Nov kvalifikacijski sistem so ukinili že po prvi dirki. Foto: Reuters
Nov kvalifikacijski sistem so ukinili že po prvi dirki. Foto: Reuters

"Spoznali smo, da je proces odločanja v našem tekmovanju zastarel. Ne omogoča napredka," so zapisali v pismu. Puščica je usmerjena proti šefu Bernieju Ecclestonu, čeprav ga v pismu ne omenjajo z imenom in priimkom.

V formuli 1 je za zadnje razburjenje poskrbel nov sistem kvalifikacij, ki so ga opustili že po eni dirki, saj je bil pravi polom. Namesto razburljivih bojev na izpadanje so gledalci videli prazno stezo, saj so se dirkači zadovoljili s časi, doseženimi v prvem delu, na koncu pa varčevali s pnevmatikami in sploh niso zapeljali iz boksov.

"Formula 1 je soočena s spremembami v globalnem ekonomskem sistemu. Razmišljanje potrošnikov se spreminja, kar vpliva tudi na medijsko in televizijsko podobo našega športa. Pozorno moramo pretehtati svoje prihodnje ravnanje," so še zapisali v pismu in izrazili bojazen, da bodo izgubili prihajajočo generacijo navijačev: "Vse to dogajanje negativno vpliva na formulo 1, zavira njen razvoj in preprečuje, da bi se šport širil med prihodnjo generacijo navijačev."