Slovenija

Poudarki

  • SD: Vsak ima pravico ustanoviti listo, volivci naj odločijo
  • Kresalova pričakuje Virantovo podporo pri družinskem zakoniku
  • SLS bolj zanimajo konkretne rešitve
  • DeSUS-a konkurenca ne skrbi
  • Zares: Dobro, če bo zato večja udeležba
  • SNS: Videli bomo, koliko bodo dobili zaupanja
Janković, Virant
Bodoča partnerja ali nasprotnika v parlamentu? Foto: MMC RTV SLO
       Ravnanje Gregorja Viranta, ki je ob uporabi znanja in infrastrukture SDS zahrbtno snoval svojo listo, je nedostojno       
 Stranka SDS
       Če bo to botrovalo višji volilni udeležbi, bo to dobro. Bolj bo pestro, pomembni pa so programi.       
 Franco Juri, Zares
Glasovanje
Boj za glasove se začenja. Foto: MMC RTV SLO
       Njegov nastop na volitvah bo v politični prostor vnesel dodatno možnost izbire, ki je za demokracijo vedno dobra.       
 Katarina Kresal o kandidaturi Jankovića
       Upokojenci bodo volili Erjavca, ker je predstavnik neke socialne politike, ne Jankovića, ki je predstavnik kapitala.       
 Karl Erjavec
       Bolj kot to, kdo bo kandidiral, nas v SLS-u zanima, ali bomo zmogli poglobljeno razpravo na temo, kako Slovenijo pripeljati iz krize.       
 Radovan Žerjav
VIDEO
Kaj zadnji dogodki pomeni...
VIDEO
Odmeva tudi Virantova odl...
VIDEO
Zoran Janković je rekel da

Dodaj v

Za SDS Virantova odločitev zahrbtna, SD nad Jankovićem ni presenečen

Virant in Janković na volitvah? "Pestreje bo, pomembnejši pa so programi"
11. oktober 2011 ob 13:27,
zadnji poseg: 11. oktober 2011 ob 16:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

Odzivi na novinca v tekmi za poslanske stolčke: trenutni izvoljenci ljudstva Viranta in Jankovića načeloma pozdravljajo, a hkrati kažejo na lastne programe. Najbolj kritični pa so v SDS-u.

Na MMC-ju smo ob napovedi Gregorja Viranta, da bo okrnjene resetirance popeljal na predčasne parlamentarne volitve, in v pričakovanju podobne napovedi ljubljanskega župana Zorana Jankovića povprašali trenutne poslance, kaj si mislijo o prihodnji konkurenci.

V SD-ju so zadržani
V SD-ju so kratki in zadržani. Miran Potrč je dejal le, da ima vsakdo pravico in možnost ustanavljati stranke in liste, izbira pa je na plečih volivcev. Napoved Jankovićeve kandidature je iz SD-jevega naročja odnesla poslanko Renato Brunskole. Ob 28-članski poslanski skupini Potrč v tem ne vidi razpada stranke, mu pa njena odločitev ni všeč. "Jaz take odločitve ne bi sprejel," je sklenil.

Vodja poslanske skupine Dušan Kumer pa je povedal, da ga Jankovićeva odločitev ni presenetila, saj se ga je omenjalo kot morebitnega mandatarja že po odhodu Janeza Drnovška z vlade. Po njegovih besedah napovedi Viranta in Jankovića pomenijo vstop dveh resnih tekmecev na državnozborskih volitvah. A resnost obeh list se bo pokazala šele, ko bosta predstavili svoja programa.

SDS: Opozarjajo nas, da gre za obračun z SDS-om
Andrej Vizjak
iz SDS-a je izjavil: "V SDS-u imamo rešitve za prihodnost, mi se ne ukvarjamo z zgodovino, tudi ne toliko s konkurenco." Tudi on je spomnil, da ima SDS "dober program, dobre kandidate", se pogovarjajo o razvojnih vprašanjih in prihodnosti ter gredo na volitve po zmago.

So se pa veliko ostreje odzvali na strankini spletni strani. Obregnili so se predvsem ob Viranta, ki je bil minister v Janševi vladi in je zdaj pomagal sestavljati predvolilni program. "Doslej je izjavljal, da se s tem programom strinja in ga podpira. Kako bo ravnal odslej naprej? Bo zagovarjal isti program, ki ga je soustvarjal in z njim nastopil na volitvah? Če je odgovor da, potem je to nekorektno, saj gre za intelektualno last SDS (...) Če je odgovor ne, potem se postavlja vprašanje, od kod nenadoma strateška sprememba stališč in kje je tukaj Virantova verodostojnost?"

