McLarnov dirkaški par v letošnji sezoni sestavljata Jenson Button in Kevin Magnussen. Foto: Reuters
McLarnov dirkaški par v letošnji sezoni sestavljata Jenson Button in Kevin Magnussen. Foto: Reuters

V formuli ena imaš za moštvenega kolega vedno zelo tekmovalnega dirkača, a do zdaj se nisem bal še nikogar.

Jenson Button
Kevin Magnussen
Kevin Magnussen je potrdil napovedi marsikaterih analitikov formule ena, ki so napovedali, da utegne biti Danec v letošnji sezoni zelo uspešen. Foto: EPA


McLaren je letošnjo sezono formule ena začel sijajno. Potem ko se McLarnova dirkača lani niti enkrat nista povzpela na zmagovalni oder, sta tokrat Kevin Magnussen in Jenson Button že na uvodni dirki sezone osvojila 2. in 3. mesto. V Wokingu si po odličnem štartu končno obetajo uspešnejše leto.
"Drugo in tretje mesto sta fantastični!"
Magnussen, ki ga je Niko Mihelič označil za enega izmed glavnih favoritov letošnje sezone, je bil po dirki presrečen, zelo vesel je bil tudi njegov precej starejši moštveni kolega Button, ki je sicer osvojil četrto mesto, a se je zaradi diskvalifikacije Daniela Ricciarda povzpel mesto višje. "McLaren ne bi v moštvo pripeljal dirkača, za katerega ne bi menil, da je dober," je o Magnussenu dejal svetovni prvak iz sezone 2009 in dodal: "V formuli ena imaš za moštvenega kolega vedno zelo tekmovalnega dirkača, a do zdaj se nisem bal še nikogar. Razburljivo je imeti v moštvu nekoga, ki je tako tekmovalen. Osvojiti drugo in tretje mesto ter na uvodni dirki sezone iz dirkalnikov iztisniti največ je za moštvo fantastično."

V Wokingu hrepenijo po novi zmagi
McLaren po lepem moštvenem uspehu v Melbournu vodi v skupnem konstruktorskem seštevku pred Mercedesom in Ferrarijem. "Ne spomnim se, kdaj v konstruktorskem seštevku ni vodil Red Bull. Dobro se zavedamo, da je sezona še dolga in da lahko sledijo številni preobrati, a uspeh na uvodni dirki nam je na obraze narisal široke nasmeške," je priznal 34-letnik iz Froma, ki upa, da bo moštvo iz Wokinga, v katerega se je pred sezono vrnil Ron Dennis, končno spet stopilo na najvišjo stopničko - prvič po dirki za VN Brazilije leta 2012. "Storiti moramo vse, da se kar se da najbolje pripravimo za naslednjo dirko. Tehnični del ekipe je že našel nekaj rešitev, ki bi nam utegnile koristiti. Ne vem, kdaj bomo zmagali, a verjemite mi, da bomo v moštvu vse podredili temu cilju," je sklenil Britanec.

V formuli ena imaš za moštvenega kolega vedno zelo tekmovalnega dirkača, a do zdaj se nisem bal še nikogar.

Jenson Button