Roman Lisac. Foto: www.alesfevzer.com
Roman Lisac. Foto: www.alesfevzer.com

Najhuje je, da iz zanesljivih virov slišimo, da so nekatere nacionalne zveze iz regije zahtevale od Fibe resnejše posledice za člane naše lige, da bi jih ustrahovali z medijskim pritiskom. Bržčas se zato pri KZS-ju sklicujejo na članstvo v Fibi, namesto da bi zaščitili svoje ustanovitelje.

Direktor Lige Aba Roman Lisac na vprašanje, kako komentira Fibine grožnje s suspenzom reprezentanc, če bodo klubi vztrajali v Ligi Aba. Lisac je tudi povedal, da so odpravljene še zadnje ovire, da bi lahko povsem usklajeni vstopili v prihodnjo sezono:

"Predstavili smo novo zasnovo, s katero bomo dokončno opravili z govoricami, da gre za zasebno ligo z lastniki, ki ligo upravljajo na sumljiv način. Po novem se bo postopno zmanjševal delež šestih individualnih ustanoviteljev in pričakujem, da bodo klubi že v roku enega leta imeli v lasti vsaj 86 odstotkov, ki si jih bo enakomerno porazdelilo 12 moštev.

Najpomembnejši pa je sklep o spremembi upravljavskih pravic, saj bodo odvisne od lastniških razmerij, kar doslej ni bil primer. Lastniki lige bodo lahko le aktivni posamezniki in klubi, ki sodelujejo v Ligi Aba, in ti bodo pri glasovanjih v veliki večini."

Vir: Delo.