Atletika
slice
Janežič do novega državnega rekorda v teku na 400 m
Tomičeva se je približala kriteriju Mednarodne atletske zveze, 31. januar 2016 ob 20:50 Luka Janežič (Kladivar Celje) je na slovenskem dvoranskem atletskem prvenstvu v krožnih tekih v Linzu postavil slovenski rekord na 400 m.
5
Jennifer Suhr popravila svetovni rekord v skoku s palico
2
31. januar 2016 ob 09:04 Ameriška atletinja Jennifer Suhr, aktualna olimpijska zmagovalka, je v Brockportu v ZDA izboljšala dvoranski svetovni rekord v skoku s palico (5,04 metra).
Dobnikar novi predsednik atletske zveze, pomagal mu bo Kozmus
3
20. januar 2016 ob 20:57 Roman Dobnikar je bil na izredni volilni skupščini Atletske zveze Slovenije v Ljubljani izvoljen za novega predsednika zveze. Nasledil je Gregorja Benčino, ki je odstopil konec lanskega leta.
20 let Ljubljanskega maratona zajetih v dokumentarni film
20. januar 2016 ob 13:50 Ljubljanski maraton je eden največjih rekreativnih dogodkov, ki je zdaj svoj pečat pustil tudi na filmskem traku.
Mednarodna atletska zveza tone v vse večje brezno
2
14. januar 2016 ob 22:21 Svetovna protidopinška agencija je po predstavljenem poročilu v Oberschleissheimu ocenila, da je IAAF v boju proti dopingu popolnoma odpovedal.
IAAF trem funkcionarjem izrekel dosmrtno prepoved Mednarodna atletska zveza je dosmrtno prepovedala delovanje v športu nekdanjima funkcionarjema Valentinu Balahničevu in Papi Massati Diacku zaradi vpletenosti v podkupovalno afero in izsiljevanje.
1
Grünbergova pet mesecev po nesreči: Zdaj sem že precej samostojnejša Avstrijska skakalka s palico Kira Grünberg se je 30. julija hudo ponesrečila na treningu v Innsbrucku.
8
Mišmaševa 15. na evropskem prvenstvu v krosu Maruša Mišmaš je na evropskem prvenstvu v krosu v Hyeresu zasedla 15. mesto med mlajšimi članicami (20:25). Zmagala je Belgijka Louise Carton (19:46).
Preambiciozni starši lahko uničijo športno kariero " Postali smo obsedeni z rezultati otrok ," Brigita Bukovec svari vse starše, ki se preveč vtikajo v trening otrok. Primož Peterka: " Otroci potrebujejo le podporo in prevoz na trening."
74
Eaton v glasovanju za atleta leta premagal Bolta Mednarodna atletska zveza je v Monte Carlu razglasila atleta leta. Najboljša v letu 2015 sta tekačica na srednje proge Etiopijka Genzebe Dibaba in ameriški deseterobojec Ashton Eaton.
8
Tudi grški troskokašici Devedzijevi grozi odvzem odličij Grška atletska zveza je sporočila, da je od mednarodne zveze dobila sporočilo, v katerem ta obtožuje tekmovalko v troskoku Hrisopijo Devedzi jemanja dopinških poživil.
5
Mišmaševa postala balkanska prvakinja v krosu Maruš Mišmaš je zmagala na balkanskem prvenstvu v krosu. V Vrbovcu na Hrvaškem je naslov osvojila v kategoriji do 23 let. Šest kilometrov je pretekla v času 20:45,6.
5
Svetovno dvoransko prvenstvo brez ruskih atletov Španski atletinji Marti Dominguez so zaradi uporabe prepovedanih substanc odvzeli naslov svetovne prvakinje, WADA pa je suspendirala rusko protidopinško agencijo.
19
Sprejetih nekaj ukrepov za konec krize ruske atletike Dopinška afera z ruskimi atleti dobiva nova poglavja.
3
Primož Kozmus Ko gre, gre, ko ne gre, pa se dela rezultat. Kadar si najslabši, potrebuješ podporo ekipe, ki te dvigne. Pomembno je, da delajo zate in te ščitijo. Takrat delaš preboj, takrat moraš iskati napredek.
11

Citat za prebrat
link
Jan Oblak
3
10. februar 2016 ob 11:12 Počutim se odlično. Zelo sem srečen tu. Vesel sem, da sem del ekipe s trenerji in vsemi zaposlenimi v klubu. Tudi to je razlog, da sem podaljšal pogodbo.
Več novic ...
Anketa: 5. februar 2016 ob 13:47

Ali spremljate športne strani na teletekstu RTV SLO?

Da
Ne
Arhiv
Kazalo