Atletika
slice
Svetovni rekorder v deseteroboju Eaton končal kariero
Tudi žena Brianne Theisen-Eaton se poslavlja, 4. januar 2017 ob 20:16 Dvakratni olimpijski prvak v deseteroboju Ashton Eaton je končal bogato kariero, ker mu manjka motivacije. Tudi njegova žena in odlična sedmerobojka Brianne Theisen-Eaton je sklenila športno pot.
2
Gebrselassie: Za dopinške prekrškarje ni vrnitve
10
31. december 2016 ob 13:08 Nekoč izjemen dolgoprogaš Haile Gebrselassie, ki je bil novembra izvoljen za predsednika etiopske atletske zveze, je neomajen v boju proti dopingu, saj uvaja dosmrtne prepovedi za takšne prekrške.
Slovo olimpijskega šampiona, ki je navdihnil številne atlete
9
24. december 2016 ob 10:01 Legendarni etiopski tekač Miruts Yifter, ki si je dvakrat pritekel najžlahtnejšo olimpijsko medaljo, je umrl v 72. letu starosti.
Nad ruskim bojem proti dopingu bo bedela Isinbajeva
14
7. december 2016 ob 17:52 Atletinjo Jeleno Isinbajevo, dvakratno olimpijsko prvakinjo in svetovno rekorderko v skoku s palico, so v Rusiji izvolili za predsednico nadzornega odbora Ruske protidopinške agencije (Rusade).
Dobnikar izvoljen na čelo Atletske zveze Slovenije
7. december 2016 ob 09:52 Roman Dobnikar je bil izvoljen za predsednika Atletske zveze Slovenije (AZS) v naslednjem štiriletnem mandatnem obdobju, ki ga bo nastopil 15. januarja prihodnje leto.
Bolt in Ayana atleta leta Jamajški šprinter Usain Bolt in Etiopijka Almaz Ayana sta bila na slovesnosti v Monte Carlu razglašena za najboljša atleta leta 2016.
IAAF ruski atletiki ni umaknil prepovedi nastopanja Svet Mednarodne atletske zveze je sklenil, da ruski atletiki, ki je sistematsko kršila pravila in zlorabljala prepove dana poživila, ne umakne prepovedi nastopanja.
Renner in Šutejeva slovenska atleta leta Skakalca s palico Robert Renner (Kladivar Celje) in Tina Šutej (Mass Ljubljana) sta bila v tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije (AZS) izbrana za najboljša atleta leta 2016.
2
Keitanyjeva in Ghebreslassie najboljša na maratonu v New Yorku Mary Keitany je tretjič zapored zmagala na prestižnem maratonu v New Yorku, med atleti pa je najhitreje v cilj prišel svetovni prvak Eritrejec Ghirmay Ghebreslassie.
4
#MMCdebata: "Moža še ni domov. Je možno, da je tudi on zgrešil pot?" "Naslednje leto bo pa cena za rekreativce od 50 evrov naprej, da se bo ta minus lahko pokril," je bil le eden od številnih odzivov MMC-jevih bralcev na rešitev zapleta na 21. Ljubljanskem maratonu.
42
Ljubljanski maraton: Tretjeuvrščenemu višja nagrada kot zmagovalcu Organizatorji 21. ljubljanskega maratona so zaradi zapleta na nedeljski tekmi na 42 km, ko je spremljevalno vozilo nekaj tekačev 'preusmerilo' s proge in so pretekli več kot drugi, nagradili tudi te ...
64
Foto: Zaplet na maratonu, vodilni napačno sledili policijskemu avtomobilu Zmagovalec ljubljanskega maratona je Kenijec Laban Mutai (2:09:16), ki pa mu ni uspelo postaviti novega rekorda proge.
198
Maraton prinaša tudi številne zapore in napotke Ta konec tedna je na sporedu ljubljanski maraton, ki bo imel seveda precej vpliva na organizacijo prometa.
15
Maraton in pravica žensk do teka Nekaj manj kot 20 tisoč ljudi se bo v nedeljo odpravilo na 21. Ljubljanski maraton.
63
Za maraton pod 2:00 bo treba morda žrtvovati proste nedelje Decembra 2014 so v Newcastlu zagnali projekt Sub2hr, katerega cilj je vzgojiti tekača, ki bo v petih letih maraton pretekel pod dvema urama. Da bi do leta 2019 doživeli ta mejnik, ni prav verjetno.
24

Citat za prebrat
link
LeBron James
12
17. januar 2017 ob 10:58 Mislim, da tu ne gre za rivalstvo. Tu gre za dve veliki ekipi, ki imata visoke cilje. Ne verjamem, da sem bil v svoji karieri sploh kdaj del kakšnega rivalstva.
Več novic ...
Anketa: 16. januar 2017 ob 14:48

Bo Peter Prevc to sezono svetovnega pokala na kakšni tekmi uvrščen med prve tri?

Da
Ne
Arhiv
Kazalo