Atletika
slice
Marija Šestak se lahko brona veseli 10 let potem. Se res veseli?
Atletska tekmovanja imajo pogosto "podaljšek", 18. avgust 2017 ob 14:53 Ruska atletinja Ana Pjatih si je zaradi jemanja prepovedanih poživil prislužila štiriletni suspenz, vzeli pa ji bodo tudi bron s svetovnega prvenstva v Osaki.
28
Bubka edini s pol ducata zlatih medalj
3
18. avgust 2017 ob 13:16 Sergej Bubka je bil serijski zmagovalec v skoku ob palici, na svetovnih prvenstvih je tako sploh edini atlet, ki je v isti disciplini osvojil šest zlatih medalj.
Bolt dvomljivcem dokazal, da je šlo res za poškodbo
14
17. avgust 2017 ob 18:52 Usain Bolt je na družbenih omrežjih objavil dokaz, da se je na SP-ju v Londonu v štafetnem teku res poškodoval in da ni šlo za blefiranje.
Največ zmagovalnih nastopov v zadnji seriji
6
16. avgust 2017 ob 10:41 V disciplinah, v katerih imajo finalisti na svetovnem prvenstvu v atletiki po šest nastopov, zmagovalec najboljši izid največkrat doseže prav v zadnji seriji.
Farah: Sem kot pokvarjena plošča, ko ponavljam, da sem vse dosegel s trdim delom
3
14. avgust 2017 ob 17:19 Mo Farah je v svojem zadnjem nastopu na 10.000 metrov Veliki Britaniji pritekel edino zlato posamično medaljo na domačem svetovnem prvenstvu.
Šele London pokazal, kako težko je biti Bolt in simbol atletike Usain Bolt se je na svetovnem prvenstvu v Londonu od največjih atletskih odrov poslovil z bronasto medaljo in spoznanjem, da je vsakega obdobja enkrat konec. Tretje mesto na 100 metrov
22
Video: Štafeta Trinidada in Tobaga presenetila Američane Svetovnega atletskega prvenstva v Londonu je konec. Sklenilo se je z moško štafeto 4 x 400 m, v kateri so tekači Trinidada in Tobaga presenetljivo ugnali favorizirane Američane.
27
Slovenska stroka zadovoljna z nastopi v Londonu Slovenski atleti se s svetovnega prvenstva vračajo z enim finalnim nastopom, Martina Ratej je v metu kopja osvojila deveto mesto.
58
Michael Johnson: Bolt se je poslovil leto prepozno Atletski navdušenci so predzadnji dan svetovnega prvenstva pričakovali zlato slovo Moja Faraha in Usaina Bolta, a razpletlo se je drugače.
54
Video: Bolt se je v zadnjem teku v karieri poškodoval! Predzadnji dan SP-ja v atletiki v Londonu je bilo na sporedu sedem končnih odločitev. V finalu na 4 x 100 m se je Usain Bolt kot zadnji član jamajške štafete poškodoval in ostal brez medalje.
78
V glavni vlogi skoka v daljino dve štartni številki Američanka Brittney Reese je s četrtim naslovom svetovne prvakinje potrdila status ene najboljših tekmovalk v zgodovini skoka v daljino.
37
Schippersova ubranila zlato na 200 m, Reesova in Fajdek serijska prvaka Vrhunec petkovega večera na SP-ju v atletiki v Londonu je bil ženski tek na 200 metrov, v katerem je drugič zapored najboljša na svetu postala Nizozemka Dafne Schippers.
76
Makwala: Molil bom, da se mi to ne zgodi več Zmaga Turka azerbajdžanskih korenin Ramila Guliyeva na svetovnem atletskem prvenstvu v Londonu ni bila najbolj po meri 60 tisoč gledalcev, saj so imeli na 200 metrov svoja favorita.
19
Nevarno orodje, kladivo doseže okoli 100 km/h Varnost ima pri atletiki v metalnih disciplinah izjemni pomen, saj včasih celo odloča med življenjem in smrtjo.
3
Guliyev preprečil dvojček van Niekerka, Makwala brez medalje Na svetovnem prvenstvu v Londonu so bile sedmi dan tri končne odločitve. Junak večera je postal Ramil Guliyev, ki je presenetljivo zmagal v teku na 200 metrov (20,09).
57

Citat za prebrat
link
Gašper Okorn
38
17. avgust 2017 ob 17:58 Pri nekom, ki je začel razmišljati, da bi pri Olimpiji rad vzel 500 evrov več, se je takoj prižgala rdeča luč.
Več novic ...
Anketa: 4. avgust 2017 ob 17:27

Ali se bodo nogometaši Maribora prebili v Ligo prvakov?

da
ne
Arhiv
Kazalo