Frank Banham je naredil veliko neumnost, ki bi lahko zelo vplivala na nadaljnji potek serije proti Celovčanom. Foto: MMC RTV SLO
Frank Banham je naredil veliko neumnost, ki bi lahko zelo vplivala na nadaljnji potek serije proti Celovčanom. Foto: MMC RTV SLO

V 40. minuti so Celovčani vodili že s 3:0, igralci Medveščaka pa so bili že zelo nervozni v polnem Domu športov. V zadnji minuti druge tretjine je Banham s komolcem pokosil Stefana Geierja, ki je okrvavljen padel na tla. Kanadski napadalec je dobil pet minut in disciplinsko kazen igre. Na poti do garderobe je besedno obračunal z gostujočimi igralci, konflikt je hitro prerasel v obračunavanje s pestmi, v katerega so se spustili tudi nekateri igralci z rezervne klopi. Obračunala sta celo vratarja Robert Kristan in Andy Chiodo.

Banham bo zaradi naleta v predel glave in vratu počival sedem tekem, kar pomeni, da je zanj polfinalna serija že končana, morda bi se lahko vrnil v finale, če bodo ''medvedi'' uspešni. Prpić bo počival na štirih tekmah, pogojno pa je dobil še dve tekmi kazni s preizkusno dobo treh mesecev. Kanadčan se je lotil nasprotnikovega igralca s pestmi, ko je ta ležal na tleh.

Pri Celovčanih bosta v četrtek manjkala Raphael Herburger in Thomas Hundertpfund, ki sta dobila drugo disciplinsko kazen v letošnji sezoni. Zagrebčane čaka zelo težka naloga, saj so izgubili dva nosilca igre. Druga tekma bo v četrtek zvečer v sejemski dvorani v Celovcu.