Sebastian Vettel je dobil zadnjo dirko v Bahrajnu, prav tako pa je bil Nemec najhitrejši na lanski dirki v Barceloni. Foto: EPA
Sebastian Vettel je dobil zadnjo dirko v Bahrajnu, prav tako pa je bil Nemec najhitrejši na lanski dirki v Barceloni. Foto: EPA

Na dosedanjih dirkah so zmagali Jenson Button, Fernando Alonso, Nico Rosberg in Sebastian Vettel. Če bo v Barceloni na vrhu novo ime, se bo prvič po letu 1983 zgodilo, da je bilo na prvih petih dirkah pet različnih zmagovalcev. Visoko cilja zlasti Lewis Hamilton: "Lani smo Vettlu grozili do cilja, letos pa imamo še boljši dirkalnik."

Dirkači stezo v katalonski prestolnici (Circuit de Catalunya) odlično poznajo s testiranj. Zavedajo se, da bo dirka dober napovednik, kaj se bo dogajalo v nadaljevanju sezone. "Bolid, ki je v Barceloni aerodinamičen in dobro deluje, je hiter na vseh stezah, zato je pred nami zanimiv konec tedna," je povedal vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva in lanski zmagovalec Barcelone Sebastian Vettel.

Ross Brawn, vodja moštva Mercedes, po nasvetu zdravnikov ta konec tedna ne bo odpotoval na dirko v Barcelono. Brawn je zaradi slabega počutja že prejšnji teden obiskal svojega zdravnika, ki mu svetuje počitek. V karavano naj bi se vrnil v Monte Carlu.

Zadnja testiranja so sicer pokazala, da naj bi imeli Red Bull, McLaren in Lotus prednost pred Mercedesom (Michael Schumacher je šestkrat zmagal v Barceloni) in Ferrarijem.

VN ŠPANIJE, Barcelona
(66 krogov, 4,655 km, 307,104 km)

Petek:
Prvi trening 10.00
Drugi trening * 14.00

Sobota:
Tretji trening 10.00
Kvalifikacije ** 14.00

Nedelja:
Dirka za VN Španije ** 14.00

* - prenos na MMC-ju
** - prenos na TV SLO 2 in MMC-ju

Izidi 2011:
1. S. VETTEL Red Bull
2. L. HAMILTON McLaren
3. J. BUTTON McLaren