Atletika
slice
Slovenski atleti zmagali na "balkanskih" igrah
Slovencem šest posameznih zmag, 20. september 2014 ob 23:13 Slovenija je zmagala na prvem ekipnem atletskem balkanskem tekmovanju v Ljubljani. Zbrala je 102 točki. Druga je bila Hrvaška (84), tretja pa Turčija (80).
3
Spearmonu zaradi dopinga tri mesece kazni
7
20. september 2014 ob 08:37 Ameriška protidopinška agencija (Usada) je sprinterju Wallaceu Spearmonu izrekla trimesečno prepoved nastopanja, potem ko je Američan julija padel na dopinškem testu.
Izziv: Privabiti mlade izza računalnika v naravo
9
19. september 2014 ob 21:26 Slovenijo je obiskal Sergej Bubka. Na okrogli mizi pred sobotnim prvim ekipnim balkanskim prvenstvom v Ljubljani je povedal, da je atletika sicer bazični šport, vendar ne sme zaspati.
Bubka o Sloveniji: Tako majhen narod, pa tako uspešen v športu
6
18. september 2014 ob 18:59 Nekdanji ukrajinski atletski zvezdnik Sergej Bubka, ki se mudi v Slovenji, je znova pohvalil "velike športne dosežke tako majhnega naroda".
Naslova atletom Massa in Kladivarja
14. september 2014 ob 20:25 Atleti ljubljanskega Massa in atletinje celjskega Kladivarja so zmagali na ekipnem državnem prvenstvu v Novem mestu. Mass je zbral 16.707 točk, novomeška Krka na drugem 16.337, Kladivar
Ratejeva ujela pravo formo in zmagala v Rietiju Martina Ratej je prepričljivo zmagala na atletskem mitingu v Rietiju v metu kopja. Po nekaj slabših nastopih je orodje znova vrgla krepko prek 60 m in slavila s 63,91 m.
2
Ratejeva v Bruslju sedma, skupno pa takoj za Špotakovo Martina Ratej na zadnjem mitingu Diamantne lige v Bruslju ni imela svojega dne in je z izidom 58,61 metra osvojila sedmo mesto v metu kopja.
12
Kranjc in Rudolf četrta v Zagrebu Žan Rudolf je na mitingu svetovnega izziva IAAF v Zagrebu zasedel 4. mesto v teku na 800 m s svojim najboljšim izidom sezone (1:47,09), Matija Kranjc pa je bil četrti v metu kopja (77,58 m).
Na mitingu v Berlinu nov ženski svetovni rekord v metu kladiva Poljakinja Anita Wlodarczyk, dvakratna evropska prvakinja, je na atletskem mitingu svetovnega izziva IAAF v Berlinu izboljšala svetovni rekord v metu kladiva.
1
Tina Šutej uspešno tekmovala na znamenitem mitingu Tina Šutej, ki je drugič nastopila v Diamantni ligi, je na atletskem mitingu v Zürichu v skoku ob palici z izidom 4,47 osvojila sedmo mesto.
2
Ratejeva in Šutejeva četrti v Birminghamu Slovenska rekorderka Martina Ratej je na atletski Diamantni ligi v Birminghamu v metu kopja zasedla četrto mesto in ostala druga v točkovanju discipline.
Usain Bolt letos ne bo več tekmoval Jamajški atletski zvezdnik Usain Bolt je odpovedal nastop na mitingu v Zürichu, ki bo 28. avgusta, in tudi že končal sezono.
1
Kar je za atlete Zürich, je za gorske tekače Matterhorn Ultratraks Skyrunning, tek po gorah, je za rekreativce velik izziv. Če se povzpneš nad 3000 metrov in te spremlja pogled na slikoviti Matterhorn, je užitek toliko večji.
1
Prvi poraz Lavillenieja v letošnji sezoni Etiopijec Muktar Edris je na mitingu Diamantne lige v Stockholmu, na kateri ni bilo slovenskih predstavnikov, dosegel najboljši izid sezone na svetu v teku na 5.000 m (12:54,83).
Bolt se spet spogleduje s svetovnim rekordom Prvi zvezdnik svetovne atletike Usain Bolt je napovedal, da je sposoben izboljšati svoja svetovna rekorda na 100 in 200 metrov.
23

Citat za prebrat
link
Matej Mohorič
2
21. september 2014 ob 15:21 Naredim vse in še malo več, ampak - za mladega kolesarja je bolje, če naredi malo manj kot malo preveč. Tudi včasih sem se pri Savi skuril na treningu, ampak sem se potem spočil na dirki.
Več novic ...
Anketa: 19. september 2014 ob 09:20

Ali bo Luka Zahović v svoji karieri v Ligi prvakov dosegel več zadetkov kot njegov oče Zlatko (11 golov)?

Da.
Ne.
Ne vem, me ne zanima.
Arhiv

O Luki Zahoviću in njegovih golih v Prvi ligi.

Kazalo