Jose Mourinho na Emiratesu, kjer je njegov Chelsea remiziral z Arsenalom. Foto: Reuters
Jose Mourinho na Emiratesu, kjer je njegov Chelsea remiziral z Arsenalom. Foto: Reuters

Če je to merilo, potem je le Manchester City bolj kakovostna ekipa od nas. Če je nogomet le število golov, potem je Manchester City najboljša ekipa, Chelsea pa je druga. Nekaj mora biti tudi na tem, da če je dobra ekipa tista z največ točkami, potem smo najboljša. Če je dobra ekipa tista z največ zmagami, potem smo najboljša. Če je najboljša tista z najmanj porazi, smo tudi to mi.

Če je najboljša tista, ki vodi, smo znova mi ta ekipa. Če šteje število prejetih golov, smo na drugem mestu. Če šteje število danih, smo tudi tu drugi. Kateri koli kriterij boste našli, smo najboljša ali pa druga najboljša ekipa. Povsem preprosto.

Mislim, da je dolgočasno, če si deset let brez naslova. Čakati in čakati na naslov polnih deset let. To je pa res dolgočasno.

Trener Chelseaja Jose Mourinho je po tekmi z Arsenalom (0:0) v svojem slogu spregovoril z novinarji. Na vprašanje o vzklikih navijačev topničarjev, ki so na Emiratesu peli, da je Chelsea dolgočasen, je portugalski strokovnjak naštel kriterije, ki to po njegovem mnenju negirajo. Chelsea je sicer na dobri poti, da petič osvoji naslov angleškega prvaka. Lovoriko bi si Londončani zagotovili že z zmagama v tem tednu nad Liecesterjem in Crystal Palaceom.