Atletika
slice
Nad ruskim bojem proti dopingu bo bedela Isinbajeva
Ruskim atletom prepovedali nastop na OI v Riu de Janeiru, 7. december 2016 ob 17:52 Atletinjo Jeleno Isinbajevo, dvakratno olimpijsko prvakinjo in svetovno rekorderko v skoku s palico, so v Rusiji izvolili za predsednico nadzornega odbora Ruske protidopinške agencije (Rusade).
14
Dobnikar izvoljen na čelo Atletske zveze Slovenije
7. december 2016 ob 09:52 Roman Dobnikar je bil izvoljen za predsednika Atletske zveze Slovenije (AZS) v naslednjem štiriletnem mandatnem obdobju, ki ga bo nastopil 15. januarja prihodnje leto.
Bolt in Ayana atleta leta
2. december 2016 ob 22:13 Jamajški šprinter Usain Bolt in Etiopijka Almaz Ayana sta bila na slovesnosti v Monte Carlu razglašena za najboljša atleta leta 2016.
IAAF ruski atletiki ni umaknil prepovedi nastopanja
1. december 2016 ob 19:51 Svet Mednarodne atletske zveze je sklenil, da ruski atletiki, ki je sistematsko kršila pravila in zlorabljala prepove dana poživila, ne umakne prepovedi nastopanja.
Renner in Šutejeva slovenska atleta leta
2
12. november 2016 ob 20:58 Skakalca s palico Robert Renner (Kladivar Celje) in Tina Šutej (Mass Ljubljana) sta bila v tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije (AZS) izbrana za najboljša atleta leta 2016.
Keitanyjeva in Ghebreslassie najboljša na maratonu v New Yorku Mary Keitany je tretjič zapored zmagala na prestižnem maratonu v New Yorku, med atleti pa je najhitreje v cilj prišel svetovni prvak Eritrejec Ghirmay Ghebreslassie.
4
#MMCdebata: "Moža še ni domov. Je možno, da je tudi on zgrešil pot?" "Naslednje leto bo pa cena za rekreativce od 50 evrov naprej, da se bo ta minus lahko pokril," je bil le eden od številnih odzivov MMC-jevih bralcev na rešitev zapleta na 21. Ljubljanskem maratonu.
42
Ljubljanski maraton: Tretjeuvrščenemu višja nagrada kot zmagovalcu Organizatorji 21. ljubljanskega maratona so zaradi zapleta na nedeljski tekmi na 42 km, ko je spremljevalno vozilo nekaj tekačev 'preusmerilo' s proge in so pretekli več kot drugi, nagradili tudi te ...
64
Foto: Zaplet na maratonu, vodilni napačno sledili policijskemu avtomobilu Zmagovalec ljubljanskega maratona je Kenijec Laban Mutai (2:09:16), ki pa mu ni uspelo postaviti novega rekorda proge.
198
Maraton prinaša tudi številne zapore in napotke Ta konec tedna je na sporedu ljubljanski maraton, ki bo imel seveda precej vpliva na organizacijo prometa.
15
Maraton in pravica žensk do teka Nekaj manj kot 20 tisoč ljudi se bo v nedeljo odpravilo na 21. Ljubljanski maraton.
63
Za maraton pod 2:00 bo treba morda žrtvovati proste nedelje Decembra 2014 so v Newcastlu zagnali projekt Sub2hr, katerega cilj je vzgojiti tekača, ki bo v petih letih maraton pretekel pod dvema urama. Da bi do leta 2019 doživeli ta mejnik, ni prav verjetno.
24
Mo Farah še tretjič izbran za evropskega atleta leta Britanec Mo Farah in Španka Ruth Beitia sta bila izbrana za evropska atleta leta. V izboru je prek družbenih omrežij z glasovi sodelovalo 200.000 ljudi.
8
Izjemna sedmerobojka Ennis-Hillova končala športno pot Ena izmed najboljših sedmerobojk vseh časov Jessica Ennis-Hill je sporočila, da se poslavlja od tekmovanj. Odločitev je sprejela že na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer je osvojila srebro.
Dva kandidata za predsednika Atletske zveze Slovenije Atletska zveza Slovenije bo 6. decembra dobila novega predsednika, namero o kandidaturi sta za zdaj izrazila dva kandidata. Rok za oddajo kandidatur poteče 5. novembra.

Citat za prebrat
link
Ivan Simič
4
10. december 2016 ob 07:00 Mijatovića so predlagale medobčinske nogometne zveze, ki jih obvladujejo sodniki. Težko govorimo, da tega ni. Sodniki imajo devet delegatov na skupščini.
Več novic ...
Anketa: 1. december 2016 ob 09:35

Bliža se razglasitev slovenskih športnikov leta. Komu bi namenili vaš glas med ekipami?

Hokejistom
Rokometašem
Smučarjem skakalcem
komu drugemu
Arhiv
Kazalo