Slovenija

Poudarki

  • Kociprovi 38 glasov poslancev
  • Virant: Kako bo v nadaljevanju ravnal Janković, ne želim napovedovati
Virantov predhodnik Ljubo Germič je novemu predsedniku DZ-ja zaželel veliko sreče. Foto: BoBo
       Ta poteza je bila nujna in neizbežna, ne prejudicira pa ničesar drugega.       
 Gregor Virant
Borut Pahor
Borut Pahor je umaknil kandidaturo. Foto: BoBo
       To so normalni nesporazumi, ki potekajo v parlamentarizmu in v fazi koalicijskih dogovarjanj.       
 Janja Klasinc (Pozitivna Slovenija) o tem, zakaj sta tako SD kot Pozitivna Slovenija predlagali predsednika DZ-ja
Borut Pahor in Zoran Janković
Pahor in Janković sta se v DZ-ju sestala na kratkem sestanku. Foto: BoBo
       V Pozitivni Sloveniji nikoli nismo igrali s figo v žepu, žal pa drugi so. Te sprašujem, kako boste nam, ki ste nam lagali pogledali v oči, kako boste pogledali v oči svojim volivcem in vsem tistim, ki od vas pričakujejo sodelovanje in državotvornost. Naša vest je čista, ko boste glasovali se vprašajte, kakšna je vaša       
 Jani Möderndorfer
Maša Kociper
Maši Kociper ni uspelo postati predsednica DZ-ja. Foto: BoBo
       v demokraciji se je potrebno pogovarjati, potrebno je pa tudi šteti in to je potrebno opraviti predhodno in veliki so veliki takrat, ko se znajo tudi ponižati, ko je potrebno in pametni so pametni takrat, ko spoštujejo tudi modrost drugih. In morda je to samo majhno napotilo za bodoče dogovarjanje.       
 Ljudmila Novak
Gregor Virant
Virant je novi predsednik DZ-ja. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
       To je koalicija za deblokado DZ-ja, da dobimo DZ, ki bo sploh lahko obravnaval interventni zakon. To je tisto kar je bilo v tem trenutku narediti. Ze enkrat še vedno velja da ima Janković največ sedežev. Zdaj bo tudi predsednik države moral povedati, kako vidi oblikovanje vlade. Mi smo se kot vedno pripravljeni pogovarjati z vsakim na podlagi programa.       
 Janez Šušteršič
VIDEO
Virant predsednik državne...

Dodaj v

Virant predsednik DZ-ja, Novakova in Presečnik podpredsednika

Pahor umaknil kandidaturo
21. december 2011 ob 16:10,
zadnji poseg: 21. december 2011 ob 20:25
Ljubljana - MMC RTV SLO

Gregorja Viranta, ki je prejel 52 glasov, so podprli poslanci SDS-a, Nove Slovenije, DeSUS-a, Liste Virant in SLS-a. Novakova je bila na položaj podpredsednice izvoljena s 70, Presečnik pa s 54 glasovi.

Virant je ob izvolitvi povedal, da je bila njegova kandidatura nujno potrebna za deblokado in konstituiranje DZ-ja. Poudaril je, da je z dnem oblikovanja koalicije pripravljen odstopiti. Poudaril je, da so se na sestanku, kjer so se dogovorili glede njegove kandidature, pogovarjali izključno o koaliciji za konstituiranje DZ-ja, že pred glasovanjem pa je zatrdil, da to ni obris nove koalicije.

"Lista Gregorja Viranta je samostojna politična stranka, ki želi delati tisto, kar je za Slovenijo najboljše. Če ste danes spremljali dogajanje v DZ-ju, se boste verjetno strinjali, da je bilo za Slovenijo najboljše, da se blokada preseka in da se konstituira DZ," je med drugim zatrdil Virant.

Virant: Kako bo v nadaljevanju ravnal Janković, ne želim napovedovati
"Na teh pogovorih sem izrecno tudi sam dejal, da se pogovarjamo izključno o koaliciji za konstituiranje DZ-ja. Če sem čisto iskren, je prišla pobuda z moje in Erjavčeve strani," je pojasnil in dodal še: "V politiki ne sme biti zamer. Mislim, da je Janković danes uvidel, da se pogajanja, usklajevanja vodijo na način, da mora tisti, ki je močan, pokazati neko velikodušnost in veličino, ker ima tudi največjo odgovornost za to, da sestavi koalicijo. Kako bo ravnal v prihodnje, ne želim napovedovati. Domnevam, da se bodo pogajanja nadaljevala."