Pravijo, da Virantovo ravnanje ni pošteno, še več, prepričani so, da je ravnal zahrbtno in nedostojno, saj o svojih načrtih SDS-a ni obvestil. Sicer ni član stranke, a je bil kot svetnik na listi SDS-a izvoljen v občinski svet v Domžalah. "Napoved liste praktično skupaj z napovedjo kandidature ljubljanskega župana Jankovića vzbuja dodaten slab občutek. Mnogi nas opozarjajo, da gre za ambicijo zaledja tranzicijske levice po obračunu s SDS-om," še pravijo.

LDS pričakuje podporo pri družinskem zakoniku
Predsednica stranke Katarina Kresal je vesela Virantove napovedi, da bo stranko gradil na klasičnem liberalizmu, in ga ob tem poziva, naj se LDS-u dejavno pridruži pri zagovarjanju družinskega zakonika in pravic istospolno usmerjenih, izbrisanih, Romov ter drugih "deprivilegiranih skupin".

Vodja LDS-ove poslanske skupine Borut Sajovic pozdravlja novo izbiro za ljudi. Ob tem pa dodaja, da težave niso ne levi ne desni, zato se bo treba v volilni kampanji osredotočiti na prihodnost, ne na preteklost. Meni, da ankete - upoštevajoč neopredeljene - LDS-u kažejo na ponovno uvrstitev v parlament.

Zares: Dobro, če bo zato večja udeležba
Tudi v nekdanjih koalicijskih strankah, Zaresu in DeSUS-u, pozdravljajo novinca. Vodja poslanske skupine Zaresa Franco Juri je izjavil: "Če bo to botrovalo višji volilni udeležbi, bo to dobro. Bolj bo pestro, pomembni pa so programi." Spomnil je na Zaresov program, ki je po njegovem mnenju dober, za kar bo Zares na volitvah nagrajen.

Gregor Golobič pa je dejal, da se je z ustanovitvijo novih strank in gibanj, ki so napovedali sodelovanje na volitvah, razprl neki nov prostor. Ta prostor je, kot pravi Golobič, nastal kot posledica reza, ki ga je v slovensko politiko, ne le s samo ustanovitvijo, ampak predvsem z delovanjem v letošnjem letu, vnesla stranka Zares. "Tega ne čutimo kot grožnjo. Stranka Zares je v specifičnem položaju. Za njo so izkušnje, ki so jo utrdile v tej meri, da jo nove pobude še najmanj prizadenejo." Dodal je še, da se z novimi pobudami tranzicija na levici bliža koncu, morda pa se, kot pravi, enako dogaja tudi na desnici.

DeSUS-a konkurenca ne skrbi
Še bolj pa je lasten program ponujal DeSUS-ov Joško Godec: "Imamo svoj program, svoja stališča, svojo stranko. DeSUS gre na volitve zato, da bo zmagal." Godca ne skrbi, da bi jim Virant "pobral kakšnega volivca".

Tudi po besedah predsednika stranke Karla Erjavca Jankovićeva in Virantova kandidatura ne skrbita. "Upokojenci bodo volili Erjavca, ker je predstavnik neke socialne politike, ne Jankovića, ki je predstavnik kapitala," je dejal in dodal, da bo Janković predvsem pokopal SD in LDS. Kandidatura Viranta pa je po njegovih besedah "bolj ena pasja bombica". Zgodba se mu zdi "neresna" zlasti zato, ker naj bi nagovarjal liberalni del volilnega telesa, pri čemer pa je prav Virant po besedah Erjavca "človek, ki mu je Janez Janša najbolj zaupal" v času njegove vlade. "To vem iz prve roke," je še zatrdil.

SLS bolj zanimajo konkretne rešitve
"Bolj kot to, kdo bo kandidiral, nas v SLS-u zanima, ali bomo zmogli poglobljeno razpravo na temo, kako Slovenijo pripeljati iz krize in kako zagotoviti nova delovna mesta. To je napomembneje, vse drugo je nepomembno," je dejal Radovan Žerjav iz SLS-a.

