Marina Tomič se je v Sundsvallu v teku na 100 m z ovirami spustila pod 13 sekund:
Marina Tomič se je v Sundsvallu v teku na 100 m z ovirami spustila pod 13 sekund: "Malo sem jezna in obenem tudi delno zadovoljna po mojem prvem teku danes na Švedskem. Starter je dokaj dolgo čakal na znak za začetek teka in moj start je bil počasen. Vodilno sem ujela in prehitela šele po drugi oviri, do katere sem imela nekaj težav, poleg tega pa sem s kolenom zadela še deseto oviro. To pomeni, da je bilo le sedem ovir dobro pretečenih in imam kljub dobremu času še precej rezerv." Foto: Aleš Fevžer

Djordjevićeva je v skoku v daljino zmagala z osebnim rekordom 6,58 m. "Občutki so enkratni. Imela sem izjemno serijo skokov, ki kažejo na res dobro pripravljenost. Tehnično sicer težko ocenim, kako je bilo, ker si nisem še utegnila dobro pogledati posnetkov. Na tekmi sem bila sama, ker je moj trener Matija Šestak z reprezentanco na mladinskem svetovnem prvenstvu v ZDA. Zato so mi pomagali klubski kolegi. Dolgo sem čakala, da se je vse izšlo po željah. Končno sem doživela tako tekmo. Vesela sem," je dejala Djordjevićeva.

Mihalinčeva je z 11,55 zmagala in izpolnila normo v teku na 100 m. Slavila je tudi na 200 m (23,83), kjer pa je za slabi dve desetinki zgrešila normo. "Zelo sem vesela. Po šestih letih sem dosegla dva osebna rekorda, kar sem težko pričakovala. Danes sta mi uspela dva tehnično dobra teka. Čutim, da sem forma stopnjuje, zato se že zelo veselim naslednjih tekem," pa je povedala Mihalinčeva.

Marina Tomič (Kladivar Celje) je na atletskem mitingu v Sundsvallu na Švedskem zmagala v teku na 100 m ovire in se z 12,95 sekunde (veter + 0,9 m/s) tretjič v karieri spustila pod magično mejo 13 sekund. Pozneje je v drugem teku tekla 13,10.