Atletika
(4)
V Dohi se bosta v petek v teku na 100 metrov "udarili" olimpijska prvakinja na 100 metrov Elaine Thompson in svetovna prvakinja na 200 metrov Dafne Schippers. Foto: Reuters

Dodaj v

Janežiča ne bo v Dohi; v mislih je zlato na EP-ju

V petek začetek sezone Diamantne lige
3. maj 2018 ob 15:29
Ljubljana - MMC RTV SLO

V Dohi se bo v petek začela sezona atletske Diamantne lige. Na uvodnem mitingu bo nastopilo 17 aktualnih svetovnih in olimpijskih prvakov.

Slovenskih predstavnikov v Dohi ne bo. Za Luko Janežiča termin uvodnega mitinga ni ugoden: "Če bi Janežič potoval v Doho, bi izgubil skoraj ves teden treningov, ki je ključen v tem delu leta, saj je naš glavni cilj evropsko prvenstvo avgusta v Berlinu, kjer bo cilj zlata medalja," je napovedal Janežičev trener Rok Predanič, ki je zadovoljen s pripravami:

"Že v prejšnjih letih so bile vsake priprave boljše kot prejšnje, letos pa so bile še posebej dobre. Sem zelo vesel napredka, ne le Janežiča, ampak tudi preostalih iz moje skupine," je povedal Predanič, ki poleg Janežiča skrbi še za Aneja Zupanca, Anito Horvat in Hrvatico Kristino Dudek.

22-letni Janežič in Horvatova sta zelo dobro tekmovala že pozimi in sta oba izboljšala slovenska rekorda na 400 m. Janežič je lani osvojil naslov evropskega prvaka do 23 let, predlani je bil polfinalist olimpijskih iger v Riu de Janeiru, peto mesto pa je dosegel leta 2015 na EP-ju v Amsterdamu. Na letošnjem dvoranskem svetovnem prvenstvu marca v Birminghamu je v polfinalu dosegel sedmi čas (46,37) in za štiri stotinke zgrešil zaključni nastop najboljše šesterice.

Martina Ratej v Dohi ne bo nastopila, saj meta kopja ni na programu, je pa že potrdila nastop na naslednji tekmi Diamantne lige, 12. maja v Šanghaju. 36-letna Ratejeva se bo do sobote pripravljala v Medulinu, nato pa bo pred odhodom v Šanghaj (9. maja) nekaj dni preživela doma.

"Sem zdrava, rezultat je primeren ciklusu, cilj pa je čim daljši met, nekje okrog 63 metrov, in potem bi si zagotovila nastope na naslednjih tekmah Diamantne lige. Začela sem nov ciklus vadbe, ki se bo končal pred EP-jem v Berlinu," je povedala Ratejeva.

Marca je bila najboljša slovenska atletinja četrta na zimskem evropskem pokalu v metih v Leirii na Portugalskem. "Že tedaj se je poznalo, da pozimi tri tedne zaradi velikih količin snega in mraza ni mogla metati. To se pozna na daljavah, ki jih ta čas dosega na treningih. Diamantna liga v Dohi bo zato prišla nekoliko prehitro na vrsto, vendar je nismo smeli odpovedati, ker bi imela nato zelo otežen ali celo onemogočen nastop na naslednjih mitingih te najvišje serije. Poleti pa računava, da se bo znova gibala v daljavah od 63 do 64 metrov," je pojasnil njen trener Lovro Umek.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
boroč
# 03.05.2018 ob 21:17
pan, Postojnčan

Kaj je narobe z mojim komentarjem? Za mene ni bistvena medalja, ampak rezultat, dosežen na tem velikem tekmovanju, po možnosti najboljši v sezoni. Kaj to prinese, je druga zgodba. Ne podpiram turizma. Dogaja se, da gre na EP tekmovalec, ki je dosegel normo, a je poškodovan. To je zloraba zaupanja ljubiteljev športa. Zašprinta 20 m in odstopi.
Postojnčan
# 03.05.2018 ob 16:49
Luka Janezic: "cilj na ep je uvrstitev med 10"

Boroč: "klasicen luzerjev kompleks ki me od nekdaj moti pri nasih tekmovalcih. Jaz jim iz lastnega zepa placujem za turizem.Ce ne misli ciljat na medaljo je brezveze da tekmuje"
pan
# 03.05.2018 ob 17:12
@ boroč in @Postojnčan

Približno 127cm barvne diagonale, priklopljene na enega od ponudnikov kabelske TV in s tem posledično najmanj osmih bebavih šport kanalov, ki 85% namenjajo prenosom fuzbalskega "low IQ need" programa, vama seveda polaga pod jezik (in tipkovnico) "cvetober" globokoumnega komentiranja športa, ki sta ga verjetno zasovražila že v osnovni šoli!

1. boroč - koliko žensk prehiti tebe,....v maratonu, teku na 100m, suvanju krogle, skoku o bpalici,....za štedilnikom, s sesalcem.......v postelji.....in - zelo verjetno - tudi za šankom???

2. Postojnčan - ti zagotovo ne plačuješ iz lastnega žepa za "turizem" omenjenega športnika - saj bi bil v nasprotnem primeru - bodisi - sponzor ali pa starš Luke Janežiča.
Lahko si pa - iz lastnega žepa - plačaš kak izobraževalni seminar na temo etike ali pa sociologije športa.
Moj nasvet je gratis! Ni ti treba plačati - iz lastnega žepa!!!
boroč
# 03.05.2018 ob 15:45
.... saj je naš glavni cilj evropsko prvenstvo avgusta v Berlinu, kjer bo cilj zlata medalja,.....
---------------------------------------------
Tudi drugi imajo take cilje. Bodimo realni. Jaz bi bil bolj zadovoljen, če bi naši atleti na tekmovanjih dosegali pričakovane rezultate, kaj bo ta rezultat prinesel, pa je drugo vprašanje. Če bo Ratajeva na glavni tekmi vrgla recimo pričakovanih 64 m, bom zadovoljen, pa naj bo prva ali zadnja.
Mene zelo moti to, da naši atleti na velikih tekmah odpovedo. Kakšno razočaranje je za mene, da naš maratonec že eno leto prej doseže kvalifikacijsko normo, na tekmi pa je med zadnjimi in niti med ženskami ne bi bil med prvimi.
Kazalo