SNS: Videli bomo, koliko bodo dobili zaupanja
Zmago Jelinčič, SNS, pa pravi, da je prav, da se politični prostor razprši in se izkaže, kdo bo prišel v parlament in kdo ne. "Ljudje so se odločili, da gredo kandidirat, in naj kandidirajo. Videli bomo, koliko bodo dobili zaupanja pri volivcih," je povedal. SNS gre po njegovih besedah na volitve s čisto vestjo.

Al. Ma., A. S., Aleksander Kolednik, Gašper Petovar
Prijavi napako
Komentarji
TeksViler
# 11.10.2011 ob 14:55
Vizjak: V SDS-su se ne ukvarjamo z zgodovino.
Pa tale možakar je zgleda zadnja tri leta prespal v globoki komi.
MatejP
# 11.10.2011 ob 14:54
SDS = negativci !!!

Pljuvajo in blatijo vse povprek samo da bi dobili svojih 50+ fuj !!! Ne dam jim niti 10+ !!!
zapatist
# 11.10.2011 ob 15:08
Še enkrat. V primeru, da gre pri Virantovi odločitvi res za avtonomno dejanje in ne za španovijo z jj, potem bo verjetno pokrila desno sredino, medtem ko bo SDS končal tam, kamor po svojem diskurzu tudi spada. Neka marginalna desno populistična stranka, ki si nabira tistih nekaj procentov za v parlament s ščuvanjem, iskanjem zarot, diskreditacijo, laganjem itd. In v tem primeru jim bo konkurenca samo Jelinčič, s tem da za dve taki stranki po mojem le ni prostora v parlamentu oz volilnem telesu.
polarni123
# 11.10.2011 ob 15:00
Evo SDS je že proglasila Viranta za levičarja. Če nisi naš navalimo po tebi. Podatki o celotnem družinskem deblu Virantov in njegove žene se že zbirajo za generacije od Adama in Eve naprej.
Alchemist
# 11.10.2011 ob 15:07
SDS-u se je porušil svet. Joj, kako so bogi revčki. =)
gisky
# 11.10.2011 ob 14:55
meni bi bilo najbolj smešno, da virantova lista dobi volitve, potem bi se pa moral janša ponižat in on v koalicijo kot podrejeni vstopit.
pd
# 11.10.2011 ob 14:55
Andrej Vizjak iz SDS-a je izjavil: "V SDS-u imamo rešitve za prihodnost, mi se ne ukvarjamo z zgodovino, tudi ne toliko s konkurenco."

WTF?!?
TeksViler
# 11.10.2011 ob 15:10
Saj res, kam se bo pa Rupel tokrat priključil?
zapatist
# 11.10.2011 ob 14:56
Pa še to:
Po moje Rupla ornk matra, kaj naredit. On se le gre enega svetovljana, sedaj pa postaja en pribočnik marginalne populistične stranke. Premišljuje, če ne bi šel prosit Viranta, da bi bil njegov sluga...
Binder Dandet
# 11.10.2011 ob 15:01
"Pravijo, da Virantovo ravnanje ni pošteno, še več, prepričani so, da je ravnal zahrbtno in nedostojno, saj o svojih načrtih SDS-a ni obvestil. Sicer ni član stranke, a je bil kot svetnik na listi SDS-a izvoljen v občinski svet v Domžalah. "Napoved liste praktično skupaj z napovedjo kandidature ljubljanskega župana Jankovića vzbuja dodaten slab občutek. Mnogi nas opozarjajo, da gre za ambicijo zaledja tranzicijske levice po obračunu s SDS-om," še pravijo."

Če bo SDS takole nadaljevala, bo Virant morda spregledal, s kom se je družil zadnja leta. Fak ne, tudi vženil se je v stranko.:D
Koperboy
# 11.10.2011 ob 14:56
Na SDS strani pod Novice:
"SDS o Virantu in Jankoviču; Ali slovenijo naprej res lahko pripeljejo zahrptna dejanja"

Če to res piše na SDSovi strani, potem so še bolj bogi na intelektu, kot sem mislil. Še besed ne znajo pravilno napisati oz. jih pišejo po načelu "piši kao što govoriš".
xbaruch
# 11.10.2011 ob 15:02
Meni osebno se zdi pa dobro, da je vzniknilo toliko novih strank ... Jankovič, Hanžek, Virant ... okej, seveda se z nobenim od njih ne strinjam 100%, ampak kakor koli obrneš, čas je, da se "dosmrtni predsedniki strank" počasi upokojijo in umaknejo. In če nočejo iti sami ... se jim bojo pač zgodile neodvisne liste. :)
Valuk_
# 11.10.2011 ob 14:50
SDS spet kaze svoj pravi obraz. Pa se bo začelo diskreditiranje vseh, ki jim stojijo na poti do oblasti. Po kateri Janša tako hrepeni spet.

