Foto:
Foto:

V državah članicah EU-ja o tem, kako in kdaj izobešati zastavo ali igrati himno EU-ja, ni enotnih predpisov. Praksa je, da državna zastava ohranja osrednji položaj, za njo pa visi zastava EU-ja.

Vlada je tako odločila, da se bo zastava EU-ja izobešala skupaj s slovensko zastavo, pri čemer bo slovenska zastava vedno postavljena na častno mesto. Himna EU-ja se bo v Sloveniji skupaj s slovensko igrala ob pomembnih prireditvah, povezanih z EU-jem. Najprej bo vedno odigrana slovenska himna.

Zakon o osnovni šoli dopolnjen
Vlada je dopolnila zakon o osnovni šoli in državnemu zboru predlagala, naj ga sprejme po hitrem postopku. Učenci v zadnjem triletju osnovne šole bodo tako imeli možnost, da namesto treh izbirnih predmetov izberejo le dva. Če bo učenec izbral tri predmete, se bosta upoštevala dva najvišje ocenjena predmeta.

Vlada se je strinjala tudi s spremembo načrta razvojnih programov do leta 2006 in odpravila vse ovire pri črpanju denarja iz evropskega regionalnega in socialnega sklada. Prvi razpisi v skupni vrednosti 57 milijard tolarjev bodo objavljeni prihodnji teden.