izgubo. Vzrokov je več, po mojem je napomembnejši v negativni selekciji.
Lovec
# 19.03.2015 ob 14:40
Veber bi moral odstopiti. G. Cerar bi ga moral razrešiti.

Potrebno bi bila tudi odškodninska tožba, v kolikor se izkaže, da je s tem oslabil pogajalske pozicije in seveda ceno prodaje.

G. Veber je tisti politik naslednice KPS, ki je govoril, da je prodaja veleizdaja, seveda je bil takrat v opoziciji in je bila na oblasti desnosredinska opcija.

G. Veber je bil hitro razkrit, kar ne pove veliko o sposobstih vodenja in upravljanja z MZO.
Bucika
# 19.03.2015 ob 13:46
To je veleizdaja je Veber tulu.Še pomnite Tovariši.
s5konrad
# 19.03.2015 ob 13:14
Kupec Telekoma se Vebru iskreno zahvaljuje za prihranek nekaj mio €
Arso
# 19.03.2015 ob 13:07
Kateri levičar in jugoslovan po duši pa je rad odstopil?
boskid
# 19.03.2015 ob 12:52
TineB
# 19.03.2015 ob 11:56

Edini, ki jih skrbi "usoda Telekoma", so prejemniki rent, ki so poslovno vezani na sodelovanje s Telekomom. En kup pijavk bi potem ostalo brez poslov, ki so jih dobili po (političnih) zvezah.

Edini, ki jih zanima prodaja Telekoma so prejemniki provizij in računajo na lakajske posle pri novem lastniku.
gesan
# 19.03.2015 ob 12:41
ZeK
# 19.03.2015 ob 12:27
država s takšnim obrambnim ministrom sovražnika sploh ne potrebuje!
.........................
To smo že zdavnaj ugotovili, da Slovenci ne potrebujemo zunanjega sovraga, ker smo sami sebi najbolj Zlovenci.
kozloduj
# 19.03.2015 ob 12:26
... ma kje je pa komunist kdaj prostovoljno odstopil?.........
TineB
# 19.03.2015 ob 11:59
@K-ris

Kaka infrastruktura? A tista, ki so jo pa druge delniške družbe ala Simobil, T-2, Tušmobil itd zgradile (bazne postaje, optično omrežeje itd) se pa lahko prodaja? Le Telekomova se ne sme? Zakaj že? Saj Telekom NI državno podjetje. Država je le SOLASTNIK v tej delniški družbi.

In lastnik infrastrukture je podjetje, ki jo je zgradilo - torej Telekom Slovenije d.d.

Razen če bi Telekomovo infrastrukturo nacionalizirali, podržavili. Po vzoru Venezuele. "Vau!" Ja, to bi res bilo v skladu s pravnim redo SLO in EU, ja.
Jožeine
# 19.03.2015 ob 11:49
Ta bi se še vedno šel partizane in iskal zunanjega in notranjega sovražnika v demokratični Evropi. Tak minister nima kaj iskat v vladi!
Dare40
# 19.03.2015 ob 22:56
Socialni demokrati oziroma bivša komunistična partija je seveda proti privatizaciji, to je Veber odkrito povedal v kamere že pred časom, ko je dejal, da gre za krajo stoletja. Vsi ti kalibri okrog Židana so seveda proti privatizaciji, ker potem ne bo več izčrpavanja podjetij, kar pa je kraja stoletja za nas državljane.....Kjer je zraven SD, se mečejo polena v postopku izvedbe privatizacije. Ampak volivci so jim dali mandat, da sedaj delajo škodo vsem nam....
Cerar še naprej podpira Klemenčiča, ki je evidentno kršil ustavo, Židan podpira Vebra, ki je presegel svoja pooblastila....To so torej visoko leteče obljube o novi politiki, visokih moralnih načelih, drugačnosti....CMC, SD in Desus nas bo res pripeljal do samega dna....
ZeK
# 19.03.2015 ob 21:55
a je 32. in 33 člen zakona o obrambi težko prebrati?

Veber, takojšnji odhod!
raven_
# 19.03.2015 ob 15:21
Zakaj vas je toliko prepričanih, da bo 100% odprodaja državnega premoženja napolnila državni proračun in prekinila vse slabe prakse starega sistema?

kdo pa to trdi? Jaz hočem samo sistem kjer podjetje ki slabo posluje po svoji lastni krivdi, propade.
Mindmaster
# 19.03.2015 ob 15:13
boskid

Zakaj vas je toliko prepričanih, da bo 100% odprodaja državnega premoženja napolnila državni proračun in prekinila vse slabe prakse starega sistema?


Kdo govori o 100% odprodaji? Kdo misli, da se bo s privatizacijo napolnil državni proračun? S takimi butastimi strašijo samo mesečniki, ki nimajo pojma o ekonomiji.
dare326
# 19.03.2015 ob 13:29
Če primerjamo trenutno "afero" z "afero Depala vas" bi morali Vebra odstaviti zaradi vmešavanja vojske v civilno sfero.
patriot44x2
# 19.03.2015 ob 13:28
Torej so nacionalne varnosti Češke, Hrvaške, Makedonije, Bulgarije, Grčije, Madžarske, Irske, Latvia, Poljska, Slovaška, Velika Britanija, ... v veliki nevarnosti ker imajo za lastnike telekomunikacij tujce.
Strah jih je da bodo odpadli od seskov iz katerih se napajajo tej naši levičarji, potem se gredo pa te tihe državne udare.
A6
# 19.03.2015 ob 12:50
a bo sploh kdo ostal v tej vladi
gesan
# 19.03.2015 ob 12:49
ZeK
# 19.03.2015 ob 12:48
Veber je eden najbolj podmuklih in antipatičnih politikov.
na živce mi gre na podobno intenzivno, kot Ivan Janša.
...............................
Meni ne gresta toliko onadva na bruhanje kot mi gredo na bruhanje tisti, ki takim dajejo svoj glas...še vedno.
gesan
# 19.03.2015 ob 12:39
kozloduj
# 19.03.2015 ob 12:26
... ma kje je pa komunist kdaj prostovoljno odstopil?.........
.........................
prav imaš!
Janezek&co je vzorčni primer za dokaz o resničnosti te izjave.
ZeK
# 19.03.2015 ob 12:37
VOMO je posegel na civilno področje.
nenazadnje smo med malimi delničarji tudi mnogi državljani.

takšno vohljanje v civilno sfero je povsem nezakonito in protiustavno, podobno kot je Janša zlorabil VOMO v Depali vasi.

minister mora nemudoma odstopiti!
Kazalo