V SDS pašejo res Grims, Pojbič, Rupel, Cukjati, Rupar in podobni. Vesel za Viranta, da zna iti stran od takih.
Binder Dandet
# 11.10.2011 ob 15:15
Rupla so zmedli. Ne ve, kam se obrnat.:)
Balaž
# 11.10.2011 ob 14:54
Virant je s tem dejanjem pri meni dobil velik plus.
severna zvezda
# 11.10.2011 ob 15:12
TeksViler, to jaz že dva dni sprašujem: ........... kje je Rupel? Kam se bo prisesal? :P
noComment
# 11.10.2011 ob 15:40
bye bye sds bye bye!
Tomi76
# 11.10.2011 ob 15:15
No če bo je program SDS tako dober, da ga bo Virant ukradel sploh ne vidim problema...Glavno da je program dober, kdo ga bo implementiral ni toliko pomembno...Nočem žalit nikogar ampak tale SDS s svojimi nastopi in razno raznimi teorijami ter negativizmom postajajajo prav nadležni. Kako lahko nekdo, ki je vsaj malo pri sebi voli demagoge tipa Grims, Černač, Gorenak, Jerovšek...Na teh volitvah bo poraženka SDS zato ker pričakujejo vsaj 30 - 40 % glasov, pa če bodo dobili 20 bodo lahko srečni...V vsem vidijo neko zaroto in napad na njih...Janša si je pa sam kriv, strateško napako je naredil ko je Jankoviča pregnal iz Merkatorja, to je bilo slabo za Merkator in za njega ker si je s tem nevede ustvaril velikega političnega nasprotnika...V bistvu si želim, da bi zmagal Jankovič ampak pod pogojem, da popuca tudi vse hijene, ki so na levici....Zanimivo bo, mislim pa da si ljudje želijo nove obraze in spremembe, Janše in njegovih kakor tudi en kup obrazov iz leve imamo že vsi čez glavo. Res je da je bila ta vlada slaba, res je tudi da pa ne moremo vedeti ali bi bila kakšna druga glede na razmere še slabša...samo za moje pojme je bila opozicija še slabša v tem mandatu, ker dejansko samo uživali na neuspehu vlade ob tem pa jim je dol viselo za resnične probleme....Upam, da te volitve odnesejo vse te preračunljivce daleč vstran pa so levi ali desni....
severna zvezda
# 11.10.2011 ob 15:11
In v tem primeru jim bo konkurenca samo Jelinčič, s tem da za dve taki stranki po mojem le ni prostora v parlamentu oz volilnem telesu.

..... hehehe, dobra bi ta bila: SDS bi tulil proti Titu, Zmagec bi bil za Tita, SDS bi fehtal RKC ...... no, Zmagec je svojčas rad obiskoval cerkve in se šel zbirateljstvo kelihov ......... LOL
mbvana
# 11.10.2011 ob 13:38
Andrej Vizjak pa je izjavil: "V SDS-u imamo rešitve za prihodnost, mi se ne ukvarjamo z zgodovino, tudi ne toliko s konkurenco."

Brskanje po arhivih paše potem pod kaj? Racionalizacijo papirovja? Vsi dopisi v eno mapo, ali kako?
jo-jo
# 11.10.2011 ob 15:15
Andrej Vizjak iz SDS-a je izjavil: "V SDS-u imamo rešitve za prihodnost, mi se ne ukvarjamo z zgodovino, tudi ne toliko s konkurenco."

No, včasih je bolje biti tiho, in prej preučiti lastno samokritičnost in pomen termina "biti objektiven". Izjava kot je zgornja zgolj kali ugled stranke. Kot, da mi debel zdravnik očital nezdrav življenski slog. Ni kaj. Izjava "na mestu".
zapatist
# 11.10.2011 ob 14:51
Koga razen 10 procentov paranoikov še zanima sds? Medtem, ko druge stranke govorijo o konstruktivnosti itd, se hoče sds prikopati vsaj malo do pozornosti, ampak spet na svoj stari način, da pač diskreditira vsakega in povsod išče zarote. So res pacienti.
kam
# 11.10.2011 ob 14:46
Dobro, a kdo verjame, da se Virant ni tole zmenil z Janšo?

