Felipe Massa računa, da bo tudi v prihodnji sezoni dirkal za Ferrari, katerega član je že od leta 2006. Foto: EPA
Felipe Massa računa, da bo tudi v prihodnji sezoni dirkal za Ferrari, katerega član je že od leta 2006. Foto: EPA
Felipe Massa in Kimi Räikkönen
Massa je nazadnje v formuli ena slavil leta 2008 v Sao Paulu, kjer je v zadnjem ovinku izgubil naslov svetovnega prvaka proti Lewisu Hamiltonu. Takole je na zmagovalnem odru z njim sočustvoval tedanji moštveni kolega Kimi Räikkönen. Foto: EPA

Massov sedež pri Ferrariju je bil v lanski sezoni ogrožen, ko na prvih treh dirkah ni osvojil niti točke, na prvih petih pa jih je zbral le dve. Šušljalo se je, da utegnejo pri moštvu iz Maranella Brazilca zamenjati sredi sezone, a so mu dali še eno priložnost in vknjižili precej boljše nadaljevanje sezone, v katerem je svetovni podprvak iz leta 2008 dvakrat tudi stopil na zmagovalni oder.
Dvomi, da ga bo zamenjal boljši dirkač
Massa pri Ferrariju letos vozi že osmo sezono in za zdaj mu po sedmih dirkah kaže precej bolje kot v zadnjih letih. Pred dirko za VN Velike Britanije, ki bo na sporedu prihodnjo nedeljo, je zbral 49 točk, enkrat je stopil tudi na stopničke (na dirki za VN Španije v Barceloni je osvojil 3. mesto). Massa zdaj upa, da bo s Ferrarijem dirkal tudi v sezoni 2014. "Miren sem. Zelo pomembno je, da si konstanten. Žal mi je dirke v Bahrajnu, kjer sem imel smolo in sem izgubil veliko točk. Toda z dirkalnikom sem zelo zadovoljen in to je tisto, kar šteje največ," je dejal Massa, ki je v karieri zmagal na 11 dirkah, zadnjič leta 2008 v Braziliji.
"Če me bo pri Ferrariju zamenjal boljši dirkač, v redu. Vendar mislim, da se to ne bo zgodilo," je sklenil. 32-letnika podpira tudi vodja moštva Domenicali: "Če bo Felipe še naprej nizal predstave z uvodnih sedmih dirk letošnje sezone, bo pri Ferrariju prihodnje leto več kot dobrodošel."