Virant je še dejal, da si je želel le, da bi bil konstituiran DZ, zato so podprli Pahorja, žal pa je prišlo do blokade med dvema potencialnima koalicijskima partnerjema, ki jo je bilo treba nujno razrešiti. "To rešitev štejem kot rešitev do sklenitve koalicijske pogodbe," je še dodal. Na vprašanje, kako bo to vplivalo na koalicijska pogajanja, je dejal, da ta današnji dogovor ne prejudicira česar koli drugega.

Novakova, Potrata in Presečnik kandidati za podpredsednike DZ-ja
Virant je bil v tretjem krogu glasovanja izvoljen za predsednika državnega zbora. Zanj je glasovalo 52 poslancev, za Mašo Kociper (Pozitivna Slovenija) pa 38 poslancev. Viranta so za predsednika podprli SDS, DeSUS, Lista Virant, SLS in NSi, potreboval je 46 glasov poslancev. Potem ko Pahor ni ponovno vložil kandidature, je SD podprla Mašo Kociper.

V DZ-ju so izvolili še dva podpredsednika DZ-ja. Kandidati za ta položaj so bili Jakob Presečnik (SLS), Ljudmila Novak (NSi) in Majda Potrata (SD), potrebno absolutno večino pa sta dobila Novakova (70) in Presečnik (54). Potrata je prejela 42 glasov.

"Zahvaljujem se za tako veliko podporo. Obljubim, da se bom po najboljših močeh trudila korektno voditi seje DZ-ja, ko bom za to imela možnost. Hvala vam, da ste podprli žensko. Zame je današnja seja popolno presenečenje. Tega si zjutraj nisem predstavljala," je ob izvolitvi povedala Novakova.

O Jankovićevem neuspehu pa je dejala: "Ne vem, čému naj to pripišem. Verjetno neizkušenosti, pa tudi nespretnosti verjetnega mandatarja. Ker ni dovolj, da si največja stranka, pomembno je, da imaš dovolj podpore. To mu je zdaj najbrž jasno."

"Vsem se zahvaljujem za glasove in obljubljam, da bom po najboljših močeh in izkušnjah, ki jih – upam, da sem nekaj pridobil – korektno opravljal funkcijo v DZ-ju," pa je dejal Presečnik.

Braniselj: Virant je osebnost, ki povezuje
Rihard Braniselj
(Lista Virant) je v obrazložitvi kandidature Gregorja Viranta za predsednika parlamenta povedal, da je predlog, ki prihaja z njihove strani, podprla paleta poslancev, hoteč izvoliti predsednika DZ-ja in omogočiti delo parlamentu.

"Virant je osebnost, ki povezuje, ne ločuje in je kvalificiran, usposobljen in kompetenten, da vodi ta DZ. Naša osnovna naloga je, da izvolimo predsednika DZ-ja, ki bo deloval povezovalno," je še dodal Braniselj.

"SLS je odgovorno pri obeh glasovanjih podprla enega od obeh kandidatov. Obžalujemo, da se dve potencialni koalicijski partnerici nista zmogli uskladiti o predsedniku DZ-ja. Zato smo se zbrali in bomo podprli Viranta," je poudaril Radovan Žerjav in opozoril: "Ni časa za odlašanje."

Samo Bevk (SD) je pojasnil, da kandidature niso ponovno ne vložili ne umaknili. "Poslanska skupina je med možnostmi izbrala tisto, ki je najmanj slaba, in to je, da podpremo kandidatko stranke, ki je odgovorna za sestavo koalicije," je povedal.

Predsednica NSi-ja Ljudmila Novak je povedala, da je stranka prej podprla Pahorja v dobri veri, da bo dobil zadostno število glasov in da bo v danih razmerah najboljši predsednik parlamenta, kljub nekaterim pomanjkljivostim. Ocenili so, da tudi v tretjem krogu ne bi prišlo do odločitve. Na mizo so dobili tretjo ponudbo in menijo, da je dobra. Jankovića pa je opozorila, da se je v demokraciji treba pogovarjati, pa tudi šteti.

Möderndorfer: Naša vest je čista
Janko Jani Möderndorfer
se je v imenu Pozitivne Slovenije zahvalil Borutu Pahorju in SD-ju za umik Pahorjeve kandidature. "Stranka SD je s tem pokazala državotvornost in omogočila, da se državni zbor konstituira in dobi svojega predsednika," je pojasnil in dodal, da Pozitivna Slovenija ostaja pri kandidaturi Maše Kociper za predsednico Državnega zbora. Še enkrat je ponovil razloge, zakaj je Kociprova najboljša možna izbira za predsednico DZ-ja.

