Atletika
slice
Luka Janežič tretji v Birminghamu
Za rekordom zaostal za šest stotink sekunde, 18. februar 2017 ob 17:43 Slovenski rekorder Luka Janežič je na dvoranskem atletskem mitingu v Birminghamu s časom 46,38 osvojil tretje mesto v teku na 400 metrov.
2
Zlata z 800 metrov v Londonu bo naslov morala predati Semenyi
10
10. februar 2017 ob 19:56 Marija Savinova Farnosova bo morala vrniti zlato kolajno z 800 m z OI 2012, saj je Mednarodno športno razsodišče (CAS) ugotovilo, da so "jasni dokazi", da je uporabljala nedovoljena poživila.
Janežič tudi v Franciji potrdil sijajno formo v dvorani
4
6. februar 2017 ob 21:26 Slovenski rekorder Luka Janežič je na dvoranskem mitingu v francoskem Val de Reuilu zmagal v teku na 400 m (46,95).
Doping vzel Rusiji še eno olimpijsko medaljo
13
1. februar 2017 ob 13:26 Mednarodni olimpijski komite je sporočil, da je pri dodatnih testih vzorcev iz Londona 2012 našel še tri kršilce pravil.
Bolt bo moral vrniti olimpijsko štafetno zlato
37
25. januar 2017 ob 16:14 Jamajški atletski superzvezdnik Usain Bolt bo moral vrniti olimpijsko zlato, ki ga je z jamajško štafeto v teku na 4 x 100 m osvojil leta 2008 v Pekingu.
Svetovni rekorder v deseteroboju Eaton končal kariero Dvakratni olimpijski prvak v deseteroboju Ashton Eaton je končal bogato kariero, ker mu manjka motivacije. Tudi njegova žena in odlična sedmerobojka Brianne Theisen-Eaton je sklenila športno pot.
2
Gebrselassie: Za dopinške prekrškarje ni vrnitve Nekoč izjemen dolgoprogaš Haile Gebrselassie, ki je bil novembra izvoljen za predsednika etiopske atletske zveze, je neomajen v boju proti dopingu, saj uvaja dosmrtne prepovedi za takšne prekrške.
10
Slovo olimpijskega šampiona, ki je navdihnil številne atlete Legendarni etiopski tekač Miruts Yifter, ki si je dvakrat pritekel najžlahtnejšo olimpijsko medaljo, je umrl v 72. letu starosti.
9
Nad ruskim bojem proti dopingu bo bedela Isinbajeva Atletinjo Jeleno Isinbajevo, dvakratno olimpijsko prvakinjo in svetovno rekorderko v skoku s palico, so v Rusiji izvolili za predsednico nadzornega odbora Ruske protidopinške agencije (Rusade).
15
Dobnikar izvoljen na čelo Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar je bil izvoljen za predsednika Atletske zveze Slovenije (AZS) v naslednjem štiriletnem mandatnem obdobju, ki ga bo nastopil 15. januarja prihodnje leto.
Bolt in Ayana atleta leta Jamajški šprinter Usain Bolt in Etiopijka Almaz Ayana sta bila na slovesnosti v Monte Carlu razglašena za najboljša atleta leta 2016.
IAAF ruski atletiki ni umaknil prepovedi nastopanja Svet Mednarodne atletske zveze je sklenil, da ruski atletiki, ki je sistematsko kršila pravila in zlorabljala prepove dana poživila, ne umakne prepovedi nastopanja.
Renner in Šutejeva slovenska atleta leta Skakalca s palico Robert Renner (Kladivar Celje) in Tina Šutej (Mass Ljubljana) sta bila v tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije (AZS) izbrana za najboljša atleta leta 2016.
2
Keitanyjeva in Ghebreslassie najboljša na maratonu v New Yorku Mary Keitany je tretjič zapored zmagala na prestižnem maratonu v New Yorku, med atleti pa je najhitreje v cilj prišel svetovni prvak Eritrejec Ghirmay Ghebreslassie.
4
#MMCdebata: "Moža še ni domov. Je možno, da je tudi on zgrešil pot?" "Naslednje leto bo pa cena za rekreativce od 50 evrov naprej, da se bo ta minus lahko pokril," je bil le eden od številnih odzivov MMC-jevih bralcev na rešitev zapleta na 21. Ljubljanskem maratonu.
42

Citat za prebrat
link
Luis Enrique
10
18. februar 2017 ob 11:51 Vse, kar se bo zgodilo v naslednjih treh mesecih, ne bo imelo nobenega vpliva na mojo odločitev, ali bom tudi v naslednji sezoni trener Barcelone.
Več novic ...
Anketa: 15. februar 2017 ob 14:04

Se bodo košarkarji Miamija to sezono prebili v končnico Lige NBA?

da
ne
Arhiv
Kazalo