Jure Sotlar je v 28. minuti postavil končni izid. Foto: BoBo
Jure Sotlar je v 28. minuti postavil končni izid. Foto: BoBo

Gorenjci so tekmo v svojo korist odločili že v prvih dveh tretjinah, ko so predzadnji ekipi lige nasuli vseh pet golov. Strelci so bili Tadej Čimžar, Žan Jezovšek, Marjan Manfreda, Sašo Rajsar in Jure Sotlar.
Jeseničani so bili za razred boljši tekmec, razmerje v strelih je bilo kar 59:12 v korist gostiteljev.
Drugi del se začenja v sredo
Po končanem rednem delu v Alpski ligi odmora za ekipe ni. Šestnajst udeleženk se je razdelilo v tri skupine. V prvi skupini je šest najbolje uvrščenih ekip, ki bodo med seboj odločile, kateri ekipi bo pripadla pravica prvega izbora nasprotnika v četrtfinalu. Ostalih deset ekip je razvrščeno v dve kvalifikacijski skupini, le zmagovalca posameznih skupin pa se uvrstita v končnico.

Jeseničani so po rednem delu osvojili tretje mesto in že imajo zagotovaljen nastop v končnici. V nadaljnje tekmovanje vstopajo z dvema bonus točkama. Prvi Ritten jih ima šest, Pustertal štiri, Lustenau eno, Asiago in Feldkirch pa sta brez bonus točk. Ekipe se bodo pomerile med seboj vsaka z vsako po enkrat na domačem ledu in enkrat na gostovanju. Ekipe v skupini za razvrstitev čaka še deset tekem. Zmagovalec te skupine bo prvi izbiral nasprotnika, ki bodo uvrščene na mesta od pet do osem. Nadaljnji izbor pripada drugo uvrščenemu, nato tretji ekipi, medtem ko četrto uvrščenemu ostane neizbrana ekipa.

V sredo v Podmežaklo prihaja Lustenau.

30. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - BREGENZERWALD
5:0 (3:0, 2:0, 0:0)
Čimžar 10., Jezovšek 14., Manfreda 17., Rajsar 21., Sotlar 28.

ZELL AM SEE - FELDKIRCH 1:6

KAC CELOVEC 2 - KITZBÜHEL 3:6

NEUMARKT - CORTINA 3:2 - po kazenskih strelih
ASIAGO - STERZING 3:2

FASSA - PUSTERTAL 3:4 - v podaljšku
Vrstni red: Rittner 77, Pustertal 76, Jesenice 63, Lustenau in Asiago po 56, Feldkirch 55 ...