"Zato prosim in pozivam vse poslanske in poslance državnega zbora, da glasujejo za kandidatko Mašo Kociper. S tem bomo vsi pokazali, da nam je res veliko do naše Slovenije. V Pozitivni Sloveniji nikoli nismo igrali s figo v žepu, žal pa drugi so. Te sprašujem, kako boste nam, ki ste nam lagali, pogledali v oči, kako boste pogledali v oči svojim volivcem in vsem tistim, ki od vas pričakujejo sodelovanje in državotvornost. Naša vest je čista, ko boste glasovali, se vprašajte, kakšna je vaša," je sklenil Möderndorfer.

Po treh sestankih zasuk v parlamentu
Na dveh kratkih sestankih sta se po drugem glasovanju o predsedniku parlamenta sešla kandidat za predsednika parlamenta in predsednik SD-ja Borut Pahor in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković. Pahor ni želel komentirati sestanka, Patrick Vlačič, ki je bil prav tako na sestanku, pa je bil kratek: "Sestanka ne želimo komentirati, še se bomo sestali." Drugega sestanka ni komentiral nihče. Pahor ponovne kandidature ni vložil.

Na ločenem sestanku pa so se sešli Janez Janša (SDS), Gregor Virant (Lista Virant), Karl Erjavec (DeSUS), Radovan Žerjav in Ljudmila Novak, kjer so se dogovorili o skupnem kandidatu za predsednika DZ-ja. Kandidiral bo Gregor Virant.

Janez Šušteršič je po sestanku dejal: "To je koalicija za deblokado DZ-ja, da dobimo DZ, ki bo sploh lahko obravnaval intervencijski zakon. To je tisto, kar je bilo v tem trenutku narediti. Zeenkrat še vedno velja, da ima Janković največ sedežev. Zdaj bo tudi predsednik države moral povedati, kako vidi oblikovanje vlade. Mi smo se, kot vedno, pripravljeni pogovarjati z vsakim na podlagi programa." Dejal je še, da so glas za kandidata napovedali vsi predsedniki strank na sestanku.

Janković s Pahorjem zaradi nesoglasij
Pahor in Janković sta se sešla po drugem neuspelem glasovanju o predsedniku parlamenta, ko niti Borut Pahor, ki so ga podprli SD, Lista Virant, SLS in NSi, niti Maša Kociper, ki jo je podprla Jankovićeva Pozitivna Slovenija, nista prejela 46 glasov, potrebnih za izvolitev. Pri obeh glasovanjih je Pahor prejel 31 glasov, Kociprova pa 28.

DeSUS-ovi poslanci so glasovali po svoji vesti, SDS pa se je glasovanj o predsedniku DZ-ja vzdržal.

"Nesoglasja zaradi Pahorjeve kandidature"
Kot je znano, Janković Pahorjeve kandidature ni podprl, saj ni bila usklajena s Pozitivno Slovenijo. To naj bi bil razlog, da je Pozitivna Slovenija predlagala svojo kandidatko. Janković je kot enega izmed razlogov za nasprotovanje Pahorjevi kandidaturi med drugim dejal, da predsednik stranke, ki je s svojim ravnanjem privedel do tega, da so bile v državi predčasne volitve in ki Jankovića vidi kot človeka, ki bo le izvrševal ukaze ljudi iz ozadja, ne pa vodil vlade, težko "stoji na stališču", da je treba sodelovati.

Kociprova je pred prvim glasovanjem pojasnila, da je njena kandidatura poskus stranke Pozitivna Slovenija, da zagotovi konstituiranje DZ-ja.

