Atletika
slice
Puhar do osebnega rekorda kljub jutranjim težavam z želodcem
Po novem sodeluje s trenerjem Blažem Čadežem, 10. december 2017 ob 16:19 Rok Puhar je v Reggio Emilii na svojem tretjem maratonskem teku z osebnim rekordom 2:17:49 osvojil tretje mesto in potrdil normo za evropsko prvenstvo 2018 v Berlinu.
5
Mišmaševa se vrača na veliko prizorišče
6
6. december 2017 ob 12:12 Prvo ime slovenske atletske reprezentance na 24. evropskem prvenstvu v krosu, ki bo to nedeljo v slovaškem Šamorinu, bo Maruša Mišmaš.
Ruski atleti ostajajo izključeni iz tekmovanj
3
26. november 2017 ob 15:10 Rusi ostajajo izključeni iz atletskih tekmovanj, je sporočila Mednarodna atletska zveza (IAAF) sredi drugega dneva seje vodstva v Monaku.
Ratejeva in Janežič atleta leta
1
18. november 2017 ob 21:11 Slovenska rekorderja Martina Ratej in Luka Janežič (oba Kladivar Celje) sta bila v tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije (AZS) izbrana za najboljša atleta leta 2017.
Šestakova bo medaljo dobila po 12 letih v Dohi
25
10. november 2017 ob 12:20 Nekdanja slovenska atletinja Marija Šestak je ob robu novinarske okrogle mize STA-ja o dopingu razkrila, da bo medaljo s svetovnega prvenstva v Osaki 2007 v troskoku prejela na SP-ju leta 2019 v Dohi.
V Ljubljani o spremembah atletskih tekmovanj, tudi o dvoboju ZDA - Evropa Na seji izvršnega odbora Evropske atletske zveze (EA) v Ljubljani so med drugim govorili o atletskem dvoboju med Evropo in ZDA leta 2019 in evropskem prvenstvu v Berlinu avgusta prihodnje leto.
3
Po 40 letih maraton v New Yorku dobila Američanka Kenijec Geoffrey Kamworor in Američanka Shalane Flanagan sta zmagovalca 47. maratona v New Yorku. Kamworor je dobrih 42 kilometrov premagal v dveh urah, 10 minutah in 53 sekundah.
3
Atletski veljaki v Ljubljani tudi o morebitnem črtanju rekordov Ljubljana bo od danes do nedelje gostila sejo izvršnega odbora Evropske atletske zveze (EA), katerega član je tudi nekdanji predsednik slovenske zveze Gregor Benčina.
7
Van Niekerk mora na operacijo kolena - vrnil naj bi se poleti Svetovni rekorder v teku na 400 metrov Wayde van Niekerk bo počival naslednjih šest od devet mesecev. Olimpijski in svetovni prvak si je strgal vezi in hrustanec v desnem kolenu.
Video/foto: Kimutai po izjemnem zaključku za las zgrešil rekord Kenijec Marius Kimutai je slavil v teku na 42 km na že 22. ljubljanskem maratonu, ki pa zaradi neugodnih vetrovnih razmer tako želenega rekorda ni dočakal.
157
Ljubljanski maraton: močni aduti za nov rekord trase Prireditelji 22. Ljubljanskega maratona so zvabili nekaj odličnih tekačev z vrhunskimi časi. Tudi z nekaj višjimi denarnimi nagradami upajo na nov rekord največjega tekaškega dogodka v Sloveniji.
5
Na Ljubljanskem maratonu najmočnejša zasedba do zdaj Prihodnji konec tedna bo Ljubljana v znamenju največje tekaške prireditve v Sloveniji, 22. ljubljanskega maratona. Na dvodnevno tekaško prireditev je v vseh kategorijah prijavljenih 28.405 tekačev.
23
Foto: Novi ženski rekord v teku na Šmarno goro Avstrijka Andrea Mayr je na finalni tekmi sezone za svetovni pokal v gorskih tekih dosegla rekord v teku na Šmarno goro (47:40). V moški konkurenci je zmagal Norvežan Johan Bugge (42:27).
3
Seznam najboljših atletov pričakovano brez Gatlina Mednarodna atletska zveza je sinoči objavila seznam najboljših atletov sezone, na njem pa ni svetovnega prvaka v teku na 100 metrov, Američana Justina Gatlina.
8
Kipchoge znova kralj berlinskega maratona Aktualni olimpijski prvak Kenijec Eliud Kipchoge je drugič v karieri in prvič po letu 2015 osvojil tudi tradicionalni berlinski maraton. Med dekleti slavje njegove rojakinje Gladys Cherono.
3

Citat za prebrat
link
Ricardo Kaka
23
17. december 2017 ob 17:50 Oče, bilo je veliko več, kot sem si kadar koli lahko zamislil. Hvala! Zdaj sem pripravljen na naslednje potovanje. V Jezusovem imenu. Amen.
Več novic ...
Anketa: 4. december 2017 ob 09:55

Ali podpirate imenovanje Tomaža Kavčiča za selektorja slovenske nogometne reprezentance?

Da
Ne
Arhiv
Kazalo