Jaz verjamem... in verjamem tudi, da je njegov namen preprečiti zmago JJ. Trojanski konj pač.

V Sloveniji res ni več pomembno, kdo ima program in kaj v programu piše. Važno, da je proti JJ. Jankovič gre na volitve brez programa, Virant ga bo ukradel SDS. In neumen folk bo to volil, potem pa se štiri leta zgražal, kako je vse narobe. Dokler ne bo prišel v mesto nov cirkus (beri: predvolilna kampanja), ko bodo spet iste teme. In svet se vrti naprej,... Neverjetno!
kumimonster
# 11.10.2011 ob 15:35
Danes je črn dan za SDS, kajti ostali so le še Jerovšek, Grims, Gorenak, Černač, Irglova in podobni kalibri. Bi pa bil hec, da Virant zmaga na volitvah z listo neodvisnih strokovnjakov. Saj starih obrazov smo se tako ali tako naveličali.
AA
# 11.10.2011 ob 14:57
rtvsds.si, bruh
B in .
# 11.10.2011 ob 16:00
Katarina Kresal je vesela Virantove napovedi, da bo stranko gradil na klasičnem liberalizmu, in ga ob tem poziva, naj se LDS-u aktivno pridruži pri zagovarjanju družinskega zakonika in pravic istospolno usmerjenih, izbrisanih, Romov in drugih "deprivilegiranih skupin".

Ta neetična in pokvarjena blondinka Roma še videla ni. Naj gre raje zjutraj pogledat na Rdeči križ v Mariboru, bo videla, kdo je ZARES deprivilegirana skupina.
sarcasmotron
# 11.10.2011 ob 15:48
Mislim, da se je novinar zatipkal. Prav bi bilo takole:

Andrej Vizjak iz SDS-a je izjavil: "V SDS-u nimamo rešitve za prihodnost, mi se preveč ukvarjamo z zgodovino in konkurenco."
boomslang
# 11.10.2011 ob 15:40
Bog ve, kako morata sedaj mencati Dimitrij in Marjetica.... Le kam sedaj, le kam sedaj....jzs, jzs, jzs...hehehe.
Zheega
# 11.10.2011 ob 15:12
Is odziva SDS: "Mnogi nas opozarjajo, da gre za ambicijo zaledja tranzicijske levice po obračunu s SDS."
Evo, pa je jasno kot beli dan! Tudi za Virantovo listo stoji nihče drug kot Kučan. Pa menda ja niste pomislili, da bi lahko bilo drugače?!
ferit
# 11.10.2011 ob 14:48
"V SDS-u imamo rešitve za prihodnost, mi se ne ukvarjamo z zgodovino, tudi ne toliko s konkurenco."

Na SDS strani pod Novice:
"SDS o Virantu in Jankoviču; Ali slovenijo naprej res lahko pripeljejo zahrptna dejanja"

Nevem kaj pa je okvarjanje z konkurenco, če to ni?
kučkučki
# 11.10.2011 ob 14:25
enostavno v našem parlamentu ne bo več prostora za LDS, SLS, NSI in ZAres
svabo
# 11.10.2011 ob 15:42
Intelektualni jagodni izbor stranke Velikega Vodja je ostal s hlačami pod koleni. Preplašen?Ne samo zgrožen, ko se se pogledali v ogledalo in ugotovili kdo so: Veliki Falot, policijski špicelj, veliki manipulator, Andrejček z Dolenjske, Helga globoko grlo. Scenarij se jim sesuva iz minute v minuto. Moram pa priznati, da se mi še najbolj smilijo zvesti vojščaki. Čakajo v zasedi pa ne vedo več na koga. Preveč je tarč. Vsak dan nova. Hudič je ko moraš požeti, kar si posejal.
zapatist
# 11.10.2011 ob 15:15
@kopibrejk:Dobro zaspinano dejanje. Verniki ostanejo, neopredeljene pa zlati prinašalec pripelje k čredici.

Možno. Je pa to za sds le malo nevarna igra. Kaj če Virant dobi več glasov kot Janša in se v tem primeru odloči, da ne bo veš Zlatko Zakladko?
kva dogaja
# 11.10.2011 ob 15:10
Ježušna verniki strnimo vrste, je murglski palček udaril v samo srce generalštaba, se je razkril izdajalec, ki je zahrbtno rovari vsa ta leta, čeprav ga je sam ljubljeni vodja grel in pital na svojih prsih.
A ne bo mu uspelo, ker sedaj je bog z nami in med nami. JJ reši nas, ker smo malo izgubljeni.
Samči
# 11.10.2011 ob 14:41
"saj gre za intelektualno last SDS"???

