Snežana Rodić je zdržala pritisk in se uvrstila v finale troskoka. Foto: Reuters
Snežana Rodić je zdržala pritisk in se uvrstila v finale troskoka. Foto: Reuters
Rožle Prezelj
Rožle Prezelj se je na SP uvrstil z izpolnjeno normo 228 cm. Foto: BoBo
Sonja Roman
Sonja Roman je že z uvrstitvijo v polfinale dosegla lep uspeh. Foto: EPA
Rodićeva v finale, Prezelj in Romanova domov

Rodićeva je v zadnjem kvalifikacijskem poskusu pristala pri 14,17 metra, s čimer sicer ni izpolnila norme (14,30), a je bil to prvi najboljši izid izven sedmerice neposredno uvrščenih v finale. Rodićeva je v prvi seriji pristala pri 13,73 metra, v drugo pa je prestopila.
"Bilo je precej treme. Želela sem si finale, s tem namenom sem tudi prišla v Moskvo. Po slabšem začetku sem v drugi seriji naredila prestop, a bila krepko prek 14 m. V tretjem sem šla stopalo in pol nazaj, da sem skočila 14 m, ker sem vedela, da bo to dovolj za finale. Sem pa morala toliko skočiti, ker sem pred zadnjo serijo padla na 13. mesto. Po tretjem skoku sem si kar pošteno oddahnila," je kvalifikacije povzela Rodićeva.
Finale bo v četrtek ob 17.40.

Prezelj ni zmogel 222 centimetrov
Prezelj je preskočil začetno višino 217 cm, nato pa neuspešno naskakoval 222 cm. Letvica se je pri zadnjem poskusu dolgo majala, na koncu pa vseno padla. Čeprav je bila kvalifikacijska norma 231 cm, je za finale zadostovalo 226 cm.

"Pričakoval sem veliko več. Začetna višina je bila zelo visoka. Preveč sem se osredotočil na to, da bi prišel na naslednjo višino. Potem se preveč sprostil in ni šlo več. Na ogrevanju mi je šlo dobro, pa tudi na višini 2,22 m sem bil zelo blizu v prvem in tretjem poskusu. Od DP v Celju, kjer sem tik pred zdajci izpolnil normo, nisem v slabši formi, vendar pa mi tukaj tartan ni ustrezal. Žal mi je, da mi ni uspelo. Motivacijo za delo imam še vedno. Zato bom drugo leto še vedno nastopal, vsaj za reprezentanco, saj menim, da je potrebno pomagati ekipi, dokler lahko," je dejal slovenski rekorder Prezelj (232 cm).

Romanovi ni uspel preboj v finale
Sonja Roman
se v teku na 1.500 m ni uvrstila v finale, potem ko je bila v svoji polfinalni skupini 11., skupaj pa 18. (4:08,63).

"Ritem v naši skupini je bil hiter. Začela sem v ozadju, potem pa mi ni uspelo, da bi našla pravo pot, da bi se prebila v ospredje. Pred SP sem napovedala polfinale. Potem pa so moji apetiti zrasli. Skušala sem teči tudi izid sezone na največji tekmi leta, vendar mi to ni uspelo. Sezone pa še ni konec, zato bom skušala na enem izmed mitingov teči normo A, ki je 4:05,50, da bom imela potem urejen status v zvezi in zaposlitev v slovenski vojski ter s tem olajšano delo tudi v prihodnji sezoni," je povedala 34-letna Romanova.

Troskok, finalistke:                  
  . O. SALADUHA      UKR         14,69
  . C. IBARGUEN      KOL         14,52
  . H. K. MINENKO    IZR         14,46
  . K. WILLIAMS      JAM         14,36
  . A. PJATIH        RUS         14,34
  . I. GUMENJUK      RUS         14,30
  . E. KONEVA        RUS         14,30
  . S. RODIĆ         SLO         14,17
  . M. GAY           KUB         14,17
  . A. JAGACIAK      POL         13,96
  . A. PERRA         GRČ         13,92
  . D. VELDAKOVA     SLK         13,88



Rodićeva v finale, Prezelj in Romanova domov