Marcel Rodman bo naslednje leto nastopal v elitni nemški ligi, kjer bo v prihajajoči sezoni igralo kar 5 Slovencev. Foto: Simon Maljevac
Marcel Rodman bo naslednje leto nastopal v elitni nemški ligi, kjer bo v prihajajoči sezoni igralo kar 5 Slovencev. Foto: Simon Maljevac

Lani je bil Marcel zelo zaslužen za naslov Bietigheim Steelersov v drugi nemški ligi, kjer so "železarji" pod vodstvom bratov Rodman v velikem finalu s 4:2 v zmagah premagali ravno Marcelov novi klub. "Divja krila" se v DEL, ki je zaprta liga, sicer po desetletju odstotnosti vračajo, ker so odkupili licenco bankrotiranega Hannovra.

"Vsi smo lahko videli, kako koristen je bil Marcel v lanski končnici, ko je v vlogi kapetana popeljal Bietigheim do naslova prvaka (2. lige). Zelo nevaren je pred vrati, za Slovenijo je odigral številna velika tekmovanja. S svojimi izkušnjami je kot naročen za naše moštvo," je bil zadovoljen športni direktor Alexander Jäger.

Vrnitev tako za Divja krila kot Marcela
Ekipo je okrepil tudi 34-letni branilec Sascha Goc, ki je prišel iz Hannovra. Med letoma 1994 in 2003 so Wild Wingsi igrali v Ligi DEL, leta 1995 so se prebili v četrtfinale. Leta 2003 so zaradi finančnih težav izgubili licenco in morali so se preseliti v drugo ligo, kjer so igrali vse do letos. 14. junija je Hannover zaradi finančnih težav prodal licenco za igranje v Ligi DEL Wild Wingsom in se preselil v tretjo ligo.

31-letni Marcel Rodman je večino kariere igral za Jesenice in Dunaj, v sezoni 2003/04 pa je zaigral tudi za Pingvine iz Krefelda. Na 52 tekmah je dosegel tri gole in prispeval devet podaj. Pomočnik kapetan Slovenije se tako znova ločuje od brata Davida, ki še vedno nima podpisane pogodbe za novo sezono, a naj bi to storil v prihajajočih dneh.