Gašper Petovar, Aleksander Kolednik, Ana Mavsar
Gregor Virant
Gregor Virant
Janez Janša
Kociper, Janković
Zvonko Lah
Zvonko Lah
Ustanovna seja državnega zbora, 21. december 2011
Gregor Virant
Gregor Virant
Janša, Virant
Pozitivna Slovenija
Gregor Virant
Židan, Meh, Pahor
Ljudmila Novak
Jakob Presečnik
Presečnik, Žerjav
Prijavi napako
Komentarji
gula
# 21.12.2011 ob 16:18
Vse kar jankoviči zmorejo je 28 svojih glasov , za kozlat !
viamare
# 21.12.2011 ob 16:30
Škoda je Pahorja, moral bi delati z latno glavo že prej. Janković je pa itak katastrofa!
Peter F.
# 21.12.2011 ob 16:30
Samo PS voli za svojega kandidata. Res dobra popotnica za novo vlado. Jankoviča podpirajo samo njegovi zvesti vojaki. Hahahahhahahahaha
maček muri1
# 21.12.2011 ob 16:32
Jankoviču pada grebenček kot laškemu petelinčku. Ali je to le igra, ki je za občinstvo, dogovori pa potekajo v ozadju? Ali Kučan preko Potrča zvija roko Pahorju? Bog pomagaj Slovencem, še posebej tistim, ki so volili župankoviča Jankoviča.
Vaati
# 21.12.2011 ob 16:39
Kar ste izvolili, to imamo. Na žalost!
peroz
# 21.12.2011 ob 16:43
Slovenci smo med bolj blesavimi narodi očitno. Izvolili človeka/stranko/opcijo, ki v političnem prostoru razen sebe nima podpore. To pa je hudo sovraštvo do JJ, da "bele glave" nastavijo tega kekca od Jankovića, narod pa po istem sistemu voli. Opice, zaslužimo si nazaj komunizem in represijo, ki pride v paketu!! Sami itak ne znamo odločati, oziroma odločamo kot otroci. Sram me je za mojih 28% sosedov!
Janko1973
# 21.12.2011 ob 16:20
Nesposobneži brez primere in takšni naj bi potegnili državo iz krize? Pa saj se hecajo...
miroslav
# 21.12.2011 ob 16:43
Na Ločenem sestanku so se sešli Janez Janša, Gregor Virant, Karl Erjavec, Radovan Žerjav in Ljudmila Novak, kjer naj bi po Janševih besedah govorili izključno o reševanju nastale situacije. Po neuradnih informacijah pa naj bi se celo dogovorili o skupnem kandidatu za predsednika parlamenta.

ja končno...sej majo tako al tako večino...naj še vlado sestavijo.
kolaček
# 21.12.2011 ob 16:41
kučkučki
zakaj že bi SDS vlekla velike govnače iz dreka? SDS se s takim podnom družbe ne ukvarja.
matedolenc
# 21.12.2011 ob 16:28
Prvi bodo zadnji in zadnji bodo prvi. Luzerji.
ipad
# 21.12.2011 ob 16:44
pahor bi moral odstopit od kandidature pa it v opozicijo. pol pa naj ma janković to manjšinsko vllado
Peter F.
# 21.12.2011 ob 18:33
HAHAHAHAHAH, JANKOVIČ PORAŽEN IN OSRAMOČEN!
Še je upanje za Slovenijo!!
simonfur
# 21.12.2011 ob 16:44
Pahor in Janša bi morala narediti koalicijo brez Jankovićevih prisklednikov. To bi bilo za vse daleč najbolje. Pardon, za vse razen za Kučanov klan.
bluznik
# 21.12.2011 ob 18:23
Najbolj smešno (žalostno) je to, da 90% volilcev PS sploh ne ve za kaj se gre.
spo11
# 21.12.2011 ob 18:36
Državni zbor ni ko Ciper.
-mclaren-
# 21.12.2011 ob 18:24
Bravo Virant!
Čestitke!
caps
# 21.12.2011 ob 18:22
Janković pojdi raje nazaj v MOL in tam vzganjaj Berlusconija!
Ti ne boš nikoli zvedu, kaj je to demokracija.

