Mark Webber bo po koncu sezone zapustil karavano formule ena. Foto: EPA
Mark Webber bo po koncu sezone zapustil karavano formule ena. Foto: EPA
Räikkönen se vrača k Ferrariju

Komaj so v Maranellu oznanili dirkaško ekipo za prihodnji dve sezoni, že se je v enačbo prikradel trikratni svetovni prvak Vettel, ki je sicer že namignil, da obstaja možnost, da nekoč sede v Ferrarijev dirkalnik.

Že lani je predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo dejal, da bi se ob morebitnem odhodu Fernanda Alonsa odločil v moštvo pripeljati Vettla, zdaj pa mu to svetuje tudi Webber.

Po Fincu (in Špancu) znova Nemec?
Ob koncu leta 2012 je di Montezemolo razkril, da bi bila za Ferrari idealna Vettel in Lewis Hamilton ter da bi vsekakor izbral Nemca, če bi se Alonso odločil zapustiti 'poskočnega konjička'. "Če se Alonso odloči živeti na Havajih s svojim dekletom, bi se iz osebnih in strokovnih razlogov odločil za Sebastiana." Webber je prepričan, da bi Italijani z Vettlom veliko pridobili. "Obstaja veliko razlogov, zakaj bi ta tvegana odločitev pri Ferrariju obrodila sadove. Mislim, da bo dirkaška naveza Räikkönen-Alonso trajala največ dve sezoni, potem pa bi morali v Maranellu storiti vse, da v moštvo iz Red Bulla pripeljejo Sebastiana," je dejal 36-letni Avstralec.

Räikkönen se vrača k Ferrariju