Ali bo 25-letni Nemec leta 2014 tekmoval za ekipo iz Maranella? Foto: EPA
Ali bo 25-letni Nemec leta 2014 tekmoval za ekipo iz Maranella? Foto: EPA

Iz Ferrarijevega tabora prihajajo vse glasnejše govorice o tem, da naj bi 25-letni Nemec podpisal predpogodbo z moštvom iz Maranella. Vettel bi tako zamenjal drugega Ferrarijevega voznika Felipeja Masso, ki naj bi mu Ferrari zaradi slabših predstav v letošnji sezoni podaljšal pogodbo le do konca leta 2013.

Alonso si v moštvu ni želel Hamiltona
Govorice o tem, da v najstarejši ekipi formule ena niso zadovoljni z 31-letnim Brazilcem, ne potihnejo že od začetka sezone. Eden izmed razlogov, zaradi katerih italijanska ekipa Masse ni že zamenjala, je, da se mora z izbiro sovoznika strinjati tudi prvi voznik moštva - Fernando Alonso. Vodja rdeče ekipe Stefano Domenicali si je v svojih vrstah najprej želel Britanca Lewisa Hamiltona, kar pa Špancu iz Ovieda ni bilo všeč in je na Domenicalijev predlog dal veto. Dvakratni svetovni prvak naj bi bil nad 25-letnim Nemcem precej bolj navdušen.

Kdo bi bil prva zvezda rdeče ekipe?
Prihod Sebastiana Vettla v Ferrari bi najhitrejšemu športu na svetu gotovo dal še dodatno draž, toda težave bi se najverjetneje pojavile, ko bi kateremu namenjali več pozornosti. Oba sta namreč navajena vloge zvezde moštva.

Moštvo Red Bull dogovore zanika
Doktor Helmut Marko, desna roka lastnika ekipe Red Bull Dietricha Mateschitza (za zdaj) vse govorice zanika, toda obenem priznava, da ima hitri Nemec odprte roke pri odločanju in da je njegova pogodba z ekipo iz Salzburga napisana tako, da lahko Vettel moštvo zapusti kadar koli hoče.