Bernie Ecclestone si je malce stanjšal debel bančni račun. Foto: Reuters
Bernie Ecclestone si je malce stanjšal debel bančni račun. Foto: Reuters

Državno sodišče v Münchnu bo očitno sprejelo ponudbo vodje formule ena in končalo sojenje, ki poteka od letošnjega aprila. Po besedah Ecclestonovega odvetnika Svena Thomasa je vsota, ki naj bi zadovoljila vse strani, 75 milijonov evrov, a dokončnega dogovora še ni. Če bo ta čez dan res sklenjen in bo znesek tolikšen, kot so se mu do zdaj najbolj približali, pa bo to celo največja vsota, ki jo je moral zaradi istega razloga plačati kateri izmed osumljencev kaznivih dejanj v Nemčiji.

S tem bi se 83-letni Britanec zagotovo izognil dolgotrajnemu sojenju, predvsem pa možnosti, da ga sodišče obsodi. V tem primeru bi ga čakalo deset let zapora, tako pa bo vsemu "pobegnil" z večdesetmilijonsko poravnavo, s katero pa vseeno ne priznava krivde ali, po drugi strani, v očeh zakona obvelja za nedolžnega.

Tako bo ostalo nepojasnjeno, ali je Ecclestone res podkupil nemškega bankirja Gerharda Gribkowskega, ki naj bi v zameno za zagotovilo, da podjetje kupi določen delež v formuli ena, prejel 33 milijonov evrov. Ecclestone vse obtožbe o podkupovanju sicer zanika in pravi, da je Gribrowskemu, ki je bil pred dvema letoma že obsojen zaradi prejemanja podkupnine, plačal le zato, ker mu je ta grozil, da bo javnosti posredoval neresnične podatke o njegovi utaji davkov.