Atletika
(3)

Poudarki

  • EP v Berlinu bo potekalo od 7. do 12. avgusta
Robert Harting
Robert Harting je širši svetovni javnosti poznan predvsem po divjem proslavljanju po osvojitvi zlate olimpijske medalje v Londonu. Foto: EPA

Dodaj v

Velikan Harting ob koncu kariere kot glavna reklama za EP v atletiki

V domačem Berlinu zadnja dva nastopa olimpijskega prvaka
1. avgust 2018 ob 07:49
Berlin - MMC RTV SLO, STA

Robert Harting, nekdanji olimpijski prvak v metu diska bo na domačem prvenstvu v Berlinu nastopil zadnjič na velikih tekmovanjih, saj namerava kmalu po EP-ju končati bogato kariero. Njegovo slovo so prireditelji združili z vabilom na berlinsko tekmovanje.

Prireditelji bližnjega evropskega prvenstva v atletiki v Berlinu so si za predstavitev tekmovanja izbrali prav poseben način. Namesto velikih oglasnih površin, ki bi vabile gledalce na tekmovanje, bodo za reklamo izkoristili kar eno od mestnih stolpnic, na kateri bodo s svetlobnimi učinki ustvarili podobo nemškega atleta Roberta Hartinga.

Na pročelje 119 metrov visoke stolpnice Upper-West v središču mesta bodo vsak večer do 8. avgusta z reflektorji narisali podobo atleta, svetlobni show bo trajal od 22.30 do polnoči. Robert Harting se je na EP-ju v Berlinu uvrstil kot tretji nemški tekmovalec v metu diska, EP pa bo njegovo predzadnje tekmovanje v karieri. Dokončno se bo poslovil po mitingu v nemški prestolnici na začetku septembra.

Slovo kot si vrhunski športnik zasluži
"To bo zadnje prvenstvo za Roberta Hartinga, Berlin pa je njegovo rojstno mesto. Finale tako velike kariere bomo pospremili na poseben način, kot si ga naš vrhunski športnik zasluži," je akcijo pojasnila Birgit Zander, ki vodi projekt osvetlitve stolpnice. Ko se bo akcija končala, pa se bo na zgradbi zasvetil še napis Goodbye Robert Harting (nasvidenje, Robert Harting).

Organizatorji akcije so skladno s pregovorno nemško skrbnostjo poskrbeli tudi za simboliko dogodka – slika, ki jo bodo ustvarili s pomočjo 100 metrov oddaljenih projektorjev, bo segala prek 20 nadstropij stolpnice, široka bo 40 metrov, visoka pa natančno 70,66 metra, prav toliko, kot znaša osebni rekord trikratnega svetovnega, dvakratnega evropskega prvaka in zmagovalca OI v Londonu 2012.

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
kuki594
# 01.08.2018 ob 09:10
@proteus
Da le ne bo pozabil napisa Goodbye Zoki :))
smithies
# 01.08.2018 ob 09:44
Harting in njegovo noro proslavljanje naslova olimpijskega prvaka haha.
proteus
# 01.08.2018 ob 07:59
v Ljubljani si pred bližnjimi lokalnimi volitvami naš dragi župan zamišlja podobno reklamo na Ljubljanskem nebotičniku.
Kazalo