Daniel Ricciardo (levo) bo v prihodnji sezoni moštveni kolega trikratnega zaporednega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla (desno). Foto: EPA
Daniel Ricciardo (levo) bo v prihodnji sezoni moštveni kolega trikratnega zaporednega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla (desno). Foto: EPA
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo se še nikoli v karieri ni povzpel na zmagovalni oder. Foto: EPA


Ricciarda so že dalj časa povezovali z moštvom milijarderja Dietricha Mateschitza, še največji namig je po dirki v Spa-Francorchampsu podal zdajšnji Red Bullov dirkač Mark Webber, ki se po koncu sezone poslavlja od karavane formule ena. 36-letni veteran je dejal, da bo dirkanje novega Red Bullovega dirkača dobro za Avstralijo. Ljubitelji kraljice motošporta so hitro dojeli namig, saj je poleg njega edini Avstralec v F1 le še Ricciardo.

Ve, da se lahko kosa z najboljšimi
Zdajšnji dirkač Tora Rossa je poudaril: "Dobro se zavedam, da mi ob Vettlu ne bo lahko. Toda rad bi izkoristil ponujeno priložnost in vsem dokazal, da imam za uspeh vse potrebno in še več! Vem, da se lahko kosam z najboljšimi. Če mi ne uspe, bom vsaj lahko rekel, da sem poskusil, toda verjamem vase in v svoje sposobnosti."
"Pri Red Bullu se zavzemajo za enakost"
Sebastian Vettel od prihoda k Red Bullu leta 2009 dominira v svetu formule ena. V prvem letu pri avstrijskem moštvu se je uvrstil še tik pod vrh, nato pa je v prihodnjih treh sezonah prav tolikokrat zapored osvojil naslov svetovnega prvaka. V teh letih mu je moštveni kolega Webber konkuriral le leta 2010. Večkrat se je tudi pritožil nad favoriziranjem Nemca v moštvu. "Najbrž vem le za znane dogodke, kot so letošnja dirka v Maleziji, tudi dirka v Silverstonu pred nekaj leti. Toda to me ne skrbi. Kolikor vem, se v moštvu vselej zavzemajo za enakost," je še povedal Ricciardo, ki v svoji karieri še nikoli ni stopil na stopničke, v letošnjem svetovnem prvenstvu pa po 11 dirkah zaseda 14. mesto.