Vogrin je dejal, da bi zaradi težav lahko naredil tudi samomor, vendar meni, da bo vihar okoli svojega podjetja preživel. Foto: BoBo
Vogrin je dejal, da bi zaradi težav lahko naredil tudi samomor, vendar meni, da bo vihar okoli svojega podjetja preživel. Foto: BoBo

Vogrin je novinarjem zatrdil, da namerava plačati še preostalih sto tisoč evrov v najkrajšem možnem času, vendar ne ve, kdaj, saj še išče strateškega partnerja, ki bi pomagal podjetje izvleči iz težav, v katere je podjetje po njegovih besedah zašlo, ko so zaradi svetovne ekonomske krize upadla naročila tudi njegovemu podjetju Interles.

"Jaz v tem ne vidim nič kriminalnega. Osebnega premoženja imam malo, nimamo ne vikendov na morju ne hiš. V dvajsetih letih smo ustvarili veliko premoženja, ki pa opravlja svojo funkcijo zgolj, če na dan proizvede toliko in toliko oken. Če stoji, so zgolj breme," je pojasnil.

"Za težave kriva gospodarska kriza"
Večkrat poudaril, da ni sam kriv za nastale težave v "družinskem podjetju", ampak so te posledica gospodarske krize. Ob tem je pojasnil, da se je podjetje dvajset let razvijalo in bilo vsako leto uspešnejše. Še leta 2009 so imeli devetdeset zaposlenih, medtem ko jih je bilo leto prej v podjetju samo petinštirideset, je pojasnil.

"Tri možnosti za podjetje"
Navedel je tri mogoče rešitve, ki jih vidi. Najprej je izpostavil strateškega partnerja, ki ga že dejavno išče, kot drugo možnost je navedel "životarjenje kot doslej, odkar so se težave začele" in da poskuša sam poiskati rešitve, tretja možnost pa je stečaj.

"To ni kriminalna zgodba, to je žalostna zgodba, ki pove, kaj se ti zgodi, če si malo preveč ambiciozen in malo premalo previden," je zatrdil in dodal, da meni, da bo tudi ta vihar preživel.

Pritiskov v stranki ne komentira
O različnih pozivih in pritiskih stranke ni želel govoriti, prav tako ni komentiral Virantovih besed, ko je ta pred časom dejal, da bo svetu stranke predlagal, naj Vogrina pozovejo k odstopu, če do konca marca 2012 ne poplača vseh svojih upnikov.

Na novinarsko vprašanje, ali razmišlja o prestopu v kakšno drugo stranko ali da bi v DZ-ju sedel kot nepovezani poslanec, je odgovoril, da za zdaj o tem ne razmišlja. Na vprašanje, ali je dobil ponudbo iz kakšne druge stranke, ki bi pomagala odpraviti njegove težave, če bi prestopil v njihove vrste, je dejal: "Ne komentiram."