Andrej Kocič in Roman Dobnikar se potegujeta za mesto predsednika Atletske zveze Slovenije. Foto: BoBo
Andrej Kocič in Roman Dobnikar se potegujeta za mesto predsednika Atletske zveze Slovenije. Foto: BoBo

Aktualni predsednik Roman Dobnikar, sicer ekonomist, je včeraj potrdil svojo namero o ponovni kandidaturi. Drugi kandidat pa je ekonomist Andrej Kocič, nekdanji predsednik uprave zavarovalnice Triglav, zdaj direktor zavarovalnice ERGO, njene podružnice v Sloveniji.

Kocič je na današnji predstavitvi programa dejal, da je bil prvič povabljen k vodenju AZS-ja leta 2009, vendar tedaj odločitev za to delo ni bila sprejeta, ponovno pa oktobra lani. "Tedaj sem dejal, da me leto dni vodenja AZS-ja ne zanima. Pred nekaj meseci pa sem privolil v kandidaturo za celoten štiriletni mandat," je povedal Kocič.

V svojem programu je poudaril množičnost: "Pri pripravi programa smo se osredotočili na atlete, ne le na vrhunske, ampak na celotno atletiko, od otroške vse do veteranske. Gradili bomo na klubih, ki so osnovna celica zveze. Tretji steber so trenerji, saj se bomo ukvarjali tudi s posameznimi atleti, na čelu z olimpijci, ki jih je bilo v Riu de Janeiru deset; delali bomo na tem, da jih bo v prihodnje več. Prek množičnosti bomo prišli do vrhunskih rezultatov, ki vlečejo naprej naslednje generacije."

Poleg mesta predsednika AZS-ja so volitve razpisane še za člane upravnega odbora, disciplinske komisije in nadzornega odbora pri AZS-ju.

Rok za kandidaturo na razpisana mesta, kot rečeno, poteče 5. novembra, volilna skupščina AZS-ja pa bo 6. decembra.