Marija Šestak se je po dolgem premisleku le odločila za nastop v Carigradu. Foto: MMC RTV SLO
Marija Šestak se je po dolgem premisleku le odločila za nastop v Carigradu. Foto: MMC RTV SLO

Poleg nje pa bodo v Turčiji nastopili še Snežana Rodič, prav tako v troskoku, Marina Tomič v teku na 60 m ovire in Vid Jakob Tršan v teku na 800 metrov. Šestakova ima s 15,08 metra četrti dosežek na dvoranski lestvici vseh časov. Po izidih sezone je sicer na 20. mestu, Rodičeva je 28., Tomičeva pa 43. Nastop Tršana, ki je normo sicer zgrešil le za pet stotink, je potrdila Mednarodna atletska zveza, ker nihče izmed drugih slovenskih atletov ni izpolnil norme za to tekmovanje.

Šebrleja ne bo v Carigradu
Svetovni rekorder v deseteroboju Roman Šebrle ne bo nastopil na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Carigradu. Vzrok za odpoved nastopa v sedmeroboju je poškodba stegenske mišice leve noge. Šebrle, olimpijski prvak v deseteroboju leta 2004, je pojasnil, da se je poškodoval na državnem prvenstvu v Pragi konec tedna. "Žal mi je, da me ne bo zraven, toda če bi se mi to zgodilo v Carigradu, bi imel uničeno celotno sezono," je dejal 37-letni atlet, ki se bo zdaj osredotočil na junijsko evropsko prvenstvo v Helsinkih in poletne olimpijske igre v Londonu.

Šebrle je bil v deseteroboju ob olimpijski zmagi pred osmimi leti še dvakrat svetovni prvak, v sedmeroboju pa ima tri evropske naslove iz let 2002, 2005 in 2007.