Atletika
slice
Mo Farah še tretjič izbran za evropskega atleta leta
Ruth Beitia najstarejša olimpijska zmagovalka v skoku v višino, 16. oktober 2016 ob 10:33 Britanec Mo Farah in Španka Ruth Beitia sta bila izbrana za evropska atleta leta. V izboru je prek družbenih omrežij z glasovi sodelovalo 200.000 ljudi.
6
Izjemna sedmerobojka Ennis-Hillova končala športno pot
13. oktober 2016 ob 19:16 Ena izmed najboljših sedmerobojk vseh časov Jessica Ennis-Hill je sporočila, da se poslavlja od tekmovanj. Odločitev je sprejela že na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer je osvojila srebro.
Dva kandidata za predsednika Atletske zveze Slovenije
11. oktober 2016 ob 16:32 Atletska zveza Slovenije bo 6. decembra dobila novega predsednika, namero o kandidaturi sta za zdaj izrazila dva kandidata. Rok za oddajo kandidatur poteče 5. novembra.
Čičerova zaradi dopinga ostala brez pekinškega brona
8
6. oktober 2016 ob 17:14 Ruska atletinja Ana Čičerova je zaradi dopinga ostala brez bronaste medalje, ki jo je v skoku v višino osvojila leta 2008 na olimpijskih igrah v Pekingu.
Ratejeva po dveh neuspešnih sezonah z novim trenerjem Umekom
19
5. oktober 2016 ob 18:36 Slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej je v Celju predstavila ekipo, ki jo bo v novi sezoni namesto Andreja Hajnška kot glavni trener vodil Lovrenc Umek.
Bekele le šest sekund za svetovnim rekordom Etiopijec Kenenisa Bekele je v Berlinu dobil enega najboljših maratonov leta. Tekel je 2:03:03, do svetovnega rekorda mu je zmanjkalo vsega šest sekund!
10
Gay se želi preizkusiti tudi v bobu Ameriški sprinter Tyson Gay si želi nastopiti tudi na zimskih olimpijskih igrah, saj se bo skušal prebiti v ameriško ekipo v bobu.
12
V Novem mestu slavje atletov Massa Atleti ljubljanskega Massa so v Novem mestu postali zmagovalci dvodnevnega ekipnega državnega prvenstva tako v moški kot tudi v ženski konkurenci.
Sandi Morris druga ženska na svetu s preskočenimi 5,00 m Martina Ratej je na zadnji tekmi sezone Diamantne lige v Bruslju zasedla četrto mesto v metu kopja, Tina Šutej pa je v skoku s palico končala na petem mestu.
4
Schippersova stotinko za Thompsonovo na Letzigrundu V Zürichu je bil na sporedu sloviti miting Weltklasse na stadionu Letzigrund. Zelo napet je bil tek na 200 metrov, v katerem je Elaine Thompson znova ugnala Dafne Schippers.
3
Ratejeva v Velenju kopje vrgla najdlje letos Martina Ratej je na 21. mednarodnem mitingu v Velenju presegla 61 metrov in z 61,03 m dosegla svoj najboljši izid sezone.
16
Maja Mihalinec v Novem mestu blizu osebnega rekorda Maja Mihalinec je na 27. mednarodnem atletskem mitingu v Novem mestu zmagala v teku na 100 m in se izkazala s časom 11,37 sekunde.
4
Neverjetna Wlodarczykova še izboljšala rekordno znamko Olimpijska prvakinja v metu kladiva Anita Wlodarczyk je na domačem atletskem mitingu v Varšavi izboljšala lasten svetovni rekord izpred slabih dveh tednov, ki pa zdaj znaša kar 82,98 metra.
7
Ruth Jebet za 6 sekund izboljšala svetovni rekord na zaprekah Olimpijska prvakinja Ruth Jebet iz Bahrajna je na mitingu Diamantne lige v Parizu postavila svetovni rekord v teku na 3000 metrov z zaprekami.
3
Thompsonova v Lozani potrdila, da je šprinterska kraljica Po premoru zaradi olimpijskih iger v Riu de Janeiru so se atleti v Diamantni ligi zbrali v Lozani. V teku na 100 metrov je znova blestela Elaine Thompson.

Citat za prebrat
link
Aleksander Čeferin
7
20. oktober 2016 ob 21:00 Mislim, da bi finale Lige prvakov lahko odigrali zunaj Evrope. To je možna ideja za prihodnost, a o tem se moramo pogovoriti. Na primer, pot iz Portugalske v Azerbajdžan traja enako kot v New York.
Več novic ...
Anketa: 9. oktober 2016 ob 07:11

Josip Iličić in Kevin Kampl. Ali je za slovensko nogometno reprezentanco bolje, da je v postavi le eden od njiju, ali pa, da sta na igrišču oba?

Bolje, da igra le eden od njiju.
Naj igrata oba, saj vsak lahko prispeva svoj delež.
Odvisno od vsake tekme posebej.
Arhiv
Kazalo