Atletika
slice
Slovo svetovne rekorderke v maratonskem teku
"Zame je že velik dosežek, da sploh lahko tečem", 27. april 2015 ob 14:01 Paula Radcliffe je atletiki pomahala v slovo. Britanska maratonka je v Londonu še zadnjič uradno pretekla maratonsko razdaljo.
5
Kozmus odkril izvor težav, zdaj ga je treba še odpraviti
2
25. april 2015 ob 15:42 Slovenski atlet Primož Kozmus se je po treningu po prilagojenem programu iz istrskega Medulina vrnil v "svoje" Brežice, kjer bo poskušal sanirati poškodbo pred letošnjo atletsko sezono.
Bolt: "Kdor goljufa, naj bo za vedno izključen iz športa"
10
24. april 2015 ob 19:21 Prvi zvezdnik svetovne atletike Usain Bolt je izjavil, da bi morali Američana Tysona Gaya zaradi jemanja anabolnih steroidov izključiti iz atletike.
Roticheva in Desisa najboljša na prestižnem maratonu v Bostonu
20. april 2015 ob 21:35 Kenijka Caroline Rotich in Etiopijec Lelisa Desisa sta zmagovalca bostonskega maratona.
SP v atletiki bo leta 2021 sploh prvič v ZDA
1
16. april 2015 ob 14:15 Eugene bo leta 2021 gostil svetovno prvenstvo v atletiki, ki bo tako sploh prvič potekal v ZDA. Odločitev je bila sprejeta v Pekingu, kjer poteka zasedanje Mednarodne atletske zveze.
V Radencih pričakujejo rekordno udeležbo na maratonu Petintrideseti maraton treh src v Radencih bo letos 16. maja, štart na 42 in 21 kilometrov pa bo, kot vselej v zadnjih letih, ob 9. uri, ob 9.20 pa bo začetek tekov na 10 in 5,5 kilometra.
4
Foto: Istrski maraton kot iz pravljice Več kot 3.500 tekačev se je na slovenski obali v prekrasnem sončnem vremenu udeležilo drugega Istrskega maratona. Tekli so na 10-, 20- in 42-kilometrski progi.
4
Korir dobil maraton v Parizu, Lemma na Dunaju 39. maraton v Parizu je dobil Kenijec Mark Korir in postal peti zmagovalec, ki je maratonsko preizkušnjo v francoski prestolnici pretekel pod dvema urama in šestimi minutami.
2
Hansen novi predsednik Evropske atletske zveze Norvežan Svein Arne Hansen je novi predsednik Evropske atletske zveze, predsednik Atletske zveze Slovenije Gregor Benčina pa je bil na volilnem kongresu na Brdu pri Kranju izvoljen v vodstvo zveze.
1
Atletski asi spodbujali mlade k teku Več kot 120 šol z okrog 12 tisoč otroki se je udeležilo množičnega teka po Sloveniji. Otroke so pozdravila številna znana imena slovenske in svetovne atletike.
Foto/video: Bubka pohvalil Kozmusa za delo z mladimi Legendarni atlet Sergej Bubka je obiskal center Primoža Kozmusa na Senovem.
4
Na Bled in Brdo prihaja vrh svetovne atletike Bled in Brdo bosta od četrtka do nedelje gostila najvišje predstavnike evropske in svetovne atletike, saj bo v soboto na Brdu potekal volilni kongres Evropske atletske zveze (EAA).
2
Nekdanji olimpijski prvak in svetovni rekorder uradno končal kariero Šjang Liu je uradno napovedal slovo od atletskih stez. Leta 2004 je na olimpijskih igrah v Atenah Kitajski prinesel prvo zlato kolajno na atletskih tekmovanjih.
2
Kitajski atletski junak Liu končal kariero Kitajski olimpijski prvak v teku na 110 metrov z ovirami Šjang Liu je napovedal konec kariere. Končala so se vsa ugibanja o njegovem nastopu na svetovnem prvenstvu v Pekingu.
Na svetovnem prvenstvu v krosu zmagi znova v Kenijo V Guijangu na Kitajskem sta na svetovnem prvenstvu v krosu zmagi v moški in ženski konkurenci odšli v Kenijo. Najboljša sta bila Geoffrey Kipsang Kamworor in Agnes Jebet Tirop.

Citat za prebrat
link
Tomaž Vnuk
13
28. april 2015 ob 13:54 Zaradi Matjaža Seklja sem skoraj nehal igrati hokej, potem ko me je pred več kot dvajsetimi leti nagnal iz Olimpije. Podobno izkušnjo je doživelo še mnogo fantov.
Več novic ...
Anketa: 24. april 2015 ob 17:39

Bomo v nogometni Ligi prvakov v letošnjem finalu v Berlinu videli dvoboj Reala in Barcelone?

da
ne
Arhiv
Kazalo