Citat za prebrat
(7)

Dodaj v

Rado Trifunović

25. junij 2018 ob 16:12
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Luka mi je ves čas govoril, da bi rad igral, vendar je bilo obema jasno, da si bo težko izposloval tak status, kot ga je imel na primer Dirk Nowitzki. Je novinec in moral bo odigrati vsaj eno, dve sezoni, da bo tak dobil status.

Slednji je lahko vedno igral za Nemčijo, zato sem optimističen glede igranja Dončića za slovensko reprezentanco v prihodnosti. Ali bo to že v naslednjem ciklusu letos septembra, pa bomo še videli.

Trenirali in pripravljali smo se tako, kot da Dončića ne bo. Načrt B je bil, da bo Luka prišel in nam prinesel dodano vrednost, a žal se to ni zgodilo. Zadnje dni smo bili v navezi z njim, njegovim mededžerjem in vodstvom Dallasa, ki je izrazilo željo, da se Luka odpočije po naporni sezoni. Hkrati pa Luka sploh še nima podpisane pogodbe z Mavericksi, ker se te lahko po pravilih lige NBA podpisujejo šele po 7. juliju. To pomeni, da sploh ni zavarovan, da ga tudi KZS ne more zavarovati.

Selektor košarkarske reprezentance Rado Trifunović je spregovoril o Luki Dončiću, ki ne bo mogel pomagati izbrani vrsti na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo proti Španiji in Črni gori. Glavni pogajalec z Dallasom in mnedžerjem Luka Dončića Billom Duffyjem je bil generalni sekretar KZS-ja Rašo Nesterović. O možnostih igranja za Slovenijo se je začel pogovarjati že pred meseci, v zadnjih dneh pa je dobil potrditev, da je Luka Dončić tako pomemben del velikega posla, da ga Dallas enostavno ne želi ogroziti. Hkrati so junijske kvalifikacije v tako nerodnem terminu, da Dončić nima pogodbe in ga tako KZS sploh ne more zavarovati. Je pa Nesterović zato sporočil novico, da bo Luka Dončić prišel v Stožice in s tribune spodbujal soigralce. Vir: STA

Prijavi napako
Komentarji
ARRA
# 25.06.2018 ob 16:22
Jah nič. Nimamo kaj tako je to. Upam da se bomo lahko vsaj v vrsto postavili za kašen njegov podpis. Srečno Luka
konjice
# 25.06.2018 ob 19:35
Najslajše bi bilo premagati doma Špance in Črnogorce brez Dončiča in Dragiča. :) Pravi navijači smo zmeraj zraven, se vidimo v četrtek!
tomidelaj
# 25.06.2018 ob 18:57
vsak ki se vsaj malo spozna ve da je bilo to igranje znanstvena fantastika.. enostavno ni bilo 1% šanse, razen če bi se luka odločil ostati v evropi. zdaj pač lahko zaželimo našim srečo in to je to.
sagoza
# 26.06.2018 ob 16:03
Beno, Trifo te ima v mislih! tut bosanc bi dobro došel zdaj ko je Tone spakiral kufre. Rašo, a ga boš šel v bosno po kolenih prosit?
rokec
# 26.06.2018 ob 19:35
Drugo leto bo Dončič spet v reprezentanci, brez skrbi. Če so Dirku pustili bodo tudi njemu. Moralo bi biti nekaj hudo narobe, da ne bi igral.
shambala
# 26.06.2018 ob 15:26
A Tona bo igrov?
as19
# 25.06.2018 ob 23:28
ce vrjames floskulam... kako ne more bit zavarovan. trenutno ima 100% se pogodbo z Realom. razumem da zaradi previdnosti ne bo igral, samo buck pa n treba prodajat. ce do ga lahko lansko leto zavarovalu ga lahoo tudi letos
Citat za prebrat
link
Nenad Protega
13
15. december 2018 ob 08:02 Struktura Olimpije je postavljena tako, da je Milan Mandarić lastnik in odloča v vseh zadevah.
Več novic ...
Kazalo