Atletika
slice
V petek v kvalifikacijah v boj deset slovenskih atletov
Prenosi in posnetki TV Slovenija 2, 5. marec 2015 ob 19:24 Deset od dvanajstih slovenskih predstavnikov bo v petek tekomovalo na 33. evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki v Pragi.
1
Na dvoranskem EP-ju v atletiki najštevilčnejša reprezentanca do zdaj
13
4. marec 2015 ob 17:24 Dvanajst slovenskih predstavnikov bo od 6. do 8. marca v Pragi na Češkem nastopilo na 33. evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki, kar je najštevilčnejša slovenska odprava doslej.
Vukmirovićeva na prvenstvo ne želi kot turistka
8
28. februar 2015 ob 13:36 Ena najboljših slovenskih atletinj Snežana Vukmirović je odpovedala nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu, ki bo konec prihodnjega tedna v Pragi.
Maruša Mišmaš balkanska dvoranska prvakinja
8
21. februar 2015 ob 21:03 Maruša Mišmaš je na dvoranskem atletskem prvenstvu Balkana v Carigradu osvojila zlato medaljo v teku na 3.000 m.
Nina Djordjević na dvoranskem DP-ju brez konkurence
3
14. februar 2015 ob 20:14 Na DP-ju v dvoranski atletiki je velenjska atletinja Nina Djordjević v skoku v daljino postavila dva mejnika, ob izidu sezone (6,47 m) je namreč skočila še osebni dvoranski rekord.
Bolt bo kariero podaljšal do SP-ja 2017 v Londonu Jamajški atletski superzvezdnik Usain Bolt je napovedal, da bo kariero končal po svetovnem prvenstvu v Londonu leta 2017. Londonsko tekmovanje naj bi bilo tako zadnje v njegovi bogati karieri.
1
Na evropsko prvenstvo bo šlo vsaj sedem atletov Na dvoranskem evropskem prvenstvu med 5. in 8. marcem v Pragi bo Slovenijo zastopalo vsaj sedem atletov, ki so že izpolnili norme za EP.
10
Norma Snežane Vukmirović, osebni rekord Maje Mihalinec Snežana Vukmirović je na odprtem atletskem dvoranskem prvenstvu Zagreba zmagala v troskoku in s 13,82 m dosegla normo (13,50 m) za evropsko prvenstvo marca v Pragi.
2
Maja Mihalinec na Dunaju zmagala z osebnim rekordom Maja Mihalinec je na atletskem mitingu na Dunaju zmagala v teku na 60 m in z osebnim rekordom 7,39 izpolnila normo (7,40) za dvoransko evropsko prvenstvo v Pragi.
10
ARD: Ruske zlorabe dopinga kot nekdaj v Vzhodni Nemčiji Vrhunski šport pretresa nov dopinški škandal. Dokumentarni film, predvajan na nacionalni nemški televizijski mreži ARD, ruske športne oblasti obtožuje sistematične zlorabe dopinga.
35
Lavillenie in Adamsova atleta leta Mednarodna atletska zveza je v Monaku za atleta leta izbrala francoskega skakalca s palico Renauda Lavillenieja in Novozelandko Valerie Adams, ki ne pozna poraza v suvanju krogle.
5
Mitja in Mateja Kosovelj znova najboljša gorska tekača Mitja in Mateja Kosovelj sta na letnem zboru Združenja za gorske teke pri Atletski zvezi Slovenije v Sori pri Medvodah prejela nagradi za najboljša slovenska gorska tekača sezone 2014.
Kozmus in Ratejeva najboljša slovenska atleta Primož Kozmus in Martina Ratej sta najboljša slovenska atleta leta 2014 v tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije. Priznanje sta prejela na razglasitvi na Ptuju.
4
Kandie z rekordom zmagal na maratonu v Atenah Kenijec Felix Kipchirchir Kandie je z rekordom proge zmagal na maratonu v Atenah. 37-letni atlet je s časom 2:10:37 za 18 sekund izboljšal prejšnji rekord tega klasičnega maratona.
Kipsang v New Yorku postavil piko na i izjemni sezoni Kenijska tekača Mary Keitany in Wilson Kipsang sta zmagovalca maratona v New Yorku. Keitanyjeva je tekla 2:25:05 ure, za le dve sekundi je premagala rojakinjo Jemime Sumgong.
10

Citat za prebrat
link
Zlatko Zahovič
19
5. marec 2015 ob 08:19 Milenku Ačimoviću čestitam, ker mu je najtežje. Daje obraz za svojo Olimpijo, zelo težko kadruje in odloča. Vsak ne bi dal obraza tako, kot ga on daje.
Več novic ...
Anketa: 2. marec 2015 ob 12:36

Bo Tina Maze po koncu te sezone končala kariero?

Da
Ne
Arhiv
Kazalo