Jenson Button je član McLarna od leta 2010. Foto: EPA
Jenson Button je član McLarna od leta 2010. Foto: EPA

Sodeloval sem z najboljšimi - v mlajših letih z Jacquesom Villeneuvom, pozneje še tri leta z Lewisom Hamiltonom. Nikogar se ne bojim.

Jenson Button
Fernando Alonso in Jenson Button
Povsem možna dirkaška zasedba McLarna za naslednjo sezono: Fernando Alonso in Jenson Button. Foto: EPA


Alonso bo po koncu letošnje sezone zapustil Ferrari, katerega član je od leta 2010. Španec je prepričan, da s 'poskočnim konjičkom' ne more osvojiti tako želenega tretjega naslova svetovnega prvaka, s čimer bi se na večni lestvici izenačil s svojim idolom Ayrtonom Senno.
Kje bo nadaljeval kariero, še ni znano, a številni poznavalci so prepričani, da je možna destinacija zgolj ena - McLaren. Kdo bo dirkal za to slovito britansko moštvo v naslednji sezoni, prav tako ni znano, saj Ron Dennis karte drži tesno ob sebi.

Nikogar se ne boji
"Popolnoma vseeno mi je, s kom moram sodelovati v moštvu. Vsekakor me ni strah sodelovanja s svetovnim prvakom," je za Autosport dejal Button, sicer svetovni prvak iz sezone 2009. Nadaljeval je: "Sodeloval sem z najboljšimi - v mlajših letih z Jacquesom Villeneuvom, pozneje še tri leta z Lewisom Hamiltonom. Nikogar se ne bojim. Veselim se sodelovanja, saj mi je zelo zanimivo spoznavati nove ljudi in njihove navade."
Rad sodeluje z Magnussenom
Button točke v formuli ena za svoje moštvo v letošnji sezoni nabira skupaj s Kevinom Magnussenom, ki je na zimskih testiranjih veliko obetal, po uvodni dirki v Melbournu so bili v Wokingu že prepričani, da so pripeljali dirkača za prihodnost, nato pa je navdušenje v naslednjih mesecih precej usahnilo. Dancu se na zmagovalni oder ni uspelo več uvrstiti, najboljšo uvrstitev po dirki za VN Avstralije je dosegel prav na zadnji dirki v Sočiju, kjer je bil peti. Button se z Magnussenom zelo dobro razume. "Rad sodelujem z dirkači, ki dajo vse od sebe, dobro razumejo tehnični del dirkanja in so zelo odprti," je še dodal 34-letnik iz Froma in sklenil: "V marsičem sva si zelo podobna, zato je sodelovanje s Kevinom zelo dobro."

Sodeloval sem z najboljšimi - v mlajših letih z Jacquesom Villeneuvom, pozneje še tri leta z Lewisom Hamiltonom. Nikogar se ne bojim.

Jenson Button