Atletika
slice
36. Maraton treh src letos z "enim krogom"
Prijavljenih že več kot 4.700 tekačev, 19. april 2016 ob 16:08 Radenci bodo 21. maja gostili tradicionalni, že 36. po vrsti Maraton treh src. V teku na 42 kilometrov, ki bo štel tudi za državno prvenstvo, bodo tekli le en krog.
7
V Bostonu Etiopijci porazili Kenijce
1
18. april 2016 ob 18:50 Hayle Lemi Berhanu je zmagovalec 120. bostonskega maratona. Uspeh tekačev iz Etiopije sta zaokrožila Lelise Desisa in Yemane Adhane Tsegay.
Kobetu v Hamburgu ni šlo po načrtih
4
17. april 2016 ob 15:38 Primož Kobe je na maratonu v Hamburgu odstopil na 32. kilometru. Normo za olimpijske igre v Riu de Janieru (2:17:00) bo skušal teči prihodnji mesec.
Olimpijska prvakinja Beloborodova suspendirana
2
5. april 2016 ob 21:49 Aktualna olimpijska prvakinja v metu kladiva Rusinja Tatjana Beloborodova, bolj znana pod priimkom Lisenko, je padla na dopinškem testu, tako da je začasno suspendirana.
Olimpijska in svetovna podprvakinja dve leti ne bo smela tekmovati
31. marec 2016 ob 15:17 Turška atletska zveza je osem mesecev po razkritju velikega dopinškega škandala za dve leti prepovedala tekmovati v Etiopiji rojeni tekačici na dolge proge Elvani Abeylegesse.
Tudi evropska dvoranska podprvakinja padla na dopinškem testu Evropska dvoranska podprvakinja, Bolgarka Gabrijela Petrova, je bila pozitivna na dopinškem testu, v vzorcu atletinje so našli od 1. januarja prepovedani meldonij.
4
Mihalinčeva v polfinalu že na štartu zaostala dva metra Maja Mihalinec je atletskem dvoranskem svetovnem prvenstvu v Portlandu v polfinalu na 60 m zasedla skupno 20. mesto (7,34). Svetovna prvakinja je postala Američanka Barbara Pierre.
4
Maja Mihalinec na svetovnem prvenstvu brez težav v polfinale Maja Mihalinec se je na svetovnem prvenstvu v dvoranski atletiki v Portlandu prebila v polfinale teka na 60 metrov.
2
Janežiču v polfinalu zmanjkalo moči Marina Tomič je drugi dan SP-ja v Portlandu v polfinalu teka na 60 m ovire dosegla 15. izid (8,33), Luka Janežič pa je bil v polfinalu teka na 400 m diskvalificiran, potem ko je bil zadnji v svoji ...
1
Janežič v svoji skupini zaostal le za svetovnim prvakom Slovenski rekorder Luka Janežič se je drugi dan svetovnega dvoranskega prvenstva v atletiki v Portlandu uvrstil v polfinale teka na 400 m, ki bo v noči na soboto ob 3.45 po slovenskem času.
5
Janežič želi vrhunsko zimsko sezono kronati s polfinalom SP-ja Od četrtka do nedelje bo v Portlandu v ZDA potekalo svetovno dvoransko prvenstvo v atletiki. Nastopili bodo trije Slovenci: Luka Janežič, Maja Mihalinec in Marina Tomič.
4
Janežič želi v Portlandu državni rekord in polfinale Luka Janežič, Maja Mihalinec in Marina Tomič bodo zastopali Slovenijo na atletskem dvoranskem svetovnem prvenstvu, ki bo od 18. do 20. marca v Portlandu.
2
Kaj je tako sladkega v latvijskem zdravilu, da je premamilo Šarapovo? Teniški svet pretresa primer Marije Šarapove , ki pa je tako kot številni drugi športniki po svetu spregledal, da je z novim letom čudežno latvijsko zdravilo za ishemijo postalo prepovedano.
74
Mihalinčeva zmagala in izenačila rekord Najboljša slovenska atletinja lanskega leta Maja Mihalinec je na mitingu v Beogradu zmagala v teku na 60 m in s časom 7,26 sekunde izenačila osebni rekord.
3
Zmaga Janežiča v Madridu, Mihalinčeva druga Slovenski tekač Luka Janežič je na dvoranskem atletskem mitingu v Madridu s časom 46,70 zmagal v teku na 400 m in tako potrdil normo za marčevsko svetovno prvenstvo v Portlandu.
5

Citat za prebrat
link
Sebastjan Cimerotič
13
4. maj 2016 ob 07:00 Ravno danes sem moral vskočiti, ker je bil njegov prevajalec Jure (Urbanc, op. a.) odsoten in sem jaz prevajal na jutranjem treningu. Delam vse, da bi se igralci in trener dobro počutili.
Več novic ...
Anketa: 18. april 2016 ob 11:44

Kdo bo to sezono španski nogometni prvak?

Atletico Madrid
Barcelona
Real Madrid
Arhiv
Kazalo