Bangkok. Foto: EPA
Bangkok. Foto: EPA
Mark Webber
Decembra 2010 je Bangkok v sklopu predstave formule ena obiskal Mark Webber, ki je takole pripeljal mimo spomenika demokraciji in na ulice zvabil več kot 100 tisoč tajskih navdušencev. Predstava formule ena je sicer potekala v počastitev najmlajšega svetovnega prvaka v zgodovini tega športa Sebastiana Vettla. Foto: EPA

Cestno dirkališče je zasnovano okoli tajske mornariške ladjedelnice ob reki Čao Phraja. Proga, dolga slabih šest kilometrov, bo potekala mimo več turističnih znamenitosti. Kljub bližini reke si bodo ljubitelji tega športa dogajanje na stezi lahko ogledali povsem od blizu, zatrjujejo tamkajšnje oblasti.
60 odstotkov bo prispevala vlada
"Štartna in ciljna točka sta predvideni na bregovih reke Čao Phraja, zato bomo morda lahko tribune zgradili na reki. Prav tako je reka zelo primerna za prevoz opreme,
" je dejal tajski minister za šport Kanokphand Čulakasem in dodal: "Dirkališče bo vplivalo le na peščico tamkajšnjih prebivalcev."
Na Tajskem utegne biti formula ena izjemno popularna, saj je Mark Webber 18. decembra 2010 z demonstracijo z Red Bullom na ulice tajske prestolnice zvabil več kot 100 tisoč navdušencev. 60 odstotkov sredstev za gradnjo dirkališča naj bi sicer prispevala tajska vlada, preostalo pa zasebni sektor.