Okrevanje Michaela Schumacherja je zavito v skrivnost. Foto: EPA
Okrevanje Michaela Schumacherja je zavito v skrivnost. Foto: EPA
Schumacherjevo stanje ni dobro

stanju sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena Michaela Schumacherja niso dobre. O podrobnostih ni govoril.

"Imam novice in, na žalost, niso dobre," je novinarjem sporočil Montezemolo, ki je bil na čelu Ferrarija ob vseh uspehih z nemškim šampionom. Schumacherjeva predstavnica za stike z javnostjo Sabine Kehm ni želela dajati izjav.

Zdaj 47-letni Schumacher je konec decembra leta 2013 dobil hude poškodbe glave ob padcu na smučišču v Franciji. Po dolgotrajni oskrbi v bolnišnici zdaj okreva na svojem domu v Švici.

"Življenje je čudno. Bil je izjemen voznik in v karieri je imel pri Ferrariju le eno hujšo nesrečo," je še dodal Di Montezemolo. Nazadnje je o zdravstvenem stanju Schumacherja spregovoril predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze Jean Todt, izvršni direkor Ferrarija v času Nemčevih uspehov. Novembra je dejal, da se Schumacher dve leti po nesreči še "vedno bojuje".

Schumacher je najuspešnejši dirkač v zgodovini formule ena. Zmagal je na 91 dirkah in bil 155-krat na stopničkah. Prvič je zmagal leta 1992 v Belgiji, zadnjič pa 14 let pozneje na Kitajskem. Naslove je osvojil v letih 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 in 2004.

Schumacherjevo stanje ni dobro