Primož Kozmus, ki je že pred nastopom povedal, da bo zaradi malo treninga zelo zadovoljen, če bo kladivo vrgel prek 75 m, se je na mitingu v Zagrebu lažje poškodoval. Foto: BoBo
Primož Kozmus, ki je že pred nastopom povedal, da bo zaradi malo treninga zelo zadovoljen, če bo kladivo vrgel prek 75 m, se je na mitingu v Zagrebu lažje poškodoval. Foto: BoBo
Carmelita Jeter in Jeneba Tarmoh
Carmelita Jeter je upravičila vlogo favoritinje v teku na 100 metrov. Foto: EPA

Kozmus, srebrn iz Londona, je imel v svojem prvem nastopu po OI le en veljaven met v drugi seriji, v prvi in tretji ter četrti je ostal brez izida, v zadnjih dveh pa ni metal. Prehitel je tri tekmovalce. Za Parsom je bil drugi Poljak Pawel Fajdek (78,80 m), tretji pa Ukrajinec Aleksej Sokirskij (78,05 m).
"V tretjem metu sem v mečih začutil bolečino, zato sem prenehal metati. Mislim, da sem si natrgal mišico, vendar ni verjetno nič težjega. Sedaj, ko je mišica po tekmi segreta, nimam večjih težav, vendar mislim, da se bo vse skupaj pozneje, ko se bo mišica ohladila, poslabšalo. Tako jutri verjetno ne bom nastopil na mitingu v Celju in sem verjetno že končal tekmovalno sezono," je pojasnil Kozmus.
13. mesto mladega Petrača
17-letni Jan Petrač je bil v teku na 1.500 metrov predzadnji, 13. (3:50,97), Jure Rovan pa v skoku s palico ni nastopil.
Močna zasedba
V Zagrebu je sicer tekmovalo kar devet olimpijskih zmagovalcev, poleg Parsa pa so z zmago na mitingu svetovnega izziva Mednarodne atletske zveze IAAF olimpijski uspeh potrdili še domačinka Sandra Perković v metu diska (65,79 m), Allyson Felix na 200 m (22,35), Alžirec Taoufik Makhloufi na 1.500 m (3:32,58) in Američanka Carmelita Jeter na 100 m (11,07).
Zmaga Šestakove v Roveretu
Marija Šestak
je zmagala v troskoku na mitingu v italijanskem Roveretu. Skočila je 14,07 m (veter -1,3 /s) in premagala tudi četrto z OI Rusinjo Tatjano Lebedevo, nekdanjo olimpijsko zmagovalko in trikratno svetovno prvakinjo na prostem. Druga je bila Brazilka Keila Costa (14,05 m), Lebedeva pa tretja (13,99). Andrej Poljanec je bil v skoku s palico tretji, čeprav ni preskočil niti petih metrov (4,91 m).

"Skakala sem dobro in imela zelo dober občutek, škoda le, da je veter pri mojem najdaljšem izmerjenem skoku močno pihal v prsi. Drugače bi gotovo dosegla 15 do 20 centimetrov več. Zadovoljna sem, ker sem ob koncu sezone še vedno v zelo dobri formi. Zdaj me v petek čaka še zadnja tekma diamantne lige v Bruslju. Tja grem sproščena in bom dala vse od sebe, da bi dosegla nov dober izid," je bila zadovoljna Šestakova.