V SDS imajo intelekt? Jeah, sure...
polzaliva
# 11.10.2011 ob 13:27
"Bolj bo pestro, pomembnejši pa so programi."

Levica ima le enega programerja.
Tjunin
# 11.10.2011 ob 18:40
Bravo Virant in Zoki!
Novi veter rabimo!
royayers
# 11.10.2011 ob 15:45
"V SDS-u imamo rešitve za prihodnost, mi se ne ukvarjamo z zgodovino, tudi ne toliko s konkurenco."

SDS LAŽE!!!
kaos
# 11.10.2011 ob 15:41
Pa kateri desni vernik je tako razočaran, da popa minuse?
high fidelity
# 11.10.2011 ob 15:33
Ma prav neverjetno kaksna banana republika smo postali... vlada pade, ankete kazejo 50% neopredeljenih in hop, cez noc, imamo 5 novih strank, ki bodo vse genialne, nove in ne vem kaj... le kam nas bo to pripeljalo?

Manjkajo samo se pirati, pa je tale comedia d'el arte popolna. Za resevanje krize, pa zgleda, da bomo se naprej morali zategovati pasove...
boomslang
# 11.10.2011 ob 15:31
hehehe... Če ne drugega, so danes Ivanovi verniki zmedeni še mnogo bolj, kot je to v njihovi podstati...Kakor koli že... Čaka nas pravi cirkus... Kokice se že pripravlajajo...
barbara_007
# 11.10.2011 ob 15:06
otročički...
glamslam
# 11.10.2011 ob 21:50
Jaz pravim... Boruta smo sprobali, Janeza smo sprobali.... smo kjer smo.... čas je za nekaj novega.... idealistično/utopično/optimističen sem, da bo na teh volitvah prišlo do sprememb in da bomo zamenjali stare face....

Če je Virant samo podaljšek SDS bomo pa videli.... jaz mislim, da če res NI potem ga čaka še veliko hujše predvolilno blatenje....
Udarni
# 11.10.2011 ob 20:04
Sploh ne vem, čemu negodovanje nekaterih večjih strank nad odločitvijo Jankoviča in Viranta? Mar po zakonu in ustavi nimata pravice kandidature? Kolkor vem, jo imata in tu je vsa debata odveč! Kdo pa je SDS s svojim vodjem, da si jemlje pravico presojati o tem, ali je Virant storil prav ali ne? Storil je kar je, vse je legalno in nihče mu nima česa oporekati in očitati. Volivci bomo odločili, kaj si mislimo o teh volitvah, in to šteje!
visionslovenija
# 11.10.2011 ob 18:23
SDS bo doživela na volitvah zeloooo zeloooo HLADEN tuš !!! narod ima dovolj SDS mešanja megle!!!
reader
# 11.10.2011 ob 15:00
Strategija je druge pljuvat. Super, zato pa po vsej tej silni parlamentarni demokraciji smo, kjer smo. Ker se ukvajrajo sami s sabo, ne pa s politiko.
Upam da Virant zmaga in najuri pol politike iz politike.
bolisov
# 11.10.2011 ob 22:54
Janša in njegov SDS bi pa lahko že končno začeli o sebi govort ne pa da ves čas po drugih pluva/jo. No, pa saj na tem sloni njihova politika, metanje polen pod noge.
klopca
# 11.10.2011 ob 18:46
Desnim in levim bosta Virant in Janković vzela nekaj glasov. Zares in Lds se verjetno poslavljata, Desus, SNS, SLS bodo v parlamentu, ostali težko. Vsi bi morali narediti več za spravo, odpuščanje, razumevanje... Slovenija bo še naprej razdeljena (preveč), kar je žalostno.
kayli
# 11.10.2011 ob 18:12
SDS me spominja na Titanic, potonil bo globoko, globoko . Upam, da s kapitanom na krovu, častniško posadko (Grims, Jerovšek, Černač, Cukjati, Tanko, Gorenjak) in "palubarci"
noComment
# 11.10.2011 ob 18:03
Upam, da volilci močno podprejo vse nove stranke/liste.
Želeli smo si sprememb, sedaj imamo možnost. Ne zapravimo jo.
Kazalo