NE Jankovićizmu!!!
mietke10
# 21.12.2011 ob 18:24
Take blamaže do sedaj ni dobil še noben relativni zmagovalec volitev..to boli, fajn boli....
Suarez_7
# 21.12.2011 ob 17:47
Ljudmila Novak, NSi Jankoviču glede Kociprove, ki jo je predlagal brez zagotovljene podpore: "Mogoči bodoči mandatar naj se ne nauči samo pogovarjati, ampak tudi šteti, tudi to je pomembno." Hahahahahahahahha legenda tale Novakova!
jakosol
# 21.12.2011 ob 17:04
Virant bo kot kaže novi predsednik DZ. Predlagatelji imajo skupaj 50 glasov, kar je več kot dovolj. Zoki je pogorel že na prvi preizkušnji. Morda na vidiku nova koalicija.
rooster
# 21.12.2011 ob 17:03
Kučan se že peni :)
resnicaboli
# 21.12.2011 ob 16:46
Zarota SDS. Janša je kriv, bo komentirav Miheljak in njemu podobni.
Throll
# 21.12.2011 ob 19:26
Bravo Virant in ostali ki so ga podprli. Res fenomenalno. :)
jure_bure
# 21.12.2011 ob 18:37
šok v žlahti janković....vsi plani gredo v smer totalnega potopa....dz, merkator, vprašljiv je mandatar....ni jim lahko ta trenutek!!! ...predlagam jim trenerke gor pa tečt in dihat svobodni zrak!!!!
orangejuice
# 21.12.2011 ob 18:34
Lepo se je pokazalo, kako misli Janković delati, ali jaz (moji) ali pa nihče. Namesto, da bi od kandidature odstopila KoCiper, je kljub večjemu številu glasov odstopil Pahor.
Janković je danes dobil prvo lekcijo, na prvi učni uri! Janša mu je pa tudi lepo pokazal, da brez dialoga z SDS tudi ne bo šlo. Če pa PSi pobegne še kak poslanec, kot smo videli jim to kar gre, pa tudi tistih dveh glasov "večine" ne bo več.
Virantu čestitke!
vihraviuporabnik
# 21.12.2011 ob 16:42
Od drugorazredne teme, probajte palčkovo pot,
do prvo razredne.

Levičarji, ki niso ne megla ne voda.

Pozitivni so samo zase pozitivni, za vse ostale jok bato.
kunta kinte
# 21.12.2011 ob 19:20
fibonaci [ 18:32 ]

Tekma se je pričela! Prvi golgeter gazda Zoki v progasti trenirki je že v prvem napadu dosegel avtogol! (vse kar ve o politiki je kar je prebral v Sportskih novostih) ROFL
ja.jaz
# 21.12.2011 ob 18:38
Uuuuu trd pristanek za PS in ZJ. Nas bodo počastili še s kakšnim skečem pri prešercu?
Hvala PS in ZJ, da ste vrnili nasmeh na obraz ljudi.
idared
# 21.12.2011 ob 18:30
Ni mi jasno kako bo Jankovič zbral večino. Še dva majnšinska poslanca ne more pridobit na svojo stran
Kejkoo
# 21.12.2011 ob 17:46
Ma saj Zokijeva ekipa je itak sestavljena iz begosumnega kadra. Ob prvem pokanju bodo stegnili.
actimel
# 21.12.2011 ob 16:42
razočaranje nad obema...... nad Jankovičem in Pahorjem.......

če je to kar delajo v interesu SLO...............
Caetano
# 21.12.2011 ob 18:50
Jankovič je izgubil, ker je nesposoben demokratične politike.
tupamaross
# 21.12.2011 ob 18:37
Bila bi to dobesedno jeklena koalicija, ki bi lahko brez težav tudi
vladala v korist Slovenskega naroda in slovenske države.Lahko
bi celo Pahorja povabili v koalicijo in mu ponudili ministra za
zunanje zadeve, da mi pomagal ustvariti ustavno večino.

SDS, LGV, SLS, N.Si, DESUS in dva poslanca nacionalnih manjšin
bi idealno prezentirali slovesni narod in slovensko državo navzven
in tudi navznoter. Le navidezno bi to bilo težavno vladanje, vendar,
ker gre izključno le za dva vprašanja o katerih je že dosežen 100%
konsenz in sicer, kot prvo,članstvo v evro skupini in, kot drugo,sploh
članstvo v elitni skupini EU, vse drugo je irelevantno. Praktično bi
vse bilo rešeno že ob rešenjih navedenih dveh vprašanj.

Torej LGV in DESUS lahko ogromno doprinesejo za to državo, SD pa
lahko celo doprinese formiranju ustavne večine. Vendar, počakajmo
in videli bomo.

Če bi Janša bil predsednik vlade, sam bi bil za to, da se LGV dodeli
tako ministrstvo za pravosodje, kot ministrstvo za notranje zadeve in
tudi ministrstvo za finance.
Urnamuj
# 21.12.2011 ob 18:33
Vsi v koalicijo brez zokija pa smo zmagali. :D
Vaati
# 21.12.2011 ob 18:26

kop je napisal(-a)

Poslanci PS-ja očitno resnično ne dojamejo osnov pogajanja...


