Ivo Jan bo tudi v prihodnjem mesecu vodil Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer
Ivo Jan bo tudi v prihodnjem mesecu vodil Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer
Jerry Kuhn, Jake LaPlante, Jeff Ulmer
Jerry Kuhn je v nedeljo izgubil živce, v zadnjih dveh dneh pa je vse skupaj premislil in se odločil, da ostane v Ljubljani. Foto: Aleš Fevžer
Olimpija v enem tednu štirikrat izgubila

38-letni Jan je upravnemu odboru predstavil celoten položaj. Direktor Matjaž Sekelj zaupa trenerju, a v prihodnjem mesecu mora biti viden napredek v igri.
"V tako slabem stanju klub ne bo čakal 14. januarja, ko se začne drugi del Lige Ebel," je pojasnil Sekelj. Jan je že po nedeljskem porazu proti Orlom iz Znojma z 0:5 izpostavil slabo fizično pripravljenost moštva, ki je v zadnji tretjini velikokrat popolnoma popustilo.
Naslednji krog Lige Ebel je na sporedu prihodnjo sredo v Salzburgu, vendar bodo, ne glede na to tekmo, priprave zelo naporne, saj je brez prave pripravljenosti nemogoče uspešno nadaljevati sezono, lahko pa jo v drugem delu še rešijo. Dve mesti iz "spodnjega doma" namreč peljeta v končnico.
Eric Pance se ne bo vrnil v Tivoli
V nedeljo se je po hodnikih v Tivoliju veliko govorilo o prihodu Erica Panceta, ki pa je danes zjutraj sporočil, da ga ne bo, ker mu je agent našel klub v tujini. Olimpija se bo skušala okrepiti z branilcem, velikih posegov v igralski kader pa ne bo.
Kuhn napovedal odhod, a si je hitro premislil
Zelo vročo glavo je imel v nedeljo Jerry Kuhn, ki je izgubil živce, metal je palico po zraku, prevrnil gol in se jezil na razglašene soigralce. Prišel je tudi v pisarno k Seklju in izrazil nezadovoljstvo. Napovedal je samostojni odhod, kar bi pomenilo, da bi prekinil pogodbo na svojo škodo. V zadnjih dveh dneh se je ohladil, odšel je na krajši dopust z ženo v Budimpešto. Poslal je elektronsko sporočilo, da bo prišel v sredo na priprave. Uprava kluba je sklenila, da mu ne bo povzročala težav, saj nezadovoljen igralec ne koristi nikomur.
Ross ne bo igral v Salzburgu in proti Sapi
Kanadski branilec Nick Ross je dobil dve tekmi prepovedi igranja, disciplinska komisija Lige Ebel ga je kaznovala zaradi grobega naleta na tekmi proti Znojmu, ko je z grobim naletom podrl hokejista Znojma Milana Prochazko. Čeh se je zaletel v ogrado in obležal na ledu. Ross je dobil petminutno izključitev in kazen igre.
Howes na dodatne preglede kolena
Scott Howes, eden izmed nosilcev igre, bo imel dodatne preglede kolena pri specialistu. Na tekmi proti Innsbrucku v Tivoliju 19. oktobra (5:1) je obnovil poškodbo kolena. To ga v zadnjih dneh še močneje boli.
Ljubljančani so po polovici sezone v Ligi Ebel prikovani na dno lestvice, saj imajo le pet točk.

Olimpija v enem tednu štirikrat izgubila