Lewis Hamilton (desno) je po kvalifikacijah čestital moštvenemu kolegu Valtteriju Bottasu za najhitrejši štartni položaj. Foto: Reuters
Lewis Hamilton (desno) je po kvalifikacijah čestital moštvenemu kolegu Valtteriju Bottasu za najhitrejši štartni položaj. Foto: Reuters

Hamilton, ki je četrti naslov svetovnega prvaka potrdil konec oktobra v Mehiki, je že v prvem krogu kvalifikacij izgubil nadzor nad dirkalnikom, tako da je treščil v ograjo in uničil levo stran svojega mercedesa. 32-letni Britanec je iz vozila izstopil nepoškodovan, nedeljsko dirko (ob 17.00) pa bo začel povsem iz ozadja.

Po odstranitvi dirkalnika so se kvalifikacije nadaljevale. Najhitrejši čas je postavil Bottas. Drugemu vozniku Mercedesa bo družbo v prvi startni vrsti delal Nemec Sebastian Vettel v Ferrariju, tretji je bil še drugi voznik italijanske ekipe, Finec Kimi Räikkönen. Na četrtem in petem mestu sta končala dirkača Red Bulla, Nizozemec Max Verstappen in Avstralec Daniel Ricciardo.

Člani Mercedesa nepoškodovani v ropu
V petek zvečer so člane ekipe Mercedes oropali na poti z dirkališča Interlagos proti hotelu. Kot so sporočili iz Mercedesa, so oboroženi roparji članom moštva odnesli dragocenosti in denar, sicer pa so jo na srečo odnesli brez poškodb. Nepridipravi so poskusili oropati tudi vozilo Mednarodne avtomobilistične zveze Fie, a neuspešno. Po poročanju lokalnih medijev so se oboroženemu ropu in napadu na moštvena vozila za las izognili tudi pri Ferrariju in Williamsu.

FORMULA ENA                           
                                      
SVETOVNO PRVENSTVO                    
                                      
VN BRAZILIJE, Sao Paulo               
                                      
Kvalifikacije/štartna mesta:          
 1. V. BOTTAS      Mercedes   1:08,322
 2. S. VETTEL      Ferrari      +0,038
 3. K. RÄIKKÖNEN   Ferrari       0,216
 4. M. VERSTAPPEN  Red Bull      0,603
 5. D. RICCIARDO   Red Bull      1,007
 6. S. PEREZ       Force India   1,276
 7. F. ALONSO      McLaren       1,295
 8. N. HÜLKENBERG  Renault       1,381
 9. C. SAINZ       Renault       1,483
10. F. MASSA       Williams      1,519
...                                   
20. L. HAMILTON    Mercedes