Ne spomnim se več, kdo je to izjavil, ampak zadnjič je nekdo pri dnevniku, po tistem, ko so bile stranke na pogovorih pri Jankoviću, povedal, da se "Janković ne pogaja, on bolj pove kako bo". S takšnim pristopom je lahko deloval v MOL in še kje drugje, tukaj pa bo pogorel na celi čerti. Očitno misli, da je nad vsemi.
Diego Armando
# 21.12.2011 ob 18:22
Janković dobil po nosu, Pahor pa še enkrat pokazal, da ima hrbtenico kot čigumi. Levica v razsulu, ni šans, da sestavi koalicijo. mandat Janši ali ponovne volitve, ne bo druge.
kislina
# 21.12.2011 ob 19:24
iz okolice murgelj je slišati zavijanje siren rešilcev, le kaj se je zgodilo na centralnem komiteju?
parabola
# 21.12.2011 ob 18:42
Sicer ni božič - ampak rodil se je odrešenik - zapomnite si 21.12. 2011. pa pa Janković.
Tuerkov govor na začetku je bil fenomenalen (mislil je da govori Jankoviću) tepci se niso znali zmeniti in rodila se je nova koalicija. Še dobro da SDS ni dobil volitev, bi bili isti kreteni kot je bil janković, sedaj so karte premešane na novo.Še Pahor zraven in imajo ustavno večino. Fantje na pir in takoj delat.
Markizni
# 21.12.2011 ob 18:41
Zgleda, da je Janković pogorel, če Virant ne gre z njim.
secundus
# 21.12.2011 ob 18:41
janaković je bil car v MOL-u, ker karkoli se je spomnil so mu svetniki le pritiskali gumbe DA, saj je imel večino

tukaj je s takim načinom gladko popušil

on bi kar sam (preko stranke) vodil 12 ministerstev, zraven bi bil pa še predsednik parlamenta
TineB
# 21.12.2011 ob 18:38
Ekskluzivno!

Milica se je odzvla na klice ogorčenih prebivalcev elitne ljubljanske soseske, ki so množično prijavljali sum na družinsko nasilje v eni od hiš v naselju. Neuradno smo izvedeli, da je mali beli v navalu besa takoj po videnem preobratu pri volitvah predsednika DZ pošteno premlatil svojo nič hudega slučeto malo belo.

(noregobe.press)
Kauko
# 21.12.2011 ob 18:36
Kaka komedija, pa to ne moreš verjet.... Jankovič je pokazal s kakim načinom misli delat. :S
Senna-Maze 28
# 21.12.2011 ob 18:13
Verjetno majhen sivi mož sedaj rohni in preklinja po Murgljah, z vrtnimi palči debatira in se krega kako je to mogoče, da nobeden noče podpreti Zokijeve lutke Ciprove.

To, bravo Virant, boter se je sesedel med svojimi palčki
Joe Malkovich
# 21.12.2011 ob 18:03
Kjer se prepirata dva, Virant dobiček ima. Srbska posla so padla v vodo.
sioxxos
# 21.12.2011 ob 17:26
Ljudmila je pravkar ponižala diletanta Zokija. Priceless...
MIRNČAN
# 21.12.2011 ob 17:04
hahahah papa levaki. Lahko vas SD podpre vendar ima Virant dovolj. Hahahah
KillerBOB
# 21.12.2011 ob 16:55
Janša+Erjavec+Žerjav+Virant+Novakova = 50 glasov
Hm, zna bit še zanimivo... In ne mislim tukaj le glasovanje za predsednika DZ.
arto77
# 21.12.2011 ob 16:36
Kociprova je pred prvim glasovanjem pojasnila, da je njena kandidatura poskus stranke Pozitivna Slovenija, da zagotovi konstituiranje DZ-ja.

jajajaja ,žrtvuje se )
cicimici
# 21.12.2011 ob 19:41
Kar zahteva Virant bo tudi dobil v desni koaliciji in mislim, da si tudi zasluži ta ministrstva. Saj ima ljudi za te resorje. Desna koalicija bo delala mnogo bolj homogeno in umirjeno, saj ima veliko več strokovnjakov kot mogoča leva opcija. Brez, da bi provociral, res ne vem kakšne strokovnjake ima PS: Jakič, Vilfan, Brunskole, Bikar in ostali prebežniki? Mislim, da bi pod takšno vlado, padli v peto ligo! Žal! Čestitke Virantu! Zdaj pa pokončno v desno koalicijo! In rešitev je na dlani!
stein
# 21.12.2011 ob 19:33
Janković še ni doumel da je dobil 28%. Nič več in nič manj. Ni doumel, da politika ni nadzorni svet, da predsednik vlade ni direktor. Vsaj v zahodnih demokracijah je tako. Srčno upam, da se mu bo posvetilo, a dvomim.
Kazalo