Aleš Mušič je zaradi domnevnega zloma reber že končal sezono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleš Mušič je zaradi domnevnega zloma reber že končal sezono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Po prvih informacijah naj bi si Aleš Mušič zlomil spodnjia leva rebra v višini vranice, zaradi česar je bržkone že končal sezono. Če gre 'le' za poškodbo reber in ne pljuč, bo okrevanja trajalo približno dva meseca, v nasprotnem primeru veliko dlje.

Boštjan Groznik
Boštjan Groznik je bil proglašen za igralca tekme. "Groza" je večkrat sprožil proti vratom Fabiana Weinhandla, a na prvi zadetek v Ligi Ebel še vedno čaka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Antti Pusa
Antti Pusa je dosegel edini zadetek za slovenske državne prvake na gostovanju na Madžarskem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hokejisti Jesenic so se na Madžarskem hrabro borili, a se domov vračajo sklonjenih glav. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ljubljančani so se v prvi tretjini sicer znašli v zaostanku, a so se hitro pobrali in na začetku druge tretjine smuknili v vodstvo. V zadnji tretjini so nato nekoliko popustili, nasprotniku so dovolili znižanje zaostanka, a so prednost zadržali in na prvenstveni lestvici razširjenega avstrijskega prvenstva vknjižili novi dve točki. Iz Székesfehérvárja se železarji na Jesenice vračajo sklonjenih glav. Poraz je ublažil Antti Pusa.

Gradec kaznoval zapravljeno priložnost
Zmaji so že v uvodnih minutah tekme zapravili prednost dveh igralcev viška na ledu, nikakor niso uspeli ploščka strpati v mrežo Fabiana Weinhandla, v 11. minuti so gostje Olimpijino zapravljeno priložnost kaznovali. Po sodniškem metu je do ploščka prišel Robert Lembacher, ki je izkoristil gnečo pred vrati Jeana-Philippa Lamoureuxa in z modre črte zadel za 0:1. Toda avstrijsko vodstvo ni trajalo dolgo, štiri minute pozneje je po podaji Žige Panceta iz neposredne bližine zadel Jamie Fraser. To je bil njegov deveti gol v letošnji sezoni in tretji proti Gradcu.

Popolni preobrat v 22. minuti
V drugi minuti druge tretjine sta si v lase skočila Žiga Pance in Matthias Iberer, zaradi česar sta bila izključena za pet minut. Olimpija je nato prvič na tekmi tudi povedla. V 24. minuti je Erik Pance s fantastično podajo ob drugi vratnici našel Petra Šachla, ki je moral za preobrat le podstaviti palico. V 29. minuti so zmaji končno izkoristili prednost igralca več na ledu, potem ko je bil izključen Robert Lembacher: po podaji Johna Hughesa je plošček kljub gneči pred golom mojstrsko v mrežo pospravil Scott Hotham.

Hud udarec za zmaje: Poškodba Mušiča
Tik pred začetkom zadnje tretjine je odjeknila novica, da bo eden boljših hokejistov Olimpije v letošnji sezoni Aleš Mušič z ledenih ploskev odsoten najmanj dva meseca, potem ko je v prvi tretjini poškodovan zapustil led. Po prvih informacijah naj bi šlo za zlom spodnjih levih reber v višini vranice, zaradi česar je Mušič bržkone že končal sezono v Ligi Ebel. Če gre 'le' za poškodbo reber in ne pljuč, bo okrevanje trajalo približno dva meseca, v nasprotnem primeru veliko dlje.

Šest minut pred koncem srečanja so gostje zaostanek znižali na -1, potem ko je Lamoureuxa z bližine premagal Toni Dahlman. Veliko prahu je dvignil dogodek v 55. minuti, ko je Sven Klimbacher z odvrženo palico zaustavil nalet Ljubljančanov, a sodniška trojka po posvetu Avstrijca ni kaznovala. Pol minute pred koncem je Matej Hočevar s strelom v prazno mrežo postavil končni izid 4:2.

Sapa premočna za železarje
V Székesfehérvárju so za razliko od tekme v Tivoliju prvi povedli gostitelji. V 8. minuti je po navidez nenevarnemu strelu Gašper Krošelj plošček odbil, a le do Istvana Sofrona, ki je zadel za 1:0. Izenačenje je sledilo tri minute pozneje, ko je z modre črte neubranljivo sprožil Antti Pusa. Vratar Adam Munro je bil povsem nemočen. Madžari so v 22. minuti s kančkom sreče znova prevzeli vodstvo, zmedo v gostujoči obrambi je izkoristil Csaba Kovacs. Ob tretjem zadetku so Jeseničani storili novo napako v obrambi. Sofron je prodrl v napadalno tretjino, nase zvabil dva branilca, povsem sam pa se je nato pred vrati znašel Marton Vas, ki je po hitri podaji pred gol neovirano zadel v prazno mrežo.

V zadnji tretjini se rezultat ni več spremenil. Jeseničani so trikrat igrali z igralcem več, a tako želenega zadetka, ki bi nakazal morebiten povratek, niso dosegli. Železarje, ki so prikovani na dno prvenstvene lestvice, do konca rednega dela sezone čakata še dve tekmi. V torek se bodo doma pomerili z Linzem, v petek pa v gosteh z Gradcem.

42. krog:TILIA OLIMPIJA - GRADEC
4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
2.200; Fraser 15., Šachl 24., Hotham 30., Hočevar 60.; Lembacher 11., Dahlman 54.

SAPA FEHERVAR - ACRONI JESENICE
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Sofron 8., Kovacs 22., Vas 38.; Pusa 11.

LINZ - SALZBURG
4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

ORLI ZNOJMO - KAC CELOVEC
* 3:2 (0:0, 1:0, 1:2)
* - po kazenskih strelih

MEDVEŠČAK - VSV BELJAK
* 1:2 (0:0, 0:0, 1:1)
* - po podaljšku

DUNAJ je bil prost.

Lestvica:                 *          
LINZ 38 27 4 7 +38 58
MEDVEŠČAK 38 22 6 10 +30 50
SALZBURG 38 23 3 12 +15 49
TILIA OLIMPIJA 38 21 3 14 +10 45
KAC CELOVEC 38 21 3 14 +7 45
SAPA FEHERVAR 39 20 4 15 +11 44
-------------------------------------
VSV BELJAK 38 19 0 19 +2 38
GRADEC 38 18 1 19 -11 37
DUNAJ 38 16 5 17 -16 37
ORLI ZNOJMO 39 14 6 19 -30 34
ACRONI JESENICE 38 9 7 22 -57 25

* - poraz po podaljšku oz. kazenskih
strelih prinaša eno točko

Po prvih informacijah naj bi si Aleš Mušič zlomil spodnjia leva rebra v višini vranice, zaradi česar je bržkone že končal sezono. Če gre 'le' za poškodbo reber in ne pljuč, bo okrevanja trajalo približno dva meseca, v nasprotnem primeru veliko dlje.