Atletika
slice
Tudi grški troskokašici Devedzijevi grozi odvzem odličij
Ujeli so jo leta 2007 v Osaki, 25. november 2015 ob 21:39 Grška atletska zveza je sporočila, da je od mednarodne zveze dobila sporočilo, v katerem ta obtožuje tekmovalko v troskoku Hrisopijo Devedzi jemanja dopinških poživil.
2
Mišmaševa postala balkanska prvakinja v krosu
3
22. november 2015 ob 15:51 Maruš Mišmaš je zmagala na balkanskem prvenstvu v krosu. V Vrbovcu na Hrvaškem je naslov osvojila v kategoriji do 23 let. Šest kilometrov je pretekla v času 20:45,6.
Svetovno dvoransko prvenstvo brez ruskih atletov
18
19. november 2015 ob 19:44 Španski atletinji Marti Dominguez so zaradi uporabe prepovedanih substanc odvzeli naslov svetovne prvakinje, WADA pa je suspendirala rusko protidopinško agencijo.
Sprejetih nekaj ukrepov za konec krize ruske atletike
3
15. november 2015 ob 17:30 Dopinška afera z ruskimi atleti dobiva nova poglavja.
Primož Kozmus
11
15. november 2015 ob 14:14 Ko gre, gre, ko ne gre, pa se dela rezultat. Kadar si najslabši, potrebuješ podporo ekipe, ki te dvigne. Pomembno je, da delajo zate in te ščitijo. Takrat delaš preboj, takrat moraš iskati napredek.
IAAF zadal hud udarec ruski atletiki Mednarodna atletska zveza je upoštevala predlog Svetovne protidopinške agencije in zaradi ruskih grehov, povezanih z dopingom, začasno suspendirala vse ruske atlete z mednarodnih tekmovanj.
46
Moskva odgovarja: "Upoštevali smo vsa priporočila Wade" Ruskim atletom grozi izključitev iz olimpijskih iger v Riu. Ruski minister za šport odgovarja, da so obtožbe Wade neutemeljene, a so pripravljeni sodelovati v preiskavi.
30
Ogrožen nastop ruskih atletov na olimpijskih igrah Svetovna protidopinška agencija je Mednarodni atletski zvezi predlagala, naj rusko atletsko zvezo zaradi odkritij o sistematičnih zlorabah dopinga začasno izključi z vseh mednarodnih ravni atletike.
28
Grešni ruski atleti naj bi si kupili pot v London Za molk o pozitivnem dopinškem testu sta plačala tudi dva poznejša olimpijska prvaka, katerih identiteta za zdaj ostaja neznanka.
17
Dolgoletni predsednik atletske zveze v središču škandala Nekdanji predsednik Mednarodne atletske zveze Lamine Diack bo moral zaradi korupcije v povezavi z dopinškimi testi sesti na zatožno klop.
1
Keitanyjeva in Biwott junaka maratona v New Yorku Kenijski tekači so na maratonu v New Yorku odnesli zmagi v obeh konkurencah. Pri ženskah je slavila Mary Keitany (2:24:25), pri moških pa njen rojak Stanley Biwott (2:10:34).
Foto: Ljubljana ob jubileju dočakala tudi nov rekord Etiopijca Getachewa Jubilejni 20. Ljubljanski maraton je z novim rekordnim časom na 42-kilometrski razdalji zaznamoval etiopski tekač Limenih Getachew.
77
Zdaj tudi uradno - Kozmus končal bogato kariero Najuspešnejši slovenski tekmovalec v zgodovini atletike Primož Kozmus je tudi uradno sporočil, da konča svojo bogato in uspešno kariero. Televizija Slovenija je prejšnji teden poročala
38
Radenci 35 let zapored, Košice pri številki 75 Najstarejši vsakoletni maraton v Bostonu poteka že od leta 1897. Tradicija v Evropi je nekaj mlajša, dokaj bogato zgodovino pa je spletel maraton v Radencih.
6
Konec tedna bo po ulicah Ljubljane teklo skoraj 30 tisoč tekačev Ljubljanski maraton bo ta konec tedna v jubilejni 20. izvedbi privabil rekordno množico tekačev. Start bo na Šubičevi cesti pred parlamentom, in ne na Slovenski cesti.
9

Citat za prebrat
link
Kobe Bryant
9
25. november 2015 ob 09:45 Nisem preveč zaskrbljen zaradi mojega meta. Vsekakor se bo izboljšal. Tudi, če bi dosegel 80 točk, ne bi to prav nič spremenilo. Naša ekipa ima precej večje probleme.
Več novic ...
Anketa: 18. november 2015 ob 02:16

Selektor Srečko Katanec je prepustil oceno kvalifikacij za EP 2016 javnosti. Kaj menite?

Uspešno.
Neuspešno.
Arhiv
Kazalo