Atletika
slice
Bekele le šest sekund za svetovnim rekordom
Dolgo je vodil Kipsong, 25. september 2016 ob 11:56 Etiopijec Kenenisa Bekele je v Berlinu dobil enega najboljših maratonov leta. Tekel je 2:03:03, do svetovnega rekorda mu je zmanjkalo vsega šest sekund!
9
Gay se želi preizkusiti tudi v bobu
12
21. september 2016 ob 10:10 Ameriški sprinter Tyson Gay si želi nastopiti tudi na zimskih olimpijskih igrah, saj se bo skušal prebiti v ameriško ekipo v bobu.
V Novem mestu slavje atletov Massa
11. september 2016 ob 21:39 Atleti ljubljanskega Massa so v Novem mestu postali zmagovalci dvodnevnega ekipnega državnega prvenstva tako v moški kot tudi v ženski konkurenci.
Sandi Morris druga ženska na svetu s preskočenimi 5,00 m
4
9. september 2016 ob 20:44 Martina Ratej je na zadnji tekmi sezone Diamantne lige v Bruslju zasedla četrto mesto v metu kopja, Tina Šutej pa je v skoku s palico končala na petem mestu.
Schippersova stotinko za Thompsonovo na Letzigrundu
3
1. september 2016 ob 23:05 V Zürichu je bil na sporedu sloviti miting Weltklasse na stadionu Letzigrund. Zelo napet je bil tek na 200 metrov, v katerem je Elaine Thompson znova ugnala Dafne Schippers.
Ratejeva v Velenju kopje vrgla najdlje letos Martina Ratej je na 21. mednarodnem mitingu v Velenju presegla 61 metrov in z 61,03 m dosegla svoj najboljši izid sezone.
16
Maja Mihalinec v Novem mestu blizu osebnega rekorda Maja Mihalinec je na 27. mednarodnem atletskem mitingu v Novem mestu zmagala v teku na 100 m in se izkazala s časom 11,37 sekunde.
4
Neverjetna Wlodarczykova še izboljšala rekordno znamko Olimpijska prvakinja v metu kladiva Anita Wlodarczyk je na domačem atletskem mitingu v Varšavi izboljšala lasten svetovni rekord izpred slabih dveh tednov, ki pa zdaj znaša kar 82,98 metra.
7
Ruth Jebet za 6 sekund izboljšala svetovni rekord na zaprekah Olimpijska prvakinja Ruth Jebet iz Bahrajna je na mitingu Diamantne lige v Parizu postavila svetovni rekord v teku na 3000 metrov z zaprekami.
3
Thompsonova v Lozani potrdila, da je šprinterska kraljica Po premoru zaradi olimpijskih iger v Riu de Janeiru so se atleti v Diamantni ligi zbrali v Lozani. V teku na 100 metrov je znova blestela Elaine Thompson.
Recept za Martino Ratej je tudi ne prebirati zlobnih komentarjev Andrej Hajnšek, ki je s Saro Kolak spisal zlato pravljico, meni, da je Hrvatica z leti sposobna doseči svetovni rekord, verjame pa tudi v Martino Ratej, ki pa bo morala povsem slediti njegovemu ...
75
Skakalka s palico Jelena Isinbajeva končala kariero Jelena Isinbajeva, dvakratna olimpijska prvakinja v skoku s palico, ki ni smela nastopiti na igrah v Riu, je končala kariero.
8
V objemu Ria: Bolt pozval k zaupanju v atletiko Šprinterski superzvezdnik Usain Bolt je na novinarski konferenci v Riu de Janeiru spregovoril o težavah atletike in zagotovil, da bo čez nekaj let vse v najlepšem redu.
17
Žvižgačica Stepanova v Rio z uspešno pritožbo? Ruska atletinja Julija Stepanova, športna žvižgačica in ključna osebnost pri razkrivanju ruske dopinške afere, ki pa je tudi sama postala žrtev čistke in ostala brez olimpijskega nastopa, bo do Ria ...
24
Uspešna Janežičeva generalka za Rio Luka Janežič je drugi dan atletskega mitinga Diamantne lige v Londonu v teku na 400 m s časom 45,54 zasedel četrto mesto in le za 32 stotink zaostal za svojim letošnjim rekordom.
4

Citat za prebrat
link
Novak Đoković
5
30. september 2016 ob 19:05 Ne želim več toliko razmišljati o osvajanju turnirjev in o tem, da sem številka ena. Po zmagi na Roland Garrosu sem si naložil preveč pritiska in ni mi bilo všeč.
Več novic ...
Anketa: 27. september 2016 ob 15:28

Bo Srečko Katanec tudi po kvalifikacijskih tekmah s Slovaško in Anglijo ostal selektor Slovenije?

da
ne
Arhiv
Kazalo