Vettel načrtno ni upošteval moštvenih ukazov. Stvar je povsem preprosta: moštvo ti ponudi pogodbo, plačuje te, zato moraš storiti vse, kar ti naroči.

Jacques Villeneuve

Nekdanji dirkač v formuli ena, ki se je leta 1997 tudi veselil naslova svetovnega prvaka, je prepričan, da je Sebastian Vettel z neupoštevanjem moštvenih ukazov na dirki v Sepangu storil veliko napako. Kanadčan je prepričan, da mora dirkač, ki ga na moštvo veže pogodba, upoštevati kakršen koli ukaz.

Dvoboj Ferrarijev
Na videu pod tekstom si lahko ogledate dvoboj obeh dirkačev Ferrarija, Gillesa Villeneuvea in Didierja Pironija, na dirki za VN San Marina v Imoli leta 1982.

Prav tako je Villeneuve opozoril na incident z dirke za VN San Marina v Imoli leta 1982, ko je Pironi, čeprav so mu pri Ferrariju naročili, naj upočasni vožnjo in varčuje z gorivom, prehitel moštvenega kolega Gillesa Villeneuvea in mu ukradel zmago.

Moraš storiti to, kar ti naročijo

"Zlahka lahko opravičujemo njegovo potezo, toda na koncu je Vettel zmagal in pobral maksimalen izkupiček točk, medtem ko Mark nima ničesar," je za Auto Bild dejal Villeneuve, ki zelo dobro pozna umazane igre v formuli ena. Leta 1997 se je v 47. krogu zadnje dirke v sezoni (VN Evrope) vanj, po mnenju mnogih nalašč, zaletel Michael Schumacher, ki je imel pred zadnjo preizkušnjo v skupnem seštevku točko naskoka pred Kanadčanom, in naj bi tako želel iz dirke izločiti edinega resnega konkurenta za naslov prvaka. Usoda se je z njim tedaj grdo poigrala, saj je moral zaradi trka dirko končati, Villeneuve pa je s 3. mestom (prvič v karieri je tedaj zmagal Mika Häkkinen, ki je prvenstvo osvojil dvakrat v naslednjih dveh letih) postal svetovni prvak.

"Vettel načrtno ni upošteval moštvenih ukazov. Stvar je povsem preprosta: moštvo ti ponudi pogodbo, plačuje te, zato moraš storiti vse, kar ti naroči," je prepričan Villeneuve.

Kopičenje negativne energije
"Neupoštevanje moštvenih ukazov je enostavno napačno. Najboljši primer sta moj oče in Didier Pironi, samo poglejte, kakšne težave je takrat vse skupaj povzročilo in kakšne so bile posledice," je še dodal 41-letnik iz Quebeca. Po zloglasni dirki za VN San Marina je Gilles Villeneuve napovedal, da s svojim moštvenim kolegom ne bo več spregovoril. Žal se je napoved uresničila - Villeneuve se je 13 dni pozneje v kvalifikacijah za VN Belgije v Zolderju smrtno ponesrečil, potem ko je želel doseči hitrejši čas od moštvenega kolega.

"Vettel je storil neumno potezo. Zaradi njega se je v ekipi začela kopičiti negativna energija in to vsekakor ni dobro. Dvomim, da mu bo Mark na naslednjih dirkah, ko bo Sebastian to potreboval, priskočil na pomoč," je sklenil Villeneuve.

Vettel načrtno ni upošteval moštvenih ukazov. Stvar je povsem preprosta: moštvo ti ponudi pogodbo, plačuje te, zato moraš storiti vse, kar ti naroči.

Jacques Villeneuve